LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ Petina
Daj usaglasi se već jednom sa samim sobom jer nastavljaš seriju.

Petina:
"Sasvim logicno jer kupnju treba organizirati mjesecima prije a u to vrijeme se odvijao proces dokapitalizacije. Pa nije to kruh pa da odeš u samoposlugu…"

Petina par postova poslije:
"To da Luka nije imala novaca prije dokapa mi govori koliko poznajete financisko stanje doticne firme"

Moj cilj učestvovanja na forumu nije svađa ali želim da se neki podatak jasno iznese ili napiše da ga se nije moguće iznijeti ili jednostavno da se ne želi iznijeti. Tako vozaš članove foruma koji pitaju, a ti se ponašaš kao da ne postoje. Inače mene osobno ne interesira cijena dizalice, a i da jeste i ako poslovodstvo firme nije odlučilo da je tajna dovoljan mi je jedan tel poziv da saznam.

BTW. Što se tiče vremena od kada se javljam na forumuto niukom slučaju ne znači da o nečem nemam pojma, a i sam forum pratim sasvim dovoljno dugo ali do sada nisam smatrao da se imam potrebe javljati.

I nisam Alien (stranac) već Alin kao što ni ti nisi petina već kompletan čovjek.

@alin i skupina
hahaha samo slušam svađe vas i petine, smiješni ste mi, svi pišete svašta, a nedogađa se ništa, ovo je samo forumska euforija, trenutno me briga i za jacu i dizalicu, samo hoću da se kapital vise investira i da cijena krene gore, jer mi je dosadilo cekati, poginit cu.

p.s. Alin, vas sam spomenio jer sam umro od smija kad ste rekli da je alien stranac, mozda na retardiranom google translate-u, da ste samo to upisali na slike ili web alien izašao bi vam vanzemaljac, samo toliko o znanju vaseg engleskog jer mi je glupo nekoga ispravljati svojim greskama……hahahah oprostite, ali urnebesno je. [thumbsup] Nemojte se ljutiti.

"Lipa 'sovka i Bogu je draga "

@Petina

Pa pobogu čovječe,pa recite koliko košta j….a dizalica kada znate da je plaćena gotovinom.
Vi samo baratate floskulama bez ijedne brojke i činjenice.
Sa ovakvom netransparentnošću i tajnovitošću dionica će Vam pasti znatno ispod 800 kuna.
Zašto bi netko kupovao dionice firme gdje se mali dioničari tretiraju kao maloumnici koji ne smiju
ništa znati?
Pozdrav

Mnogo informacija sam ja podijelio sa vama samo vidim da su neki slijepi na zdrave oci. [kiss]

PETINA, 14.09.2011. u 19:57
@ Alien (Stranac)
dovoljan mi je jedan tel poziv da saznam.

Daj saznajte kolika je cijena dizalice ,to interesira neke kolege a usput pokusajte saznati,dali ce Uprava kupovati trezorske dionice i KOLIKO NOVACA NAMJERAVAJU POTROŠITI ZA TO ?

p.s tel : 020 678 662
020 679 601

[kiss]

@Petina

Pa pobogu čovječe,pa recite koliko košta j….a dizalica kada znate da je plaćena gotovinom.
Vi samo baratate floskulama bez ijedne brojke i činjenice.
Sa ovakvom netransparentnošću i tajnovitošću dionica će Vam pasti znatno ispod 800 kuna.
Zašto bi netko kupovao dionice firme gdje se mali dioničari tretiraju kao maloumnici koji ne smiju
ništa znati?
Pozdrav

Mnogo informacija sam ja podijelio sa vama samo vidim da su neki slijepi na zdrave oci. [kiss]
[/quote]
Koje informacije?Gotovo sve je bilo netočno.Dividenda!!! Dokapitalizacija!!!! Cijene dionica poslije
dokapitalizacije!!!!
Sada govorite o trezorskim dionicama kao o nečem dobrom za male dioničare.
NETOČNO.Promjenili su statut i MOGU IH KUPOVATI IZVAN ORGANIZIRANOG TRŽIŠTA.
Znate li Vi što to znači?
Gotovo sigurno će ih besplatno dijeliti među sobom i urušavati cijenu na burzi.
Nemojte se ljutiti.Niste vjerovatno zlonamjerni,ali Vaši postovi ne koriste ni Vama ni drugima.
Pozdrav

@alin
i skupina
hahaha samo slušam svađe vas i petine, smiješni ste mi, svi pišete svašta, a nedogađa se ništa, ovo je samo forumska euforija, trenutno me briga i za jacu i dizalicu, samo hoću da se kapital vise investira i da cijena krene gore, jer mi je dosadilo cekati, poginit cu.

Što se mene tiče uopće se ne svađam. Pokušaj shvatiti da je dizalica kapital. Prije rata jedan od glavnih partnera LKPC bila je Madžarska i ostatak istoka. Trenutno su Mađari orjentirani na Rijeku i Koper sbog loše prometne povezanosti s Pločama. Istog trenutka kad bude potpisan prvi smisleni ugovor o gradnji koridora C5 Ploče če krenuti u pregovore s Mađarima. Istina je da su im Rijeka i Koper geografski bliže ali se zaboravlja fundamentalna prednost Ploča koje su pomorski bliže i to je ono što je brodaru važno. Da potroši što manje goriva i vremena do odredišne luke, a u ovom slučaju mi smo ti koji smo u prednosi tj. Luka Ploče. Čak da imamo super brzi kopneni prijevoz kontenjera sve pada u vodu ako ih se "utovara rukama" i tu je specijalizirana dizalica uvjet da bi te brodar uopće prihvatio kao ravnopravnog igrača, a svjetska stopa prijevoza kontenjerima još raste tak da je taj način pretovar neophodno što kvalitetnije prihvatiti. Što se tiče dionica i cijene veoma mi je žao ali ovo su dugoročni poslovi u koje se ulaže mnogo novca, a rezultati nisu ni izdaleka predvidljivi. Svijet je u krizi, Bosna kojoj smo prirodni izlazak na more je u još goroj situaciji od nas i luka se bori i rukama i nogama da privuče terete koji nisu samo iz Bosne.

p.s. Alin, vas sam spomenio jer sam umro od smija kad ste rekli da je alien stranac, mozda na retardiranom google translate-u, da ste samo to upisali na slike ili web alien izašao bi vam vanzemaljac, samo toliko o znanju vaseg engleskog jer mi je glupo nekoga ispravljati svojim greskama……hahahah oprostite, ali urnebesno je. [thumbsup] Nemojte se ljutiti.

Uopće se ne ljutim i ne brinite se za moju ljutnju. Onaj tko se ljuti na forumima je propao čovjek jer je ovo virtualni svijet s virtualnim imenima iza kojih stoje pravi ljudi bez ikakva utjecaja na sugovornika osim ako ovaj dopusti da ga ljutnja savlada čemu je sam kriv.

Što se tiče mog engleskog tu si u potpunosti u pravu ali na to nemožeš utjecati pa se smij samozatajno kada slijedeći put nešto pogriješim, a to da je Alien stranac/tuđinac s drugog svijeta znaju već i djeca koja gledaju crtiće na TVu, a ja sam pogriješio.

Ima jedna dobra fora koja kaže:

Tko radi taj i griješi
Tko ne radi taj ne griješi
Tko ne griješi treba ga nagraditi.

Evo upravo sam se vratio sa GS koja je zapocela jutros oko 11i 15.
Ukupno prijavljenih je bilo 51 dionicar a necete vjerovat(takva su pravila),JAZIDŽIJA MARKO koji je u TOP -10 osto je vani jer se nije na vrijeme prijavio i po praviliniku nije mogao prisustvovati.Rok prijave je bio 10-tak dana GS.

Na samom dolasku docekalo nas je 7-8 zastitara koji su "zlu" ne trebali stali postrani ali na njima se vidilo dobro raspolozenje,pa sam na sebi svojstven nacin rekao da trenutno ima vise njih nego prijavljenih dionicara. [lol] [lol]

GS je zapocela dnevnim redom i atmosfera je uzavrela kada je na red dosla tema o POVECANJU TEMELJNOG KAPITALA.
Tada nastaje rasprava.
Pisat cu samo u svoje ime jer sam bio jedan od zescih sugovornika.

Postavio sam malo vise pitanja:

Gospodine Pvlovicu,
mi se sada nalazimo na inzvarednoj GS na kojoj bi trebali glasati o povecanju temeljnog kapitala.
Na osnovu kojih informacija Vi mislite da ja ulazem svoje novce a da o tome prije nisam pravovaljano informiran.Kazite mi tj.trazim od Vas kao predsjednika Uprave i vidim da je tu prisutan predstavnik Hrvatskog Fonda za Privatizaciju da mi tu situaciju pojasnite,jer ja kao Vas dionicar imam na to pravo
!!!!!

Pavlovic- meni je zao ali ja vam trenutno o tome ne mogu nista kazati.Sacekajte Prospekt pa cete dobiti pravovaljane informacije.Mi danas glasamo o pocvecanju temeljnog kapitala (uz blagi smjesak,kao ,sve ce biti SUPER)

PETINA- Gospodine Pavlovicu,Vi ste dionicko drustvo i bez obzira dali se radi o 1 dionici ili 136 273 koliko ima Vlada, ne mozete te se tako ponasati prema nama dionicarima jer se ponasate prema malim dionicarima kao da ste LKPC d.o.o a ne LKPC d.d. a to se odnosi i na vas doticni gospodine tj.predstavnice Vlade.

(Izritiran predstavnikom Vlade koji je djelovao totalno ne zainteresirano okrenuo sam se prema njemu i rekao mu)

PETINA-Dragi gospodine predstavnice Vlade ovu tvornicu nije izgradila Vlada Republike Hrvatske vec je izgrađena u bivsoj Yugi i to Vam ne daje za pravo da se tako ponasate ali eto ,moze Vam biti.Sta se tice radnika apsolutno podrzavam da dobiju dionice ali zasto tu obavijset niste pojasnili a ne da bude ne transparentna kao i ovaj dokap.Svima nam je u interesu da se takvo ponasanje ne odrazi na cijenu dionice.Pogledajte,zbog vaseg ponasanja jutrosnja cijena je dosla na 1300kn.(Tada je u to vrijeme izasla obavijst na ZSE)

Upoznao sam g.Tonku koja se grcevito bori za prava radnika i ovim je putem POZDRAVLJAM.
Proveo sam dosta vremena u krugu radnika i kad sam rekao da pisem na forumu tada su pocele ovacije. Kako da ne.Znamo mi i za Plavog, PETINU,Barbosu.NEVJEROJATNO!!!!

Kazu radnici od kada je poceo proces DOKAPA + PRIVATIZACIJE da su svakodnevno na Poslovnom i da im je to trenutno najveca okupacija.
Kaze jedan od radnika (doslovno) NE CITA SE NI SLOBODNA DALMACIJA NITI JUTARNJI KOLKO SE CITA FORUM

Radnici znaju da je interese ogroman a navodno jedni govore da ce ih kupiti RUSI, drugi kazu Kinezi ali napetost među radnicima postoji i kazu da je ostao mali broj dionicara koji imaju dionice a kada sam spomenuo prodaju tada se gospođa Tonka zaderala i viknula: NITI U LUDILU ne prodajemo!!!!

Sta se tice novih dionica radnici kazu da su to zasluzili samo se boje da ce interes među njima biti mali.Place su redovite ali kriza je napravila svoje a tko ce od radnika imati 20 000 kn da otkupi dionice!? Biti ce ali ne toliko puno!!!!
Kazu radnici-INTERESA IMA ALI NOVACA NEMA.

Sindikat je poprilicno jak i da je Sanader ostao na vlasti sada bi nas kupio hercegovac a ovako mozda naucimo koju rijec Kinesku ili Rusku.Svakako posla ima preko glave.Tko ce nas sutra kupiti ? Vidjet cemo!(kazao je jedan od radnika.

Sve u svemu bilo je SUPER i vjerujem u VELIKI USPJEH OVE PRIVATIZACIJE.

@ bisakovi

ovako je bilo 31.01.2010g na inzvarednoj GS

+ odlično nadolazeće izvješće i skupština
– strah malih investitora i egipat.
što će sutra prevagnuti

ako bude prihvaćeno da radnicima idu po 400 kn onda da sam ja radnik bih sve iskipao po ovim cijenama i kupio za 400. Oni su već vlasnici dionica i čim se odobri ovo po 400 kn oni će lupati po bidu.
[/quote]

Kolega Kliring, pa nebi valjda odma ko radnik. Pa kaj nije bolje pričekat da se strateški partneri isprse prvo. Osim toga uz navedeni lock up, malo je rano za prodaju, ne čini vam se ?
[/quote]
Koji lock up?
Kako je uopće moguće zabraniti radnicima raspolaganje otplaćenih dionica?
Država je iste po velikom diskontu dala recimo radnicima Belja i Đure Đakovića i odmah su je
prodavali na burzi i srušili "strahovito " cijenu na burzi!
Zar će ta ista Država u izbornoj godini to onemogućiti radnicima LKPC?
Pozdrav
[/quote]

To jutro u 10.45h ste napisali da nema lock up….. a u to vrijeme.ja sam bio na GS vec popodne istoga dana okrecete polcu i ovo izjavljujete,

PETINA, 15.09.2011. u 10:19
Dakle,stvari su sada ipak malo jasnije jer "ide dokapitalizacija" i radnici će izgleda imati lock-up period.
Dakako da svi oni koji još imaju dionice iz privatizacije imaju mogućnost iste prodati sada na burzi jer
će za jednu dionicu "dobiti " više od tri što će vjerovatno većina i iskoristiti.
Za nas koji nismo ostvarili pravo na kupnju u 1 krugu je sada besmisleno kupovati dionice na burzi.
No ako cijena bude prihvatljiva u 2 krugu IPO-a (800-1000 kuna),vjerovatno ću i ja sudjelovati.
Pozdrav

A šta da vam kazem? Evo naprimjer,Uprava je odvojila 9 MILIONA KUNA ZA KUPNJU TREZORSKIH DIONICA !!!!!!
9 MILONA KUNA [kiss]Vama ovo sigurno zvuci BEZ VEZE? Naravno!

A šta da vam kazem? Evo naprimjer,Uprava je odvojila 9 MILIONA KUNA ZA KUPNJU TREZORSKIH DIONICA !!!!!!
9 MILONA KUNA [kiss]Vama ovo sigurno zvuci BEZ VEZE? Naravno!

Ne bez veze nego mi zvuči jako loše za male dioničare.
To vjerovatno znači da će ako uopće budu i kada budu kupovali trezorce to kupiti izvan organiziranog tržišta i podjeliti besplatno upravi koja će ih moći prodati na burzi!!!
TO NIJE BEZ VEZE TO JE LOŠE.
pOZDRAV

Evo opet kolege Bisakova,

pa rekli smo Vam, konstatirali smo da ste pametno prodali LKPC, zaradili i izašli van.

I šta nam sad više pišete.
Nemojte trošiti na nas svoje dragocijeno vrijeme

-Ovo me podsjeca na vrijeme kada je bilo govora o radnickim dionicama.Tada sam jedini tvrdio da ce radnici dobiti dionice 3-4 kom na lock up 5 god.Isto je to bila neistina.

-Krajem 9-10 mj.sam pisao da ide dokap!!! Naravno, to je tada bila neistina.

-Pisao sam o Sanaderu,Bebicu i hercegovackom lobiju. Naravno, to je tada bila neistina.

-Kinezima ,Rusima,itd. A njihove delegacije su prodefilirale kroz LKPC.

-Cijena dokapa je trebala biti 1200 kn ali…..

-Moj nedavni post o gospođi Šoštaric je također interesentan.

-Dizalica? Trenutno su Talijani u zavrsnoj fazi a Kosorica bi je trebala iduci tjedan svecano pustiti u rad.

-Puno toga sam pisao a naravno bilo je i gresaka ali to su ipak znacajne informacije.

-Imate li vi informaciju vezano za VPIK,npr. Todoric zeli otkupiti preostali dio VPIK i odvojio je 10 milona kn !

To malo tko zna a eto,sada znaju SVI.
Također je trebala biti isplacena dividenda ali drzava to nije dala.
Vec sam pisao o tomei drugim stvarima tako da mi se neda ponovo o tome.Otiđite na arhivu i tamo imate sve zapisano.

p.s.Da nije bilo i mojih gluposti,to priznajem,bilo je.

New Report

Close