Evo lako se izračuna fer cijena ;
400 x 1/3 svih dionica
850 x 2/3 svih dionica
Znači 400:850 = 1:2 ili 700 Kuna je fer cijena, ali samo po meni ! Fondovi će ipak odlučititi što dalje !
Po toj tvoj računici a znamo kako tebi ide matematika vrijednost ATPL je 30 kuna
[/quote]
Neznam kolega, nisam računao ATPL, samo LKPC gdje preciznim izračunom dobijem max. fer cijenu od 700 Kuna.
To ne znači da LKPC neće puno ispod 700 Kuna, ali onda bi po meni bila ispod fer cijene .
I i stil trgovanja ide tome u prilog, čeka se da se bid popuni pa istresanje itd…
Po toj tvoj računici a znamo kako tebi ide matematika vrijednost ATPL je 30 kuna
[/quote]
Neznam kolega, nisam računao ATPL, samo LKPC gdje preciznim izračunom dobijem max. fer cijenu od 700 Kuna.
To ne znači da LKPC neće puno ispod 700 Kuna, ali onda bi po meni bila ispod fer cijene .
I i stil trgovanja ide tome u prilog, čeka se da se bid popuni pa istresanje itd…
[/quote]
Moram priznati da mi je malo smiješno da računaš vrijednost dionice koju nemaš a nisi računao vrijednost ATPL kad si je kupovao po 1000 kuna a u stvari vrijedi 30 kuna.
Moram priznati da mi je malo smiješno da računaš vrijednost dionice koju nemaš a nisi računao vrijednost ATPL kad si je kupovao po 1000 kuna a u stvari vrijedi 30 kuna.
zašto ste toliko opterećeni Atlanskom, pa ovo je tema Luka Ploče ?
Ajde vi nama napišite koja je po vama fer vrijednost LKPC-a i koliko komada ih imate po toj fer vrijednosti ?
zašto ste toliko opterećeni Atlanskom, pa ovo je tema Luka Ploče ?
Ajde vi nama napišite koja je po vama fer vrijednost LKPC-a i koliko komada ih imate po toj fer vrijednosti ?
[/quote]
Zašto ste vi tako opterećeni dionicom koju nemate i zašto za svoje neznje optužujete druge i tko vam je kriv zato što ste ATPL kupovali po 1000 kuna pa sada optužujete nekakav sindikat da vam štopa rast cijene dionice te krivi su moderatori što vam ne dopuštaju da pišete nebuloze, te krivi su oni te oni sjašite više sa teme ionako nemate šta pametno napisati vrijedno čitanja.
Kolege,
slobodan sam istaknuti svoj dojam kako je zagrebačka burza kao najosjetljivija struna.
Zašto?
Pa ona negativno reagira kada Sanader lupeta o razmatranju ukidanja drugog mirovinskog stupa, kada Sanader da ostavku na mjesto premijera, na erupciju vulkana na Islandu, tcunami u Japanu, kada se republikanci i demorati nemogu dogovoriti, na grčku krizu, na jačanje švicarskog franka,na možebitni problem u Italiji, na slabiji rast gospodarstva u Njemačkoj itd..
Šteta što ne reagira i na problem uzgajivača pšenice, poskupljenje dječjih vrtića u Zg, nezadovoljstvo umirovljenika s usklađivanjem mirovine, problem neimenovanja veleposlanika itd.
Ajde bok
kolege,
kako je objavljeno da je u prošloj 2010. AZ OMF imao stopu rasta od 10.55%,a AZ Profit 9.49%, evo im prilika da konačno preuzmu cijelu Luku Ploče.
Zašto čekati, čemu okljevati, pa idemo do kraja
Kolege,
slobodan sam istaknuti svoj dojam kako je zagrebačka burza kao najosjetljivija struna.
Zašto?
Pa ona negativno reagira kada Sanader lupeta o razmatranju ukidanja drugog mirovinskog stupa, kada Sanader da ostavku na mjesto premijera, na erupciju vulkana na Islandu, tcunami u Japanu, kada se republikanci i demorati nemogu dogovoriti, na grčku krizu, na jačanje švicarskog franka,na možebitni problem u Italiji, na slabiji rast gospodarstva u Njemačkoj itd..
Šteta što ne reagira i na problem uzgajivača pšenice, poskupljenje dječjih vrtića u Zg, nezadovoljstvo umirovljenika s usklađivanjem mirovine, problem neimenovanja veleposlanika itd.
Ajde bok
zagrebačka burza je odraz našeg naroda…isto kao i političari.
to vam je kao glad u somaliji. možete ih hraniti do besvijesti ali čim ih napustite oni su gladni za mjesec dana. jer su ovisni. a zašto???? zato što su kolega neobrazovani. pa ih sa jedne strane kupuju i hebu kinezi a sa druge ameri. a i kad dođu pameti neće imati ništa svoje. a po resursima su bogatiji od amera.
kolege,
kako je objavljeno da je u prošloj 2010. AZ OMF imao stopu rasta od 10.55%,a AZ Profit 9.49%, evo im prilika da konačno preuzmu cijelu Luku Ploče.
Zašto čekati, čemu okljevati, pa idemo do kraja
AZ fondovi ocito skicaju LKPC, ali realno nisu blesavi da si dizu ulaz vise od onoga koliko moraju. To znaci da ne mozemo od njih ocekivati neko veliko pumpanje cijene i cvrste blokade padova jer se to dugorocno ne isplati. Medjutim na jednu stvar mozemo racunati, a to je da nisu naivni. Drugim rijecima, kupuju dionice koje imaju dobru bazu i dobar potencijal. Nece AZ biti taj koji ce odraditi pumpanje i kupovinu po skupim razinama, to bu radio netko drugi. AZ ce od toga samo profitirati.
Zanimljivo,
imovina obveznih,dobrovoljnih i zatvorenih mirovinskih fondova je 2007. bila 20 milijardi kuna, a danas je 40 milijardi kuna.
Imovina investicijskih fondova je 2007. bila 30 milijardi kuna, a danas je 15 miljjardi kuna.
Zanimljivo,
imovina obveznih,dobrovoljnih i zatvorenih mirovinskih fondova je 2007. bila 20 milijardi kuna, a danas je 40 milijardi kuna.
Imovina investicijskih fondova je 2007. bila 30 milijardi kuna, a danas je 15 miljjardi kuna.
pa valjda zato što u mirovinski moraš uplaćivati ako radiš…htio ili ne.
a što se tiče investicijskih puno je novca povučeno.
Idemo kupnja-prodaja,mrdni guzu. [proud]
Loše,loše, izgleda da je puna CELULITA i od tromosti samo PLINOVE PUŠTA[lol]
p.s.evo svim zainteresiranim dionicarima, da imaju prvenstveno bolji uvid u sta su novce investirali.