LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Lijepo sam Vam govorio mezite dok je vrijeme!
Eto ja nisam izdržao pa sam shortao sa 850kn na 800kn i u tom procesu povećao količinu za 6%.
Kolega Petina objektivno recite vrijedi li LKPC 2800kn?

Ne volim govoriti o iznosima ,da ne bi ispalo da drukam.

Kolega Barbosa,

kao što znate
u svijetu danas imate tri relevantna ekonomska faktora,od kojih je samo jedan ujedno i vojni i politički.
Dakle Kina, EU i SAD.
Kako uistinu svijet pokreću ciklusi, odnosno kako naš narod kaže da nakon sedam debelih godina dolazi sedam mršavih, procjenjujem da se nalazimo negdje u polovici mršavog ciklusa.
Smatram kako je u ciklusu upravo ovo vrijeme kad se rade promjene.
Želim reći da EU ,odnosno osovina Berlin-Paris, želi svijetsku financijsku krizu, koja je uzgred rečeno nastala zbog nepridržavanja politike održivog razvoja od strane velikih svjetskih sila i multinacionalnih kompanija, iskoristiti za uveđenje reda u svom dvorištu, što će automatski dovesti i do jačanja pozicije EU u svijetu.
Kako su to oni zamislili?
Pa ekonomska politika uči da monetarna politika treba biti usklađena s fiskalnom, tako da će sasvim sigurno službeni Brisel dalje tražiti od zemalja članica pridržavanja financijske discipline i ravnoteže, kako eksterne tako i interne.
To čeka i RH.
Što se tiče slobodnog kapitala, njega u ovom trenutku u svijetu ima više nego dovoljno i u zadnje vrijeme putuje svijetom i ponaša se špekulativno.
Svjetskih financijskih kriza je oduvijek, ali gospodarski i politički aspekti poslije njih nikad više nisu bili isti.
Tako će vjerojatno biti i sada.
Smatram da nema razloga za paniku, a što se tiče onoga najvažnijeg, Luke Ploče držim da se važna promjena na bolje dogodila u vlasničkoj strukturi.
Što se tiče poslovnih partnera također ne vidim problem ( preživjeli su već i 2009. )
Neka se samo Pavlović drži poslovnog plana i razvija Luku.

Ali nikako mu, nikako, nemogu zaboraviti da svima nama malim dioničarima nije dao neki bonus u ovoj dokapitalizaciji ,s obzirom na slijepu vjernost i sve ove godine bez dividende.
Samo da podsjetim kako u prvom prijedlogu dokapa nije rađena razlika između radnika i dioničara.

Upravo zbog ovakvog odnosa prema nama malim dioničarima, koji smo unutra već više godina , držim da je jedini izlaz okrupnjavanje i artikuliranje interesa .
Vjerujem da će u rujnu svi kojih se to tiče kada budu lijepi,osunčani i okupani, stati kao jedan.

Kol. Malidion, odlično napisano i stoji sve do zadnje rijeći, međutim ono što sam u stvari želio reći svojim postom je to da je Pavlović prezentacijom megalomanskih planova u premalo vremena u stvari navukao i nasukao fondove na preskupu dokapitalizaciju.
Svakako da su ulaganja u infrastrukturu u kriznim razdobljima višestruko korisna ali izračunaj koliko godina treba za povrat ulaganja od 2 milijarde kn uz god. dobit od 30-50 mil.kn…
[/quote]

dobar dio plaća država-bespovratno…pa se radi o puno manjoj sumi

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

Lijepo sam Vam govorio mezite dok je vrijeme!
Eto ja nisam izdržao pa sam shortao sa 850kn na 800kn i u tom procesu povećao količinu za 6%.
Kolega Petina objektivno recite vrijedi li LKPC 2800kn?

MACHETE objektivno vrijedi 2500-3500, mozda tenutno malo manje zbog praznoga kapitala koji je ušao u tvrtku, ali kroz manje od godinu dana sve po starome,
a subjektivno vrijedi trenutno 800…..pa zato i jesmo ovdje, što neki negledaju 10 metara ispred, nego pohlepno 2 metra ispred sebe pa prodaju vamo gdje prodaju…..
A predikativno vrijedi 400 (izvor pero7) [smiley]

"Lipa 'sovka i Bogu je draga "

@ pero7

Totalno si u pravu u vezi "radničkih" dionica, ali rušiš si reputaciju s ovim piskaranjem o 440 i zaradi 10% itd itd

Kolega Laki 34 ,

ne velim ja da će cijena pasti na 440 kn , već bi i ta cijena bila sa zaradom 10 % .
A zaraditi 10 % za pola godine je jako velika zarada .To se nigdje u svijetu nemože zaraditi .
Zato tvrdim da je to lopovluk i da su opljačkani i Država , i LKPC i Mali dioničari .

Da nisu mangupi između sebe podjelili dionice po 400 kn sada bi cijena dionice na tržištu bila 1600kn a sa dokapitalizacijom su mogli zaraditi bar 50 % više za LKPC .

.

Sasvim sam siguran da će cijena dotaknuti uskoro 1200kn i možda i više!
To je moja stanica za izlazak jer 50% zarade u ovim kriznim vremenima je skroz u redu!

GOLUB i SMART - od 1milje kuna do bicikle jer KSST-R-A padaju ko klada! A mora zaorati tek ka 250-350kn!!!

Možda će nekad biti i 5000 kuna ali sigurno za 5 godina neće puno gori a na prvi oštar pad će padati
a za 5 godina tko živ tko mrtav i ima puno boljih ulaganja od ovoga.Ovo je za sada firma za socialne
slučajeve i rodbinske veze i bez promjene uprave nema sreće a to je još dugi niz godina nemoguće
jer se Pavlović dobro zaštitio ovakvim dokapom.

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

To je moja stanica za izlazak jer 50% zarade u ovim kriznim vremenima je skroz u redu!

Sasvim je sigurno da će se ova hartija u 2012 godini prodavati po 600kn najviše.A sad plujte kao što ste pluvali od 1800 pa na niže svakog tko vam je pokušao razbiti iluzije o sjajnoj priliki i sjajnom dokapu.
Recesija koja nastupa iduće godine bit će majka svih recesija do sad a promet u Luki će praktično stati. A dugovi će biti ogromni,kamate ogromne,Pavlović će u mirovinu a hartija će biti na bacanje.
Ugodan vikend.

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

Možda će nekad biti i 5000 kuna ali sigurno za 5 godina neće puno gori a na prvi oštar pad će padati
a za 5 godina tko živ tko mrtav i ima puno boljih ulaganja od ovoga.Ovo je za sada firma za socialne
slučajeve i rodbinske veze i bez promjene uprave nema sreće a to je još dugi niz godina nemoguće
jer se Pavlović dobro zaštitio ovakvim dokapom.

ma sve 5 i svaka tebi čast kolega ali ne vjerujem da si tolika budala da bi ovdje dangubio i tipkao 5 godina da te ne zanima kupnja. pa kome prodaješ takve drukove???
ni ja ni ti ne možemo utjecati na cijenu…samo za razliku od tebe ja posjedujem i dokupljujem dionice lkpc pa moje tipkanje ima barem nekakve logike(mada je ala vaše-polutrolanje sa ponekim linkom).
trenutno imam lkpc, atpl i cash(i neke kamenčiće). ajde me pronađite kako komentiram na nekoj drugoj dionici.

ako već nemate lkpc i ne zanima vas pa bar nam recite nešto što ne znamo a ne neke banalne komentare koje može natipkati i moja luda susjeda što hrani mačke oko zgrade.

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

Sasvim je sigurno da će se ova hartija u 2012 godini prodavati po 600kn najviše.A sad plujte kao što ste pluvali od 1800 pa na niže svakog tko vam je pokušao razbiti iluzije o sjajnoj priliki i sjajnom dokapu.
Recesija koja nastupa iduće godine bit će majka svih recesija do sad a promet u Luki će praktično stati. A dugovi će biti ogromni,kamate ogromne,Pavlović će u mirovinu a hartija će biti na bacanje.
Ugodan vikend.
[/quote]

A ostale dionice na ZSE će rasti?

Ukoliko se ostvari ovo o čemu neki pišu pa dođe do nove globalne recesije (u Hrvatskoj recesija nije ni prestala), mislim da gotovo pa je svejedno koju dionicu imamo jer nam je pad zagarantiran. Ono što je evidentno jest da je LKPC na ovim cijenama kratkoročno jedna od najstabilnijih dionica na ZSE. Samo u ovom tjednu je AZ OMF na burzi prikupio preko 1,5% ukupnog broja dionica. Ukoliko dođe do kolike tolike stabilizacije tržišta nema teorije da dionica LKPC pada, a ukoliko dođe do novog urušavanja i destabilizacije LKPC će sigurno pasti manje od velike većine dionica koje su izlistane na ZSE. Prisustvo OMF-ova samo u TOP10 s udjelima preko 22% garantira isplatu dividendi u budućnosti, vjerojatno već od sljedeće godine. Što će biti s Pavlovićem u budućnosti ne znam ali imam osjećaj da će sve "zarađeno" na kraju potrošiti na odvjetnike. On u LKPC kroz nekoliko mjeseci neće imati gotovo nikakvog utjecaja. Bit će vjerojatno nagrađen za dobro odigranu dokapitalizaciju zna se u čijem interesu izdašnom otpremninom i odlaskom u mirovinu, a što će biti poslije ovisi o jako puno stvari. U svakom slučaju da sam ja na njegovom mjestu ne bi imao miran san pogotovo znajući kako se dojučerašnji "prijatelji" brzo odriču svake veze s "utopljenikom".
Šteta što sam kupovao prije ostvarivanja prava na sudjelovanje u prvom krugu dokapitalizacije pa mi je prosjek iznad 1100 kn, a LKPC 31,06% portfelja. Kada vidim koliko mi je portfelj pao ove godine dođe mi da zašutim i pokrijem se ušima ali zaista vjerujem da će do kraja godine situacija biti puno bolja.

1. REPUBLIKA HRVATSKA 47.009 11,11 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HZMO 37.493 8,86 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 34.780 8,22 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 27.206 6,43 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 26.514 6,27 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. PBZ D.D. 22.099 5,22 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ PROFIT DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND 18.489 4,37 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 15.977 3,78 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 9.999 2,36 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 7.122 1,68 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 58,32

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 34.780 8,22 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 32.317 7,64 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ PROFIT DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND 18.489 4,37 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 15.969 3,78 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 7.122 1,68 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 59,53

Nema drugih promjena. Onaj tko je prodavao nije u TOP 10.
[/quote]

IMA PROMJENA U TOP 10 [thumbsup]

4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 33.836 8,00 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA +1519
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 15.969 3,78 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 59,89

AZ MF NADOKUPLJUJE(+1519) A RAIFFEISENBANK NIJE PRODAO NITI KOMADA [cool]

Dakle,imamo Dinkeca i njegov AZ MF koji je marljivo skupio 6 630 kom a to je stanje T-3 [proud]

New Report

Close