nekome je u cilju držati cijenu ispod 850 i prikupljati. jer ona dva naloga, od 200 i 500 nemaju nikakav drugi smisao. a kako je bid šupalj…hmmmm….sad nisam siguran da je 800 dno. cash se gomila i čeka.
Zas me ne cudi da je bas Rajfica prodavala. U potpunosti u skladu s njihovom ocajnom ulagackom politikom, poput izlozenosti HT-u od 50% i kupovini vecih kolicina Magme. Jadni ljudi koji jednog dana od njih ocekuju nekakve mirovine. Taj fond bu propao prije nego stigne isplatiti prvu mirovinu.
Evo ja sam im posla mail sa pitanjem malo sam koristio i vaš post vjerujem da nećete zamjeriti vidjet ćemo oćeli se udostojiti odgovoriti.
U potpunosti u skladu s vašom ocajnom ulagackom politikom, poput izlozenosti HT-u od 50% i kupovini vecih kolicina Magme. kupovini desetaka tisuća komada ATGR na 830 a sada je već na 600 kuna, Luku Ploče dokapitalizirate po 850 pa to poslije prodajete po 800. Jadni ljudi koji jednog dana od vas ocekuju nekakve mirovine. Taj fond će propasti prije nego stigne isplatiti prvu mirovinu.
Moje pitanje glasi zašto imate potpuno promašenu ulagačku politiku i zašto sve radite krivo zašto ne mjenjate fond menadžere koji su očito izgubljeni u vremenu i prostoru i nisu dorasli da budu to što jesu, danas ste izgubili mene i moju suprugu sutra će se odljev nastaviti ako vaša ulaganja nastave ovim tempom i sa ovako tupavom ulagačkom strategijom.
lijep pozdrav, Marko.
[/quote]
Ne bih komentirao ostalo ali ne prodaje zbog neznanja Lkpc Rba.
Tu su neke druge stvari u pitanju.
Za dionicare Lkpc je loše sto osim ovoga u top 10,vjerojatno ima jos Rba racuna koji prodaju.
Izvan top 10.
nije zbog neznanja nego zbog toga što moraju. pare treba isplaćivati a oni vjerovatno nemaju cash. ali lako je sa tuđim qu.cem po ledini mlatiti.
mirovinu treba osigurati u vidu nekretnine-najma ili dragog kamenja. obvezni mf je sranje i za 50 godina će bit neobavezan…ali nažalost tada će milijuni ljudi krahnut zajedno sa njima. penzići danas imaju pvc i kontenjere a tko zna što čeka našu generaciju….možda i manje od toga.
800 kn zadnja.
pogledaj amere pa će ti bit jasno zašto.
http://finance.yahoo.com/
Evo ulaze fizikalci,indijanci…… po 835, koga bumo sada tužil? kapetana, prospekt, republikance, demokrate, nevladine organizacije ili možda čak radnike lkpc-a..da oni slučajno neprodaju… uživajte ljudi već sam u min(-) 10%
E, moj strojarac; " kapetan " svakako snosi dio krivnje za ovakvu cijenu ( jer da je cijena bila oko 1500 sada bi se negdje vrtili oko 1200 – 1300 ), a indijanaca ,odnosno harakiri mušterija se uvijek nađe – i nemoj se previše sekirati sa nekim minusom od 10 % ; ima nas sigurno puno više sa nekoliko puta većim postotkom; no ima jedna jedna narodna : strpljen – spašen [thumbsup]!
1. REPUBLIKA HRVATSKA 47.009 11,11 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HZMO 37.493 8,86 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 34.780 8,22 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 27.206 6,43 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 26.514 6,27 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. PBZ D.D. 22.099 5,22 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ PROFIT DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND 18.489 4,37 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 15.977 3,78 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 9.999 2,36 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 7.122 1,68 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 58,32
Na dan 10.8.2011. promjene:
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 28.037 6,63 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA + 831
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 15.969 3,78 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA -8
Vidit će se narednih dana promjene od ponedjeljka i ovih veći količina koje su trgovane ali je dobro što AZ OMF kupuje(moj obvezni fond po sili zakona, izdvaja se od plaće),također i dalekovod kupuje, zaimljiva su ovo vremena bar ima prometa i trgovanja ovih dana.
Inače sutra bi opet mogao biti potop na ZSE jer su ovi vani na minusu 3-4% trenutno.
čestitke Novoselcu, opet je napravio vrhunski posao.
odradio je cijelo tržište, sve mirovince, egocentrične blogere, fondovce…svaka čast! [thumbsup]
Kolege,
čitao sam sinoć pa me molim ispravite i nadopunite ako griješim:
U prijedlogu promjena statuta društva Luka Ploče stoji da se u razdoblju od pet godina može izvršiti dokapitalizacija u iznosu od 44 milijuna kuna, po nominali- znači 110000komada.
Može se isključiti pravo prvenstva postojećim dioničarima-uz blagoslov nadzornog odbora.
Uz postojećih sada 222614kom+200353kom=422967 dionica ,ako se broj dionica uveća za 110000komada—to je 20.6% tada postojećih dionica.
Pitanja:
1. koji nadzorni odbor bi sam sebi isključio pravo prvenstva, osim ako nema financijski interes?
2. dali mislite da tih 20:6% čuvaju za potencijalnog strateškog partnera koji bi ponudio odgovarajuću premium cijenu?
S obzirom da mi se čini da je slična diskusija bila prije nekog vremena molim vas poštovani kolege za mišljenje
P.S S nestrpljenjem isčekujem da vidim promjene u vlasničkoj strukturi nakon ponedjeljka, utorka,a i srijede.
……….. Osobno, ne sjećam se kad sam bio ovako miran kod jačih padova dionica. Jednim dijelom, već viđeno nas čini jačima. Drugim dijelom, uspio sam izgraditi portfelj koji se sastoji većinom od dionica (kupljenih po dobrim cijenama) čiji fundamenti su takvi da (kao što kaže Buffett) mogu te dionice bez pretjeranog uzrujavanja imati čak i kad bi se burza zatvorila ne nekoliko godina. To pokazuje još jednu superiornost ulaganja po fundamentima umjesto špekulativno.
p.s. prenosim sa jednog bloga meni interesantan isjecak.
Kolege,
čitao sam sinoć pa me molim ispravite i nadopunite ako griješim:
U prijedlogu promjena statuta društva Luka Ploče stoji da se u razdoblju od pet godina može izvršiti dokapitalizacija u iznosu od 44 milijuna kuna, po nominali- znači 110000komada.
Može se isključiti pravo prvenstva postojećim dioničarima-uz blagoslov nadzornog odbora.
Uz postojećih sada 222614kom+200353kom=422967 dionica ,ako se broj dionica uveća za 110000komada—to je 20.6% tada postojećih dionica.
Pitanja:
1. koji nadzorni odbor bi sam sebi isključio pravo prvenstva, osim ako nema financijski interes?
2. dali mislite da tih 20:6% čuvaju za potencijalnog strateškog partnera koji bi ponudio odgovarajuću premium cijenu?
S obzirom da mi se čini da je slična diskusija bila prije nekog vremena molim vas poštovani kolege za mišljenje
P.S S nestrpljenjem isčekujem da vidim promjene u vlasničkoj strukturi nakon ponedjeljka, utorka,a i srijede.
pred par tjedana sam iznio razmišljanje kako će upravo tih 20% po mom mišljenju biti katalizator rasta. mišljenja sam da su u dokap ušli vjerujući da će naći strateškog partnera koji će platiti minimalno 1200-1500…a kako nisu da im opet ne bi propao dokap dali su fondovima po 850 a ovih 20% ostavili za bolja vremena. po nekoj logici ova kriza bi trebala odgoditi taj proces ali opet….crobex je na 35% predkrizne vrijednosti i to bi moglo zagolicati neko rastuće gospodarstvo(kina, indija, brazil). pa dji je i sad nakon pada 70-75% predkrizne vrijednosti. naš problem je nelikvidnost. kad bi se oformila regionalna burza prvi dan bi vrijednost burze skočila 20%. sad smo ko hnl……dinamo gazi ligu a vani gaze njega.
danas trilje i paveruni za ručak a za marendu bio mladi sir preliven domaćim medom. umjesto dingača plavac mali….u životu nije koliko zarađuješ nego koliko trošiš. [proud]