LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo ulaze fizikalci,indijanci…… po 835, koga bumo sada tužil? kapetana, prospekt, republikance, demokrate, nevladine organizacije ili možda čak radnike lkpc-a..da oni slučajno neprodaju… uživajte ljudi već sam u min(-) 10%

Ulaganje u sebe je najbolje ulaganje

OVaj na 834,50 je nuništiv, izgleda mi ka feniks [lol] [thumbsup]

RBA FOND IZGUBLJEN U VREMENU I PROSTORU BIJEŽITI IZ OVOGA FONDA IZABERITE AZ FOND ZA VAŠU BOLJU BUDUĆNOST I SIGURNU MIROVINU

OVaj na 834,50 je nuništiv, izgleda mi ka feniks [lol] [thumbsup]

Da, da sve podsjeća na Inu [thumbsup]

Ulaganje u sebe je najbolje ulaganje

Evo ulaze fizikalci,indijanci…… po 835, koga bumo sada tužil? kapetana, prospekt, republikance, demokrate, nevladine organizacije ili možda čak radnike lkpc-a..da oni slučajno neprodaju… uživajte ljudi već sam u min(-) 10%

Ovaj sa 500k na bidu tesko da je fizikalac, pogotovo jer je vec pokupio par milja po toj cijeni. Ocito neki fond kojem se ova cijena svidja za ulaz. Niza od cijene dokapa a dobis dionice bez zajebancije i limita, di ima bolje od toga?

@efodix
čova hoće reći da fond prodaje a ulazi drugi fond i dijelom fizikalci. jer fizikalci uglavnom ne prodaju danas.
dakle, unatoč velikom prometu udio malih dioničara se za sada neće smanjiti. ne dok ovo ne uhvati bar 1000kn+.

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

Šteta što se nije protrgovala još koja tisućica kupac je bio spreman ali prodavač se pokolebao kada je dobi po prstima. [wink]

RBA FOND IZGUBLJEN U VREMENU I PROSTORU BIJEŽITI IZ OVOGA FONDA IZABERITE AZ FOND ZA VAŠU BOLJU BUDUĆNOST I SIGURNU MIROVINU

Možda bi ovaj post trebalo napisati na temi best buy ali tamo se nakupilo svačega pa ne želim njihove rasprave o BRIN-u i KODT-u razvodnjavati "bezveznim" dionicama kao što je LKPC. Zaključci do kojih ja dolazim nakon današnje trgovine na ZSE su krajnje jednostavni. Na dvije je dionice dosegnuto dno, a to su LKPC i ADRS. Može li cijena niže? Naravno da može ali teško bi mi bilo zamisliti što bi se u tom slučaju događalo s ostalim dionicama i CROBEX-om općenito.
Na ovoj našoj muci očito je da se brani tržišna kapitalizacija od cca 350 mil kn o čemu sam već pisao. Bilo je pokušaja da se probije obrana na 834,50 ali prodavač je na kraju ostao nasukan. Čestitam svim imaocima LKPC i nestrpljivo očekujem sastav dioničara i promjene u top 10 kroz nekoliko dana. Ukoliko griješim i pokaže se da u zadnja dva trgovinska dana fondovi nisu kupovali javno ću se ispričati i priznati pogrešku.
Inače, bježim od toga da prognoziram kratkoročno kretanje cijene dionice no zaista smatram da ukoliko se globalno tržište dionica barem donekle stabilizira ovdje možemo očekivati skok cijene i povratak na razine oko 1000 kn. Da ne bi pomislili da pričam s visoka i pametujem, moram spomenuti da mi je portfelj danas završio u slobodnom padu od cca 5% jer iako mi u portfelju LKPC i ADRS čine preko 40% ostale dionice su itekako odradile pad ULPL, LPLH, INGR, ADPL i ZTNJ

Možda bi ovaj post trebalo napisati na temi best buy ali tamo se nakupilo svačega pa ne želim njihove rasprave o BRIN-u i KODT-u razvodnjavati "bezveznim" dionicama kao što je LKPC. Zaključci do kojih ja dolazim nakon današnje trgovine na ZSE su krajnje jednostavni. Na dvije je dionice dosegnuto dno, a to su LKPC i ADRS. Može li cijena niže? Naravno da može ali teško bi mi bilo zamisliti što bi se u tom slučaju događalo s ostalim dionicama i CROBEX-om općenito.
Na ovoj našoj muci očito je da se brani tržišna kapitalizacija od cca 350 mil kn o čemu sam već pisao. Bilo je pokušaja da se probije obrana na 834,50 ali prodavač je na kraju ostao nasukan. Čestitam svim imaocima LKPC i nestrpljivo očekujem sastav dioničara i promjene u top 10 kroz nekoliko dana. Ukoliko griješim i pokaže se da u zadnja dva trgovinska dana fondovi nisu kupovali javno ću se ispričati i priznati pogrešku.
Inače, bježim od toga da prognoziram kratkoročno kretanje cijene dionice no zaista smatram da ukoliko se globalno tržište dionica barem donekle stabilizira ovdje možemo očekivati skok cijene i povratak na razine oko 1000 kn. Da ne bi pomislili da pričam s visoka i pametujem, moram spomenuti da mi je portfelj danas završio u slobodnom padu od cca 5% jer iako mi u portfelju LKPC i ADRS čine preko 40% ostale dionice su itekako odradile pad ULPL, LPLH, INGR, ADPL i ZTNJ

Nevene -nemoj prebrzo zaključivati,navedene dvje dionice koje spominješ ADRIS i LKPC-su samo držane pod kontrolom -Dok je HT i ostali rušeno,prije nekoliko godina ista špranca se događala,nadam se da netrebam napominjati da je ADRIS u to vrijeme srušen sa čvrstih 250-260 kn na 130-140 kn ,o ostalima da ne govorim.

A što se tiče obrane -tržišne kapitalizacije od 350 mil-kuna ,nije obavezna.

Sreća je da je INA-zablokirana.

Nevene -nemoj prebrzo zaključivati,navedene dvje dionice koje spominješ ADRIS i LKPC-su samo držane pod kontrolom -Dok je HT i ostali rušeno,prije nekoliko godina ista špranca se događala,nadam se da netrebam napominjati da je ADRIS u to vrijeme srušen sa čvrstih 250-260 kn na 130-140 kn ,o ostalima da ne govorim.
A što se tiče obrane -tržišne kapitalizacije od 350 mil-kuna ,nije obavezna.
Sreća je da je INA-zablokirana.

Slažem se apsolutno da ne treba trčati pred rudo no ukoliko pogledamo fundamentalne pokazatelje nedvojbeno ispada da su ADRS i LKPC najzdravije i u odnosu na trenutnu cijenu nevjerojatno jeftine dionice.
ADRS je zadužen što dugoročno što kratkoročno 1.300 mil kn, a imovine ima 8.500 mil kn, a trži se na manje od 0,6 P/B. Omjer cijene i zarade po dionici konstantno je ispod 10 P/E.
LKPC ukupno zadužena 75 mil kn, a imovine kada uračunamo 170 mil kn od dokapitalizacije 455 mil kn, a sada se trži na oko 0,9 P/B.
Takva niska zaduženost im garantira da bez problema mogu preživjeti još x recesija potpuno neokrznuti jer ovisno o kamatama na dug koje plaćaju LKPC godišnje treba izdvojiti 1-2 mil kn što je u odnosu na prihode zaista simbolično. O adrisu ovdje ne treba trošiti riječi jer samo od financijskih prihoda na ime kamata uprihode gotovo 300 mil kn.
Slične pokazatelje imaju jedino HT i ERNT ali oni se i trže na gotovo 2 P/B dakle višestruko skuplje.
Vrijeme na koje se ti referiraš je bilo nešto novo za sve nasi dobro nas je uplašilo, a samo s(p)retnici kojima su u portfelju dominirali HT i INA ga mogu pamtiti po dobru. U to su vrijeme gotovo sve dionice odradile -50% u samo nekoliko mjeseci no i +100% u idućih nekoliko mjeseci i sada su otprilike na tim vrijednostima izuzev građevinara koji su se vratili na novo dno. Zaista ne vidim ni trunku mogućnosti da ADRS ili LKPC opet dotaknu minimalne vrijednosti iz 2009. To bi zaista bilo suludo za očekivati, jedino možda u nekoj kataklizmičkoj varijanti filma katastrofe no tada bi zaista ionako bilo svejedno u kojem obliku čuvamo svoje novce.
Da zaključim, svatko može na svoj način tumačiti trendove, igrati se tehničke analize, pridavati veći značaj jednoj ili drugoj stvari no kada se zbroje i usporede brojevi svi bi trebali dobiti jednake vrijednosti na žalost ili na sreću ne i jednake zaključke.

Ovo na LKPC mi izgleda kao da ima izvor na bidu čim se istroši postojeći odmah dolazi još veći.

Moram priznati da mi je žao svih onih koji štede za mirovine u RBA OMF [cry] [thumbsup]

Slažem se kolega u potpunosti u vezi RBA kao i GRAWE os …da ne nabrajam dalje lošije poslovne politike i neznanja nevidi nego kod austrijanaca što su dokazali sa dokapom i što mi je poznato u par slučajeva.Nadalje bježim od njih u velikom luku. A što se tiče današnjeg trgovanja [yawn] a što se tiče daljnjeg pada ne zabrinjava me jer do toga neće doći [shocked]

@efodix

čova hoće reći da fond prodaje a ulazi drugi fond i dijelom fizikalci. jer fizikalci uglavnom ne prodaju danas.
dakle, unatoč velikom prometu udio malih dioničara se za sada neće smanjiti. ne dok ovo ne uhvati bar 1000kn+.

Pa fizikalaca je bilo na obadvije strane i realno su cinili minoran dio prometa.

Cini se da je ovih dana ovo jedna od rijetkih dionica koje je netko u ovoj situaciji voljan kupovati u vecim kolicinama, kako stvari stoje.

New Report

Close