Kratki komentar samo… Prema zakonu o mirovinskim fondovima, oni ne smiju stjecati dionice poduzeća čija početna tržišna kapitalizacija iznosi manje od 350 mil kn odnosno ukoliko se spusti ispod 350 mil kn smiju stjecati dionice ali samo dok se tržišna kapitalizacija ne spusti ispod 300 mil kn. To znači da je vrlo mala vjerojatnost da će fondovi koji sada drže preko 20% dionica LKPC, a od toga mirovinski preko 16%, dopustiti pad cijene ispod 827 kn pri čemu bi tržišna kapitalizacija bila 350 mil kn. Današnji neočekivano veliki promet mogao bi značiti da su se upravo fondovi uključili u obranu cijene na razinama od 850 kn što bi trebalo biti vidljivo idući tjedan.
Ja sam prošli i ovaj tjedan kao što sam i najavio ukoliko cijena padne ispod 900 kn bio aktivan na kupnji pa sam tako smanjio prosjek na 1.179 kn. Trenutno mi LKPC čini 29,25% portfelja što postaje malo problematično i nikako ono što sam priželjkivao ali to je sada tako. Sljedeću kupnju planiram tek oko 800 kn i nadam se da do nje neće doći jer koliko god želio kupiti jeftinije svaki daljnji pad cijene znači i veći pad portfelja što zaista nije ugodno za gledati koliko god kratkoročno to bilo.
Želim ugodan produženi vikend svim dobronamjernicima na ovoj temi
imamo skoro isti prosjek i slično razmišljanje s tim da mi je lkpc veći dio portfelja(ostatak je uglavnom u cashu) i 20 posto u trejdu. hvala za ovaj izračun o cijeni na kojoj je tržišna kapitalizacija = 350 mil. to sam potpuno smetnuo sa uma. ovdje su se računale puno veće gluposti (bvps-koji nema veze za ovaj kvartal) a ovako važne informacije ostavljale sa strane. evo ti zaslužena 100-ka od mene zato što u fokus stavljaš bitne stvari za razliku od većine nas koji trolamo temu-često uključujući i mene samog.
Nije mi jasno šta više prodaju po 850-870 ako su uzeli po 850+troškovi???? [shocked]
Kolega ,
veliki broj dionica prodan je po 400 kn !
(odgoda 5 godina nema veze s ničim)
Ako bi prodavali sa zaradom 50 % cijena bi bila 600 kn !
Pa gdje možete zaraditi 50 % u tako kratkom vremenu .
Ako cijena dođe na 800 kuna, ja ulazim. A mogli bi već u ponedjeljak tu razinu testirati. Bit će zanimljivo…
Zašto se gurati na 800?? Zašto bi se jedna lkpc prodavala po b/v?? Zašto se Korf ne prodaje po b/v? Zašto se agmm prodaje po 800 a b/v je 2900?? Firma radi i razvija se (nova farma,zaštitne mreže …) Neka ljusne do dna pa kad se dno formira upadaj. Nemojte loviti padajuće noževe. Kakva je perspektiva Luke ako svi,ama baš svi idu štedjeti?? Pad prometa je izgledan.A ulazi se u velike kredite. Velika zaduženja,izgradnja terminala,a ulazimo u recesiju svih recesija,najvjerojatnije i u ratove širom kugle zemaljske. Mogao bi ovo biti novi obrovac.
Zašto se gurati na 800?? Zašto bi se jedna lkpc prodavala po b/v?? Zašto se Korf ne prodaje po b/v? Zašto se agmm prodaje po 800 a b/v je 2900?? Firma radi i razvija se (nova farma,zaštitne mreže …) Neka ljusne do dna pa kad se dno formira upadaj. Nemojte loviti padajuće noževe. Kakva je perspektiva Luke ako svi,ama baš svi idu štedjeti?? Pad prometa je izgledan.A ulazi se u velike kredite. Velika zaduženja,izgradnja terminala,a ulazimo u recesiju svih recesija,najvjerojatnije i u ratove širom kugle zemaljske. Mogao bi ovo biti novi obrovac.
Kolega očito vam nije dobro ali evo malo pa pročitajte, malo se educirajte, tu vam sve piše kakva je perspektiva LKPC , koliko se očekuje povećanje prihoda i ostalo uostalom da vi kužite TK ne biste kupovali INGRU po 80 kuna i sada zbrajali gubitke evo vam dolje link za edukaciju.
Pisanje "KOLEGA OČITO VAM NIJE DOBRO" sigurno ne doprinosi dialogu ali puno govori o autoru. Ako imate argumente kolega upitnik,onda demantirajte argumentima. Ako nemate šutite.
Kolega Lavgar se osvrnuo na nestabilna vremena koja očito slijede odnosno se nastavljaju sa tendencijom pogoršanja. Pa i laiku je jasno da zaoštravanje krize neće rezultirati večim prometom u morskim lukama.
Takvih fantazija kao što su navedene u tekstu koji ste zaljepili smo se naslušali u posljednjih 20 godina. Pogotovo je bolesno tvrditi da će na 300miljuna prometa profit biti 100miljuna ili 33% [shocked]
Sadašnji kapaciteti LKPC su 7miljuna tona a ostvaruju 4.Znači imaju kapacitet da poduplaju promet ili drugim riječima nisu im svi kapaciteti iskorišteni jer nema dovoljno brodova a oni duplaju sadašnje kapacitete i to velikim djelom zaduživanjem. Više mi ovo liči na praonicu love nego na zdravu investiciju [undecid]
znači vi pogledate b/v i donosite odluke? ona fino nađite firmu sa najmanjim koeficijentom i sve saspite u nju. a kojih genijalaca ovdje ima, pa ovo je nadam se fatamorgana.
Pisanje "KOLEGA OČITO VAM NIJE DOBRO" sigurno ne doprinosi dialogu ali puno govori o autoru. Ako imate argumente kolega upitnik,onda demantirajte argumentima. Ako nemate šutite.
Kolega Lavgar se osvrnuo na nestabilna vremena koja očito slijede odnosno se nastavljaju sa tendencijom pogoršanja. Pa i laiku je jasno da zaoštravanje krize neće rezultirati večim prometom u morskim lukama.
Takvih fantazija kao što su navedene u tekstu koji ste zaljepili smo se naslušali u posljednjih 20 godina. Pogotovo je bolesno tvrditi da će na 300miljuna prometa profit biti 100miljuna ili 33% [shocked]
Sadašnji kapaciteti LKPC su 7miljuna tona a ostvaruju 4.Znači imaju kapacitet da poduplaju promet ili drugim riječima nisu im svi kapaciteti iskorišteni jer nema dovoljno brodova a oni duplaju sadašnje kapacitete i to velikim djelom zaduživanjem. Više mi ovo liči na praonicu love nego na zdravu investiciju [undecid]
"očito vam nije dobro" je za vas nepristojno ali kad vi govorite da su nečija razmišljanja bolesna(pogotovo je bolesno tvrditi….) onda je to ok. koja dvostruka mjerila pa to ima samo u nas hrvata. sad sam siguran da se nećete niti ispričati već ćete za svoj neodgoj pronaći logično opravdanje.
a to što ne pune sadašnje kapacitete je dijelom zato što su upravo mali i nisu interesantni velikim ribama. znate…grudi veličine dvojke neće impresionirati nekog lovca na sponzoruše pa će one ugraditi četvorku i gle čuda….svi će kapaciteti biti popunjeni. sa tim nickom sve bi vam trebalo biti jasno…ali sumnjam.
Vrijeme je da čvrste rukice preuzmu i da se riješimo STOKE SITNOG ZUBA!
Ne vjerujem u rast LKPC dok god je u LKPC ova garnitura .
Oni su uz pomoć vlade među sobom podjelili dionice po 400 kn .
Opljačkali su sve dioničare podjelivši među sobom našu zajedničku imovinu – LKPC .
Sebi su pogodovali a svi su šutjeli .
S time su uništili dokapitalizaciju , tako da se cijena srozala na 850 kn .
A na tržištu je dionica pala sa 2.000 kn na 830 kn .
Nemoguće je sada očekivati rast dionice .
Oni koji su kupili dionice po 400 kn mogu ih sada prodavati sa 10 % zarade po 440 kn .
Vrijeme je da čvrste rukice preuzmu i da se riješimo STOKE SITNOG ZUBA!
onda prodaj što prije! [bye]