Smnio bi se kladiti da je kupac AZ fond, a prodavač vjerovatno Rajfasen oni su najveći luzeri na našem TK kad se samo sjetimo šta im je AZ uradio na ATGR i HT napravio je male majmune od njih i uzeo im velike novce.
U-LA-LA!!! Šamaranje na 850 kn.. Će poslije da se crveni ili zeleni?!?!
Ovo naguravanje lako završi u minusu i dugotrajnom mrcvarenju cijene, kao na ADPL ili PODR.
Sve što se odvija izvan ZSE uvijek je problem kasnije.
Ovo naguravanje lako završi u minusu i dugotrajnom mrcvarenju cijene, kao na ADPL ili PODR.
Sve što se odvija izvan ZSE uvijek je problem kasnije.
[/quote]
Šta se tu odvija izvan ZSE, vi ste se uhvatili ovoga foruma kao pijan plota pa u Hrvatskoj postoje forumi na kojima vi možete ravnopravno sudjelovati, malo se potrudite pronaći takve foruma, ekonomija je za vas tabu tema a ZSE planet kjoi još nije istražen.
moglo bi ovo poljubit 800 ili i niže.
@loris
radnicima na 5 godina po 400 kn 51 771 kom
ako očekuješ pad cijelog tržišta, onda je pametno sad izaći s malim minusom i dočekati taj pad sa kešom nego kasnije prodavati u panici na 700 kn [rolleyes]
[/quote]
Ja sam 40% u minusu, tako da nisam u malo minusu, ali isto kod mene ti prijatelju nema panike, kod mene ima samo dokupa…ako mi je 1300-1400 bilo jeftino, ovo je bagatela, sad treba čekati dok oni investiraju prikupljeni kapital te ga "obrane" prihodima, a tada slijedi +xxx%, a do tad dokup [thumbsup]
LKPC, ADPL i PODR dokapi izvan burze, ali samo LKPC nije dala jasne obavijesti o rezultatima dokapa .
Međutim neznam ja koliko neznam, bilo bi čudno da znam što neznam, zato ću uzaludno čekati ispod 800 [lol]
Uostalom danas ih je previše kupljeno po 850 koje ide na prodaju već od 865 ?
Ne znam imate li gledalicu ali danas su dionice išle u čvrste ruke, najveći kupac danas je bio AZ fond a moja malenkost drugi a to su ipak čvrste kuke.
Kupiti po 851 a prodavati po 865 je smješno jer kada platite proviziju ostane vam 2- 8 kuna zavisi preko koje brokerske kuće idete to čak ni vi ne bi radili. [lol] [thumbsup]
ipak ću radije čekati ispod 800, ali hvala na uvjeravanju !
moglo bi ovo poljubit 800 ili i niže.
Opet zaludu nadanje! Samo tko će ti prodati u odbijanju?
Bit ćeš kratak!
Opet zaludu nadanje! Samo tko će ti prodati u odbijanju?
Bit ćeš kratak!
[/quote]
ma nije me puno ni briga. ako bude kupujem i približavam prosijek na 1000-1050 ako ide gore imam kolko hoćeš.
sreća pa sutra neradni dan.
Kratki komentar samo… Prema zakonu o mirovinskim fondovima, oni ne smiju stjecati dionice poduzeća čija početna tržišna kapitalizacija iznosi manje od 350 mil kn odnosno ukoliko se spusti ispod 350 mil kn smiju stjecati dionice ali samo dok se tržišna kapitalizacija ne spusti ispod 300 mil kn. To znači da je vrlo mala vjerojatnost da će fondovi koji sada drže preko 20% dionica LKPC, a od toga mirovinski preko 16%, dopustiti pad cijene ispod 827 kn pri čemu bi tržišna kapitalizacija bila 350 mil kn. Današnji neočekivano veliki promet mogao bi značiti da su se upravo fondovi uključili u obranu cijene na razinama od 850 kn što bi trebalo biti vidljivo idući tjedan.
Ja sam prošli i ovaj tjedan kao što sam i najavio ukoliko cijena padne ispod 900 kn bio aktivan na kupnji pa sam tako smanjio prosjek na 1.179 kn. Trenutno mi LKPC čini 29,25% portfelja što postaje malo problematično i nikako ono što sam priželjkivao ali to je sada tako. Sljedeću kupnju planiram tek oko 800 kn i nadam se da do nje neće doći jer koliko god želio kupiti jeftinije svaki daljnji pad cijene znači i veći pad portfelja što zaista nije ugodno za gledati koliko god kratkoročno to bilo.
Želim ugodan produženi vikend svim dobronamjernicima na ovoj temi