Kolega upitnik9, ne trebate biti primitivni! Ako vratite film nazad prije 6mj. ja sam pisao kako LKPC treba prodavati po 1700kn i kako će to na 900kn. To sam prvi vidio i pisao,al tada ste me svi vi skupa, PLAVI, PETINA i društvance pljucali kako sam promašio cijeli fudbal i kako nemam pojma.
Ja sam mezio s prosjekom 880kn i žalim ako Vas smeta što ste bili smotani i kupovali po 1500kn i 1200kn. Zato i postoje ovce poput Vas, da ih drugi šišaju.
Stvarno mi niste jasni s tim mlaćenjem BV-a i P/B
Pa valjda je jasno da je BVPS oko 900kn, da sada ne računam. …………….
Evo ovako ste opet u zraku, pa dajte više izračunajte da svi vidimo !
Za sada je službeni podatak BV = 1,75, ali pokažite nam račun da je podatak pogrešan odnosno nepotpun ?
Lijepo cijeli račun bez nabacivanja okvirnih podataka !!!!!
[/quote]
Evo kolega, ja ću Vam pokazati postupak kako utvrditi KV:
(231 mil. (vrijednost kapitala do 30.06) + iznos povećanja kapitala uslijed dokapitalizacije) : (broj dionica prije dokapitalizacije tj. 222.614 + novoemitirane dionice u postupku dokapitalizacije) = knjigovodstvena vrijednost dionica nakon provedenog postupka dokapitalizacije.
Službeni podatak što Vi navodite nije nikakav službeni podatak. Zar neznate da službenih podataka o tome nema? Ima samo točno ili pogrešno utvrđenih vrijednosti. A to je eklatantan primjer da i oni koji bi o tome trebali nešto više znati zapravo čine greške ili neznaju.
Dobro ste procijenili jer uvijek pišem istinu ili što mislim, a što ne znači da sam upravu, ali često grubo zvuči.
Ovo ste gore lijepo primijetili, ali tu mi nedostaje obračun prvog dijela dokapa za radnike po 400 Kunu da bi slika bila potpuna. Nedostaje i drugi dio dokapa po 800 ili više Kuna, a radi uvrštenja u fundamentei oscilatore.
Znači fundamenti su upisali broj dokapitalizirtanih dionica, ali ne i ulaznu cijenu ?
Kupnja dionica od strane radnika po cijeni od 400 kn nema nikakve veze s dokapitalizacijom jer ta sredstva nisu uplaćivana na račun Luke niti su izdavane nove dionice. Još prije sam to usporedio sa situacijom kada osoba A proda osobi B. Može li to imati utjecaj na cijenu dionice na burzi? Može! A na fundamente? Ne može!
Evo ovako ste opet u zraku, pa dajte više izračunajte da svi vidimo !
Za sada je službeni podatak BV = 1,75, ali pokažite nam račun da je podatak pogrešan odnosno nepotpun ?
Lijepo cijeli račun bez nabacivanja okvirnih podataka !!!!!
Kolega Loris,
Nevjerojatno da nakon svega vi opet pitate za taj BV?!
BVPS(knjigovodstvena vrijednost dionice) = (ukupna imovina-ukupne obveze)/broj dionica
P/B (omjer tržišne i knjigovodstvene vrijednosti) = (tržišna cijena*broj dionica)/BVPS
…i to je cijela filozofija, na portalu mojedionice nisu u ukupnu imovinu pribrojili sredstva koja su prikupljena dokapitalizacijom (200.353*850 = 170.300.050 kn). Ta će sredstva biti vidljiva na računu kada izađe FI za 3Q i tada će računalo izbaciti BVPS od cca 900 kn.
Kol. NevenS, niti sam bio zlonamjeran a niti sam bio u zabludi što se tiće službenog računanja BVPS nakon dokapitalizacije.
U stvari, upravo zato što povećanje temeljnog kapitala emisijom novih dionica postaje službeno odmah po upisu u registar Trgovačkog suda a razlika uplačenog kapitala od nominalne do postignute cijene dokapitalizacijskih dionica će biti iskazano tek u FI za 03.Q, sam računao da će P/B LKPC nakon dokapitalizacije na cijeni od 1200,00kn iznositi 1,75…međutim, tu se netko se zeznuo, ili ja koji sam računao +200k novih dionice +po 400kn ili portal mojedionice.com koji su uračunali samo 200k novih dionica bez povečanja temeljnog kapitala.
Ovo je glupa apsurdna situacija u kojoj smo svi u pravu i ti i P.E, i ja i loris itd. samo je stvar u tumačenju.
Iako nam je poznat ishod dokapitalizacije i kapital prikupljen u istoj po ćemu bi book LKPC, sada nakon provedene dokapitalizacije, trebao iznositi oko 900 kn., službeno BVPS LKPC iznosi 1,75 na 890,00kn sve dok ne izađe FI za 3Q u kojemu će ova dokapitalizacija biti proknjižena.
Kolega Barbosa,
Ne mislim da ste bili u zabludi ili zlonamjerni jer vaš stil pisanja barem po onom što sam do sada pročitao nije takav ali zaista mislim da nije potrebno zbunjivati s podacima koje računalo izbaci na portalu mojedionice.com. Ne znam zašto stalno spominjete nominalu i temeljni kapital kada to s BVPS nema nikakve veze.
Nominalna vrijednost dionice označava knjigovodstvenu vrijednost dionice u vrijeme njenog izdavanja te njen umnožak s ukupnim brojem dionica daje temeljni kapital. Ali temeljni kapital nije ukupna imovina tako da ne vidim čemu njegovo spominjanje pri računanju booka, no dobro…
Dosta nas je dalo objašnjenje koliki je realni BVPS i mislim da bi priča o tome sada trebala stati jer ovo zaista ne vodi nigdje.
P/B (omjer tržišne i knjigovodstvene vrijednosti) = (tržišna cijena*broj dionica)/BVPS
samo da ispravim lapsus
P/B (omjer tržišne i knjigovodstvene vrijednosti) = (tržišna cijena dionice)/BVPS
buduci da ste se ulovili racunanja P/B ko sivonje, ovim putem vas sve skupa lijepo pozdravljam jer ja, od uvale do uvale, hladim ya/ja u moru.
cuvajte mi/nam luku i uzivajte u trecem krugu dokapa.
Eto mukom isusovom došlo se konačno do P/B vrijednosti pa ispada da se prodaje ispod b/v-a. Sad treba još upola manje muke da se provjeri po koliko se prodaju ostale luke a koje ne povečavaju kapacitete na duplo [rolleyes]
Eto mukom isusovom došlo se konačno do P/B vrijednosti pa ispada da se prodaje ispod b/v-a. Sad treba još upola manje muke da se provjeri po koliko se prodaju ostale luke a koje ne povečavaju kapacitete na duplo [rolleyes]
koji twist kolega. sad ste i vi zaglavili. dugo će proći dok se odglavimo. doduše vi ćete više zaraditi ali lokomotiva nam je svima ista. ovo kad krene neće stati na 1100 al neće još dugo ni krenuti.
Pogledao sam i stavrno nije upisan novi temeljni kapital. Moja greška sorry …
http://zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=LKPC-R-A
možete vi tu kalkulirati do prekosutra ali barbosa je jedina faca ovdje koji kuži stvari.
jedini službeni dokument koji po kojemu mežete računati buk je riješenje trgovačkog suda i ono glasi:
Temeljni kapital Društva je povećan sa iznosa od 89.045.600,00 HRK za iznos od 80.141.200,00 HRK na iznos od 169.186.800,00 HRK i to izdavanjem 200.353 nove redovne dionice oznake LKPC-R-A pojedinačnog nominalnog iznosa 400,00 HRK.
Temeljni kapital Društva nakon provedenog povećanja iznosi 169.186.800,00 HRK i podijeljen je na 422.967 redovnih dionica oznake LKPC-R-A, pojedinačnog nominalnog iznosa 400,00 HRK.
i tih 80 milja hrk nema boga da se ne uplati na račun lkpc i sve do izvješća za 3. kvartal nećete imati pojima gdje su ili gdje će i na čijemu računu završiti ostatak od 450 hrk po dionici …da banaliziram, od kuda znate da pavlović nema ugovor sa rba da bonus za 100% odrađenu dokapitalizaciju iznosi 150hrk po dionici?
u buk se može uračunati samo nominala od 400hrk i on onda iznosi 680hrk , a do izvješća za 3. kvartal se pomolite svetom ivanu pločanskom da nema nekih dogovora ili ugovora kojima bi resto od 90 milja, ili dio, završilo na nekim drugim računima.
Kolega upitnik9, ne trebate biti primitivni! Ako vratite film nazad prije 6mj. ja sam pisao kako LKPC treba prodavati po 1700kn i kako će to na 900kn. To sam prvi vidio i pisao,al tada ste me svi vi skupa, PLAVI, PETINA i društvance pljucali kako sam promašio cijeli fudbal i kako nemam pojma.
Ja sam mezio s prosjekom 880kn i žalim ako Vas smeta što ste bili smotani i kupovali po 1500kn i 1200kn. Zato i postoje ovce poput Vas, da ih drugi šišaju.
Kolega halucinirate kao i obično a evo vam i dokaz da pričate bedastoće.
I nije mi dosta i još kupujem i kupovat ću bar do 150 komada.
možete vi tu kalkulirati do prekosutra ali barbosa je jedina faca ovdje koji kuži stvari.
u buk se može uračunati samo nominala od 400hrk i on onda iznosi 680hrk , a do izvješća za 3. kvartal se pomolite svetom ivanu pločanskom da nema nekih dogovora ili ugovora kojima bi resto od 90 milja, ili dio, završilo na nekim drugim računima.
Kolega Vi ne razlikujete buk i nominala. Malo učenje neće naškoditi.
jedini službeni dokument koji po kojemu mežete računati buk je riješenje trgovačkog suda i ono glasi:
Temeljni kapital Društva je povećan sa iznosa od 89.045.600,00 HRK za iznos od 80.141.200,00 HRK na iznos od 169.186.800,00 HRK i to izdavanjem 200.353 nove redovne dionice oznake LKPC-R-A pojedinačnog nominalnog iznosa 400,00 HRK.
Temeljni kapital Društva nakon provedenog povećanja iznosi 169.186.800,00 HRK i podijeljen je na 422.967 redovnih dionica oznake LKPC-R-A, pojedinačnog nominalnog iznosa 400,00 HRK.
i tih 80 milja hrk nema boga da se ne uplati na račun lkpc i sve do izvješća za 3. kvartal nećete imati pojima gdje su ili gdje će i na čijemu računu završiti ostatak od 450 hrk po dionici …da banaliziram, od kuda znate da pavlović nema ugovor sa rba da bonus za 100% odrađenu dokapitalizaciju iznosi 150hrk po dionici?
Kolega moram priznati da imate bujnu maštu koji bi svakako bilo dobro upotrjebiti za snimanje trilera.