da kolega Loris zna izračunati BV ne bi proćeredao ćaćino imanjei konje vrane na DKVS i INGR [thumbsup]
Ovo je jako loše! Bezveze sam kupovao na dokapitalizaciji kad će je biti i niže od te cijene. I još mi je RBA naplatila proviziju na kupljene dionice koja mi je daleko veća od burzovne provizije. Bolje bih prošao da sam pričekao i kupovao na burzi. Počinje mi se gaditi i ova dionica i navlakači i drukeri i Pavlović. NHF
svi bi mi kolega voljeli znati da će dionica gore nakon kupovanja iste. drugi krug i kupnja fizikalaca je učinila svoje. ja čekam na 800 i bubnut ću bar 50 komada. burza nije za nestrpljive, živčane i one bez dotoka svježeg kapitala.
jedino ako mi možete reći koliku su vam u rba proviziju naplatili(meni 50 kuna za prvi i 50 za drugi krug)…pa mi nije jasno zašto je to skuplje od burzovne ukoliko niste kupili manje od 7 komada po krugu????
lp
Iako ste gotovo u svemu vezano za LKPC nažalost bili u pravu i skidam kapu na tome, ovdje vas moram ispraviti. P/B vam je sada visokih 1,75 zato što je broj dionica s 222 tisuće porastao na 422 tisuće uslijed izdanja novih 200 tisuća dionica. Istovremeno podaci o imovini koja je uvećana za 170 miliona kn (200353*850) nisu ažurirani, a neće ni biti kada izađe polugodišnje izvješće jer je sve provedeno u 7. mjesecu. Dakle, tek kada izađe izvješće za III kvartal krajem devetog mjeseca će vam portal s kojeg ste skinuli podatke ispisati stvarni P/B. Stvarni BVPS je po mom grubom izračunu 912 kn, a P/B pri cijeni dionice od 880 kn 0,96
Dobro ste procijenili jer uvijek pišem istinu ili što mislim, a što ne znači da sam upravu, ali često grubo zvuči.
Ovo ste gore lijepo primijetili, ali tu mi nedostaje obračun prvog dijela dokapa za radnike po 400 Kunu da bi slika bila potpuna. Nedostaje i drugi dio dokapa po 800 ili više Kuna, a radi uvrštenja u fundamentei oscilatore.
Znači fundamenti su upisali broj dokapitalizirtanih dionica, ali ne i ulaznu cijenu ?
Iako ste gotovo u svemu vezano za LKPC nažalost bili u pravu i skidam kapu na tome, ovdje vas moram ispraviti. P/B vam je sada visokih 1,75 zato što je broj dionica s 222 tisuće porastao na 422 tisuće uslijed izdanja novih 200 tisuća dionica. Istovremeno podaci o imovini koja je uvećana za 170 miliona kn (200353*850) nisu ažurirani, a neće ni biti kada izađe polugodišnje izvješće jer je sve provedeno u 7. mjesecu. Dakle, tek kada izađe izvješće za III kvartal krajem devetog mjeseca će vam portal s kojeg ste skinuli podatke ispisati stvarni P/B. Stvarni BVPS je po mom grubom izračunu 912 kn, a P/B pri cijeni dionice od 880 kn 0,96
[/quote]
[/quote]
Kol. NevenS, niti sam bio zlonamjeran a niti sam bio u zabludi što se tiće službenog računanja BVPS nakon dokapitalizacije.
U stvari, upravo zato što povećanje temeljnog kapitala emisijom novih dionica postaje službeno odmah po upisu u registar Trgovačkog suda a razlika uplačenog kapitala od nominalne do postignute cijene dokapitalizacijskih dionica će biti iskazano tek u FI za 03.Q, sam računao da će P/B LKPC nakon dokapitalizacije na cijeni od 1200,00kn iznositi 1,75…međutim, tu se netko se zeznuo, ili ja koji sam računao +200k novih dionice +po 400kn ili portal mojedionice.com koji su uračunali samo 200k novih dionica bez povečanja temeljnog kapitala.
Ovo je glupa apsurdna situacija u kojoj smo svi u pravu i ti i P.E, i ja i loris itd. samo je stvar u tumačenju.
Iako nam je poznat ishod dokapitalizacije i kapital prikupljen u istoj po ćemu bi book LKPC, sada nakon provedene dokapitalizacije, trebao iznositi oko 900 kn., službeno BVPS LKPC iznosi 1,75 na 890,00kn sve dok ne izađe FI za 3Q u kojemu će ova dokapitalizacija biti proknjižena.
pa zar onda kolega barbosa bvps trenutno nije uopće niti relevantan, niti ga je do izlaska 3q potrebno spominjati??
Kakvo je ovo padanje??? Ispast će na kraju LKPC još u plusu do kraja dana!
Ja lijepo molim da netko ovo zbombardira na 800kn jer me žulja silni CASH-R-A.
Meni je raspon 800-870kn sasvim prejeftino!
Hajmo ljudi, prodajite, ionako se treba riješiti stoke sitnog zuba.
Kakav je ovo pad -0,36%. Pa stvarno čovjek ne može više dobiti ni po -8% kao nekad.
Na kupnji sam oko 800kn s nekih 40kom pa molim zapucajte, jer mi je prosjek 880kn a moram ga smanjiti.
[/quote]
[/quote]
Kol. NevenS, niti sam bio zlonamjeran a niti sam bio u zabludi što se tiće službenog računanja BVPS nakon dokapitalizacije.
U stvari, upravo zato što povećanje temeljnog kapitala emisijom novih dionica postaje službeno odmah po upisu u registar Trgovačkog suda a razlika uplačenog kapitala od nominalne do postignute cijene dokapitalizacijskih dionica će biti iskazano tek u FI za 03.Q, sam računao da će P/B LKPC nakon dokapitalizacije na cijeni od 1200,00kn iznositi 1,75…međutim, tu se netko se zeznuo, ili ja koji sam računao +200k novih dionice +po 400kn ili portal mojedionice.com koji su uračunali samo 200k novih dionica bez povečanja temeljnog kapitala.
Ovo je glupa apsurdna situacija u kojoj smo svi u pravu i ti i P.E, i ja i loris itd. samo je stvar u tumačenju.
Iako nam je poznat ishod dokapitalizacije i kapital prikupljen u istoj po ćemu bi book LKPC, sada nakon provedene dokapitalizacije, trebao iznositi oko 900 kn., službeno BVPS LKPC iznosi 1,75 na 890,00kn sve dok ne izađe FI za 3Q u kojemu će ova dokapitalizacija biti proknjižena.
[/quote]
Ljepo je kada čovijek prizna da je POGRIJEŠIO. [thumbsup]
da kolega Loris zna izračunati BV ne bi proćeredao ćaćino imanjei konje vrane na DKVS i INGR [thumbsup]
Treba dodati i MAGMU, VDKT, DLKV i INGRU gdje je kolega izgubio 90% uloženog.
Stvarno mi niste jasni s tim mlaćenjem BV-a i P/B
Pa valjda je jasno da je BVPS oko 900kn, da sada ne računam. Bio je oko 950 prije dokapa, dokapitalizirano je po 850, dakle po nižoj cijeni od prijašnjeg BV-a čime je isti nešto snižen i sada je nešto viši od 900 kn.
Pričati o P/B 1,75 možemo samo ako je novac od dokapitalizacije završio negdje na Kajmanskom otočju.
I naravno da novac od dokapitalizacije ulazi u kapital i rezerve, o kojim vi to načinima knjiženja razglabate, možda nisam upoznat?
To što se sada po “službenim” brojkama iz FI dobivaju drukčije brojke je zbog vremenskog odmaka između povećanja broja dionica i samog povećanja kapitala koje će biti vidljivo u FI za 3. kvartal.
Ali to ne znači da ćemo se praviti da to ne znamo i tvrditi da je sada P/B 1,75 ?!
@
MACHETE
Moram priznati da me toga i je strah što smo u istoj dionici ako znamo kako prolaze vaše investicije i da ste u stanju u sedam dana izgubiti i do 80% vrijednosti koju ste uložili ali se nadam da se to ovdje neće desiti jer se radi o stabilnoj kompaniji i drago mi je da ste konačno i vi shvatili da se ne isplati ulagati u junk dionice i da te tamo veliki dečki ispraše po turu i da se obično vraćaš kući uplakan i sa šupljim gaćama.
Stvarno mi niste jasni s tim mlaćenjem BV-a i P/B
Pa valjda je jasno da je BVPS oko 900kn, da sada ne računam. …………….
Evo ovako ste opet u zraku, pa dajte više izračunajte da svi vidimo !
Za sada je službeni podatak BV = 1,75, ali pokažite nam račun da je podatak pogrešan odnosno nepotpun ?
Lijepo cijeli račun bez nabacivanja okvirnih podataka !!!!!