normalno da dji pada pred još uvijek nedonešenu odluku o povećanju zaduženja. ali to ništa ne znači ako se odluka o povećanju odobri. osim što će se ovaj pad od par stotina bodova nadoknaditi još će dji i porasti do 13 keka.
Sve mi se čini da će treći krug biti povoljniji od prvoga i drugoga. [lol]
100kom na prodaji po 898kn.
Mislim da su u pitanju MM .
Evo jedna zgodna prica za M M koju sam davno procitao na nekom blogu.
Za ilustraciju market makera poslužit ću se pričom s početka 20. stoljeća.
Dolaskom britanskih kolonijalista u Afriku, sitni trgovci uvidjeli su da u okolici seoceta u središnjoj Africi živi puno majmuna kojih u Britaniji nije bilo. Poželješe od toga napraviti biznis i odlučiše ponuditi otkupnu cijenu seljacima od 5 funti za svakog živog ulovljenog majmuna. Afrikancima ovo bijaše privlačna ponuda i počeše masovno izlovljavati majmune.
Nakon izvjesnog vremena majmuna je u prirodi bilo sve manje, te je ulov majmuna postajao sve neizvjesniji. Britanci odlučiše ponuditi veću otkupnu cijenu, odnosno 10 funti za svakog majmuna. Majmuna bijaše sve manje, i uskoro Britanci odlučiše za svakog novog ulovljenog majmuna ponuditi najprije 20 funti, a zatim i 30 funti. Za 30 funti ulov majmuna zaista se isplatio, no majmuna više nigdje u okolici sela nije bilo…
I Britanci ponudiše za ulovljenog majmuna 50 funti.
Jedne večeri, gazda je otputovao u London, a u selu je ostao njegov pomoćnik. Družeći se sa seljacima ponudi im novi posao: dok nema gazde on će pustiti već ulovljene majmune iz kaveza, a oni će njemu za svakog puštenog majmuna dati 35 funti. S obzirom da je to bila sigurna zarada od 15 funti jer će već sutra tog majmuna prodati po 50 funti, seljaci pristadoše, a pomoćnik pusti iz kaveza sve do sad ulovljene majmune.
Drugog dana seljaci krenuše u lov, no kad su stigli do mjesta na kojem su Britanaci trebali otkupiti majmune – nikog nije bilo.
Okrenuvši se oko sebe imali su što vidjeti – SVE SAMI MAJMUNI!!!
Zahvaljujem kolegi Petini na primjerenoj analogiji s Lukom Ploče.
Da je po zaslugama i pravdi u posljednje četiri godine likovi bi bili sljedeći:
Mali dioničari bi bili u Londonu,
Samodol i Hanfa u ulozi pomoćnika
fondovi u drugom krugu sjajni u ulozi domorodaca.
Jedino što bi za predsjednika onda preostala samo jedna uloga, a ta mu se nije svidjela.
Pa je odlučio onda preraspodjeliti uloge, ipak on piše scenarij.
Svoju ulogu koja mu tako savršeno pristaje, prepustio je malim dioničarima.
ČInilo mu se da je bolje za prođu filma da mali dioničari budu majmuni, a on u Londonu.
ZAPAMTI PA VRATI.
Kaj mislite bude li na 850 stala?
hahaha naglo je pao broj kupaca pa je moguće da poljubi 800….odo zvat dužnike(ove što se voze u mečkama i bendžama a dužni svakom živom i nemaju u džepu ni za kavu) pa u novi shoping.
buhahahaha
volio bih, al dosta ovisi koliko je kupljeno u drugom krugu od strane f.osoba.
Rita
Pa ako nemaju za kavu kako ce ti vratit?? E moja rita bojim se ja da bus ti, ako vec nisi, brzo na obiteljski rucak nedjeljom u pucku kuhinju ak ovo nastavi curit. Kao sta sam bio i rekao ispod 900..kapetan je jos jednom uspio naguzit male ovcice.. Prestrasno. Drz te se ekipo
Rita
Pa ako nemaju za kavu kako ce ti vratit?? E moja rita bojim se ja da bus ti, ako vec nisi, brzo na obiteljski rucak nedjeljom u pucku kuhinju ak ovo nastavi curit. Kao sta sam bio i rekao ispod 900..kapetan je jos jednom uspio naguzit male ovcice.. Prestrasno. Drz te se ekipo
Ekipa se sama naguzila.. Kapetan je samo metnuo..