U odlukama sa Glavne skupštine, između ostaloga stoji:
Postojećim dioničarima Društva omogućit
će se upis i uplata dionica do 100% ukupnog broja ovom javnom ponudom ponuđenih
dionica. "
Da li se postojećim dioničarima dalo pravo kupnje do 100 % ovom javnom ponudom ponuđenih dionica???
lp
često za postove nekih kolega reagirate da su glupost, blamiranje i slićno, ja vama to neću napisati nego ću vam kao dobar kolega pojasniti ovo što ne shvačate:
Postojećim dioničarima je u prvome krugu bilo omogučeno pravo kupnje do 100 % ovom javnom ponudom ponuđenih dionica sukladno udjelu u temeljnom kapitalu tvrttke, to jest u omijeru 1/0,9.
Sve dionice za koje postojeći dioničari nisu iskoristili svoje pravo prvenstva u prvome krugu su proslijeđene u drugi krug ove javne ponude u kojemu su mogle sudjelovati sve fizičke i pravne osobe sa poručja R.H.
Nadam se da vam je sada jasnije [smiley]
To je isto kao da ja napišem u ugovoru izvođaču:
Za izgradnju ove kuće platiti ću Vam do 100.000 eura.
To znači da ću Vam platiti… – zavisi kakve ću biti volje taj dan.
Tako je i Pavlović napisao što mu se htjelo, a Hanfa potvrdila, a peglali su to pola godine. Isto kao sada sa Zabom u petak su svi spavali, a danas kao frka, izvanredni nadzor… kakvi ljudi – takva vlast, takva država
U odlukama sa Glavne skupštine, između ostaloga stoji:
http://www.zse.hr/default.aspx?id=33982
" U prvom krugu dionice se
upisuju 14 (četrnaest) dana od dana javnog poziva za upis dionica u prvom krugu, s
tim da će u javnom pozivu na upis dionica biti detaljno naznačeno mjesto i vrijeme
osigurani za upis dionica putem Upisnica. Postojećim dioničarima Društva omogućit
će se upis i uplata dionica do 100% ukupnog broja ovom javnom ponudom ponuđenih
dionica. "
Da li se postojećim dioničarima dalo pravo kupnje do 100 % ovom javnom ponudom ponuđenih dionica???
lp
naravno da je. piše DO …
[/quote]
Svi javno dostupni dokumenti imaju takvu semantiku da su višeznačni, mnogi su o tome već pisali..
Nažalost, obili su se o glavu nama malim postoječim dioničarima na dan 26.01.2011…iako je mogli biti i drugačije samo da je bilo više dobre volje i manje krađe.
http://www.hanfa.hr/izdavatelji/HR/glasacka_prava/2574/2011-07-25-8863.pdf
AZ Profit i AZ OMF stekli udjele u LKPC-r-a u procesu dokapitalizacije.
AZ OMF 27 206 komada
AZ profit 18 489 komada
p.s.drago mi je jer sam redovni platiša ova dva fonda
AZ OMF 27 206 komada
AZ profit 18 489 komada
Svi znamo kako fondovi prodaju upola cijene pa ni 475kn ne bi isključio!!!
A lijepo sam rekao ide ovo dolje!!!
Sa Limun.hr, komentari?
Luka Ploče i Jadroagent osnivaju brodarsku kompaniju
19.7.2011 9:16:00 | Autor/Izvor: Miho Dobrašin/Business.hr/PressCut
Luka Ploče i pomorska agencija iz Rijeke Jadroagent razgovaraju o osnivanju brodarske kompanije za prijevoz rasutih tereta i kontejnera, čije će se poslovanje odvijati na Mediteranu i Crnom moru. Zajednička kompanija, u kojoj će Luka Ploče imati većinski udjel, mogla bi biti osnovana na jesen i raspolagati brodovima kakvih trenutačno nema u Hrvatskoj.
Luka Ploče, preko koje najveće industrijske kompanije u BiH dobivaju sirovine i robu, ima brojne partnere kojima bi osim skladištenja i pretovara mogla nuditi usluge prijevoza. Naša brodarska kompanija prevozila bi terete za poznate partnere, što bi mogao biti unosan posao, kaže Ivan Pavlović, predsjednik Uprave Luke Ploče. To je ujedno dio ambicioznog plana kojim pločanska kompanija širi kapacitete i poslovanje. Najveći partneri Luke Ploče trenutačno su proizvođač čelika Arcelor Mittal, talijanski trgovac ugljenom Alpiq, proizvođač cementa Cemex i mostarski Aluminij.
Jadroagent iz Rijeke u ulozi brokera posredovat će između vlasnika i naručitelja robe. Naše se poslovanje zasniva na organizaciji trgovačkih operacija, odnosno svega što je potrebno u pomorskom transportu, objašnjava Josip Segulja iz riječkog ureda Jadroagenta. Petar Musulin, voditelj ureda u Pločama, u ponedjeljak nije bio dostupan za komentar. Premda trenutačno nije poznato kakvu će flotu imati novi hrvatski brodar, prva dva broda mogla bi biti multifunkcionalna, odnosno za prijevoz i rasutih tereta i kontejnera.
Riječ je o tzv. conbulkerima koji obično u jednom pravcu prevoze kontejnere, a u drugom rasute terete. Njihova je nosivost između 35.000 i 42.000 tona (DWT). Ipak, vjerojatnije je da će brodar, koji će ploviti pod hrvatskom zastavom, nabaviti tzv. multipurpose brodove namijenjene različitim teretima. Njihova je nosivost između 5000 i 24.000 DWT-a. Taj tip broda uklapa se u trgovinu u Pločama, ali i na Mediteranu.
Takvih brodova nema u Hrvatskoj, a i u svijetu ih je malo, komentira jedan domaći broker s brodarskog tržišta. Trenutačno je teško procijeniti koliko košta takav zahtjevniji brod. U Luci Ploče kažu kako bi im u početku odgovarala dva manja broda starosti između pet i šest godina. Veliki konkurenti budućoj hrvatskoj kompaniji bit će turski brodari rasprostranjeni na Mediteranu.
AZ OMF 27 206 komada
AZ profit 18 489 komada
Svi znamo kako fondovi prodaju upola cijene pa ni 475kn ne bi isključio!!!
A lijepo sam rekao ide ovo dolje!!!
[/quote]
pa zašto si kupovao??? i gdje je onaj odbijanac na 1030-1040??? machete sve te tvoje TA su ok ali za lkpc ne vrijede u ovom trenutku.
Dragi moji, bilo kako bilo, valja nam priznati da su nas gadno namagarčili.
Uprava je odigrala maestralno: provedena dokapitalizacija, provedena privatizacija – oni
ostali na vlasti. Sve to moguće jedino bez većinskog vlasnika. Da tako ispadne sve dano fondovima
tek da se utrpa.Radnici mirni i zadovoljni sa 400 kn po dionici. Mi mali kolateralne žrtve.
Od početka do kraja nema veze sa zakonima tržišta.
Što će biti dalje stvar je čiste špekulacije.
Ljut sam na sebe jer sam zanemario logiku da ne srljam u dionicu koju vlastita uprava ignorira.
Pozdrav Plavom, Petini i ostalima koji su vjerovali u za nas male dioničare sretan završetak ove sapunice. Ljudi su uložili truda i vremena i to treba cijeniti bez obzira kako završilo. Na kraju je svatko za sebe odlučivao što će učiniti i nema potrebe sada bilo koga prozivati.
Ja sam osobno ovdje izgubio više nego igdje drugdje.
Slazem se u potpunosti i teško je bilo predvidjeti ovakav ODNOS PREMA MALIM DIONICARIMA.Ovo je uistinu bio "ODNOS" jer su nas nahuzili tj. nepravedno su se ponijeli prema nama ali jedino sta nam ostaje je potencijal i mogucnosti koje pruza ova firma.
p.s.NISI IZGUBIO SVE DOK NISI PRODAO.
[/quote]
Štovana gospodo ,žao mi je da se stvar odvijala na ovaj način,drugi puta u nekoj drugoj mogućnosti želim više sreće.
LUKA PLOČE d.d. – povećanje temeljnog kapitala
25.07.2011
Poštovani,
U skladu s člankom 89. a u svezi s člankom 90. st. 2 Pravila Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. (dalje: SKDD) i Rješenjem br. Tt-11/2387-2 koje je 21. srpnja 2011.g. donio Trgovački sud u Splitu – stalna služba u Dubrovniku, obavještavamo vas da je SKDD 25. srpnja 2011. godine za društvo LUKA PLOČE d.d. (dalje u tekstu: Društvo) obavio u sustavu SKDD-a upis povećanja temeljnog kapitala.
Društvo je na Glavnoj skupštini održanoj 31. siječnja 2011. godine donijelo odluku o povećanju temeljnog kapitala javnom ponudom dionica uplatom u novcu, uz pravo prvenstva postojećih dioničara Društva. Temeljni kapital Društva je povećan sa iznosa od 89.045.600,00 HRK za iznos od 80.141.200,00 HRK na iznos od 169.186.800,00 HRK i to izdavanjem 200.353 nove redovne dionice oznake LKPC-R-A pojedinačnog nominalnog iznosa 400,00 HRK.
Temeljni kapital Društva nakon provedenog povećanja iznosi 169.186.800,00 HRK i podijeljen je na 422.967 redovnih dionica oznake LKPC-R-A, pojedinačnog nominalnog iznosa 400,00 HRK.
LUKA PLOČE D.D./REDOVNE DIONICE LKPC-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. REPUBLIKA HRVATSKA 47.009 11,11 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HZMO 37.493 8,86 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 34.780 8,22 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 27.206 6,43 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 26.514 6,27 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. PBZ D.D. 22.099 5,22 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ PROFIT DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND 18.489 4,37 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 16.161 3,82 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 9.999 2,36 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 7.122 1,68 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 58,37
jos malo i ova dionica je dotakla dno, malo iznad 850, a onda slijedi jaaaako spori oporavak/stagnacija… osim ako se nesto neocekivano ne desi…
LUKA PLOČE d.d. – povećanje temeljnog kapitala
25.07.2011
Poštovani,
U skladu s člankom 89. a u svezi s člankom 90. st. 2 Pravila Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. (dalje: SKDD) i Rješenjem br. Tt-11/2387-2 koje je 21. srpnja 2011.g. donio Trgovački sud u Splitu – stalna služba u Dubrovniku, obavještavamo vas da je SKDD 25. srpnja 2011. godine za društvo LUKA PLOČE d.d. (dalje u tekstu: Društvo) obavio u sustavu SKDD-a upis povećanja temeljnog kapitala.
Društvo je na Glavnoj skupštini održanoj 31. siječnja 2011. godine donijelo odluku o povećanju temeljnog kapitala javnom ponudom dionica uplatom u novcu, uz pravo prvenstva postojećih dioničara Društva. Temeljni kapital Društva je povećan sa iznosa od 89.045.600,00 HRK za iznos od 80.141.200,00 HRK na iznos od 169.186.800,00 HRK i to izdavanjem 200.353 nove redovne dionice oznake LKPC-R-A pojedinačnog nominalnog iznosa 400,00 HRK.
Temeljni kapital Društva nakon provedenog povećanja iznosi 169.186.800,00 HRK i podijeljen je na 422.967 redovnih dionica oznake LKPC-R-A, pojedinačnog nominalnog iznosa 400,00 HRK.
LUKA PLOČE D.D./REDOVNE DIONICE LKPC-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. REPUBLIKA HRVATSKA 47.009 11,11 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HZMO 37.493 8,86 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 34.780 8,22 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 27.206 6,43 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 26.514 6,27 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. PBZ D.D. 22.099 5,22 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ PROFIT DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND 18.489 4,37 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 16.161 3,82 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 9.999 2,36 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 7.122 1,68 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 58,37
Po ovome izgleda da su fondovi pokupili u 2. krugu gotovo sve.
Ne vidi se ono što je izvan top 10.
Sad samo treba pratiti da li će netko možda prodavati.
A možda i kupovati.
lp