neka potpora se javlja. hmmm. molim iskusne na komentar….
Kakva potpora, pojelo ga dok si rekao keks.
Kakva potpora, pojelo ga dok si rekao keks.
[/quote]
a nije ni dogovorna prodaja jer je ipak potrajao 10 minuta. a opet nije ni netko slučajno stavio toliku kupnju. dakle…što je???? odnosno tko i zašto?
Nakon ove dokapitalizacije je jasno da sam ja i nekoliko "forumaša" bili u pravu kada smo ukazivali na
vrlo vjerovatan rasplet,a naročito:
1)dodjela dionica radnicima po povlaštenim uvjetima,
2.)puno niža cijena u dokapitalizaciji od tržišne i
3)preferiranje institucionalnih ulagača na štetu malih koji nisu i radnici.
Ja sam i osobno ukazivao da očekujem da će cijena pasti na 800-1000 kuna što je lako provjerljivo.
Dakle ovaj rasplet je očekivan i zakonit po meni i nizu drugih kolega.
No tada smo bili izloženi bezočnim i prostačkim vređanjima naročito od lika zvanog "Plavi" koji je
širio neosnovani optimizam i vjerovatno "zaveo"niz neiskusnih investitora koji sada trpe velike štete.
No sada kada je jasno da smo bili u pravu i bili dobronamjerni ,bilo bi barem kulturno to priznati i ispričati se.
Citiram :
"raspodjeli dobiti društva Luka Ploče d.d. za 2010. godinu
I. Utvrđuje se da je društvo Luka Ploče d.d. u poslovnoj 2010. godini ostvarilo dobit nakon oporezivanja u iznosu od 15.508.401,27 kn.
II Ostvarena neto dobit društva Luka Ploče d.d. iz točke I. ove Odluke raspoređuje se na sljedeći način:
1. ZAKONSKE REZERVE čl.222.ZTD 775.420,06 kn
2. ZADRŽANA DOBIT 14.732.981,21kn "
PETINA ,
kako Vas nije sram mjesecima izmišljati i navlačiti lažima neupučene investitore ?
Moram priznati da je na prvi pogled izgledalo da ce BITI ISPLATA DIVIDENDE i istina je da od toga ,barem za ovu godinu nema NIŠTA.
Logicno je da nece isplacivati dividendu kada LKPC ide u realizaciju zadanih investicija,sto je u jednu ruku i dobro.
Razlika između mene i Tebe je ta, šta Ja imam svoje mišljenje, pa makar i bilo krivo a Ti pićiš po mišljenje u kolegice Ivane 7 i samo prenosiš njezino mišljenje.
Vidim da si ispao iz sudjelovanja u dokapu jer si dao 800 umjesto 850 kn.Trebao si ici nasigurno i uplatiti 1200.
[/quote]
a sada je logično da nema dividende? joj petina srami se ….
@ lanica
Slošajte kolega ženskog imena (to je sada u IN)
DIVIDENDA JE TREBALA BITI.
Prijedloga je bilo,ALI nebi prošlo na N.O. jer bi ispalo da se Uprava ponaša kao pijani bogataši.
Onaj tko je malo bolje upucen ,zna o cemu govorim.
@ lanica
Slošajte kolega ženskog imena (to je sada u IN)
DIVIDENDA JE TREBALA BITI.
Prijedloga je bilo,ALI nebi prošlo na N.O. jer bi ispalo da se Uprava ponaša kao pijani bogataši.
Onaj tko je malo bolje upucen ,zna o cemu govorim.
kako misliš sada? od 2007? dečko ti si izgubljen u prostoru i vremenu. najbolje za tebe je da ugasiš monitor na 1god i onda nakon kad se vratiš kapitaliziraš svojih 15-20% zarade. pusa
Nakon ove dokapitalizacije je jasno da sam ja i nekoliko "forumaša" bili u pravu kada smo ukazivali na
Ja sam i osobno ukazivao da očekujem da će cijena pasti na 800-1000 kuna što je lako provjerljivo.
No tada smo bili izloženi bezočnim i prostačkim vređanjima naročito od lika zvanog "Plavi" koji je
širio neosnovani optimizam i vjerovatno "zaveo"niz neiskusnih investitora koji sada trpe velike štete.
No sada kada je jasno da smo bili u pravu i bili dobronamjerni ,bilo bi barem kulturno to priznati i ispričati se.
i kako će nadalje kretati dionica……..bis…,molim mišljenje?
indigoman
u periodu od 1/3 mj ispod 1000 kn
u periodu 3/6 mj 1000/1100
u periodu 6/12 mj 1100/1200 i to je vjerojatno prenabrijano očekivanje
već kad me neće super 7 [tongue]
[/quote]
Logično je da cijena dionice nastavi padati.Nema nikakvog opravdanog razloga za rast.
Također je jasno da dioničari NE MOGU računati na dividendu dok je god investicijski ciklus u tijeku.
Dakle u idućih 5 godina nikako,a najvjerovatnije i 10.
Bajke o dividendi su apsurdne kada ulažete u razvoj i zadužujete se.
Također je izvjesno sada da strani investitori NEMAJU NIKAKAV interes ulagati u LKPC sada po ovoj
cijeni.
Naznačena potencijalna ulaganja od 300 mil. Eura znače samo daljnje zaduživanje jer je dobit društva
simbolična a sredstva prikupljena sada dok. mizerna,odnosno 30 puta manja od potrebnih.
Stoga očekujem da bi dionica mogla pasti do 800-850 kuna ,a možda kratkoročno i znatno niže.
Pozdrav
[/quote]
Logično je da cijena dionice nastavi padati.Nema nikakvog opravdanog razloga za rast.
Također je jasno da dioničari NE MOGU računati na dividendu dok je god investicijski ciklus u tijeku.
Dakle u idućih 5 godina nikako,a najvjerovatnije i 10.
Bajke o dividendi su apsurdne kada ulažete u razvoj i zadužujete se.
Također je izvjesno sada da strani investitori NEMAJU NIKAKAV interes ulagati u LKPC sada po ovoj
cijeni.
Naznačena potencijalna ulaganja od 300 mil. Eura znače samo daljnje zaduživanje jer je dobit društva
simbolična a sredstva prikupljena sada dok. mizerna,odnosno 30 puta manja od potrebnih.
Stoga očekujem da bi dionica mogla pasti do 800-850 kuna ,a možda kratkoročno i znatno niže.
Pozdrav
[/quote]
Na ovoj stranici sa desne strane pod "vezano" r.b. 2 imaš članak "ulaganje 300 milijuna eur-a u luku Ploče udvostručit će prihode do 2016. g.". Pročitaj pažljivo. [yawn]
baldasan mislim da nisi shvatio bit ulaganja. bit ulaganja je da lkpc izgleda ljepše i sa kopna i sa mora a ne ostvarivanje većih prihoda(posebno mislim na nove partnere kojima će tek sad moći ponuditi količinu).
jer što pelješcu znači da ima top topova crvena vina kad dođe rus pa umre od smijeha o kojim se količinama radi. pa kaže…zašto ste me zvali…to moskva popije u jedno jutro a vi tražite da ja to marketiram….i onda fino naša top vina idu sa talijanskim polusumnjive kvalitete. evo baš bubnuo butelju dingača sa škampama u društvu žene.
aj uzdravlje i živili