evo sam malo gledao u kristalnu kuglu…vidim dividendu…ali fakkkk sve će to sjebat radničke za 5 godina i propast bih…kuku lele
ne bi bilo ludo osnovati skupštinu malih dioničara prije ove sjednice. poslije ko živ ko mrtav.
Upravo tako, jer fondovima treba jedna ovakva dionica u njihovom portfelju.
Zavrsetkom ovog dokapa ,LKPC ulazi u prvu kotaciju,zatim kroz naredna dva mjeseca (kraj 8 mj.) poziv na GS i ISPLATU DIVIDENDE PO PRVI PUTA [thumbsup]
[/quote]
daj link za dividendu ili neki izvor. samo mi nemoj reći da sve temeljiš 1 rečenici u ovom
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/aad2Xew9jW6WE5giPYvTsw==.pdf
[/quote]
Treba li ti mozda "link" o najavi gradnje(prosirenje) NAFTNOG TERMINALA u suradnji sa PETROLOM.
Mozda "link" za DRUGI KRUG DOKAPITALIZACIJE i ulazak EBDR ito PO…….
Evo ti pa zovi,mozda nesto saznaš.
Luka Ploće d.d.
centrala:
tel:+ 385 (0)20 67 92 20
+ 385 (0)20 60 31 11
ako ništa ne saznaš pokušaj na ovaj broj:
European Bank
Business Development
Tel: +44 20 7338 7168 Tel: +44 20 7338 7168
Faks: +44 20 7338 7848 Fax: +44 20 7338 7848
Voditeljica odjela: gđa Olena Koval Head of Department: Ms Olena Koval
p.s.javi sta si saznao/la
[/quote]
Velika ulaganja, oko 605 milijuna kuna, planiraju se i u novi terminal za tekuće terete. ”Sadašnji kapacitet Luke za tekuće terete nije dostatan niti za jednog ozbiljnijeg klijenta kao što je Petrol. Samo ta slovenska tvrtka ima potrebe za prekrcajom 2,4 milijuna nafte za više od 440 njihovih benzinskih crpki u ovoj regiji”, kazao je Pavlović.
[kiss]
[/quote]
Ovo sam napisao 15.07.
Upravo tako, jer fondovima treba jedna ovakva dionica u njihovom portfelju.
Zavrsetkom ovog dokapa ,LKPC ulazi u prvu kotaciju,zatim kroz naredna dva mjeseca (kraj 8 mj.) poziv na GS i ISPLATU DIVIDENDE PO PRVI PUTA
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/R0QlKdX8yFsTXrlvD247fQ==.pdf
[thumbsup] [kiss]
I tako je konačno prošao dokap koji smo čekali od 2007.
Malim dioničarima, a posebno onima koji su navućeni na onu igru iz 2007. priušteni su ogromni gubici. Tko bi rekao, nakon silnih dobrih poslovnih rezultata, najava investicija, dokapitalizacije..
Postavlja se glavno pitanje, da li je za ovu prijevaru odgovoran direktor, g. Pavlović ili RBA banka koja je napravila ovakav model dokapitalizacije. Ili možda oboje.
Sve je bilo podređeno tome da se ošteti postojeće dioničare. Počevši od toga da su postojeći imali pravo na kupnju samo 0,9 na 1 postojeću ( zašto nisu imali pravo na kupnju 1,4 ili 4, kao što je bilo zamišljeno 2007. znalo se da država neće dokapitalizrati ), pa do toga da su oni u 2. krugu koji su sa ceste kupovali ( a mogao im je javiti g. Pavlović ili bratija iz RBA ) bolje prošli, jer su dobili jeftinu dionicu bez da su prije toga skupo morali plačati dionicu na burzi, kao što su morali postojeći dioničari.
Ovo je prijevara stolječa. U cijeloj ovoj priči je nevjerojatno to da Luka Ploče radi sve bolje ima ogroman investicijski plan, ima bilancu vjerojatno najkonzervativniju od svih tvrtki na ZSE, ali opet se je uspjelo na ovakav način osakatiti postojeće dioničare.
Jedan od temeljnih postulata modernog upravljanja kompanijom je briga Uprave o njihovim suvlasnicima ( dioničarima ). To bi svatko tko radi takav posao morao znati, jedino ako nije išao u školu za vrijeme socijalizma a dolaskom kapitalizma nije ulagao u znanje koje je morao steći.
Malo i o RBA investicijskom bankatstvu. Inaće među bankarima, u kuloarima, RBA se naziva, u šali naravno, ludom bankom ( zbog žute boje, a i još nekih stvari o kojima sada ne bih ). Ludi ili ne, veći je problem što su nesposobni, a ova dokapitalizacija je to potvrdila. Nakon ovoga pitam se da li će neka kompanija dati u ruke ovim nesposobnjakovićima da im radi na modelu dokapitalizacije. Nema sumnje dečki iz RBA, svaka čast, da ste htijeli niste ovo mogli gore izvesti. Može li gore? Mislim da ne može. AKo je zadovoljen osnovni princip da je Luka dobila novce za investicije i da je država out, potpuno je promašeno ono što se ovim načinom dokapitalizacije dogodilo postojećim dioničarima.
Kada sam na skupštini za dokapitalizaciju priupitao g. iz RBA koji je tada dobio dozvolu za rad na modelu dokapitalizacije, da li ima na umu ono što se dogodilo 2007. dotični je izjavio "to nas ne zanima". Tek toliko da cijela javnost zna. Inaće g. iz RBA je bio pročelav sijed, stara garda iz socijalističke škole očito, kada je trebalo ulagati u znanje očito nije. Ako i je, po ovome što su napravili, uzaludno mu je bilo.
Sreća u nesreći pa su neki od nas prodavali do izlaska prospekta i cijene, da nisu sada bi bili u nepodnošljivim gubicima. Ovi koji nisu prodavali njih mi je najviše žao, da ne govorim o onima koji su na prvi model dokapitalizacije iz 2007. kupovali dionicu po 5 000, 6 000 kuna i više.
Tko bi rekao da sada, na kraju priče o dokapitalizaciji, netko može biti ovakvo smeće i napraviti ovo.
Nama " starim " malim dioničarima ostaje da udružimo snage i krenemo u bitku. Nadam se da će biti malo onih koji će biti pi…. i pobjeći od svega. Predlažem da ne koristimo forum već da se prvo preko pm-a povežemo dalje putem maila i da napravimo mail grupu. Dobrodošli su samo aktivni poznati članovi foruma, ostalio koji su u istoj poziciji kao i mi, mogu se pridružiti ali će trebati dodatne provjere ( da nam se ne bi ubacila 5. kolona ).
Što se tiče same Luke Ploče i dionice ovdje je po mom mišljenju rast neupitan, jedini mač koji visi jesu dionice radnika, ali one dolaze tek za 5 godina, a do tada tko živ tko mrtav. Koliko sam ćuo vjerojatno ide ESOP, pa to ne bi trebalo predstavljati neki problem.
Sjebali nas, radnicima po 400 kuna, fondovima po 850 ( bez da su morali kupovati prije toga po 1500 i više ), a nama " pravo prvenstva " koje je sve samo ne pravo prvenstva. Kao što sam napisao, prijevara stolječa.
Nakon ovoga treba otv
Ova tema je uvijek bila interesantna, naročito jer je bila pogodno tle za špekulaciju i uvijek se skupljalo dosta tzv."karaktera" sa svojim agendama.
Ja se sjećam da su neki ljudi upozoravali na to kakav će biti tijek dokapitalizacije, čak su se spominjale i ove točne brojke.
Sjećam se isto tako da ste vi plavi te iste ljude napadali i nazivali raznoraznim pogrdnim imenima i bili ste žestoki oponent takvih projekcija i govorili ste upravo suprotno a istovremeno očigledno prodavali te dionice, doveli ste dosta malih dioničara u zabludu a valjda želeći da na neki način profitirate od toga svega.
Zato mi sad nije jasno zašto se uopće javljate sa nekakvim prijedlozima kad ste vi zadnji koga bi netko trebao pratiti
Citiram :
"raspodjeli dobiti društva Luka Ploče d.d. za 2010. godinu
I. Utvrđuje se da je društvo Luka Ploče d.d. u poslovnoj 2010. godini ostvarilo dobit nakon oporezivanja u iznosu od 15.508.401,27 kn.
II Ostvarena neto dobit društva Luka Ploče d.d. iz točke I. ove Odluke raspoređuje se na sljedeći način:
1. ZAKONSKE REZERVE čl.222.ZTD 775.420,06 kn
2. ZADRŽANA DOBIT 14.732.981,21kn "
PETINA ,
kako Vas nije sram mjesecima izmišljati i navlačiti lažima neupučene investitore ?
Pa normalno da nece bit dividende. Pa kojom bi to logikom išli skupljati nova sredstva ponudom novih dionica a sa druge strane isplaćivati dividendu? To bi bilo previše čak i za Hr.
Citiram :
"raspodjeli dobiti društva Luka Ploče d.d. za 2010. godinu
I. Utvrđuje se da je društvo Luka Ploče d.d. u poslovnoj 2010. godini ostvarilo dobit nakon oporezivanja u iznosu od 15.508.401,27 kn.
II Ostvarena neto dobit društva Luka Ploče d.d. iz točke I. ove Odluke raspoređuje se na sljedeći način:
1. ZAKONSKE REZERVE čl.222.ZTD 775.420,06 kn
2. ZADRŽANA DOBIT 14.732.981,21kn "
PETINA ,
kako Vas nije sram mjesecima izmišljati i navlačiti lažima neupučene investitore ?
7.Donošenje odluke o raspodjeli dobiti Društva za 2010.godinu
[lol]
Većine mi vas je žao.. Većina uvijek gubi, to je jednostavno tako.. I nitko vas nije zaje***, sami ste to napravili.. I to je uvijek tako.. I na burzi će se uskoro moći kupiti dionica po cijeni iz prospekta, vjerojatno i jeftinije..
Vas mi u drugu ruku, nije nimalo žao.. Točno ste znali u što se upuštate i pričali ste priče.. I bili ste najpametniji.. I vidim da ste ipak prodali na kraju.. [sealed]
@
plavi
Čemu razočaranje [undecid]
Inace sam se s kolegom plavim dotaknuo TA na temi ADPL gdje on tvrdi da to nimalo ne funkcionira, no na LKPC mi je ustedjela poprilicno puno novaca. Da nisam vidio head and shoulders, ne bih izasao na 1300 nego bih ostao i pokupio tobogan do ispod 1000.
@
efodix
Bio je preočit i na višim razinama.