Onda kad cijena naglo ode na 1500 kolege mirovinci će reći kao i na INA-i, znate po 1000 kuna nije bilo prodavatelja bez obzira što je i na INA-i na 1800 promet bio milijunski. Da mi je znat samo tko to onda prodaje, mora da je neka magija [lol]
…i cijena pada bez problema.
Neka pada ALI ima više razloga za rast nego za pad.
PAZI OVO!!!!!
Luka Ploče pokreće investicijski ciklus od 300 milijuna eura Jedno od najvećih ulaganja u domaću infrastrukturu u posljednjih nekoliko godina omogućit će Luci Ploče povećanje kapaciteta za kojima vlada veliki interes najvećih svjetskih kompanija.
Luka Ploče nakon uspješne dokapitalizacije pokreće veliki investicijski ciklus u kojem će se u infrastrukturu i opremu naše južne luke u nekoliko narednih godina uložiti ukupno više od 300 milijuna eura, naglasio je Ivan Pavlović, predsjednik Uprave Luke Ploče na druženju s novinarima održanom u petak.
Jedno od najvećih ulaganja u domaću infrastrukturu u posljednjih nekoliko godina podijelit će se između Lučke uprave Ploče koja će uz pomoć kredita Svjetske banke uložiti u proširenje i obnovu lučke infrastrukture te tvrtke Luke Ploče kao dugoročnog koncesionara koji će luci osigurati najmoderniju suprastrukturu.
Prema koncesijskom ugovoru tvrtka Luka Ploče će već do 2015. godine investirati gotovo milijardu kuna u gradnju i opremanje novih te obnovu starih terminala. Od toga će u terminal rasutih tereta investirati 290 milijuna kuna, 48 milijuna kuna u kontejnerski terminal te 33 milijuna kuna u postojeću luku. Dodatno, u terminal za tekuće terete će Luka Ploče već do kraja 2013. godine uložiti 594,5 milijuna kuna, a do kraja 2018. godine dodatnih 121,4 milijuna kuna.
"Mi već pregovaramo s mnogim tvrtkama zainteresiranima za korištenje naših povećanih kapaciteta, kako pretovarnih, tako i skladišnih. A radi se o najvećim svjetskim kompanijama čiji su predstavnici iznimno zadovoljni kada shvate da ćemo im u Luci Ploče vrlo skoro moći ponuditi najmoderniju i najkonkurentniju uslugu u regiji", rekao je Ivan Pavlović, predsjednik Uprave Luke Ploče.
Uz modernizaciju terminala i opreme Luka Ploče svojim klijentima planira ponuditi i prošireni spektar usluga što će dodatno povećati profitabilnost tvrtke. Kao jednu od prvih novosti u ponudi Luke, predsjednik Uprave Pavlović razmatra nabavku nekoliko manjih brodova za generalne terete koje bi stavio na raspolaganje velikim lučkim klijentima. Ulaskom u brodarski biznis Luka Ploče želi dodatno povećati prihode i to uz minimalan poslovni rizik zbog orijentacije na stabilne dugoročne ugovore o najmu novih brodova.A kako bi se ispoštivali svi rokovi, u Luci Ploče ne čekaju s radovima. Nakon što su dobivene sve potrebne dozvole nedavno su započeli radovi na novom terminalu za rasute terete na kojem je trenutno u tijeku nasipanje materijala kojim se formira površina budućeg terminala.
[tongue]
Uskoro bi se trebalo vidjeti kako ce dionica reagirati na navalu prodavatelja. Cini mi se da je otpor na cca 1000 probijen na dolje, a iduce razine jaceg prirodnog otpora su u rangu nekih 700kn, odnosno ATL od prije 2 godine.
Machette, po cemu ti vidis target od 825-830? Visina H&S-a puta ocekivanje ispunjenja ili kaj?
Lijepo je čuti o velikim investicijama LKPC,ali isto tako treba razmotriti tržište u cjelini. Vjerojatno je glavnina pretovara LKPC vezana za BiH,a oni su u dubokoj recesiji,štoviše očekuje se bankrot federacije krajem godine. S druge strane,prema raspoloživim podacima,LUBA ima otprilike kapacitet pretovara koliko LKPC odradi u godinu dana (cca 5 mil. tona), s tim da LUBA trenutno radi sa 20% kapaciteta. Zasad je sreća za LKPC što LUBA nema željezničku vezu prema Sarajevu,no ukoliko se Crnogorci trgnu i polože tračnice prema Čapljini,zasigurno će odgristi dio kolača koji trenutno gricka isključivo LKPC. Budući da mnogi promatraju LKPC kao potencijal za rast u idućih 5-10 godina,mislim da itekako treba uzeti u obzir LUBA i njene kapacitete,te izgradnju pruge prema Čapljini.
da li se je negdje pojavila informacija kada će dionice biti preknjižene kupcima u SKDD-u ?
nije da ih mislim brzo prodati ali bih volio da su mi na računu 🙂
sta mislite, oce li cjena doc ispod 900…
Po meni za par dana po 850 koliko hoćeš
Lijepo je čuti o velikim investicijama LKPC,ali isto tako treba razmotriti tržište u cjelini. Vjerojatno je glavnina pretovara LKPC vezana za BiH,a oni su u dubokoj recesiji,štoviše očekuje se bankrot federacije krajem godine. S druge strane,prema raspoloživim podacima,LUBA ima otprilike kapacitet pretovara koliko LKPC odradi u godinu dana (cca 5 mil. tona), s tim da LUBA trenutno radi sa 20% kapaciteta. Zasad je sreća za LKPC što LUBA nema željezničku vezu prema Sarajevu,no ukoliko se Crnogorci trgnu i polože tračnice prema Čapljini,zasigurno će odgristi dio kolača koji trenutno gricka isključivo LKPC. Budući da mnogi promatraju LKPC kao potencijal za rast u idućih 5-10 godina,mislim da itekako treba uzeti u obzir LUBA i njene kapacitete,te izgradnju pruge prema Čapljini.
Zašto bi đetići polagali tračnice prema Čapljini ako je BIH pred bankrotom? [yawn]
Niti LUBA uzima kolače LKPC niti će Bosna bankrotirati. Barem ja mislim tako. LKPC je odlična kompanija koja će već kako stvari stoje u kratkoročnom razdoblju (1god.) imati pozitivne odzive prepoznavanja na tržištu a vjerujem i u srednjeročnom.
izgleda da "Ivo" nije među sretnicima iz II. kruga [bye]
hahahah…pa nije slon da se stane/sakrije iza grma (svojeg imena i prezimena) [lol]