Luka ce imati bolji dividend yield od ht-a.
Vjerojavatno postaje fondovska hit dionica.
Upravo tako, jer fondovima treba jedna ovakva dionica u njihovom portfelju.
Zavrsetkom ovog dokapa ,LKPC ulazi u prvu kotaciju,zatim kroz naredna dva mjeseca (kraj 8 mj.) poziv na GS i ISPLATU DIVIDENDE PO PRVI PUTA [thumbsup]
[/quote]
daj link za dividendu ili neki izvor. samo mi nemoj reći da sve temeljiš 1 rečenici u ovom
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/aad2Xew9jW6WE5giPYvTsw==.pdf
:):
jel raspoloženje takvo zato što brodar metamorfozira u podmornicu ovih dana ili zato što si ponudio u drugom krugu 800,01 za dionicu lkpc?
ne trebaš mi odgovoriti jer bitno je da si ti sam za sebe 🙂 a za mene si 🙁
Ipak ću odgovoriti..
Uspješno sam sudjelovao u oba kruga, u prvom samo sa simboličnom količinom, jer sam onomad imao tek toliko dionica da imam pravo na dokap u prvom krugu. Kad je prošao datum za ostvarenje prava na dokap prodao sam i njih.
Šta se tiče brodara, došli ste do krivog zaključka o mojoj poziciji.
Luka ce imati bolji dividend yield od ht-a.
Vjerojavatno postaje fondovska hit dionica.
Zavrsetkom ovog dokapa ,LKPC ulazi u prvu kotaciju,zatim kroz naredna dva mjeseca (kraj 8 mj.) poziv na GS i ISPLATU DIVIDENDE PO PRVI PUTA [thumbsup]
[/quote]
Čestitke vama i ostalim kolegama koji su izdržali ovu neizvjesnost-želim dobre cijene u budućnosti.
@ nevenS [thumbsup]
@ rita
Istina, svi koji su stavili 850 kn ulaze, ne ide po principu burzovnog trgovanja. Pretpostavljam da se upravo zbog toga prilagođavaju postoci koliko je kome odobreno (fizičkim osobama 80%), jer je ukupno od razine 850 kn i više veći broj dionica na kupnji nego što ih je bilo raspoloživo za dokap.
Dakle, ipak uglata zagrada.. no opet, moj savjet o tome da se ne sidrite na okruglim brojkama i dalje stoji. Stavi se koja kuna više pa si miran.
@ ruki
I HT je dobra firma, jel to znači da bi ga kupili po 500 kn?
Dakle cijena je bitan faktor kod ulaganja, bez obzira koliko firma bila dobra ili loša. A o specifičnostima oko dokapa LKPC da i ne govorimo (netransparentnost, euforija itd..)
Ja sam u Luku ušao prije nekoliko godina oko 1800, a ona je nakon toga otišla do 6000 ( nesuđena prva dokapitalizacija ) – znači li to da sam je skupo platio ??Za svjetsku krizu nisam kriv i što se sve sunovratilo, no ovakvo ponašanje države, politike , same uprave Luke prema nama dioničarima kao prema nekom šugavom psu nemogu oprostiti.U ovoj priči svi su dobro namireni osim nas malih dioničara koji smo svoju vjeru u firmu masno platili.Svugdje u svijetu firme rade za interes svojih dioničara – uostalom oni su jednim dijelom i vlasnici istih, no kod nas još uvijek prevladava mentalitet socijalizma i svih mogućih muljanja koji su dobro ispečeni u ono vrijeme .
[/quote]
daj link za dividendu ili neki izvor. samo mi nemoj reći da sve temeljiš 1 rečenici u ovom
[/quote]
Treba li ti mozda "link" o najavi gradnje(prosirenje) NAFTNOG TERMINALA u suradnji sa PETROLOM.
Mozda "link" za DRUGI KRUG DOKAPITALIZACIJE i ulazak EBDR ito PO…….
Evo ti pa zovi,mozda nesto saznaš.
Luka Ploće d.d.
centrala:
tel:+ 385 (0)20 67 92 20
+ 385 (0)20 60 31 11
ako ništa ne saznaš pokušaj na ovaj broj:
European Bank
Business Development
Tel: +44 20 7338 7168 Tel: +44 20 7338 7168
Faks: +44 20 7338 7848 Fax: +44 20 7338 7848
Voditeljica odjela: gđa Olena Koval Head of Department: Ms Olena Koval
p.s.javi sta si saznao/la
[/quote]
[/quote]
Treba li ti mozda "link" o najavi gradnje(prosirenje) NAFTNOG TERMINALA u suradnji sa PETROLOM.
Luka Ploće d.d.
centrala:
+ 385 (0)20 60 31 11
European Bank
Business Development
[/quote]
joj daj prestani gluposti trkeljat..daj ti meni samo link/izvor za tu dividendu. Mislim, potkrijepi izjavu s nećim konkretnim. Tnx
[/quote]
[/quote]
Luka Ploće d.d.
centrala:
+ 385 (0)20 60 31 11
European Bank
Business Development
[/quote]
joj daj prestani gluposti trkeljat..daj ti meni samo link/izvor za tu dividendu. Mislim, potkrijepi izjavu s nećim konkretnim. Tnx
[/quote]
Ajde nemoj ga zaje., ako je najavljena redovna isplata dividende, a imaš i projekcije dobiti, računaj sam, jednostavna matematika za onoga tko se imalo razumije u tk. [tongue]
lp
:):
jel raspoloženje takvo zato što brodar metamorfozira u podmornicu ovih dana ili zato što si ponudio u drugom krugu 800,01 za dionicu lkpc?
ne trebaš mi odgovoriti jer bitno je da si ti sam za sebe 🙂 a za mene si 🙁
Ipak ću odgovoriti..
Uspješno sam sudjelovao u oba kruga, u prvom samo sa simboličnom količinom, jer sam onomad imao tek toliko dionica da imam pravo na dokap u prvom krugu. Kad je prošao datum za ostvarenje prava na dokap prodao sam i njih.
Šta se tiče brodara, došli ste do krivog zaključka o mojoj poziciji.
[/quote]
Vjerojatno će od takvih poput tebe Pavloviću u novinama izaći zahvalnica, jer onome tko tvrdi da je proces dokapitalizacije bio legalan u svim segmentima izvještavanja do same tehničke provedbe, bez obzira na koji se, posredan, način okoristio kupovinom u drugom krugu, po meni je jednak samom financijskom zločinačkom umu koji je osmislio i proveo ovakvu dokapitalizaciju.
Ali gospodarski kriminal je jedna vrlo osjetljiva pozicija, kod koje će neke stvari isplivati vrlo vrlo brzo na površinu … ja do sada nisam pronašao u medijima niti jedan članak/opasku na provedeni dokap ali vjeruj mi da će biti i toga, i to vrlo brzo, što kroz javni prokazivanje lopova što kroz sudsko gonjenje istog!
Uživaj slavodobitno ti/svi/ja jer sami smo si za sve krivi, ne mislim pritom na otvaranje/zatvaranje određene pozicije u pravo vrijeme, mootko si ti pa ćeš shvatiti point ovoga posta!
Nakon svega vidljiva je velika gorčina kod vjernih dioničara i po mom sudu s pravom. Ja osobno nisam bio dioničar i nisam imao pravo na sudjelovanje u prvom krugu čisto iz razloga što na cijenama višim od 1500 ovo nisam vidio kao perspektivno ulaganje (što je i vrijeme pokazalo).
Nadalje upisao sam dionice u 2. krugu, dakle ama baš ničim postojeći dioničari nisu imali veća prava od mene.
Dapače, oni su morali u prvom krugu ić s većom cijenom kako bi bili sigurni da će upast, a time su si i zaključali dobar dio sredstava koji su mogli iskoristiti u drugom krugu.
Još kad se nadoda onaj prospekt kojki je sam po sebi kotradiktoran….
[/quote]
[/quote]
Luka Ploće d.d.
centrala:
+ 385 (0)20 60 31 11
European Bank
Business Development
[/quote]
[/quote]
lanica ,
5.2.3. Sposobnost Luke Ploče da isplati dividende u budućnosti ovisit će o
budućim prihodima, financijskim uvjetima, novčanom tijeku,
potrebama za obrtnim sredstvima, kapitalnim izdacima i drugim
čimbenicima
Iznos budućih isplata dividende, ako ih bude, ovisit će o nizu faktora poput budućih
prihoda, financijskom položaju, novčanom tijeku, potrebama za obrtnim sredstvima te
kapitalnim izdacima Luka Ploče kao i drugim čimbenicima. Stoga Izdavatelj ne može
jamčiti da će imati raspoloživih sredstava za potencijalne isplate dividende u budućnosti.
Sukladno Zakonu o trgovačkim društvima („Zakon o trgovačkim društvima“) i
prevladavajućoj praksi u Republici Hrvatskoj, dividende, ukoliko ih ima, općenito se
isplaćuju samo jednom godišnje nakon što Glavna skupština odobri financijska izvješća
Izdavatelja i iznos dividende koji je prethodno predložila Uprava Izdavatelja.
Pozdrav