LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

…..
Koliko cujem Pavlovic se vjerovatno završiti na sudu zbog cijele price oko dokapitalizacije.
Ne da nije pogodovao postojecim dionicarima koje je prevario 2007. vec ih je sada 2. puta izigrao.
Tko je sudjelovao u 2. krugu bolje je prosao od postojecih dionicara u 1. krugu.
Koma.

doživotna mu je malo, ako pričamo samo o jednoj !
dat ću si truda da i moja prijava bude evidentirana tamo gdje treba biti.

u čitavoj ovoj priči najbolje je prošla sama dionica LKPC-R-A [tongue]

PETINA, 12.07.2011. u 17:15
Ovo je prva uspješna dokapitalizacija javnom ponudom na Zagrebačkoj burzi u posljednje tri i pol godine, što pokazuje da kvalitetne i stabilne tvrtke sa dobro osmišljenim poslovnim i planom investicija bez obzira na tešku situaciju na domaćem tržištu kapitala mogu osvojiti povjerenje domaćih ulagača.

Ova Vlada zajedno sa Pavlovićem ,sere brabke.Da je bilo pameti i znanja trebali su itekako NAPLATITI PRAVO I UNOVČITI VLADINE DIONICE.
Cijena od 850 kn je pre smiješna a pogotovo za 2.krug.
Od svih,fondovi su najbolje profitirali.

p.s.Nije loše a moglo je puuuunoooooo ,puuunnnoooooo BOLJE.

LKPC ulazi u prvu kotaciju i to je ODLIČNO.

Koliko god bilo gorčine u nama mislim da ipak se dalo debelo profitirati tko je ima mota….Davno je tribalo izić i samo dokap čekati….Ja sam prvi krug punu količinu a drugi identično a moga sam više…Dakle tko je bija pametan iziša je na npr. 1500 i ponovo uša kroz dokap oba kruga i debelo zaradio….Meni je sve ok. ako dionica zadrži današnju vrijednost i počne pomalo rasti tako da iziđem iz minusa, a vjerujem da hoće, pa dokap je 100% proša…

@zmanojlo

nije stvar ulazak/izlazak = dobitak/gubitak
stvar je transparentnosti
poslovne etike
na kraju krajeva kodeksa ponašanja

sve to je u ovom procesu nebrojeno puta pregaženo.

za dionicu Luke nikad bolja vremena, a za predsjednika uprave vjerojatno noćna mora koju će financirati svim pokradenim novcima u protekle 4 godine.

iskustvo nas uči……da nakon svakog dokapa ima dionica po nižoj cijeni na burzi od one u dokapu…….barem u posljednje vrijeme

bumo vidli….. [smiley]

a ma….cijena od 850 kn je smrt za cijenu LKPC na burzi….tko prvi dobije dionice naravno da će navaliti prodavati po 900-1000 kn da preduhitri druge, a fondovi neće braniti cijenu tamo do 750-800 kn jer ni njima ne odgovara da oni sad dižu cijenu, a da se mali njima kipaju. radije će isforsirati pad cijene da prisile male da prodaju dionice iz dokapa što jeftinije, a onda će jednog dana dizati…a do tada, tko živ, tko mrtav [embarass]

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za investiranje

za 750-800 je mogu prodavati samo mazohisti i kruha gladni. ali ni oni neće ići niže od 850 jer sam siguran da će na toj razini biti i previše kupaca. ovo će poljubit 900 jedan kratki period i to je to. ispod toga ako i bude što radit će se o smiješnoj količini i kratkom periodu. ali da će fizikalci iz drugog kruga usporiti rast-sigurno hoće. mene sad zanima što će biti sa ostalih 130 000 komada koji za sada nisu izdani. taj dio bi mogao odigrati značajnu ulogu u cijeloj priči. bit će ovdje svega ali čekanja najviše.

skrpljen-spašen

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

…. još samo da se istresu ovi fizikalci koji su kupovali u drugom krugu bez da su dionicu posjedovali prije po većem prosjeku i nema zime.

još jedna nepravda u dokapitalizaciji jer su isti kupili samo 20% manje dionica od nas u prvom krugu i to bez limita koeficjenta 0,9, tako da je netko komotno mogao kupiti 500 dionica kao od šale, a da je to išao kupovati do 26.01. platio bi o ho ho ulaz za "jebenu povlaštenu kupnju prvog kruga"!
Ali seronja je napravio takav prospekt i lokaciju jer se i sam vjerojatno nakrcao do zuba u drugom kruga i to sve negdje tamo do devetog koljena ujakovog bratića po ženinoj setsrični [angry]
[/quote]

Bilo bi vam svima pametnije da se suočite sa vlastitom odgovornošću za loše investicijske odluke, nego da iz pozicije bezgrešnih pljucate po "krivcima".
Na taj način možda nešto i naučite, a ovako samo ostajete ogorčene ovčice spremne za novo šišanje.. jasno kad i ako se runo oporavi od zadnje šišaone.

za 750-800 je mogu prodavati samo mazohisti i kruha gladni. ali ni oni neće ići niže od 850 jer sam siguran da će na toj razini biti i previše kupaca. ovo će poljubit 900 jedan kratki period i to je to. ispod toga ako i bude što radit će se o smiješnoj količini i kratkom periodu. ali da će fizikalci iz drugog kruga usporiti rast-sigurno hoće. mene sad zanima što će biti sa ostalih 130 000 komada koji za sada nisu izdani. taj dio bi mogao odigrati značajnu ulogu u cijeloj priči. bit će ovdje svega ali čekanja najviše.

skrpljen-spašen

Jedno pitanje ,ako se smije znati,bez zamjer,čitajući ovaj komentar -dalo bi se zaključiti da ti je prosijek iznad 1700-1800 kn.

Ili???

….
već sam i sam napisao da je to nepravda ali znajući za što su sve spremni i sam sam upisao pristojnu količinu i u drugom krugu i to točno po 850 iako nisam vjerovao da će proć. al kao što si rekao to su oni namjestili za sebe i ekipu. e pa nek znaju da su namjestili i meni. ali upravo će nas tih nekih 10-ak tisuća komada malo kočit u rastu idućih par mjeseci. ali ako dođe do 900 ja se ponovo krcam ko lud. još ako ta cijena bude na kraju ljeta kad budem pun šuške nazvat će obalu po meni.

A vama bi moglo biti poučno da vam ne prođe dokap drugog kruga. To bi vas valjda naučilo da se u buduće u sličnim situacijama ne sidrite na okruglim brojkama, poput 850 kn. Za samo jednu lipu više bili biste sigurni da ste kupili, ovako… a valjda jeste?

Jasno, možete ići i kontraproduktivno pa svih proglasit lopovima po dobrom starom običaju ovog podforuma.

No, ako vas to i zadesi, ne sumnjam da će te naći nekog načina da se proglasite pobjednikom i nastavite i dalje euforično pisati, kao što dosta forumaša radi još od 1800 kn.

Nemojte ovaj post shvatiti previše osobno, ovo je samo mali odušak od mučnine koju osjećam kad čitam ovu temu.

smootko imaš jedno o previše u nicku. ne sudi knjigu po koricama već je pročitaj. da si to učinio vidio bi da sam se nakrcao i u drugom krugu. dapače mislim da sam o tome napisao post 6.7. jer sam već prvi dan drugog kruga išao u rba. također sam max sudjelovao i u prvom. ovdje je riječ o nezakonitim radnjama. tj gospoda su dopustila kupnju SEBI u drugom krugu. e to je problem. a ti se za moju vunu ne brini. od vune mi se ni oči ne vide.

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

…. još samo da se istresu ovi fizikalci koji su kupovali u drugom krugu bez da su dionicu posjedovali prije po većem prosjeku i nema zime.

još jedna nepravda u dokapitalizaciji jer su isti kupili samo 20% manje dionica od nas u prvom krugu i to bez limita koeficjenta 0,9, tako da je netko komotno mogao kupiti 500 dionica kao od šale, a da je to išao kupovati do 26.01. platio bi o ho ho ulaz za "jebenu povlaštenu kupnju prvog kruga"!
Ali seronja je napravio takav prospekt i lokaciju jer se i sam vjerojatno nakrcao do zuba u drugom kruga i to sve negdje tamo do devetog koljena ujakovog bratića po ženinoj setsrični [angry]
[/quote]

Bilo bi vam svima pametnije da se suočite sa vlastitom odgovornošću za loše investicijske odluke, nego da iz pozicije bezgrešnih pljucate po "krivcima".
Na taj način možda nešto i naučite, a ovako samo ostajete ogorčene ovčice spremne za novo šišanje.. jasno kad i ako se runo oporavi od zadnje šišaone.

[/quote]

O kakvoj ti lošoj investicijskoj odluci govoriš ?Jesi ti prisutan ovdje od prve najavljene dokapitalizacije – koja bi bila najbolja za nas male dioničare, čak i druga , koju je sama država minirala 5 do 12 h, pa do ove zadnje gdje je sve vrvjelo netransparentošću , a ipak smo morali ulaziti ( barem mi stari dioničari od prije ; i na taj način smanjimo ulaz u dionicu ) , a zašto bismo bili ošišani ako smo dionicu ipak dobili po 850 – zar je to loša odluka ??Ošišani bismo bili da nismo učestvovali u ovoj dokapitalizaciji, no težište naših prigovora je Mecka potpuno dobro napisao i to je ono što nas boli.

Ivane Ivane :):

to je sve što ću ti napisati…sam si ostalo rekao.

New Report

Close