LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

strojar25, 12.07.2011. u 13:44
strojar hvala ti što si obavio ovaj posao i za mene hahahahahaha.

Rita i drugi put [smiley]
Koliko je Pero7 nebuloza napisao o dokapu nebi moglo stat na 3 stranice…..

Ali idemo dalje da vidimo kako će tržište reagirat nakon 15-og.. s obzirom da fondovi drže većinu nebi trebalo biti loše… I još nešto, sad bi konačno trebalo doć na naplatu (skok) izvješća o poslovanju,dobiti, potpisivanje kredita sa svj. i europ. bankom, gradnja naftnih terminala, rasutih tereta, još ulaganja u kontejnerski terminal itd….

Ulaganje u sebe je najbolje ulaganje

bid/ask ratio je 0,55. inače je 0,20-0,30 sa puno većim rasponom. posebno treba uz to promatrati informaciju da je na tržištu masu novih dionica. dakle dok su sukladno tome predviđali pritisak sa strane prodaje dešava se suprotno. još samo da se istresu ovi fizikalci koji su kupovali u drugom krugu bez da su dionicu posjedovali prije po većem prosjeku i nema zime.

Pa naravno da se događa suprotno jer nakon provedenog dokapa trž. kapitalizacija ide iznad 350 milijuna kuna, što je donji prag ulaska za mirovince, a pošto oni ulaze, ulaze i ostali institucionalni ulagači.Naše tržište je jako usporeno, treba glavonjama koji dan da se skupe [lol]

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

raspodaja je stala.ovo danas je bilo dno……da ne vrijedi kompanija ,nebi je kupovali fondovi

Ja ću sad ovo napisati makar se ugriza za jezik….tko je kupova po 1045-1200 ako će ih biti po 800-900 koliko hoćeš..Jedni odi pričaju da dokap neće uspiti a drugi da neće biti dionica za fizičke osobe…Ja mislim da fondovi neće kupiti baš svih 100 % i da ćemo i mi dobiti svoj dio. ja sam osobno dao ponudu na 1000 i vjerujem da ću iste i dobiti i to po nižoj cijeni…Sutra se referiramo tko je u pravu…

[bye]

…. još samo da se istresu ovi fizikalci koji su kupovali u drugom krugu bez da su dionicu posjedovali prije po većem prosjeku i nema zime.

još jedna nepravda u dokapitalizaciji jer su isti kupili samo 20% manje dionica od nas u prvom krugu i to bez limita koeficjenta 0,9, tako da je netko komotno mogao kupiti 500 dionica kao od šale, a da je to išao kupovati do 26.01. platio bi o ho ho ulaz za "jebenu povlaštenu kupnju prvog kruga"!
Ali seronja je napravio takav prospekt i lokaciju jer se i sam vjerojatno nakrcao do zuba u drugom kruga i to sve negdje tamo do devetog koljena ujakovog bratića po ženinoj setsrični [angry]

Kad sjedaju te dionice na račun?
Kad bi ih prodao po 1000kn bio bih sasvim zadovoljan. To je 35.000,00 kn na oko 200.000,00 što bi prošlo. Di ćeš bolje, to na banci moraš držati godinama…

…. još samo da se istresu ovi fizikalci koji su kupovali u drugom krugu bez da su dionicu posjedovali prije po većem prosjeku i nema zime.

još jedna nepravda u dokapitalizaciji jer su isti kupili samo 20% manje dionica od nas u prvom krugu i to bez limita koeficjenta 0,9, tako da je netko komotno mogao kupiti 500 dionica kao od šale, a da je to išao kupovati do 26.01. platio bi o ho ho ulaz za "jebenu povlaštenu kupnju prvog kruga"!
Ali seronja je napravio takav prospekt i lokaciju jer se i sam vjerojatno nakrcao do zuba u drugom kruga i to sve negdje tamo do devetog koljena ujakovog bratića po ženinoj setsrični [angry]
[/quote]

već sam i sam napisao da je to nepravda ali znajući za što su sve spremni i sam sam upisao pristojnu količinu i u drugom krugu i to točno po 850 iako nisam vjerovao da će proć. al kao što si rekao to su oni namjestili za sebe i ekipu. e pa nek znaju da su namjestili i meni. ali upravo će nas tih nekih 10-ak tisuća komada malo kočit u rastu idućih par mjeseci. ali ako dođe do 900 ja se ponovo krcam ko lud. još ako ta cijena bude na kraju ljeta kad budem pun šuške nazvat će obalu po meni.

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

Kolege investitori LKPC ,

Donio sam odluku !
rita , da oladi stari, da razumiješ tržište nebi pisao ovakve bljezgarije, ti ovo , ti ono , preseravš se tu kao nešta trguješ , a nemaš za kiflu, i tu meni soliš pamet, ja u luku ulažem dok ti nisi znao da postoji, i moja razmišljanja su realna, kad ti dođe sva ova količina na tržište ti ćeš sigurno ponovo biti pametan i pita se pa kkao je ponovo palo, ja stojim iza svojih postova….
Idem u dokup u 1 . krugu i nudim ( uplaćujem ) cijenu za dionicu LKPC 800,00 kn !

Pozdrav kolege

Nažalost nisam mogao odolit ovim riječima dugoročnog investitora u Lkpc [bye]
Sretno negdje drugdje [shocked]
[/quote]

strojar hvala ti što si obavio ovaj posao i za mene hahahahahaha.
[/quote]

nažalost zbog ovakve dokapitalizacije, uskoro luka na burzi 600 kn…

A prije samo dva mjeseca (14.5. o.g.) pisali ste ovako:

pozdrav svima, pa tu stvarni ima takvih likova i mozgova da je to čudo, pa do kad mislite sami sebe uvijeravati da će dionica u dokapu ići po 400, 800 kn ili ne znam ti ja kojoj smiješnoj cifri. pa cilj dokapa je što veća cijena a ne manja, biseri… i sugurno neće biti manja ispod 1500 kn, i prestanite više hranit sve oko sebe sa razno raznim nebulozama…

Jedan od najboljih primjera kako prognozirat cijenu na Burzi nije lako, zato… [bye]
[/quote]

ja sam mu neki dan izvadio isti post. ali odgovor je bio uvreda jer ljudi u nedostatku znanja samo to i rade. evo i sad očekujem jednu :pppp
[/quote]

nažalost zbog ovakve dokapitalizacije, uskoro luka na burzi 600 kn…

na vašu žalost nisam u rangu sa vašim obrazovanjem, moja titula- dipl ing znr-a, a vi ste vjerojatno završili večernju neku školu u splitu ili di već, možda pekar ili prodavač magle, ili prodajete kokice po plaži, šta od toga?
vi ste završili ugostiteljsku ili????
[/quote]

Ponosan sam zbog ovako velikog interesa ulagača koji samo dokazuje da je Luka Ploče kvalitetna kompanija s velikim potencijalom. Sredstva dobivena ovom dokapitalizacijom jamče ispunjenje našeg ambicioznog investicijskog plana u sklopu kojeg ćemo u proširenje i modernizaciju naših kapaciteta uložiti ukupno više od milijardu kuna. To će nam omogućiti da postanemo najmodernija i najprofitabilnija luka u regiji, da ostvarimo naš biznis plan i da svojim vlasnicima ostvarimo maksimalan povrat na uložena sredstva", izjavio je Ivan Pavlović, predsjednik Uprave Luke Ploče.

Ovo je prva uspješna dokapitalizacija javnom ponudom na Zagrebačkoj burzi u posljednje tri i pol godine, što pokazuje da kvalitetne i stabilne tvrtke sa dobro osmišljenim poslovnim i planom investicija bez obzira na tešku situaciju na domaćem tržištu kapitala mogu osvojiti povjerenje domaćih ulagača.

Konačna alokacija i nova vlasnička struktura Luke Ploče bit će poznate 15. srpnja kada ističe rok za uplatu dionica u drugom krugu za kvalificirane ulagatelje.

Koliko gluposti se može pročitati na ovoj temi.
Kao sada su svi u plusu koji su upisali po 850. A nitko ne spominje da je fiz. licima prosjek ulaza takav da su sa 850 kuna, samno donekle smanjili minus ( posebno oni koji nisu prodavali u međuvremenu dioince ).

Ali se nitko pametan nije sjetio izračunati projicirani budući dividendni prinos na LKPC kada se zbroje nove dionice sa postojećim. Ne morate uzeti referentu cijenu 1000 kuna, uzmite 1500.

Šteta bi bilo tratiti vrijeme i energiju za pijašnjavanje navedenog, kada se vidi koliko ovdje ima objesnih forumaša. Oni koji se imalo razumiju u TK, znati če o čemu govorim.

[thumbsup]

lp

Upravo to.
Velika vecina vas nema blage veze o tk.
A sve neki veliki znalci.
Na celu sa tobom.
Jos samo nedostaje barbosa da nam pojasni kako nema dividende zbog ulaganja.
Ili da ce book pasti jer je dokapitalizirano po nominali.
Koma.

Luka ce imati bolji dividend yield od ht-a.
Vjerojavatno postaje fondovska hit dionica.

Koliko cujem Pavlovic se vjerovatno završiti na sudu zbog cijele price oko dokapitalizacije.
Ne da nije pogodovao postojecim dionicarima koje je prevario 2007. vec ih je sada 2. puta izigrao.
Tko je sudjelovao u 2. krugu bolje je prosao od postojecih dionicara u 1. krugu.
Koma.

F i g h t T h e P o w e r ! ! !

rita, 12.07.2011. u 17:10
Koliko cujem Pavlovic se vjerovatno završiti na sudu zbog cijele price oko dokapitalizacije.

ako i završi presuda će biti oslobađajuća. pa nije on osmislio ovakav model. on ga je samo sproveo po nečijem naputku. a taj netko drži i sud za "ajmo reći bubrege".

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

New Report

Close