Vidim da je puno onih koji bi uboli po 800 u drugom krugu, ali zaboravljaju činjenicu da je alokacija drugog kruga namijenjena prvenstveno institucionalnim igračima, a kad im se to ponudi iza njih mrvice ne ostaju (čitaj resto dionica za fizičke osobe).
da, viđeno na adplu. ne budi naivan
[/quote]
naivan sam za svoju lovu time i mirno spavam.
okej, nece svi upisati OMF, a tko ce onda, fizikalci? ne bi islo, znaci mozda OMF + stranac, aha, to bi vec islo. ne zaboravimo da je ostalo jos preko 100 000 dionica za neku tamo buducu dokapitalizaciju
Nadalje, za pretpostaviti je da se dio od tih milijardu kuna planira namaknuti sa budućim dokapitalizacijama a po odluci GS iz 01.mj. mali dioničari više nemaju pravo prvenstva, dakle FFse drastično povečava a vrijednost dionice ne raste jer institucionalci kupuju direktno od LKPC po povlaštenoj cijeni a ne na TK, te nema dividende jer sva dobit ide u razvoj…
Vjerojatno se pozivas na ovu odluku.
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/hkbVX2GuPnUK2dJF7xBD5Q==.pdf
U njoj pise da:
"ODOBRENI TEMELJNI KAPITAL ———————————————————-
——————————————————————————————————
Članak 6. a —————————————————————————————–
Uprava Društva ovlaštena je, u roku od pet godina od upisa izmjena i dopuna Statuta
u sudski registar Trgovačkog suda u Dubrovniku, jednokratno ili u nekoliko obroka,
povećati temeljni kapital Društva za ukupni nominalni iznos od 44.000.000,00 kn
(slovima: četrdeset i četiri milijuna kuna) (odobreni temeljni kapital). Za takvo
povećanje temeljnog kapitala potrebna je suglasnost Nadzornog odbora.—————–
Temeljni kapital može se povećati izdavanjem novih dionica putem uloga u novcu ili
u stvarima i pravima. Uprava može, uz suglasnost Nadzornog odbora, isključiti pravo
prvenstva dioničara na upis novih dionica. Nadzorni odbor je ovlašten uskladiti
odredbe Statuta s promjenama koje su posljedica takvog povećanja temeljnog kapitala
i izdavanja novih dionica. ————————————————————————
——————————————————————————————————-"
44 milje buduce dokapitalizacije na milijardu i pol investicija ne izgleda kao veliki postotak. Izgleda da ce ostatak osigurati kreditima.
Ili ce promijeniti odluku/statut, pa ce biti vise dokapitalizacija. Tko zna … Ali trenutni odnos dug/kapital im je 26,75% (nakon ove dokapitalizacije, taj omjer ce bit jos manji). Zasto onda ne bi nakon ove dokapitalizacije podigli kredit? Mislim da im je to jednostavnije nego jos jedna dokapitalizacija …
Ako ja ponudim 1200kn po dionici, a fondovi po 800kn, tko ima prednost?
Fondovi ,pod uvjetom da ponude 800 kn ,maksimalno.
pogledaj količinu koja se nudi u drugom krugu.
189 milijuna kuna u obnovu i razvoj lučkih objekata i prekrcajne opreme(33 M do 2015.)
716 milijuna kuna za terminal za tekuće terete( 594,5 M do 2014.+ 121,4 M do 2018.)
182 milijuna kuna u kontejnerski termina(48 M do 2015.)
352 milijuna kuna u terminal za rasute terete(290 M do 2015.)
-ukupno planira ulaganaja 1.439.000.000,00kn(milijardu i četristo trideset devet milijuna kuna) -965.500.000,00kn(devetsto šezdeset pet miliuna petsto tisuća kuna) do kraja 2015.god
projekcije za 2016.
300 milijuna kuna prihoda i dobit od oko sto milijuna kuna.
2008.
ATH dobit od 28 milijuna kuna
2011.
dobit 1.Q 2011.od 4,4 milijuna kuna x 4= godišnja od oko 17,5 milijuna kuna
Vrlo ambiciozno s obzirom da ovakav plan ulaganja prezentira netko tko je pred mirovinom a u temeljnom kapitalu sudjeluje manje od mnogih forumaša ovdije.
Nadalje, za pretpostaviti je da se dio od tih milijardu kuna planira namaknuti sa budućim dokapitalizacijama a po odluci GS iz 01.mj. mali dioničari više nemaju pravo prvenstva, dakle FFse drastično povečava a vrijednost dionice ne raste jer institucionalci kupuju direktno od LKPC po povlaštenoj cijeni a ne na TK, te nema dividende jer sva dobit ide u razvoj…
Ne manje važno je napomenuti da se LKPC nalazi i ulaže u pomorsko dobro za koje plača koncesiju koja u svakome terenutku može biti promijenjena pa ćak i razvrgnuta što je opisano i u rizicima aktualnog prospekta, da povrat na ulaganja direktno ovisni o izgradnji AC 5C kroz BiH čija izgradnja je tek započela te isteku lockupa za radničke dionice u proljeće 2016.god.
Uglavnom, gledajući iz svoje pozicije maloga investitora, vrijeme za kupovanje dionica LKPC će biti tek oko 2015-2016god. i to nešto prije nego(ako) se planovi ulaganja realiziraju i koridor 5C pusti u promet.
Ovo je vec druga velika glupost koju pises.
U samo nekoliko dana.
Kao netko tko se navodno razumije.
Pogotovo ovaj dio što si napisao oko dividende.
Da si danas bio na prezentaciji ispao bi puno pametniji.
Kao sto smo bili nas preko 50 koji smo slusali.
[/quote]
Covjek ne zna da li je pitanje gluplje ili je odgovor gluplji.
Prednost pri alokaciji imaju pravne osobe.
Ako ponudiš 1200 a fondovi 800,prednost imaju fondovi.
Ne brini,fizicka lica nece upisati nista u 2. krugu.
U njoj pise da:
Uprava Društva ovlaštena je, u roku od pet godina od upisa izmjena i dopuna Statuta
u sudski registar Trgovačkog suda u Dubrovniku, jednokratno ili u nekoliko obroka,
(slovima: četrdeset i četiri milijuna kuna) (odobreni temeljni kapital). Za takvo
Temeljni kapital može se povećati izdavanjem novih dionica putem uloga u novcu ili
u stvarima i pravima. Uprava može, uz suglasnost Nadzornog odbora, isključiti pravo
odredbe Statuta s promjenama koje su posljedica takvog povećanja temeljnog kapitala
44 milje buduce dokapitalizacije na milijardu i pol investicija ne izgleda kao veliki postotak. Izgleda da ce ostatak osigurati kreditima.
Ili ce promijeniti odluku/statut, pa ce biti vise dokapitalizacija. Tko zna … Ali trenutni odnos dug/kapital im je 26,75% (nakon ove dokapitalizacije, taj omjer ce bit jos manji). Zasto onda ne bi nakon ove dokapitalizacije podigli kredit? Mislim da im je to jednostavnije nego jos jedna dokapitalizacija …
[/quote]
Svi sve znaju,a nitko nista ne zna.
Luka ima vec predodobren kredit u slucaju potrebe.
Pavlovic izgovorio da u bilanci sada imaju dovoljno sredstava za investicije,dokapitalizacija zbog smanjenja udjela države u vlasništvu.
Valjda je jasno svima zašto žele maknuti državu,sada kada je sve gotovo istina više ne predstavlja problem.
U njoj pise da:
44 milje buduce dokapitalizacije na milijardu i pol investicija ne izgleda kao veliki postotak. Izgleda da ce ostatak osigurati kreditima.Ili ce promijeniti odluku/statut, pa ce biti vise dokapitalizacija. Tko zna … Ali trenutni odnos dug/kapital im je 26,75% (nakon ove dokapitalizacije, taj omjer ce bit jos manji). Zasto onda ne bi nakon ove dokapitalizacije podigli kredit? Mislim da im je to jednostavnije nego jos jedna dokapitalizacija …
[/quote]
Ove 44 milje dokapitalizacije uz isključenje prava prvenstva postojećih dioničara je u nominalnom iznosu tako da bi se u stvarnosti vjerojatno skupilo više sredstava.
Inače kolega Barbosa je iznio jedno dosta pesimistično viđenje cijene dionice LKPC.
Međutim, treba imati na umu da će se nakon ove dokapitalizacije uvelike promijeniti vlasnička struktura LKPC. Nakon toga, najvjerojatnije će doći do promjena Nadzornog odbora a možda i uprave koju sada čini samo direktor Pavlović (možda će se uprava proširiti na više članova)
Zbog toga je nezahvalno tvrditi da u budućim godinama neće biti isplate dividende ili da će u budućoj dokapitalizaciji (uz isključenje prava postojećih dioničara) investitori stjecati dionice po povlaštenoj cijeni.
Na kraju da spomenem da je član uprave Raiffeisen banke gosp. Koščak izvijestio da će se po provedenoj dokapitalizaciji dionice LKPC uvrstiti u najvišu kotaciju Zagrebačke burze. [thumbsup]
Jel moze kratki osvrt na najzanimljivije dijelove?
Ovo je vec druga velika glupost koju pises.
U samo nekoliko dana.
Kao netko tko se navodno razumije.
Pogotovo ovaj dio što si napisao oko dividende.
Jednom davno me je poznanik dobio na prezentaciju za Amway, bilo je tamo 50etak osoba kojima je frajer prodao priću, uvaljao svakom peviše preskupih no-name proizvoda a ovi su još na kraju sami sebi pljeskali i čestitali si.
I njima su tada bile gluposti kada sam im rekao da ta piramida živi od nadobudnih kao što su oni jer moraju kupiti robe za XXXX novaca i da će biti dobro ako uspiju pola uvaljati svojim rođacima, roditeljima, bakama, prijateljima…tako je na kraju i bilo, prezentatori pobrali pare a ovi ostali puni praška za veš, sapuna, pasti za zube itd.
ps.
(svaka sličnost sa prezentacijom LKPC je slučajna )
A i zašto bi ja bio tamo…mene ne treba usmjeravati i mazati oći, ja tučem sa svojim a ne sa tuđim i dok ste se vi tamo prezentirali ja sam nešto radio na ovome TK
inaće, možda i pišem gluposti i pravim se da razumijem, to svakako budemo vidjeli… a da sam pesimističan što se tiće cijene dionice na TK, itekako jesam i napisao sam neke elemente zbog kojih smatram da dionicu ne treba kupovati prije 2015.
Pošto si , eto, prosudio da ja pišem velike gluposti, dakle smatraš da si pametniji od mene, upravo si prezentiran i kužiš stvari pa bilo bi lijepo i pristojno da to i dokažeš, napiši kolegama zašto se isplati investirari u dionicu LKPC.
Valjda je jasno svima zašto žele maknuti državu,sada kada je sve gotovo istina više ne predstavlja problem.
Svašta se sazna na prezentacijama…koji točno su ti koji žele maknuti državu i koja je to istina?
Od ukupno ponuđenih 200.353 novih dionica Luke Ploče po cijeni od 800 do 1200 kuna u prvom krugu javne ponude koji je završio 4. srpnja, upisano je 27.110 dionica.
Dakle,upisano je 27.110 dionica u rasponu od 800-1200 kn.
Treba uzeti u obzir da nismo svi uplatili po 1200 vec da je određeni dio placen po 800-900 a samim tim ako cijena bude 1000kn ,ONI koji su platili manje gube pravo i postotak od 13% placenih se smanjuje.
Zbog unaprijed smišljenog scenarija za dokap,Pavlovic ( VLADA) se odavno dogovorio sa fondovima ,tako da se cijena vec zna a ovaj današnji brifing,to je samo jedan sastavni dio scenarija.
p.s.
Cijena za fondove je unaprijed dogovorena .
[/quote]
Covjek ne zna da li je pitanje gluplje ili je odgovor gluplji.
Prednost pri alokaciji imaju pravne osobe.
Ako ponudiš 1200 a fondovi 800,prednost imaju fondovi.
Ne brini,fizicka lica nece upisati nista u 2. krugu.
[/quote]
Što je tu glupo,što su pravne osobe nego fondovi.
I tko je spominjao fizička lica u drugom krugu ako se radi o instuticionalnim djelovima.
U drugom krugu ide velika većina svih dionica-pogledaj postotok.
Ja neznam zašto vi tvrdite da neće biti drugog kruga za nas..Pa zašto bi fondovi il neznam tko išao kupiti svu količinu raspoloživih dionica…Pa nisu ludi, kapital triba disperzirati…Ja vjerujem da ču dobiti i u drugom krugu..Ponudiću 1200 kao i u prvom krugu…Ako cijena bude 800 dobiću razliku natrag..Netko je napisao da imam na burzi kupiti po 1100…Ja neznam dali mi svi kužimo sistem..Ja ne kupujem već nudim 1200, a vjerujem da će fondovi dati ponudu na 800 i biće ta cijena…Ne želim riskirati nižu cijenu…Ako fondovi ponude 1200, neka tako i bude jer se nadam da cijena neće doli, valjda će je branit…