LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.liderpress.hr/default.aspx?sid=132554

evo

http://www.liderpress.hr/default.aspx?sid=132554

evo

nije baš neki interes za dokap? [undecid]
[/quote]
Dionice LKPC i Grčke obveznice mogu ruku pod ruku, vrijednost slična.
[/quote]

Da ne pretjeruješ malo? Na 31.03.2011, g. koeficijent zaduženosti LKPC (odnos između ukupnih posudbi i imovine) iznosi 0,13. Koeficijent tekuće likvidnosti (odnos između kratkoročne imovine i kratkoročnih obveza) iznosi 5,3. Stanje novčanih sredstava iznosi cca 76 mil. kn. Firma je za prva 3 mjeseca ostvarila 4,4 mil. kn. dobiti… [cool]

rita, 05.07.2011. u 16:05
Dionice LKPC i Grčke obveznice mogu ruku pod ruku, vrijednost slična.

kolega upitnik je malo u šoku jer je neki dan ušao u magmu sa 2000kn. očito se još nije oporavio. čak je jednog kolegu tražio dokaz za ulaz u magmu sa 20 000kn. jer mu se to činilo nevjerovatno(sve se vidi iz zadnjih par postova kolege upitnika). e sad zamislite kako na kolegu djeluju sve ove brojke vezane za luku ploče. pa tu se radi o stotinama milijuna.

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

Današnje trgovanje je bilo jako zanimljivo ! Tko prodaje ; očigledno oni koji nisu upisali dokapitalizaciju,te tipuju na pad cijene u dokapitalizaciji i onda nanovo ulazak ( plus zarada ), no mene stvarno zanima tko onda kupuje sve te ponuđene dionice na oko 1100kn – nije valjda da su to sve neupućeni – i zašto baš oko ove cijene ; dali neki nešto znaju??

ja ću opet dati ponudu na 800kn. ne dam više, ali i želim po 800, ako već mogu dobiti, jer vrijedi više. ostalo mogu na burzi kupiti, ali neću jer mogu i preko dokapa. ako ne prođe, nema veze, znači da će ono što već danas imam vrijediti više i da je interes fondova bio velik. upravo to mi se i čini. bez PR-a nema malih ulagača, ali u današnje vrijeme nije ni čudno. Spominju se razne devalvacije, MMF-ovi, Grčke, Portugali. PLaši se narod, a žele ulagače. ne ide to skupa…

Ja bih sudjelovao u ovom drugom krugu. Nemam niti jednu dionicu lkpc. Mogu li sudjelovati?
Ponuditi ću cijenu 800kn. Ako cijena bude 900kn znači dionice neću uspijeti kupiti?
Za koliko ću dobiti novce nazad?
Ukratko jel procedura ide tako nekako…
Hvala!

ja ću opet dati ponudu na 800kn. ne dam više, ali i želim po 800, ako već mogu dobiti, jer vrijedi više. ostalo mogu na burzi kupiti, ali neću jer mogu i preko dokapa. ako ne prođe, nema veze, znači da će ono što već danas imam vrijediti više i da je interes fondova bio velik. upravo to mi se i čini. bez PR-a nema malih ulagača, ali u današnje vrijeme nije ni čudno. Spominju se razne devalvacije, MMF-ovi, Grčke, Portugali. PLaši se narod, a žele ulagače. ne ide to skupa…

Ovakvo razmišljanje fondovi i podržavaju jer cjenom višom od 1000-1100kn eliminiraju bar 40% ponuda od prvog kruga.A u drugom krugu ćeš ostat sa činjenicom da imaš pravo sudjelovat ali bez dionica??? [rolleyes]

Današnje trgovanje je bilo jako zanimljivo ! Tko prodaje ; očigledno oni koji nisu upisali dokapitalizaciju,te tipuju na pad cijene u dokapitalizaciji i onda nanovo ulazak ( plus zarada ), no mene stvarno zanima tko onda kupuje sve te ponuđene dionice na oko 1100kn – nije valjda da su to sve neupućeni – i zašto baš oko ove cijene ; dali neki nešto znaju??

Tko god da je prodavao, kupnja je bila neustrašiva, apsorbirala je sve do 1100.
Mali da su kupovali tako hrabro?!?…pa mali bježe od ove dionice kao vrag od tamjana, naročito nakon prospekta (osim tigrusa koji je kupio jednu dionicu na 1060), a i promet je danas najveći od izdanja prospekta (sa cijenom -10% od maximuma [rolleyes]

Vidim da je puno onih koji bi uboli po 800 u drugom krugu, ali zaboravljaju činjenicu da je alokacija drugog kruga namijenjena prvenstveno institucionalnim igračima, a kad im se to ponudi iza njih mrvice ne ostaju (čitaj resto dionica za fizičke osobe).

Vikali ste i na adpl da će fondovi ponuditi i 150kn pa su ponudili minimalnu i kupili.
Ne znam što fondovima smeta malo malih dioničara iz prvog kruga, pa nisu upisali 80% nego 13%. I da će dati 50% veću cijenu da bi se riješili pola od tih 13%?
Meni to baš nema smisla, al FM su FM…ako im nije cilj da više zarade onda će dati 1200kn.
Prilično sam uvjeren da će cijena biti 800kn.

Ako ja ponudim 1200kn po dionici, a fondovi po 800kn, tko ima prednost?

Vidim da je puno onih koji bi uboli po 800 u drugom krugu, ali zaboravljaju činjenicu da je alokacija drugog kruga namijenjena prvenstveno institucionalnim igračima, a kad im se to ponudi iza njih mrvice ne ostaju (čitaj resto dionica za fizičke osobe).

da, viđeno na adplu. ne budi naivan

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

189 milijuna kuna u obnovu i razvoj lučkih objekata i prekrcajne opreme(33 M do 2015.)
716 milijuna kuna za terminal za tekuće terete( 594,5 M do 2014.+ 121,4 M do 2018.)
182 milijuna kuna u kontejnerski termina(48 M do 2015.)
352 milijuna kuna u terminal za rasute terete(290 M do 2015.)

-ukupno planira ulaganaja 1.439.000.000,00kn(milijardu i četristo trideset devet milijuna kuna) -965.500.000,00kn(devetsto šezdeset pet miliuna petsto tisuća kuna) do kraja 2015.god

projekcije za 2016.

300 milijuna kuna prihoda i dobit od oko sto milijuna kuna.

2008.
ATH dobit od 28 milijuna kuna
2011.
dobit 1.Q 2011.od 4,4 milijuna kuna x 4= godišnja od oko 17,5 milijuna kuna

Vrlo ambiciozno s obzirom da ovakav plan ulaganja prezentira netko tko je pred mirovinom a u temeljnom kapitalu sudjeluje manje od mnogih forumaša ovdije.

Nadalje, za pretpostaviti je da se dio od tih milijardu kuna planira namaknuti sa budućim dokapitalizacijama a po odluci GS iz 01.mj. mali dioničari više nemaju pravo prvenstva, dakle FFse drastično povečava a vrijednost dionice ne raste jer institucionalci kupuju direktno od LKPC po povlaštenoj cijeni a ne na TK, te nema dividende jer sva dobit ide u razvoj…

Ne manje važno je napomenuti da se LKPC nalazi i ulaže u pomorsko dobro za koje plača koncesiju koja u svakome terenutku može biti promijenjena pa ćak i razvrgnuta što je opisano i u rizicima aktualnog prospekta, da povrat na ulaganja direktno ovisni o izgradnji AC 5C kroz BiH čija izgradnja je tek započela te isteku lockupa za radničke dionice u proljeće 2016.god.

Uglavnom, gledajući iz svoje pozicije maloga investitora, vrijeme za kupovanje dionica LKPC će biti tek oko 2015-2016god. i to nešto prije nego(ako) se planovi ulaganja realiziraju i koridor 5C pusti u promet.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

New Report

Close