LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ako dokap i bude po 800,00 kn ne vidim neke razloge za prodaju. [rolleyes]

ako sad prodaš npr. 50 komada po 1100, a kasnije kroz dokap opet kupiš 50 komada po 800 kn, imaš na razlici zaradu od 15.000 kn!
[/quote]

Da, samo što si usput nekome poklonio jeftino dionice…pitanje je koja se cijena bude formirala nakon dokapa.
[/quote]

Pod uvijetom da dokap prođe po upraviteljovom scenariju, srednjeročno, cijena dionice na TK nakon provedene dokapitalizacijena upoće nije upitna.

Međutim, da se ova dokapitalizacija izjalovi ili da je netko iskoristi za stjecanje 25+% temeljnog kapitala, u tim slučajevima bi današni prodavatelji po oko 1100kn. jeftino poklnjanjali dionice.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

obzirom na pad cijene LKPC na burzi, izgleda da je zadnjih dana cijena LKPC na burzi bila umjetno dizana zbog dokapa da se potakne što više malih ulagača da ponude što višu cijenu [rolleyes]

I ja isto mislim da se umijetno održavala cijena da bi dokap bio šta skuplji i kad sve ovo prođe
pojavit će se ogroman broj dionica a uvik neko mora prodati i ja mislim da će ovo pasti nakon
svega na oko 800 kuna do sada sam na LKPC skoro svaki puta pogađa.Čekam i pratim.
[/quote]

A zašto bi se cijena umjetno trebala održavati oko 1200 – konačna cijena je ionako već sigurno dogovorena između države i fondova , a sa prospektom koji je dao famozni raspon od 800 – 1200, mnogi mali dioničari su odustali, ili su dali ( možda – vidjećemo koliko će fondovi ponuditi ) prenisku ponudu , te su se eliminirali , a ostatak dioničara koji je dao više cijene sigurno nemože puno utjecati na konačnu cijenu jer je u debeloj manjini prema fondovima u postocima .Jedino što mi pada na pamet je daje sve ovako upravo i napravljeno da se mali dioničari naprave neodlučnima i nesigurnima , te im se na kraju smanji učestvovanje u dokapitalizaciji, sve u korist fondova !Biti će zanimljivo na kraju vidjeti koliko je malih dioničara uopće iskoristilo svoje pravo ?

Da, samo što si usput nekome poklonio jeftino dionice…pitanje je koja se cijena bude formirala nakon dokapa.

Dakle, ti misliš da će cijena nakon dokapa porasti? Navedi jedan primjer takve situacije na našem tržištu!?
[/quote]

Ako se smijem ubaciti, Atlantik grupa.

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Bez obzira na ishod (cijenu) dokapa ovo je za mene izuzetno podcijenjena dionica i dobra prilika.

p.s.Veca cijena ,veci skok.

obzirom na pad cijene LKPC na burzi, izgleda da je zadnjih dana cijena LKPC na burzi bila umjetno dizana zbog dokapa da se potakne što više malih ulagača da ponude što višu cijenu [rolleyes]

I ja isto mislim da se umijetno održavala cijena da bi dokap bio šta skuplji i kad sve ovo prođe
pojavit će se ogroman broj dionica a uvik neko mora prodati i ja mislim da će ovo pasti nakon
svega na oko 800 kuna do sada sam na LKPC skoro svaki puta pogađa.Čekam i pratim.
[/quote]

A zašto bi se cijena umjetno trebala održavati oko 1200 – konačna cijena je ionako već sigurno dogovorena između države i fondova , a sa prospektom koji je dao famozni raspon od 800 – 1200, mnogi mali dioničari su odustali, ili su dali ( možda – vidjećemo koliko će fondovi ponuditi ) prenisku ponudu , te su se eliminirali , a ostatak dioničara koji je dao više cijene sigurno nemože puno utjecati na konačnu cijenu jer je u debeloj manjini prema fondovima u postocima .Jedino što mi pada na pamet je daje sve ovako upravo i napravljeno da se mali dioničari naprave neodlučnima i nesigurnima , te im se na kraju smanji učestvovanje u dokapitalizaciji, sve u korist fondova !Biti će zanimljivo na kraju vidjeti koliko je malih dioničara uopće iskoristilo svoje pravo ?
[/quote]
Više od 80% dionica ostaje za drugi krug [thumbsup]

15.02 2011
Nećemop sada valjda slaviti što smo se vratili na 1 500 kuna.
Mora to puno bolje, milusic i još mnogi koji su kupili po 6 000 čekaju puno bolje dane i puno veće cijene.
Po meni prvo slavlje, malo, tek kada pređemo 2 000 kuna.

Luka Ploče jedan od rijetkih bisera sa odličnim izvješćem na ZSE.
Vidjeli smo pad dobiti kod Luke Rijeke za 94 %, a ovdje povećanje za 350%.

Učinak dokapitalizacije će biti izrazito pozitivan ( trenutni BV je tek nešto preko 900 kuna ).
Na burzi imamo povećanje prometa, što je odlično, sve više i više se čiste postojeći dioničari, dolaze novi. Prodaja prava znaći da nema potrebe da se prodaje sada na burzi kako bi se sudjelovalo u dokapitalizaciji, pa se postavlja pitanje, ćemu sada prodavati uz ovoliku perspektivu i mogučnost prodaje prava za 1. krug u dokapitalizaciji.
Idemo dalje.

lp [thumbsup]

[yawn] rijec znalca a istovremeno prodaje [bye]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

http://www.liderpress.hr/default.aspx?sid=132554

evo

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

evo

evo

nije baš neki interes za dokap? [undecid]

moji postovi su odraz osobnog mišljenjaa bez sugestija i odgovornosti te nisu financijski savjeti niti nagovor za kupoprodaju

rita, 05.07.2011. u 14:45
nije baš neki interes za dokap? undecided

sve firme vani imaju pr kad idu u ovakve stvari. šminkaju se…..kupuju putem određenih posrednika. a ovi ni kuš kenjče. dakle cilj je bio stvoriti što manji interes da ostane što više za drugi krug-nekome. ja idem i u drugi ako dopuste fizičkim osobama. dat ću ponudu na cca 900kn. ovako će moj udio u malim dioničarima biti još dosta veći-meni odgovara.

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

evo

evo

nije baš neki interes za dokap? [undecid]
[/quote]
Dionice LKPC i Grčke obveznice mogu ruku pod ruku, vrijednost slična.

RBA FOND IZGUBLJEN U VREMENU I PROSTORU BIJEŽITI IZ OVOGA FONDA IZABERITE AZ FOND ZA VAŠU BOLJU BUDUĆNOST I SIGURNU MIROVINU

Od ukupno ponuđenih 200.353 novih dionica Luke Ploče po cijeni od 800 do 1200 kuna u prvom krugu javne ponude koji je završio 4. srpnja, upisano je 27.110 dionica.

Dakle, u prvome krugu je upisano tek 13% dokapitalizacijskih dionica …što znaći da je od 38% imatelja temeljnog kapitala koje drže mali dioničari, sudjelovalo njih 1/3 [undecid]

Znaći, za drugi krug ostaje najmanje 173 243 (87%) dionica vrijednosti ili oko 170milja kn ….

E sad, baš me zanima kako će ovo završiti…

-da li će se teorije o istiskivanju malih dioničara u korist fondova pokazati ispravne jer 170 milja su ogromni novci ćak i za mirovince i pitanje je da li su oni spremni izdvojiti toliki keš da im bude zarobljen narednih 5 godina u ovoj dionici dok država izdaje obveznice sa 6-7%kta.
-da li je ovo bila štela da netko da kroz dokap stekne 25+% i za 100tinjak M kn. i postane većinski vlasnik tvrtke koja trenutno u Kapital i rezerve ima 212,26 M plus još oko 200 M keša od dokapitalizacije
-ili će sve otići u Mp3 te doći do kadrovskih promijena nakon kojih će se sazvati nova GS sa novim, ovaj puta transparentnim predlogom dokapitalizacije sa svim potrebnim materijalnim činjenicama.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Izdvajam ;

-Predsjednik Uprave Luke Ploče Ivan Pavlović izrazio je zadovoljstvo javnom ponudom i to prvom nakon gotovo tri i pol godine

– Očekujemo oko 300 milijuna kuna prihoda i dobit od oko sto milijuna kuna.

-Nadalje, koncesija za terminal za tekuće terete traje do 2055., a planirana ulaganja iznose 716 milijuna kuna

p.s.Ovo stvarno izgleda obecavajuce i mislim da je sa fondovima sve dogovoreno. [cool]

New Report

Close