Nema tog društvenog uređenja koje bi podnjelo mentalitet ljudi u našoj dragoj domovini.
Još ga nitko nije izmislio, a i neće.
Zato što prije tuđinu pod skute.
Kolega, što ste se uspaničili? Ali sam ja vama uzeo kruh iz usta?? Pa hrvatski građani su glasali za ovu vlast, nisu samo radnici LKPC, koju su gradili 50 god ovu luku, da bi se vi i takvi špekulanti preko noći obogatili. Valjda radnici imaju nekakvo pravo na povlaštenu kupnju, koja im je omogućila ova vlast a koju PONAVLJAM VI STE BIRALI!
Ne volim ovako odgovarati, ali nisam mogao više izdržati.
Pa za ovaku vlast su i glasali oni koje je država kupila, tj. dala im "našu" imovinu. Najveći problem i je u tome što HDZ kupuje vlast našom lovom, radnici dobivaju dionice po 3 puta nižoj cijeni od mene i ostalih koji ne rade u LKPC. Zbog čega? Jeli vi dobivate plaću za svoj rad? Svi radnici u državnim firmama su zaštićeni svim i svačim. Dajte mi primjer jednog radnika u državnim firmama koji je dobio otkaz zbog lošeg rada u zadnjih 10 godina. Ne postoji? Naravno da ne postoji.
Ja sam na svoju sreću ili nesreću radio samo u privatnim firmama. I mogu ti reći da je u svim tim firmama podijeljeno toliko upozorenja, otkaza, prijetnji otkazom,… Koliko su puta ti radnici i ja s njima sve te godine puta bio u štrajku? Ni jednom! Čak i ne bi znali da postoji mogućnost štrajka da nema državnih firmi, poljoprivrednika,… Koliko smo dobili dionica po cijeni 3 puta nižoj nego što je tržišna? Ni jednu! Pa čak većina i ne zna da za prašinu koju gutaju zaslužuju dionice, a vjeruj mi bude tu i puno gorih stvari od prašine.
[undecid]
Da ne bude nesporazumu, ne optužujem ja ni tebe, niti radnike LKPC. I ja bih uzeo poklon kada bi mi ga netko dao, ali ovdje se očito radi o krađi, tj. kupovini glasova. Ovo nije ni 0,0000001% onoga što se pokralo svih ovih godina, ali je krađa.
Siguran sam da bi i ti isto tako mislio da radiš u privatnoj firmi.
[thumbsup]
Klizanje cijene se konačno zaustavilo što sugerira da bi se dokapitalizacija na kraju mogla provesti bliže gornjem rasponu od 1200 kn.
Inače, zanimljivo je pratiti pisanje pojedinih kolega. Svi smo mi imali očekivanja da će se dokapitalizacija provoditi po modelu da će se postojećim dioničarima u prvom krugu ponuditi povlaštena cijena koja bi u principu trebala biti manja od cijene dionice u drugom krugu. Mislim da je samo jedan kolega pisao o tome kritički aludirajući na jedintvenu cijenu u prvom i drugom krugu. Mislim da je to bio kolega Barbosa (dosta je to stranica unazad tako da neću tražiti) pa neka on potvrdi ili demantira. Uglavnom, ispostavilo se da je bio u pravu. Tada sam shvaćao da neki, pa čak većina, želi da se dokapitalizacija izvrši u rasponu od 400 do 800 kn. Od tada stvari su se podosta promjenile, a zanimljivo je da neki i dalje ostaju pri stavu da bi se dokapitalizacija trebala izvršiti u tom rasponu, a sami su imatelji dionica i nositelji prava na sudjelovanje u prvom krugu. To mi je naprosto nevjerojatno jer koliko je prije i moglo imati smisla da što jeftinije kupimo dionicu tako sada ima smisla da je kupimo što skuplje. Vodeći se pretpostavkom da će cijena dionice u dokapitalizaciji bitno utjecati na cijenu dionice nakon dokapitalizacije na način da nakon dokapitalizacije cijena dionice u principu ne bi trebala pasti ispod razine koja je za nju plaćena u dokapitalizaciji lako je zaključiti da svima nama odgovara što veća cijena u prvom odnosno drugom krugu. Lako mi je zaključiti što će se dogoditi sa cijenom dionice ukoliko se dokapitalizacija izvrši po 1100-1200 kn no ako to bude po 800-900 kn zaista ne vjerujem da će cijena ostati na 1100 kn nakon svega. Mislim da bi u tom slučaju mogla otklizati i ispod 1000 kn čime bi naši gubici bili još naglašeniji. Ja sada nakon svega na situaciju u LKPC gledam isključivo na način da je nama malim dioničarima dana prilika da dokapitaliziramo po identičnoj cijeni kao i OMF-ovi i druge privilegirane skupine i pojedinci samo što smo to pravo mi trebali kupiti i platiti, po mom osobnom mišljenju dobrano preplatiti. Još jedna stvar koju ne razumijem je one koji planiraju nuditi manje od 1200 kn u prvom krugu i riskirati da ih se izbaci. Ja osobno ne mogu zamisliti da cijena nakon dokapitalizacije uz ovakve fundamente i prisustvo OMF-ova padne ispod ulazne cijene ma koja ona bila.
P.S. zašto neki na forumu spominju današnji dan kao zadnji za učestvovanje u prvom krugu? Zar nije to 04.07. – ponedjeljak u 14h? Postavio sam to pitanje i na "komentari trgovanja" kao opasku na post kolege lopine koji je tvrdio da je danas zadnji dan terora na LKPC pa me oblijepiše jedinicama:)
…….
P.S. zašto neki na forumu spominju današnji dan kao zadnji za učestvovanje u prvom krugu? Zar nije to 04.07. – ponedjeljak u 14h? Postavio sam to pitanje i na "komentari trgovanja" kao opasku na post kolege lopine koji je tvrdio da je danas zadnji dan terora na LKPC pa me oblijepiše jedinicama:)
Kolega danas je T(0)+3 što se tiče namire, drugim riječima špekulativnim prijevodom oni koji su imali/imaju dionice lkpc (ili bilo koje druge dionice) a nemaju love za sudjelovati u dokapu iako imaju pravo prvog kruga, danas im je bio zadnji dan za prodaju istih (ako su tako odlučili) da im namira novčanih sredstava za isplatu bude u ponedjeljak.
Lako mi je zaključiti što će se dogoditi sa cijenom dionice ukoliko se dokapitalizacija izvrši po 1100-1200 kn no ako to bude po 800-900 kn zaista ne vjerujem da će cijena ostati na 1100 kn nakon svega. Mislim da bi u tom slučaju mogla otklizati i ispod 1000 kn čime bi naši gubici bili još naglašeniji. Ja sada nakon svega na situaciju u LKPC gledam isključivo na način da je nama malim dioničarima dana prilika da dokapitaliziramo po identičnoj cijeni kao i OMF-ovi i druge privilegirane skupine i pojedinci samo što smo to pravo mi trebali kupiti i platiti, po mom osobnom mišljenju dobrano preplatiti. Još jedna stvar koju ne razumijem je one koji planiraju nuditi manje od 1200 kn u prvom krugu i riskirati da ih se izbaci. Ja osobno ne mogu zamisliti da cijena nakon dokapitalizacije uz ovakve fundamente i prisustvo OMF-ova padne ispod ulazne cijene ma koja ona bila.
1)Koja je cijena za OMF-?
2)Koje su to druge privilegirane skupine?
3)Kolika je bila cijena dionice u vremenu stjecanja prava a koliko je cijena objavljena u prospektu?
Dok je ekipa gledala da stekne prava ,igrači su vam iskrcali dionice iznad 1800 kn,a sada od tih prava ni riječi.
Eto, zahvaljujem na odgovoru mada te koji prodaju dionice da bi ih s istim novcem kasnije ponovno kupili u ovoj magli obavijenoj dokapitalizaciji zaista ne razumijem. Ustvari, uopće ne mogu formirati mišljenje o tome.
@lacoste
3)Kolika je bila cijena dionice u vremenu stjecanja prava a koliko je cijena objavljena u prospektu?
Dok je ekipa gledala da stekne prava ,igrači su vam iskrcali dionice iznad 1800 kn,a sada od tih prava ni riječi.
______________________________________________________________________________________
1. ista ona koja i za sve druge
2. mogući institucionalni investitori (piše u prospektu koji su)
3. 1570-1540 (ako se ne varam) + nova/stara količina sa koeficjentom 0,9 po cijeni X
dok su neki gledali da neće biti usvojena odluka na GS,
dok neki i danas gledaju da dokap neće proći na IPO
dok će neki tek gledati kako će nakon dokapa dosta toga biti različito/bolje
Na prva dva pitanja vam je odgovoreno u prethodnom postu i stvarno tome nemam što dodati, a za treće mogu reći da je moj prosjek cijene dionice u vremenu stjecanja prava točno 1610 kn. Zadnja moja kupnja je bila po 1527 kn. Ne znam tko su igrači koji su iskrcali dionice iznad 1800 kn, a ako budu sudjelovali u drugom krugu dokapitalizacije i budu odabrani po ne znam kojem kriteriju tada se zaista može pretpostaviti da je cijela ta igra odigrana za njih. Zaista ne znam, ne mogu i ne želim tvrditi da se već od početka znalo i ciljalo s ovakvim modelom dokapitalizacije i obmanom malih dioničara. Mišljenja sam da je priča s INOM uvelike odredila ovakav tijek dokapitalizacije i da država naprosto OMF-ovima vraća uslugu. Da se razumijemo, grozno je i jedno i drugo, ne znam što više. Za cijenu dionice u budućnosti je bolja ova druga verzija jer koliko god ih ne voljeli zbog ulagačke politike ili čega već moramo priznati da prisustvo OMF-ova u vlasničkoj strukturi ima određenu težinu pogotovo kod poduzeća koja dobro posluju.
Prijatelju Mecka ,
ja tebi želim sve najbolje , da ti uspije dokup dionica LKPC .
Ne želim ti da si " napokon sam sebi skočiš u usta " .
Dugogodišnji sam investitor u LKPC (još u plusu) i dokup sam upisao i platio realnu cijenu .
Nadam se da će moja investicija u LKPC donijeti zaradu .
Pozdrav
pa nema pola sata da si na prethodnoj stranici napisao da dokap propada i da su naivci oni koji upisuju jer im lova ostaje zaključana.
Nije ni čudo da si toliko kontradiktoran u samo nekoliko minuta kad Vas ima 7 podvojenih (ili da pbolje kažem posedmoro) kad se ujutro pogledaš u ogledalo.
Btw ja želim da ti prestaneš iznositi gluposti na ovoj temi, odi tamo kod Ivana7 i pohvali joj se kako si danas dokupitalizirao lkpc
[/quote]
Kolega Mecka ,
Stvarno mi nije jasno zašto me vređaš ako se ne slažeš s mojim stavovima .
Dovoljno je da moj post ocjeniš negativno .
Ja tebe nisam niti jednom uvrijedio iako se ne slažem s tvojim pisanjem .
Takođe čitam postove ivane 7 zato jel je gospođa stručna više od drugih investitora .
Tehničko/fundamentalni buy signal….
Potpuno je nevažno da li upis bude bliže 800 kn ili 1200 kn jer niti jedna ni druga cijena ne odražava pravu vrijednost dionice. Tržišna cijena je takva kakva je zbog špekulanata koji su prodavali da bi možebitno upisali u prvom krugu po nižoj cijeni – al to je kratkog vijeka, nakon završetka dokapitalizacije doći će stvari ponovno na svoje. OMF smiju kupovati samo one dionice kojima je tržišna kapitalizacija veća od 350 milijuna kuna, a nakon dokapa taj uvjet će biti zadovoljen, biti će ovo prava prilika za shopping.
blackstone ,
"…mali dioničari koji sada uđu na 1100 – 1300 će dobro proći…" ?
Hoće .
Samo je pitanje za koliko godina .
Evo u petak se na cijeloj burzi trgovalo samo za 6 milona .
Investitori čuvaju novce za dokup na LKPC ?
A kad pogledate šta se sve događa na Sredozemlju , kao i brzina gradnje Koridora V sve Vam govori da kupnja dionica LKPC u dokupu je čista pušiona .
Napisano prije 4 dana.
[/quote]
Tako je .
I šta Vam tu gospodine PETINA nije jasno ?
I šta tu nije istinito ?