LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Možda još jedna crtica koja bi mi možda trebala dati neki tračak nade ; fondovi će ući na određenoj cijeni , koja će u konačnici biti i cijena za nas sitnog kljuna!

Kolega ruki, imate jako kvalitetno razmišljanje i poštujem što ste napisali!
Al moje pitanje Vama, što ako mirovinci ne uđu u LKPC nikako niti daju ponudu????
Što tada????

GOLUB i SMART - od 1milje kuna do bicikle jer KSST-R-A padaju ko klada! A mora zaorati tek ka 250-350kn!!!

Ako mirovinci ne uđu u LKPC i ne daju ponudu dokapitalizacija propada a cjena dionice pada, povlašteni dioničari dobiju nazad novce koje uplate za povlaštene dionice.Oni koji sada kupuju na burzi po 1070 kuna nakon navedene situacije gube na cjeni . Dali je to jedna od mogućih opcija.

Ako mirovinci ne uđu u LKPC i ne daju ponudu dokapitalizacija propada a cjena dionice pada, povlašteni dioničari dobiju nazad novce koje uplate za povlaštene dionice.Oni koji sada kupuju na burzi po 1070 kuna nakon navedene situacije gube na cjeni . Dali je to jedna od mogućih opcija.

Cijena dionice pada jer prodaju oni koji su mislili dokapitalizirat iz istih novaca koje već imaju u dionicama luke. Kada jednom završi ovo, bilo pozitivno ili negativno pritisak na prodaji će vjerojatno znatno oslabiti.

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Za pad dionice ispod 1200 kn krivac je isključivo HANFA s nerazumnim dozvoljavanjem da se ovom dionicom trguje do kraja dokapitalizacije. Sjeća li se netko HANFINE famozne rečenice koja je poslužila kao opravdanje za obustavu trgovine dionicom INE "držimo da nisu ispunjeni uvjeti za trgovanje dionicom društva INA na informiran i fer način"?
Eto, molim konstruktivne kolege koji diskutiraju na ovoj temi da prokomentiraju po čemu su to u slučaju trgovine dionicom LKPC ispunjeni uvjeti da se istom trenutno trguje na informiran i fer način??? Možda po stilu pisanja ispada da sam gnjevan ali u suštini to zaista nije tako. Prije svega, samog sebe krivim za lošu procjenu i gubitak sada već pozamašnog iznosa na ovoj dionici ali pristao bih i na veći gubitak samo da vratim/steknem osjećaj da nas barem netko, a pogotovo onaj koji je plaćen za to, štiti od ovakvih očitih manipulacija. Čak polako postajem sklon vjerovati kako se trgovina ne obustavlja namjerno kako bi se netko u tišini nakrcao jeftinih dionica. Za sada me promet koji do danas nije bio osobit opovrgava u tome ali ovakva očita manipulacija tržištem i dionicom LKPC mislim da odavno nije viđena. Po trenutnoj cijeni od svega 1070kn LKPC se čini toliko fundamentalno podcjenjena da to nije za vjerovati. Pogledajte samo parametre LKRI koja spada u isti sektor, usporedite poslovanje jedne pa druge luke kroz godine, pogledajte zdravo povećanje BVPS kroz godine jedne i stagnaciju druge. Pa zar dokapitalizacija (koja je u suštini pozitivna stvar) ma kako lopovska ona bila može uzrokovati ovakav nesrazmjer. Ispričavam se ali meni to nema nikakvog smisla. Kakvi se god dugovi prošlosti vraćali i tko god ih vraćao, ovo postaje pretjerano u svakom pogledu.
Zbog svega navedenog, nekako postajem sklon tome da ovih dana na burzi kupim količinu koju imam pravo dokapitalizirati u rangu između 1000 i 1050kn i zatim u dokapitalizaciji dam ponudu po istoj cijeni. Ako prođe dionica će po logici stvari vjerojatno pasti ali ne više od 10%, a ako ne prođe to znači da bi dionica trebala rasti. Jedini problem u svemu tome je što bi mi portfelj time postao previše izložen jednoj za sada nažalost špekulantskoj dionici.

Za pad dionice ispod 1200 kn krivac je isključivo HANFA s nerazumnim dozvoljavanjem da se ovom dionicom trguje do kraja dokapitalizacije. Sjeća li se netko HANFINE famozne rečenice koja je poslužila kao opravdanje za obustavu trgovine dionicom INE "držimo da nisu ispunjeni uvjeti za trgovanje dionicom društva INA na informiran i fer način"?
….po čemu su to u slučaju trgovine dionicom LKPC ispunjeni uvjeti da se istom trenutno trguje na informiran i fer način???

Drago mi je da si odvažan u pisanju onoga što misliš, jer to na ovoj temi nije popurano, popularno je pisati populistički…
Da je HANFA trebala obustaviti trgovinu dionicom do okončanja dokapitalizacije, JE…osobito nakon što je I.P. već dobio usmeno upozorenje zbog egzibisijskog nastupa u javnosti, a prospekt izdan u sasvim drugačijoj formi sa rasponom moguće cijene od 50 %, dovoljan indikator za suspenziju trgovine do definiranja konačne zaključne cijene.
Međutim, vjerojatno nema suspenzije kako bi cijena na burzi otklizala niže, jer dva su interesa u istom:
– sigurni nedovoljni interes u prvom krugu (svi se propitkujemo da li uopće sudjelovati kad na burzi možeš kupiti 20% niže od gornjeg limita, a uskoro možda i samo 15% više od donjeg limita)
– institucionalni u drugom krugu mogu ići sa nižom cijenom ponude (što je izgledno)

PETINA, 28.06.2011. u 09:00
@Vergilije

Cijena dionice pada jer prodaju oni koji su mislili dokapitalizirat iz istih novaca koje već imaju u dionicama luke. Kada jednom završi ovo, bilo pozitivno ili negativno pritisak na prodaji će vjerojatno znatno oslabiti.

Da,da,.Isti tikoji prodaju dati ce ponudu po 800 ili 900 kn a ne znaju da ce cijena biti ravnih 1200 kn tako da ce izgubiti pravo ,nece dobiti nove dionice a novac ce im biti vracen.

lanica, 28.06.2011. u 09:01
@Vergilije

Da,da,.Isti tikoji prodaju dati ce ponudu po 800 ili 900 kn a ne znaju da ce cijena biti ravnih 1200 kn tako da ce izgubiti pravo ,nece dobiti nove dionice a novac ce im biti vracen.
[/quote]
a ti znaš da će cijena biti ravnih 1200 kn?

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

@ lanica

[tongue]

PETINA, 28.06.2011. u 10:17
@ MACHETE
Kolega ruki, imate jako kvalitetno razmišljanje i poštujem što ste napisali!
Al moje pitanje Vama, što ako mirovinci ne uđu u LKPC nikako niti daju ponudu????
Što tada????

Prije par dana je Pavlovic gostujuci u dnevniku HTV-a potvrdio ulazak 4 MIROVINSKA FONDA. [thumbsup]

Kolege,

kao što imamo priliku svjedočiti dionica Luke Ploče je tijekom 2011. IZGUBILA 43.6% vrijednosti, te je došla na razinu iz 2009 godine.
Za trgovačko društvo koje je ove godine prikazalo odlično poslovanje ???????????

Smatram da je učinjena MANIPULACIJA tržišta kapitala jer je logično za očekivati da se zna tko će sudjelovati i pobjediti u drugom krugu.
Pa, u dokap se krenulo tek kad je to riješeno ( barem 62% dionica već čeka u drugom krugu, a 50% se mora prodati da bi dokap uspio) i s njim je DOGOVORENO jedna od ove tri stvari:
1. da se tajno dogovori cijena po kojoj će kupiti, a po toj ćemo i mi dokapitalizirati ILI
2. da se dogovorilo da cijena u drugom krugu bude određena npr.zadnji dan prvog kruga ( pa majstori ruše cijenu na burzi ) ILI
3. prosijek predanih ponuda u prvom krugu

CILJ ovog dokapa za društvo nije prikupljanje maksimalne vrijednosti po novoizdanoj dionici, već
a)dogovorna promjena vlasničke strukture, vjerojatno iz državne u portfelj obveznih mirovinskih fondova
b)smanjenje udjela pete kolone, odnosno malih dioničara.

ZAKLJUČAK: Pa naravno da ćemo upisati prvom krugu

Nevjerovatno je kakve se besmislice pišu na ovoj temi!
Spominje se cijena dokapitalizacije od 1200 kuna,a na burzi se već danas može kupiti po oko 1000 kuna?
Idućih dana vjerovatno između 900-700 kuna!
One koji su već sada evidentno strahovito pretplatili dionice "tjera se" na nove gubitke?!!!
No naravno,"ovaca za šišanje" uvijek ima,a i nekome se izgleda moraju prodati dionice?
Mnogi se od gubitaka na LKPC neće oporaviti jakooo dugooo.
Pozdrav

Kolega NevenS ,

za pad dionice je kriva Uprava LKPC zajedno sa Vladom koja je blagoslovila pljačku nas sviju investitora , kad je dozvolila prodaju radnicima dionice po 400 kn .

Iako je bilo prijava HANFI protiv tog grabeža oni su mudro sve odšutili .

Pa investitori su toliko gnjevni na to da jedni dobe dionicu po 400 kn u trenutku kad je dionicu na burzi bila po 1500 kn .

Da nisu radnici dobili dionice po 400 kn vjerojatno su mogli dokup napraviti po cijeni 1200 do 1500 kn .

Već 5 mjeseci konstruktivno pišem i upozoravam na ovom Forumu na pljačku naše i društvene imovine , međutim uglavnom me većina napada i vređa .

Zašto ?

Pa zato što je većina na ovoj stranici kupila dionice po 400 kn , od njih 900 koji koji su podjelili 50.000 dionica LKPC .

Pozdrav

.

New Report

Close