LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

blackstone ,

"…mali dioničari koji sada uđu na 1100 – 1300 će dobro proći…" ?
Hoće .
Samo je pitanje za koliko godina .
Evo u petak se na cijeloj burzi trgovalo samo za 6 milona .
Investitori čuvaju novce za dokup na LKPC ?
A kad pogledate šta se sve događa na Sredozemlju , kao i brzina gradnje Koridora V sve Vam govori da kupnja dionica LKPC u dokupu je čista pušiona .

.

mali investitori koji sad uđu na 1100-1300 će dobro proći a sve ostalo je mlaćenje prazne slame.budite hrabri i riskirajte.nažalost je u ovoj dionici puno onih koji su ušli na višestruko većim cijenam ai dobro se opekli pa i na hladno pušu,ali nije mi jasno da ne vide da je lobiranje i postupak proveden nakon skoro deset godina kolik ose pokušava dokap napraviti.ifc i svjetska banka su utukli veliku lovu dole u terminale,a mislimd aoni to bez fizibiliti studije baš i ne rade.
pavlović je uspio osigurati da bez vlasništa i dalje upravlja lkpc i to je to.
vjerujte mi da su se najveći svjetski lučki operatori zanimali za ploče,a ne bez razloga.

Bilo je savjeta na početku 2011 godine i na 1800-2000 kn da se isplati ulagati u navedenu dionicu ,jer će to ići na 2500-3000 kn ,pa znamo kako je sve završilo,onako laički gledano ,ne primjećujem postove dotičnih osoba u nekoliko zadnjih mjeseci koji su bili povezani sa euforijom.

Nikada nisam vjerovao u dobre namjere uprave prema malim dioničarima.
Nekoliko sam puta pitao ima li zainteresiranih da se organiziramo, međutim nitko od
iskusnijih dioničara to nije podržao.
Sada smo tu gdje jesmo, bez ikakvih prava i privilegija. Dosta je ljudi navučeno kojekakvim
konstrukcijama uprave po cijenama koje ćemo teško više dosegnuti.
Tuga i žalost. Međutim ovo je društvo koje smo sami stvorili i ovo je Burza – tu se novci gube, a ne samo zarađuju.

Sada je situacija kakva jest i ja kupujem sve što mogu u prvom krugu.
Ponudit ću 1200 kn i ne mislim kalkulirat.
Cijena mi ne može ispast manja nego je uplate fondovi.
Ispod te cijene neće ići, a tek nakon dovršetka ove zahebancije vidjet ćemo cijenu na Burzi.
Misli li itko da će cijena padati ispod one koju uplate fondovi?
Ja ne, i baš zato ulazim jer ne želim opet ispast magare.
Sve je ovo i režirano tako jer uprava ne želi ni nas male, a ni strane većinske investitore.
Zato se i pogoduje fondovima, jer kako bi drukčije uprava zadržala fotelje.
Pozitivno je što to ostaje u hrvatskom vlasništvu, mada malo što kod nas funkcionira kada nam
stranac nije vlasnik.

…..
Ponudit ću 1200 kn i ne mislim kalkulirat.
Cijena mi ne može ispast manja nego je uplate fondovi.
Ispod te cijene neće ići, a tek nakon dovršetka ove zahebancije vidjet ćemo cijenu na Burzi.
Misli li itko da će cijena padati ispod one koju uplate fondovi?

a tko kaže da će fondovi uopće ulaziti ovamo? tako su i u Ingri kalkulirali s ulaskom fondova pa se fondovi uopće nisu pojavili! a ne treba zaboraviti niti da fondovima ne cvjetaju ruže jer su utukli skoro milijardu kuna keša u INU i to im je sad blokirano pa su zatim stotinjak milja kuna upucali u dokap DLKV itd…. hoću reći, jako je upitno hoće li fondovi uložiti i 1 kn u ovakav netransparentan dokap gdje su radnici dobili dionice po 400 kn, a oni bi ih trebali kupiti 300% skuplje?!? [undecid]

moje pisanje je osobno mišljenje te nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

ma jok. oni će znati cijenu već iza prvog kruga ali će je javno izreći tek nakon drugog.

Svi signali i kronologija upučuju na to da je sa unaprijed poznatim favoritima cjena izdogovarana prije bar dva mjeseca te je po njihovoj mijeri i napravljen ovakav prospekt …ili pak Pavlović & co. to rade namjerno i idu na blef te navode investitore da vjeruju u veliki institucionalni interes za dokapitalizaciju kako je sam više puta izjavio.

[/quote]

Prospekt su prije hanfe procitali institucionalni investitori, slozili se sa napisanim i tek onda je prospekt prosljedjen u hanfu na odobrenje..(potvrdilo par anonimnih izvora, a ja pisao prije nego sto je prospekt upucen u hanfu).
Institucionalnim odgovara ovaj raspon tj njegov gornji limit od 1200, a ili ako bude nize jos bolje.
Isto tako sto se tice kolicine, bazicni postotak od drzave imaju, a ili ako ugrabe vise od nedostatka interesa u prvom krugu jos bolje.

Drugim rijecima, jebe mi se za I.P. i njegovu fotelju, interesira me vlasnicka struktura nakon dokapitalizacije, u kojoj sudjelujem sa 1200 per share, jer smo nazalost nesposobni organizirati se u udrugu i pokusat ishodit cijenu od 800 jer ipak smo mi ti koji trebamo imati prednost pred svim ucesnicima ovog dokap a olako cemo to propustiti, cak i bez legitimnog pljuvanju u medijima,
pa nek se zna, umjesto zna se.

mali investitori koji sad uđu na 1100-1300 će dobro proći a sve ostalo je mlaćenje prazne slame.budite hrabri i riskirajte.nažalost je u ovoj dionici puno onih koji su ušli na višestruko većim cijenam ai dobro se opekli pa i na hladno pušu,ali nije mi jasno da ne vide da je lobiranje i postupak proveden nakon skoro deset godina kolik ose pokušava dokap napraviti.ifc i svjetska banka su utukli veliku lovu dole u terminale,a mislimd aoni to bez fizibiliti studije baš i ne rade.
vjerujte mi da su se najveći svjetski lučki operatori zanimali za ploče,a ne bez razloga.

Bilo je savjeta na početku 2011 godine i na 1800-2000 kn da se isplati ulagati u navedenu dionicu ,jer će to ići na 2500-3000 kn ,pa znamo kako je sve završilo,onako laički gledano ,ne primjećujem postove dotičnih osoba u nekoliko zadnjih mjeseci koji su bili povezani sa euforijom.

[/quote]

Tja, moras priznati da se desio malo neocekivani scenarij, rijetko tko je ocekivao ovakvu prevaru. Tehnicki gledano, target od 2500-3000 je i dalje realan, samo u nekom duljem periodu (cca godina dana), no kratkorocno gledano bismo lako mogli taknuti 1000, ili cak i malo nize.

Rečeno je da nema zainteresiranih stranih investitora.
Vjerujem da je razlog tome to što je uprava učinila sve da pogoduje domaćim fondovima.
Uprava ostaje na svojim pozicijama – fondovi dobijaju dobru cijenu.
Win – win situacija za sve osim malih dioničara koji će morati pričekati da ih sunce obasja.
Ako se desi da ne ulete fondovi, što bi za mene po slijedu događaja, zaista bilo čudo,
dokap propada i mi koji smo upisli, dobijamo novac nazad.
Znači, moje je mišljenje da mi koji uđemo u prvom krugu, nismo po ničem povlašteni, ali
da su šanse za gubitak minimalne.

[/quote]

Tja, moras priznati da se desio malo neocekivani scenarij, rijetko tko je ocekivao ovakvu prevaru. Tehnicki gledano, target od 2500-3000 je i dalje realan, samo u nekom duljem periodu (cca godina dana), no kratkorocno gledano bismo lako mogli taknuti 1000, ili cak i malo nize.
[/quote]
Ako si pratio što sam pisao prije šest mjeseci ,o cijeni oko 100 eura ili 800 kn ,po tome se da zaključiti da nisam iznenađen razvojem situacije,jednostavno sam prestao napominjati tu mogućnost zbog napada samozvanih gurua na ovoj temi koji su se kleli da je i na cijeni 1800-2000 kn dionica primamljiva za ulagače ,što je bilo više nego smiješno,dok su istodobno prodavali i slali sa svojih izmišljenih nickova ,uvrede u privatnim porukama(no ne želim ih navoditi niti su vrijedni spomena).
O prevari se nebih izjašnjavao (niti upotrebljavao takav pojam),jer mislim da bi ovu situaciju bilo primjernije nazvati IGRE BEZ GRANICA -koje ne prestaju već 4-5 godina .
No na žalost onih koji su kupovali po dosta višim cijenama,navedena investicija će biti pretvorena iz kratkoročne u dugoročnu ,na nekoliko godina.

ma jok. oni će znati cijenu već iza prvog kruga ali će je javno izreći tek nakon drugog.

Svi signali i kronologija upučuju na to da je sa unaprijed poznatim favoritima cjena izdogovarana prije bar dva mjeseca te je po njihovoj mijeri i napravljen ovakav prospekt …ili pak Pavlović & co. to rade namjerno i idu na blef te navode investitore da vjeruju u veliki institucionalni interes za dokapitalizaciju kako je sam više puta izjavio.

[/quote]

Prospekt su prije hanfe procitali institucionalni investitori, slozili se sa napisanim i tek onda je prospekt prosljedjen u hanfu na odobrenje..(potvrdilo par anonimnih izvora, a ja pisao prije nego sto je prospekt upucen u hanfu).
Institucionalnim odgovara ovaj raspon tj njegov gornji limit od 1200, a ili ako bude nize jos bolje.
Isto tako sto se tice kolicine, bazicni postotak od drzave imaju, a ili ako ugrabe vise od nedostatka interesa u prvom krugu jos bolje.

Drugim rijecima, jebe mi se za I.P. i njegovu fotelju, interesira me vlasnicka struktura nakon dokapitalizacije, u kojoj sudjelujem sa 1200 per share, jer smo nazalost nesposobni organizirati se u udrugu i pokusat ishodit cijenu od 800 jer ipak smo mi ti koji trebamo imati prednost pred svim ucesnicima ovog dokap a olako cemo to propustiti, cak i bez legitimnog pljuvanju u medijima,
pa nek se zna, umjesto zna se.

[/quote]
Postoji jedno pitanje.
Zasto sudjelovati u dokapitalizaciji i placati dionicu 1200 kn, kad se vec sutra na burzi moze kupiti za 1000-1100 kn?

Prije nego potrošim i 1 lipu pogledam da li je proizvod hrvatski ili uvozni, i kupim hrvatski!

predlažem cijenu 1.050, ovo s 1200 je suludo i bez ikakve osnove. svi koji ste na forumu samo potvrdite cijenu koju ste spremni platiti pa cemo se lako dogovoriti. vecina samo teoretizira, a nis konkretno od te filozofije.

sto se tice izbacivanja malih dionicara i pogodovanja strateskog partnera, to bas i nije tako, jer da je tako islo bi se u privatno izdanje dionica. dakle, mi smo jos uvijek u igri, a sami smo si krivi ako preplatimo cijenu. ekipa kao da ne kuzi da upad na 1,200 nije dobra opcija, moze se i puno bolje.

rita, 26.06.2011. u 20:29
Postoji jedno pitanje.
Zasto sudjelovati u dokapitalizaciji i placati dionicu 1200 kn, kad se vec sutra na burzi moze kupiti za 1000-1100 kn?

dakle:

odakle ti informacija da će cijena biti 1200 kn??? volio bih znati izvor i

pokušaj ti kupiti onoliko dionica na koliko ja imam pravfo pa ćemo vidjeti koliko će ti dana trebati i do koje cijene ćeš doći….pogotovo ako to paralelno bude radilo desetak nas….

a ja tvrdim da ja sam ne mogu da ne dođem do 1200-1300.

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

cijena će biti 900 kuna po dionici,…moja procjena..

New Report

Close