LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ Barbosa

trenutno sam na htc spojen, kad se docepam laptopa dobijes i svoj link vjerodostojnosti satro Robin Hooda ovog topica.

nego reci, kad si tako vjerodostojan u pisanju, da nije onaj nalog od 100 kom na bidu cijene 900 kn, tvoj, buduci da ova dionica nevalja.

tnx na asu, sta ces kad si svoje prodao prije GS, pa mec promatras sa tribina, a ufurao si se u ulogu sudca.

@Barbosa

nema mjesec dana da si pisao (cijena je tada bila 1250-1300) da stopanje sa prospektom ubija cijenu dionice tj da je prospekt izdan po nebitno kojoj cijeni upisa da bi se cijena dionice vec vratila na razine cca 1300 ako ne i vise…i tad se znalo da ce novoizdane dionice biti knjizene po nominali.

reci, jel to zbog toga sto kao fizicka osoba mozes kupovati samo na burzi, buduci da si svoje prodao prije GS, a drugi krug za fizicke osobe ne postoji osim kao formalna mogucnost.

od kud takav zaokret tvojoj u retorici.

Kol. Mecka, moje je mišljenje da bi se LKPC trebala tržiti na oko 2xbook i to i dalje stoji, međutim nakon ovoga prospekta sam uvjeren da je, kronološki gledajući, Pavlović iskoristio psihološki pritisak propalih dokapa 1007. i 2008. te sofisticirano i selektivnog plasirao poluinformacije radi špekulativnog povečanja tržišne vrijednosti dionice, pazeći pri tome da investitori ostanu u zabludi glede modela i cijene iz prijašnjih pokušaja dokapitalizacije LKPC.

Uvjeren sam da je ovakava kronologija događanja smišljena radi instrumentalizacije i prevare investitora koje do zadnjeg ćasa, pa i čak i kada već uplate svoje novce na neviđeno, ucjenjuje skrivanjem elementarnih materijalnih činjenica te najavama planova o razvoju Luke.

Pitam te, da li bi vrijednost dionice LKPC nakon odluka UO i NO o pokretanju dokapitalizacije objavljene u 11.2010. pa do 08.01.2011. ikada dosegla razinu od 2085 kn da investitori nisu računali na prijašnji model iz 2007. i 2008.,…Pavlović je več onda planirao ovakav prospekt ali zbog manipulacije tržišta ga je skrivao kao zmija noge!

To ti se, dragi kolega, u mome selu zove pederluk a ja sa takvima nemam niti ću imati dodirnih točaka te im neću dati niti lipu jer ne poštuju niti mene a niti moje novce!

Više sam puta napisao da se više nikada neće dogoditi da me itko za moje novce, moju zaradu i trud, pokušava napraviti glupanom i magarcom te sam uslijed nedostatka mateijalnih činjenica u potpunosti izašao iz ove dionice prerd GS. … i dobro sam napravio jer sada Vas koji ste ostali, upravitelj LKPC & co. vozika kao klince na ringišpilu, vi to vidite a ne možete si pomoći!

Eto, od tuda zaokret, čovijek ući dok je živ [angry]

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Ovo što je nama malim dioničarimna stavljeno na stol, podsjeća na onu ; uzmi ,ili ostavi !Hajdemo proći nekoliko scenarija koji su mogući; kada bi svi mali dioničari ( ili barem većina ) bili solidarni i neupiši dodatne dionice – fondovi imajući uvid u to daju minimalnu ponudu ( 800kn ) u drugome krugu i na taj način dolaze jeftino do dionica – mi mali sigurno gubimo u tom slučaju ! Drugi scenarij; većina malih zbog straha da neće proći daju ponudu od 1200 ,, fondovi vide koliko se malih prijavilo i prema tome daju svoju ponudu, cijena nešto pada , no mi mali smo u ovom slučaju vjerovatno pretplatili dionicu , pogotovo ako smo je kupovali na više od 1500 !Prema prospektu koji nam se nudi ovo je čista kocka , no kakva će putanja dionice nakon dokapitalizacije biti – to je ono što bi nas stvarno trebalo zanimati , no nekako nisam uvjerenja da će fondovi raditi u interesu malih dioničara !Konačno sva ova višemjesećna trakavica je obavijena tolikim mutnim i netransparetnim radnjama da sumnjam i na slova LKPC kada otvorim kompjutor !Da nebude zabune ; ja sam dugogodišnji vlasnik dionica LKPC ( još prije prve neuspjele privatizacije ), imam 140 komada i ovo moje pisanje nije usmjereno niti na druk, niti down; jednostavno pokušavam razlučiti što je za nas male najbolje !
Jako dvojbeno je rezerviranje određenog broja dionica za neku naknadnu dokapitalizaciju, gdje će onda " povlašteni " moći dokupiti dionice po cijeni koja njima odgovara !Neće li se tu ponoviti INA koja je građanima tobože uz veliki popust prodavana po 1600 – i nešto više , kada je prvi krug prošao madžarima je bio omogućen dokup još nekoliko postotaka dionica po , ako se nevaram 1000 kn , iako je cijena na burzi u to vrijeme veće bila 2200kn ???Sve u svemu mi mali smo debelo izmanipulirani od strane države i u nekoj uređenoj državi ovo sigurno nebi prošlo.

@ Barbosa

svidja mi se sto si sad napisao, odmjereno i pronicljivo.
iako ne vidim zajeb ako se udje u prvi krug upisa.
zajeb je bio kada se kupovalo do i na 26.01.2011. – u tome se slazemo, jer povlastenosti sa I.P. nema!
dokap, na srecu/zalost nece propasti, ostaje samo da vidimo zakljucnu cijenu i novu vlasnicku strukturu.

Barbosa,
Slažem se sa svime rečenim. Pokazalo se da je bila pogreška kupovati dionice luke prije GS i da su mali dioničari najblaže rečeno bili prevareni, i ja među njima. Ti si postupio ispravno i tu ti nema tko što prigovoriti. No, pitanje je što je sada činiti onima koji su zaglavili ovdje? Prodati s 30% minusa i zaboraviti sve ovo skupa ponajprije zbog principa, inata ili čega već ili odigrati do kraja. Po mom mišljenju ovo drugo ostaje jedina opcija koju ću vjerojatno nerado učiniti. Ako imaš kakvu sugestiju rado bi je čuo od tebe, a i ostalih relevantnijih kolega.

PETINA, 22.06.2011. u 19:42
@Barbosa

Ne kolega, u krivu si.
U book ulazi samo knjigovodstvena cijena dionica a to je 400 kn, o tome kako će upravitelj knjižiti ostatak ne želim javno špekulirati na forumu niti im davati ideje jer sigurno napeto prate ovau temu.

Dragi ste mi i cjenim vase postove a tko je u pravu vidjet cemo za 20-tak dana.Poslije dokapa cijena booka ide preko 1000-1100 kn,naravno zavisi od cijene 1.i 2.kruga.

Pratim ovaj forum već duže vrijeme no nisam se uključivao u raspravu ali imam potrebu iskomentirati ovu "novonastalu" situaciju na LKPC. Kupio sam dionice prije i imam pravo na sudjelovanje u prvom krugu dokapitalizacije. Prosjek ulaska je bio 1610kn. I od tada kreće slobodni pad koji se privremeno zaustavlja oko 1250kn. Kad pogledam zadnjih sedam mjeseci bilo je tu svačega, bacanje bombi od strane predsjednika uprave o mogućoj cijeni u dokapitalizaciji, pa reagiranja HANFE, darovanje dionica radnicima, neobjašnjivo odugovlačenje s prospektom, u pozadini igre oko INE (koje prema svemu sudeći sada ovdje dolaze na naplatu) i naposlijetku prijedlog HANFE da bi se zaštitili dioničari, trgovina prava. Ovo zadnje sam shvatio već kao gotovu stvar i zapravo u ovoj situaciji kao najgore što se može dogoditi. Naime, bio sam siguran da se trgovina pravima predlaže s namjerom da se država domogne novaca i isplati za svoje nesudjelovanje u dokapitalizaciji. Bojao sam se da će se ići s minimalnom cijenom u dokapitalizaciji 400-600kn, a da će se samim time cijena prava kretati od 800-600 kn čime bi država ipak dobro naplatila gubitak dionica i pad ispod 20%. Takvim načinom bi se izravno oštetila luka ploče na način da se na račun samog dioničkog društva plaća samo 400 kn/dionici što ima za posljedicu smanjenje booka s 950 na cca 650 kn/dionici. Sami dioničari koji su imali pravo sudjelovanja u prvom krugu ovime ne bi izgubili ništa jer bi se i njihov prosjek stjecanja dionice drastično smanjio, izgubili bi najviše oni koji su kupovali dionice na burzi nakon isteka prava za sudjelovanje u dokapitalizaciji. U međuvremenu se događaju, siguran sam, ucjene mirovinskih fondova koji potiho vladi najavljuju nesudjelovanje u dokapitalizaciji i samim time propadanje iste. I tada dobivamo model po kojem će se vršiti dokapitalizacija. Pravo prvenstva koji postojeći dioničari imaju de facto nestaje, a oni gotovo sigurno ako budu sudjelovali u dokapitalizaciji nakon formiranja cijene kad prođe dokapitalizacija kratkoročno odlaze svojim, još do jučer rekao bih racionalnim investiranjem, u minus od 15-30%. S druge strane, pozitivno je što se BVPS luke ukoliko cijena bude iznad 953,49kn povećava i dionica postaje fundamentalno jača, a pozitivno može biti ukoliko u vlasničku strukturu uđu mirovinski fondovi ili neki drugi jači strateški igrač (ovo zadnje sumnjam). Naposlijetku, ono što je sigurno, to je da se razvija izrazito nepovjerenje malih dioničara prema luci ploče. Ne znam da li to može što značiti za samu cijenu dionice u budućnosti ali da ću malo duže razmišljati o kupnji dionica luke ploče u budućnosti neovisno o cijeni to hoću.

Želim samo kazati da je Pavlović s namjerom bacio težište na drugi krug jer je poznato da ne voli nas burzovne igrače koji spadamo u kategoriju malih dioničara .Mislim da male dioničare smatra radnike koje je zadovoljio kupnjom po 400 kn a nas koji je na TK malo, o nama ne vodi brigu več mu je u interesu da VELIKI pokupe u šta večem broju u 2.krugu.Da je htio zadovoljiti MALE tada bi za nas 1. krug bio po 800 kn a 2. po 1200.

@NevenS

Odavno nisam procitao ovako dobar post.Svaka cast.
Čestitke na postu. [thumbsup]

Skoro pa sigurno je da ce cijena biti 1200 kuna.
To znaci da vecina u 1. krugu nece sudjelovati.
Ja imam troznamenkastu kolicinu i ne zelim sudjelovati.
Umjesto toga kupovat cu ispod 1200 na burzi.
Isplativije je.

F i g h t T h e P o w e r ! ! !

A šta misli gospođa ivana 7 o LKPC :

"
Rasna odnosno financijska diskriminacija.

– na toj dionici dosta toga me potsjeća na aparthejd.
– a ja sam barem na ovoj temi nacijonalno i vjerski tolerantna prema svima, i crnima i bijelima.

– ali nije u redu od ove države da jednima daje a drugima uzima, ovom prilikom mislim na dionice LKPC.
– ova država radnicima velikodušno prodaje dionice po 400kn, a to radi iz jadnih pobuda, samo da bi ti na sljedećim izborima glasovali za HDZ.
– daju i seljacima da bi glasovali za one glupe seljake u vladi.
– daju određenim skupinama, a u međuvremenu pljačkaju zemlju do besvjesti i nemoralno nas zadužuju.

– i sada ću ja tu dionicu plaćati 1.500kn !!!!!!!!
– i kupovati ju od radnika koji su to dobili za 400kn.
– ma da znam da će ići na 10.000kn neću, ne zanima me.
– za mene ta dionica više ne postoji.

– a vama gospon Plavi, iskreno želim što veću zaradu na toj dionici.

– I love this game.
Pozdrav ! "

Kolege ,

dali se slažete s gospođom ivanom 7 ?

I sada je nakon 5 mjeseci napokon napisan Prospekt za dokapitalizaciju a mali dioničari bi trebali dionice uplatiti po 1.200 kn .

Nije nevažno reči da su radnici kupili dionice po 400 kn !

Čak 51.771 dionicu su kupili po 400 kn a nama hoće uvaljati po 1.200 kn .

Među sobom su podjelili dionica vrijednih 77.000.000,00 kn i platili ih svega 20 miliona .

S time su LKPC , Državu i nas ostale male dioničare oštetili za čak 57.000.000,00 kn !

Dali je to pošteno ?

Dali smo mi opljačkani ?

.

Skoro pa sigurno je da ce cijena biti 1200 kuna.
To znaci da vecina u 1. krugu nece sudjelovati.
Ja imam troznamenkastu kolicinu i ne zelim sudjelovati.
Umjesto toga kupovat cu ispod 1200 na burzi.
Isplativije je.

istina…no ajmo jedna hipotetska situacija.

Sada kupuje se po 1100-1180 na burzi.
Bude li nekim cudom konacna cijena i dokap po npr 900,00 kn 950,00 1000,00 kn….ili što neki kalkuliraju 800,00 kn.
vi ste svoje kupili na burzi fixno po 1100-1180,00.
….kraj price.

Ukoliko ste uzeli u prvom krugu po 1200,00 ….koliko god bila konačna cijena vi ste pokriveni jer ste vratili razliku, i uzeli dionice po "najnižoj" jedinstvenoj cijeni.

Ovo je puno ako …i mozda i da nije izgledno…samo treba imati na umu S ČIME i S KIME se ovdje ima posla……i da tu stvarno NIŠTA nije ne moguce…

++Računanje matematičara Hairije: 60 / 1200 * 100 = 2 % ; 1050 - 30 % = 700 ....niz će se nastaviti novim pothvatima!!!

znate šta je waren buffet rekao šta znači IPO?it s posible overrated…u slučaju lkpc cijena je precijenjena do bola..dionicu kojoj je knjigovodstvena vrijednost oko 550 kn,vi ćete plaćati između 800-1200..ha ha ha hrvatima nikad plljačke dosta…

Moderatori!

lijepo Vas molim da se moj prethodni post gdje cimam kolegu Barbosu da ceka na bidu sa 100 kom pobrise, jer je isti pisan u afektu, bez poznatih materijalnih dokaza.

Hvala!

New Report

Close