Kakav prospekt, izgleda da ni oni sami ne znaju što su napisali….
Prije svega dilema oko cijene je razrješena i postoji jedinstvena cijena i za prvi i drugi krug. Zvao sam i brokere RBA koji su to potvrdili….
OK, zaključak toga je da ćeš tek nakon drugog kruga kad se objavi konačna cijena znat jesi li upisao….
No, u prospektu piše i ovo….
…javnog poziva na upis Novih dionica u drugom krugu objavit će se u dnevnom tisku i točan broj Novih dionica koji je upisan u prvom krugu, preostali iznos Novih dionica za upis u drugom krugu datum i vrijeme….
e sad ….došli smo do male kontradikcije….
No, sva sreća da je HANFA sve uredno shvatila….
Nemam vrimena čitati prospekt….ali ovo je točno…kako znaju tko je upisao a tko nije ako se cijena određuje tek nakon drugog kruga…..
Polako čitam nas forumaše…za prospekt nemam vrimena..Činjenica da većina nas daće ponudu od 1200 da bude sigurna… u drugom krugo isto netko ponudi 1200… ako to sve skupa je dovoljno za uspjeh privatiz., to će biti cijena…To je po meni najvjerojatniji scenarij…A ovo na burzi je prava kocka. Postoji i mogućnost da netko u drugom krugu ponudi za sve moguće dionice 800 kuna i to bude cjena, tad bi to stvarno bila pušiona za nas postojeće…Ja zasad gubim 30 000, vratiti ih mogu samo strpljivim čekanjem…Gubio sam 50 000 od prvog dokapa ali sam trejdanjem uspio vratiti izgubljeno točno u lipu…Svi mi koji smo tu sigurno smo u minusu…koji nisu , oni su izišli i sad mogu ući s minimalnim rizikom..
Mecka, trudio sam se objasniti , ali džabe….Odustajem….
Nadam se da ima onih koji su shvatili…
Njega su jadnika navukli ovi drugi a da još ništa nije shvatio.
Zar je moguće da se stvara pozitivno ozračje na ovoj temi…
Čak se i na tehničkoj analizi piše da je "vrijeme za ulazak"…
Ali kako to, pa zar nisu radnici dobili dionice po 400, zar se još uvijek ne zna cijena prvog i drugog kruga i koliko će dionica biti ne upisano u prvom krugu te prebačeno velikima za drugi krug..
Zar nije raspon 800-1200 pljačka stoljeća…i još k tome moraš dati ponudu za koju nisi siguran da će biti uvažena osim ako ne tipuješ na gornji limit cijene…
Kakvih sve likova ima tu na forumu, moralno dno dna !
Dragi kolega moralno dno dna su oni koji su savjetovali ljude da kupuju LKPC i po 2000 kuna
i da će dobro zaraditi i oni koji su ih navukli na tanak led da izgube novce po meni su ti
dno dna a oni koji su pisali da je sve netransparentno i da prodaju na vrijeme po meni su
pošteni ljudi koji su davali prave savjete a vi se sada svrstajte u jednu od ove dvije skupine.
Kolege ,
a šta znači ovo (citiram) :
"Upis prestaje obvezivati ako se povećanje temeljnog kapitala ne upiše u sudski registar Trgovačkog suda u Splitu – Stalne službe u Dubrovniku u roku od šest mjeseci od dana isteka roka za upis i uplatu Dionica . "
???
??? Neznate ???
Kolege ,
šta bi vi rekli da Vam netko ponudi auto za kupiti po cijeni između 8000 i 12000 eura .
A Vi mu morate platiti 12000 eura .
A on će kasnije vidjeti kakav je interes za auto , pa će kasnije odrediti cijenu i možda će Vam dio novaca vratiti .
Dali ste shvatili prevaru ?
Barem 62% dionica za 2. krug
Konačna cijena dionica znat će se nakon završetka drugog kruga, a ovisno o njoj IPO će Luci Ploče donijeti najmanje 160, a najviše 240 mil. kuna
Za dioničare Luke Ploče koji su status dioničara imali na dan donošenja skupštinske odluke o povećanju kapitala (31. siječnja) danas se otvara knjiga upisa novih dionica. Zasad je poznat samo raspon cijene – najmanje 800 i najviše 1200 kuna po dionici. Pravo prvenstva upisa u prvom krugu dioničari će moći iskoristiti u poslovnicama Raiffeisen banke (savjetnika za provedbu IPO-a) zaključno s 4. srpnjem kad se zatvara knjiga upisa i do kad treba i uplatiti dionice. Na svaku postojeću dionicu dioničari će moći upisati 0,9 novih, s tim da to podrazumijeva zaokruživanje na niži cijeli broj (npr. na 5 postojećih dionica mogu se upisati 4 iako koeficijent 0,9 daje 4,5).
Konačna cijena u IPO-u zona je diskrecijskog prava NO-a i Uprave koju vodi Ivan Pavlović/PXL Cijena nakon 2. kruga
Nove dionice koje neće biti upisane u prvom krugu ponudit će se svim zainteresiranim ulagateljima u drugom krugu, od 6. do 11. srpnja. Nakon zatvaranja 2. kruga napokon će se saznati i konačna cijena po kojoj će se plaćati dionice. Tek će se tada saznati i koliko će se svježeg kapitala sliti u Luku kroz IPO. Uz pretpostavku uspješnog izdanja i uplate svih 200.353 dionice temeljni kapital bi se povećao za 90%, sa 89 na 169 milijuna kuna, ali ovisno o konačnoj cijeni u Luku bi se slilo najmanje 160 a najviše 240 milijuna kuna. U odnosu na skupštinskom odlukom određeni maksimalni broj novih dionica (do 330.000) vodstvo kompanije se odlučilo da novo izdanje bude 40-ak posto manje, ocjenjujući to očito optimalnim s obzirom na potrebe financiranja planiranog proširenja i modernizacije prekrcajnih i skladišnih kapaciteta Luke Ploče, te interes postojećih i potencijalnih ulagača. Mada je već općepoznato da država i državne institucije svoje pravo prvenstva neće koristiti, za Prospekt ta činjenica nema pravno-formalnu težinu pa se u njemu i ne anticipira da će državni udjel nakon IPO-a pasti na 20-ak posto. Budući da je država potkraj siječnja držala 61,2% dionica, u I. krugu sudjelovat će najviše 38,8 posto ili 86.370 postojećih dionica. To znači da se u prvoj rundi upisa novih (uz omjer 0,9) ne može očekivati više od 77,7 tisuća dionica. Dakle, za drugi krug ostat će najmanje 122,6 tisuća dionica.
Ovom rečenicom sami govore da nema interesa ulagača. [angry]
U odnosu na skupštinskom odlukom određeni maksimalni broj novih dionica (do 330.000) vodstvo kompanije se odlučilo da novo izdanje bude 40-ak posto manje, ocjenjujući to očito optimalnim s obzirom na potrebe financiranja planiranog proširenja i modernizacije prekrcajnih i skladišnih kapaciteta Luke Ploče, te interes postojećih i potencijalnih ulagača.
Kolege ,
šta bi vi rekli da Vam netko ponudi auto za kupiti po cijeni između 8000 i 12000 eura .
A Vi mu morate platiti 12000 eura .
A on će kasnije vidjeti kakav je interes za auto , pa će kasnije odrediti cijenu i možda će Vam dio novaca vratiti .
Dali ste shvatili prevaru ?
Nitko vas ne tjera da idete u dokup, ali samo tako ćete izbjeći prijevaru.
Ovaj prospekt je bez glave i repa, čak i scan je novinski na ZSE, baš ono " ma tko vas ……. !
Prevara je u tome što se izdaju dionice nominalne vrijednosti 400kn a naplačuju se 800-1200kn, dakle book koji je sada oko 950 kn pada na 688kn, što znaći da nakon emisije novih dionica P/B na cijeni od 1200kn iznosi visokih 1,74 !!!
Usporedbom P/B sa večiom drugih dionica LKPC će na P/B od 1,74 na 1200kn biti fakat skupa.
Evo nekih P/B za 21.06.11 pa sami usporedite da li se uopće isplati sudjelovati u dokapu LKPC ili je možda bolje sa tim kešom kupiti neku drugu dionicu:
1. JDPL-R-A 0,34
2. HDEL-R-A 0,40
3. KORF-R-A 0,40
4. ZVZD-R-A 0,43
5. INGR-R-A 0,44
6. IPKK-R-A 0,47
7. TNPL-R-A 0,51
8. ULPL-R-A 0,52
9. ADRS-P-A 0,62
10. VDKT-R-A 0,66
11. IGH-R-A 0,67
12. ATPL-R-A 0,71
13. ADRS-R-A 0,73
14. BLJE-R-A 0,75
15. DDJH-R-A 0,76
16. ADPL-R-A 0,77
17. THNK-R-A 0,82
18. PTKM-R-A 0,92
19. DLKV-R-A 0,94
20. PBZ-R-A 0,97
21. JNAF-R-A 0,98
27. LKPC-R-A 1.130,00 21.06.11 1,19
38. LKRI-R-A 185,10 21.06.11 3,12
mislis dokup ili dokap, bitna je razlika … [tongue]
Zar je moguće da se stvara pozitivno ozračje na ovoj temi…
Čak se i na tehničkoj analizi piše da je "vrijeme za ulazak"…
Ali kako to, pa zar nisu radnici dobili dionice po 400, zar se još uvijek ne zna cijena prvog i drugog kruga i koliko će dionica biti ne upisano u prvom krugu te prebačeno velikima za drugi krug..
Zar nije raspon 800-1200 pljačka stoljeća…i još k tome moraš dati ponudu za koju nisi siguran da će biti uvažena osim ako ne tipuješ na gornji limit cijene…
Kakvih sve likova ima tu na forumu, moralno dno dna !
Dragi kolega moralno dno dna su oni koji su savjetovali ljude da kupuju LKPC i po 2000 kuna
i da će dobro zaraditi i oni koji su ih navukli na tanak led da izgube novce po meni su ti
dno dna a oni koji su pisali da je sve netransparentno i da prodaju na vrijeme po meni su
pošteni ljudi koji su davali prave savjete a vi se sada svrstajte u jednu od ove dvije skupine.
[/quote]
jako pametan post kolega,no nažalost nekima neće pomoći niti tisuću upozorenja..
Prevara je u tome što se izdaju dionice nominalne vrijednosti 400kn a naplačuju se 800-1200kn, dakle book koji je sada oko 950 kn pada na 688kn, što znaći da nakon emisije novih dionica P/B na cijeni od 1200kn iznosi visokih 1,74 !!!
Usporedbom P/B sa večiom drugih dionica LKPC će na P/B od 1,74 na 1200kn biti fakat skupa.
Evo nekih P/B za 21.06.11 pa sami usporedite da li se uopće isplati sudjelovati u dokapu LKPC ili je možda bolje sa tim kešom kupiti neku drugu dionicu:
1. JDPL-R-A 0,34
2. HDEL-R-A 0,40
3. KORF-R-A 0,40
4. ZVZD-R-A 0,43
5. INGR-R-A 0,44
6. IPKK-R-A 0,47
7. TNPL-R-A 0,51
8. ULPL-R-A 0,52
9. ADRS-P-A 0,62
10. VDKT-R-A 0,66
11. IGH-R-A 0,67
12. ATPL-R-A 0,71
13. ADRS-R-A 0,73
14. BLJE-R-A 0,75
15. DDJH-R-A 0,76
16. ADPL-R-A 0,77
17. THNK-R-A 0,82
18. PTKM-R-A 0,92
19. DLKV-R-A 0,94
20. PBZ-R-A 0,97
21. JNAF-R-A 0,98
27. LKPC-R-A 1.130,00 21.06.11 1,19
38. LKRI-R-A 185,10 21.06.11 3,12
[undecid] [lol] Kolega ne trudi se previše obijašnjavatj,koliko će cijena biti-ja sam im rekao da se baziraju na 90-100 eura ali izgleda da nitko ne obraća previše pažnju na to,no svak je kovač svoje sreće.