Mic mic mic. sve niže i niže, ne kupovati prije većeg propada i pada preko 7%.
Ovo je neozbiljno zbog prometa od 4000 kn
Kakav prospekt, izgleda da ni oni sami ne znaju što su napisali….
Prije svega dilema oko cijene je razrješena i postoji jedinstvena cijena i za prvi i drugi krug. Zvao sam i brokere RBA koji su to potvrdili….
OK, zaključak toga je da ćeš tek nakon drugog kruga kad se objavi konačna cijena znat jesi li upisao….
No, u prospektu piše i ovo….
…javnog poziva na upis Novih dionica u drugom krugu objavit će se u dnevnom tisku i točan broj Novih dionica koji je upisan u prvom krugu, preostali iznos Novih dionica za upis u drugom krugu datum i vrijeme….
e sad ….došli smo do male kontradikcije….
No, sva sreća da je HANFA sve uredno shvatila….
šta je tu zagonetno?
-imamo konačan broj od malo preko 200.000 dionica za ovu emisiju..
-imamo prvi krug sa rasponom ponude za upis 800-1200 (pa logični je da se ne zna koliko dionica ide u drugi krug kad se ne zna koliko će biti upisanih u prvom, ili ti (kao što sve i sam jaaako dobro znaš) razlika neupisanih se prebacuje u drugi krug gdje mogu sudjelovati (kao) svi ili ti management Luke Ploče d.d. određuje čiju će ponudu prihvatiti a čiju ne…
– i da je cijena fixna jednaka konačna i decidirana (ima još koja riječ?) za sve (prvi/drugi krug, fizičke osobe/pravne osobe) nakon što se odluči o istoj, JE…
Hoćemo grupno ili pojedinačno?
Barbosa, ako sam dobro shvatio, vrlo vješto barataš zakonima, pa ako si voljan da nam pomogneš?
PETINA ,
već 5 mjeseci pišem o tome da će nas Mangupi iz LKPC prevariti .
Pogledajte šta sam ja pisao .
Pogledajte šta ste Vi i Vaši kolege pisali !
Nema sta.Veliki znalac.Brzo na instrukcije.
[/quote]
Gospodin PETINA ,
samo činjenice govore sve .
Pročitajte šta ste Vi i Vaši kolege pisali zadnjih 5 mjeseci , a šta sam ja pisao .
Zahvaljujući Vašim nerealnim drukanjima nastao je ovaj prevaranski Prospekt .
Ako treba crtati…ajmo za tebe polagano
1.) Cijena će biti jedinstvena i znat će se tek nakon drugog kruga.
2.) Kako će oni nakon prvog kruga znati koliko je dionica upisano (a time i koliko je ostalo za drugi krug), ako još ne znaju cijenu ?
@Mecka
Ako treba crtati…ajmo za tebe polagano
1.) Cijena će biti jedinstvena i znat će se tek nakon drugog kruga.
2.) Kako će oni nakon prvog kruga znati koliko je dionica upisano (a time i koliko je ostalo za drugi krug), ako još ne znaju cijenu ?
Ajmo ta tebe od slova A … vidim po licu da su godine u pitanju
a) tko su oni ? (neko tajno društvo?)
b) postoji vremenski razmak prvog i drugog kruga a budući da živimo u informatičko doba postoje isoftware pa je kreda i ploča uzumrla
c) sam si rekao (znači da si valjda shvatio) da će se cijena definirati po isteku drugog kruga i bit će u konačnici jednaka za sve
pratim od početka dokap lkpc, mislim da je dosta vas zaboravilo prvi prijedlog koji je škegro dao,a to je da se radi privatna emisija u dokapu.onda su se radnici pobunili,a s obzirom da država pada sa 60 na 20 posto,morali su omekšati šljakere i da im mali dioničari ne rade probleme(ionako nije bilo većih igrača,sve mali investiori) onda su izašli sa prijedlogom od dva kruga a da daju upis postojećim dioničarima.
no s obzirom da se izričito tražilo da mirovinci upisuju nove dionice a ne strateški partner(bilo ih je nekoliko zainteresiranih) onda im se cijena morala prilagoditi da imaju prostora za zaradu.
a kako su na ini odradili +50 posto,za očekivati je da će i lkpc nakon drugog kruga doći na one stare razine.
ne zaboravite da je firma nisko zadužene-otvaraju nove terminale,šire poslovanje.ima tu i problema,pogotovo sa firmama iz bih koji su im glavni klijenti,ali dolaze i novi lukoil primjerice,pa zabružnjeft,plus željeznica i koridor 5c se radi.
….. mi investitori sami donosimo svoje investicijske odluke i nitko nam nije kriv ako dozvolimo da nas za naše pare netko radi magarcom, dakle da li će ova dokapitalizacija uspjeti i preveslati male i velike investitore ili će propasti te će se na slijedečoj GS, ali ovaj puta sa drugačijom Vl. pozicijom džave, pokrenuti nova dokapitalizacija po bitno prihvatlijivijim uvjetima, ovisi isključivo o nama investitorima!
Nije slučajno za ovu JP smanjen broj dionica upisa a ostavljena mogućnost još jedne dokapitalizacije do ukupnih 330.000 dionica…tako da smo u ovoj dokapitalizaciji pušioničari mi koji imamo pravo prvog kruga jer riječ "povlaštana kupnja" ovdje ne postoji barem po sadašnjim informacijama…
Što se tiče upita HANFI, isti bi trebalo poslati sad, sa zahtjevom blokade trgovanja dionicom LKPC do konačne objave decidirane cijene po kojoj će biti provedana dokapitalizacija!
Da I.P. & co nemaju osigurane investitore za drugi krug, teško je za povjerovati…
Pošto se već špekulira na ovoj temi, moja špekulacija je da od 60tak% dionica drugog kruga u omjeru upisa idu OMF sa cirka 70% i stranger in town sa ostalih 30%…a to je win win za sve !
[/quote]
@blackstone [thumbsup]
flyer još študira po prospektu, a tu domaću zadaću je trebalo odraditi još u petak, da je, ne bi ponavljao informacije na forumu koje svi već jako dobro znamo…ali vidim da kolega ima afinitet za bojanje, ali bojim se bez colora, samo u crno-bijeloj kombinaciji !
Mecka, trudio sam se objasniti , ali džabe….Odustajem….
Nadam se da ima onih koji su shvatili…
i ja se nadam da nisi uspio nikoga odgovoriti da upiše svoje pravo u prvom krugu !