Mene samo zanima da li je kolega PETINA sad zadovoljan jer je dokupljivao po 1600kn????
Unaprijed hvala na odgovoru kolega.
Glede kupnje mirovinaca pa nemaju oni love za bacanje, a na velike količine uvijek ide diskont.
Stoga ne vjerujem da će oni platiti ni 1lipu više od 800kn.
Pogotovo kad silne dionice se dijele po 400kn.
A mos Splico!!!!Ti uporan ko magare! [lol] Polako,duga je još godina dana.Ti si kao MAĐIONIČAR [lol]
SAD TE IMA,SAD TE NEMA…..
Otvorim post gdije pise MACHETE i vratim se na isti post ,kad ono !!!! NEMA MACHETE !!!????? Nevjerojatno!!! Kako to???
p.s.Ti si trenutno rekorder po broju obrisanih postova ali si mi isto drag.
[thumbsup]
Nije to neka teška matematika i jasno je da ja kao postojeći dioničar dam ponudu po 1200kn za 90% svojih dionica i sugurno ću dokapitalizirati, čak vjerojatno i po manjoj cijeni od 1200 (naravno ako dokap prođe).
Ono što mene čini malo ljubomornim je to što u tom procesu nemam ama baš nikakvih prednosti u odnosu na druge fizičke investitore koji nisu imali LKPC 31.01. koji u drugom krugu mogu dati ponudu također po 1200kn i sugurno će dokapitalizirati po istoj cijeni kao i ja (postoje samo gotovo nemogući scenariji da oni ne prođu u drugom krugu).
I što mi vrijedi što sam ja uoči presjeka morao kupovati dionicu iznad 1500kn kako bih dobio prava sudjelovanja u prvom krugu??? Ispada da mi je svejedno u kojem ću krugu dati ponudu…
Ja ne gledam tako, iako će sve biti jasno kad se vidi tzv. "Upisnica" iz javnog poziva.
Naime, ako npr. svi postojeći dioničari ponude 800 kuna po dionici, a u drugom krugu ponuda bude 1200 kn, tada će konačna cijena biti znatno povoljnija za postojeće dioničare.lp
Poštovane kolege, ja sam svoje želje već danas 1/2 osigurao, odnosno, čekajući na bidu sa cijenom od 1.150,00 uspio sam priskrbiti 20 dionica. U Idućim danima ću preostali dio love namjenjen za "povlašteni dokup" još 20 dionica postaviti za desetak kuna niže i otići na kraći GO do obale. Šta bude da bude.Više me ne interesira kapetan kuka i makinacije njegova tima oko ove 4-godišnje trakavice i svih stečenih prava koja su se totalno izrodila u krivo. Čim je Škegro bio angažiran za ovu tragikomediju, morali smo znati i kakvi nas rezultati čekaju. Još jedna škola.
Pozdrav svima koji ostaju do kraja!
u prvom krugu sudjelujem.
u drugom sudjelujem ako bude manje od 1000.
ako na burzi padne ispod 1000 kupujem na istoj najmanje još 100 kom.
pitanje: ukoliko u drugom krugu bude više ponuda nego dionica na raspolaganju da li sudjelujem proporcionalno uplati ili netko ima prednost???
lp
@Josip
Čuj, ako svi postojeći daju ponudu po 800 kn, povoljniju cijenu ne mogu ni dobiti, već bi mogli ostati bez i jedne dionice
Ma sukus svega je da je cijena za prve i druge ista i ja tu ne vidim nekih argumenata zašto bih dao ponudu u prvom, a ne u drugom krugu
lakrdija i prijevara. za ovo bi netko trebao u zatvor iz Luke Ploče. Ovakva skandalozna i mutna dokapitalizacija (da ne govorim dirigirana) nije još viđena u demokratskom zapadnom svijetu. Ja imam pravo na 17kom i ovo je užas kako su odstranili postojeće dioničare. uskoro će uslijediti i tužbe. najbolje bi bilo kolektivno im stisnuti.
Kako je LKPC lijepo objavila plan razvoja, i ulaganja u luku. Svaka im čast!
Samo ne znam zašto bi im itko više vjerovao???
Dovoljno se sjetiti svih laži ovih godina [angry]
Dokapitalizacija koja traje godinama, na kraju teška prevara. Deseci stranih investitora koji su zainteresirani. Sada očito više nije ni jedan zainteresiran.
Pozdrav od nažalost dioničara ove lažljive tvrtke. I mene ste prevarili. Hvala!
I kako kaže jedna pjesma, Ovo mi je škola, i drugi puta ću drugačije.
Stigla pošta.Dobio sam obavijest od RBA u kojoj se nalazi mini Prospekt i JAVNI POZIV POSTOJEĆIM DIONIČARIMA. Za sve ostale inf.treba se javiti u najbližu poslovnicu RBA.
@Josip
Čuj, ako svi postojeći daju ponudu po 800 kn, povoljniju cijenu ne mogu ni dobiti, već bi mogli ostati bez i jedne dionice
Ma sukus svega je da je cijena za prve i druge ista i ja tu ne vidim nekih argumenata zašto bih dao ponudu u prvom, a ne u drugom krugu
U Prospektu (poglavlje 31.3.) uopće nije predviđeno, da netko tko je dao ponudu u prvom krugu ostane bez prava na kupnju dionica. U drugom krugu je sasvim druga priča…
Uvjeren sam, da – što veća ponuda u prvom krugu – osigurava povoljniju konačnu cijenu Novih dionica.
Nisam siguran, da bi bilo razumno odustati od prava sudjelovanja u prvom krugu dokapa.
Pozdrav!
Poštovanje svima,
nemam vremena a ni volje vise pisati po forumu….
Ali ova dokap me zanima, pa bi molio misljenje ( bez navlacenja ) da li se isplati dokap za 50 dionica ili je bolje to kupiti na burzi u narednih par dana.
Kakva su vaše prognoze?
Do kud može luka nakon dokapa, cc 1-2 godine ?
pozdrav svima
Našao si pravo mjesto za savjetovati se, ali ok, probat ću biti max objketivan.
1. "da li se isplati dokap za 50 dionica ili je bolje to kupiti na burzi u narednih par dana "
– kupujući na burzi iako imaš pravog prvog kruga (u kontekstu da ga ne želiš iskoristiti) je totalni nonsense, iz razloga što ako cijena u dokapu bude npr 1000 kn, na burzi ćeš platiti više i već si u gubitku
– kupnjom u prvom krugu osiguravaš si minimalnu početnu cijenu na burzi nakon provedene dokapitalizacije, na burzi si znači na + 0% sa tendencijom rasta! (već ako imaš slobodna sredstva budući da nas je teta HANFA izigrala poništavanjem prodaje/kupnje prava upisa kako je početno bilo najavljivano.)
2. "Kakva su vaše prognoze? Do kud može luka nakon dokapa, cc 1-2 godine ?
– nakon što Luka Ploče d.d. prikupi izdašna sredstva emisijom novih dionica i pokrene investicijski ciklus
– nakon što zaživi koridor VC
– nakon što OMF uđu u vlasničku strukturu u drugom krugu dokapitalizacije
– nakon što se objavi vrlo izgledna dividenda u nekom periodu koji spominješ
Vjerojatno je odgovor: blue chip kao iz Raja
p.s.
Kolege koji se sjećaju da su početkom godine najavljivanji strani igrači, u tom kontekstu su spominjani i OMF tj. da bi isti mogli upisati sve što im se ponudi te nakon par godina preprodati LKPC-R-A i ostvariti fenomenalnu zaradu – to je već budućnost, ali ako gledate investicijski, u ovom trenutku možda i best buy dionica na burzi ako dokapitalizacija uspije, a ne vidim razlog da neće!
Eto, sad pričekaj odgovor onih koji vide crnilo (samo pripazi dal se pišu činjenice s osjećajem za buduće kretanje dionice ili se vrti priča kako smo popušili s ovim prospetktom a što je najinteresantnije upis tek kreće sutra)
Kolege koji se sjećaju da su početkom godine najavljivanji strani igrači, u tom kontekstu su spominjani i OMF tj. da bi isti mogli upisati sve što im se ponudi te nakon par godina preprodati LKPC-R-A i ostvariti fenomenalnu zaradu – to je već budućnost, ali ako gledate investicijski, u ovom trenutku možda i best buy dionica na burzi ako dokapitalizacija uspije, a ne vidim razlog da neće!
Ključna riječ je mogli bi.
A gdje piše da hoće?
Osobno bih volio kada bi i strani igrači i mirovinski fondovi.
Ključna riječ je mogli bi.
A gdje piše da hoće?
Osobno bih volio kada bi i strani igrači i mirovinski fondovi.
[/quote]
Nitko sretniji od mene, tebe i čitave investicijske javnosti da dođe do disperzije vlasništva "domaćeg" i stranog kapitala.
Nalet, ali zar nije glupo ne probati, drugim riječima iskoristiti pravo prvog kruga jer naj gore što se može desiti je da dobiješ lovu nazad na račun nakon cca tjedan dana (jasno ako upišeš zadnji dan kao što ću vjerojatno ja upisati, do tad nek se polagano cijede informacije van u javnost) ?