Većina ovdje ne shvaća iu čemu je prevara….
Ako npr…. u prvom krugu sve ponude budu od 800-850 kn po dionici, a u drugom krugu od 900-950 kn nitko iz prvog kruga neće upisati niti jednu dionicu….
Sve ovo se svodi da apsolutno nema veze jel si bio dioničar ili nisi….
Wow kaj fakat to nitko ne kuži osim tebe ?!?[lol]
Drugim riječima tko želi dionice iz prvog kruga uplatit će 1200 i boli ga ona stvar jer ako će i biti pretplate, ista će biti forwardirana na kunski račun građana platca !!!
[/quote]
Pa i ti baš ne kužiš izgleda…To je njima i cilj…Što više ponuda po cijeni od 1200 kn to će i ponderirana cijena bit blizu 1200…I ti si kupio po 1200…Bravo…
A zašto ne kupiš danas na burzi po toj cijeni ??
Kol. flyer, to je jedna opcija, druga je ta da će u prvome krugu mali , pošto su ucjenjeni, upisati bliže gornjoj granici da ne popuše i onda će Pavlović tim ucijenjenim ponudama od 1200kn mazati oći mirovincima i institucionalcima ne bi li postigao cijenu više gornjoj granici.
Jedinu pravu moč da se ovaj ..ederluk osujeti ima tržište, jer da se cijena na tržištu sroka ispod 800kn ovaj dokap bi vjerojatno propao i slijedeći dokap ide po uvijetima iz 2007 i 2008. , dakle 1/4 po nominali, jer ipak više LKPC treba investitore nego investitori LKPC a keš košta i to jako!
..slažem se 100%, a što je najgore niti uz najbolju volju ne vidim kome ova situacija odgovara, jer ako i ova dokap uspije ( što sumljam) nevidim od koga će vlasnik ako želi biti većinski kupovati po ovim cijenama, jedino ako nije plan čekati pet godina..
lp
Wow kaj fakat to nitko ne kuži osim tebe ?!?[lol]
Drugim riječima tko želi dionice iz prvog kruga uplatit će 1200 i boli ga ona stvar jer ako će i biti pretplate, ista će biti forwardirana na kunski račun građana platca !!!
[/quote]
Pa i ti baš ne kužiš izgleda…To je njima i cilj…Što više ponuda po cijeni od 1200 kn to će i ponderirana cijena bit blizu 1200…I ti si kupio po 1200…Bravo…
A zašto ne kupiš danas na burzi po toj cijeni ??
[/quote]
Mecka, pa di si ….studiraš ?
– zašto ti ne kupiš na burzi količinu po 1200 ?!?
– zašto bih kupovao na burzi kad imam pravo prvog kruga, time i mogućnost kupnje po 800-1200?!?
– zašto je ponder loš ?!?
– zašto nitko ne spominje perspektivu i lovu koju će Luka dobiti od dokapa i što to znači za buduće poslovanje ?!?
– zašto "svi" žele da ovaj dokap propadne?!?
– zašto bi ti kupovao na burzi po 1000 ?!?
p.s (neki i rade [tongue]
– zašto nitko ne spominje što znači za LKPC-R-A kad se 4 OMF-a pozicioniraju u vlasničkoj strukturi ?!?
– zašto nitko ne spominje gdje su nestali zainteresirani jači externi igrači s početka godine ?!?
-zašto nitko ne spominje vjerojatni budući dividendni prinos ?!?
ZAŠTO?
ZATO što bi svi kupovali na burzi po 1000 KN [lol]
Iskreno….
– zato jer je cijena već sada niža
– pa rekao si da treba stavit cijenu na 1200 i ući ćeš nema problema
– nije loš…dapače, to je jedina dobra stvar u svemu
– luka ima perspektivu u tom se slažem, ali mali dioničari su već po ko zna koji put prevareni s njihovim manipulacijama. Da ovog dokapa nije bilo cijena dionice bi bila znatno veća….
– ja više želim da uprava napokon pokaže i interes za malog dioničara….
– ne znam jel bi kupovao…zavisno od situacije….
…vlasnik sam 50 dionica luke, i onda dođe dokapitalizacija u kojoj neću učestvovati jer smatram da mi se to neće isplatiti ( moj osobni poraz, ali i više od toga : HANFA, luka , vlada, navlačenje za nos, nesposobnost ili neznanje, možda nekad izađe na vidjelo ), ekipi koja ide dalje puno sreće..
http://www.poslovni.hr/forum/lkpc-luka-ploce-dd-617-pg1567.aspx
ovdje je moje mišljenje ovog lopovluka nakon što sam priočitao famozni prospekt
Svi mi koji smo na burzi djelimo isto mišljenje prema Upravi i prema dotičnom I.P. kao vođi bande..tongue]
– ali da se sada pokušavaju uloviti mali i preplašeni u mrežicu na bidu, aha, pa daj molim te pogledaj nalog na 900 kn …a još nije definirana konačna cijena dokapitalizacije !?!
Iskreno….
– zato jer je cijena već sada niža
– pa rekao si da treba stavit cijenu na 1200 i ući ćeš nema problema
– nije loš…dapače, to je jedina dobra stvar u svemu
– luka ima perspektivu u tom se slažem, ali mali dioničari su već po ko zna koji put prevareni s njihovim manipulacijama. Da ovog dokapa nije bilo cijena dionice bi bila znatno veća….
– ja više želim da uprava napokon pokaže i interes za malog dioničara….
– ne znam jel bi kupovao…zavisno od situacije….
to te ja pitam, a rasplet situacije će se znati kad završi dokap tj zadnji drug krug…do tada, ovo je raj za špekulante na bidu ali srećom da je malo malo naivnih ostalo i da će netko uspjeti skupiti 200 kom po cijeni ispod 1200, i to AKO !
@ zmaj
..cijena će na kraju biti ista, ali prvi krug ide više od drugog, da što više malih ošišaju, u drugom krugu ide niža cijena da što više nategnu da dokap.uspije ( učesnici u prvom krugu dobiju razliku nazad )..ali mislim da od toga ništa, to će sve propasti i onda dokap po zadnjem prijedlogu..
Kolega u krivo ste, jer koko se sjećam kapetanovih riječi sa snimke ili sam negdje pročitao, nesjećam se…..ako cijena drugog kruga bude niža od prvog, investitorima iz prvog se vraća razlika u novcu…..a govorilo se da će biti razlike prvog i drugog kruga, tako da cijena ide gore, a čuo sam i info da će biti drugi krug temeljen na javnoj licitaciji, tako da loše ne može biti, može biti samo loše za kratkoročne igrice oko luke to jest kockanje.