Molim za informaciju
Kako sudjelujemo u dokapitalizaciji ako imamo dionice preko Pbz Investora, dali pbz to odrađuje ili moramo sami sa Rba?
U RBA daješ ponudu i uplačuješ po br. dionica koje si imao na dan odluke X 0,9
@ zmaj
..cijena će na kraju biti ista, ali prvi krug ide više od drugog, da što više malih ošišaju, u drugom krugu ide niža cijena da što više nategnu da dokap.uspije ( učesnici u prvom krugu dobiju razliku nazad )..ali mislim da od toga ništa, to će sve propasti i onda dokap po zadnjem prijedlogu..
Uvaženi kolega zmaj je dobro rekao….
U prospektu lijepo piše:
Konačna cijene po kojoj će ulagatelji upisati i uplatiti Nove dionice, biti će jedinstvena,
nalaziti će se u okviru Raspona cijene, a utvrditi će je Uprava Izdavatelja uz suglasnost
Nadzornog odbora na temelju cijena zaprimljenih u knjizi ponuda za kupnju Novih dionica
Izdavatelja, tijekom prvog i drugog kruga upisa Novih dionica.
…to znači da đabe ako imaš pravo prvenstavo u prvom krugu, a ponudio si malu cijenu…
Prevara nad prevarima….
A kad sam lijepo upozoravo na to, još i prije skupštine, bilo je svakakvih komentara….
No, valjda ste nešto na greškama naučili…
…ne vidim u cemu je ljudima problem.
Kome je do sigurnosti i 100% zeli upisati svoje dionice, ne kaluklirajuci..nek ta nekolicina upiše svoje po 1200,00. Na taj način sigurno si dokapitalizirali po ovome.
Razlika ukoliko ce biti manje "jedinstvena cijena" na kraju ce im se vratiti, i opet dobro.
Kao sto je PETINA rekao ako cijena nastavi kliziti ili ovako ostane onda se ne isplati preko dokapa vec ovdje polagano skupljati. ( samo je upitno ukoliko nekolicina pocne skupljati na ovim razinama 1200,00 kn..koliko ce ih moci skupiti).
Tako da ne vidim komplikacije onima koji se vide dugoročno i žele sa sigurnošću dokapitalizirati ono na što imaju pravo.
pozdrav
Većina ovdje ne shvaća iu čemu je prevara….
Ako npr…. u prvom krugu sve ponude budu od 800-850 kn po dionici, a u drugom krugu od 900-950 kn nitko iz prvog kruga neće upisati niti jednu dionicu….
Sve ovo se svodi da apsolutno nema veze jel si bio dioničar ili nisi….
Većina ovdje ne shvaća iu čemu je prevara….
Ako npr…. u prvom krugu sve ponude budu od 800-850 kn po dionici, a u drugom krugu od 900-950 kn nitko iz prvog kruga neće upisati niti jednu dionicu….
Sve ovo se svodi da apsolutno nema veze jel si bio dioničar ili nisi….
Wow kaj fakat to nitko ne kuži osim tebe ?!?[lol]
Drugim riječima tko želi dionice iz prvog kruga uplatit će 1200 i boli ga ona stvar jer ako će i biti pretplate, ista će biti forwardirana na kunski račun građana platca !!!
Kome je do sigurnosti i 100% zeli upisati svoje dionice, ne kaluklirajuci..nek ta nekolicina upiše svoje po 1200,00. …
ma super, cijena na burzi je 1160 s tendencijom pada prema 1000 kn, a ti nam savjetuješ da dionice kupimo po "povlaštenih" 1200 kn, znači skuplje nego na burzi!?!?!? [shocked] [lol]
@ flyer…
kao sto sam napisao iznad vašeg posto.
Tko želi sigurnosti i 100% siguran dokap s svoje strane..uplatiti će 1200,00 kn i rješio je svoje brige hoce li ga netko zavaljati ili ne.
U toj varijanti ne moze biti prikraćen za dokap.
Ukoliko u drugom krugu ponude manju cijenu …razlika se vraća i ta osoba je opet dokapitalizirali…
@ flyer…
kao sto sam napisao iznad vašeg posto.
Tko želi sigurnosti i 100% siguran dokap s svoje strane..uplatiti će 1200,00 kn i rješio je svoje brige hoce li ga netko zavaljati ili ne.
U toj varijanti ne moze biti prikraćen za dokap.
Ukoliko u drugom krugu ponude manju cijenu …razlika se vraća i ta osoba je opet dokapitalizirali…
..u tome i je dokaz da mali dioničari po ničemu nisu u prednosti ( nemogu prodati prava prvokupa, moraju uplatiti max. cijenu zbog sigurnosti da će kupiti dionice tako da zog velikog raspona cijene moraju imati 30% više kapitala od učesnika u drugom krugu ( bilo bi logičnije da ako "jedinstvena cijena bude manja od 1200 da se ostatak dobije u dionicama, ali to bi bilo protiv njihovog cilja)
lp
hm…s tendencijom…
Razlika dokapa i uplata ĆE VAM SE VRATITI ukoliko će dokap biti po manjoj cijeni konačni.
ne sjediti na ušima i ne čitati svaku 5 riječ.
Sto vas prije da skupite 200-300 komada na ovim cijenama? zasto niste krenuli?!
Ja imam pravo na oko xxx komada dokap.
Da li to mogu skupiti u kratkom periodu na razini od 1160,00???
Da li možete vi?
Tko skuplja manje količine nema problema nek uziva..no što ukoliko vas se skupi 50-ak koji skupljate manje količine na bidu oko 1160-1100.
Trik pitanje hocete li svi uspjeti u naumu?!
Odgovor je da nećete..zato sam ja napisao onima kojima je BITNA SIGURNOST ..i zele dokapitalizirati svoj dio 100%.
Ako vam i dalje nije jasno što ja govorim…i da nekoga ne nešto potičem, onda bolje da mi ne odgovarate..jer nema smisla…
Kome je do sigurnosti i 100% zeli upisati svoje dionice, ne kaluklirajuci..nek ta nekolicina upiše svoje po 1200,00. …
ma super, cijena na burzi je 1160 s tendencijom pada prema 1000 kn, a ti nam savjetuješ da dionice kupimo po "povlaštenih" 1200 kn, znači skuplje nego na burzi!?!?!? [shocked] [lol]
[/quote]
Kol. flyer, to je jedna opcija, druga je ta da će u prvome krugu mali , pošto su ucjenjeni, upisati bliže gornjoj granici da ne popuše i onda će Pavlović tim ucijenjenim ponudama od 1200kn mazati oći mirovincima i institucionalcima ne bi li u drugome krugu postigao cijenu više gornjoj granici.
Jedinu pravu moč da se ovaj ..ederluk osujeti ima tržište, jer da se cijena na tržištu sroka ispod 800kn ovaj dokap bi vjerojatno propao i slijedeći dokap ide po uvijetima iz 2007 i 2008. , dakle 1/4 po nominali, jer ipak više LKPC treba investitore nego investitori LKPC a keš košta i to jako!