Kako sudjelujemo u dokapitalizaciji ako imamo dionice preko Pbz Investora, dali pbz to odrađuje ili moramo sami sa Rba?
Luka Ploče d.d. – Objava početka procesa dokap. te poslovnih ciljeva Grupe Luka Ploče
Vaš link
Ključni datumi u procesu dokapitalizacije su sljedeći:
-Odobren Prospekt od strane HANFA-e – 16. lipnja 2011.
-Otvaranje knjige upisa za 1. krug – 21. lipnja 2011.
-Zatvaranje knjige upisa za 1. krug – 04. srpnja 2011. do 12.00h
-Objava u dnevnom tisku o broju Novih dionica upisanih u prvom krugu te preostali broj Novih dionica koje će se ponuditi u 2. krugu zajedno sa pozivom na upis za 2. krug – 06. srpnja 2011.
-Otvaranje knjige upisa za 2. krug – 06. srpnja 2011.
-Zatvaranje knjige upisa za 2. krug – 11. srpnja 2011. do 12.00h
U drugom krugu će cjelokupnoj investicijskoj javnosti biti ponuđene Nove dionice koje nisu upisane od strane Postojećih dioničara u prvom krugu. Upis Novih dionica u drugom krugu trajati će 5 kalendarskih dana od dana obavijesti javnosti o rezultatima prvog kruga te javnog poziva na upis Novih dionica u drugom krugu. Maksimalan odnosno minimalan broj dionica koje će potencijalni pojedini ulagači u drugom krugu upisivati nije određen.
Kolege
dva put pročitah Prospekt tijekom vikenda i razmišljah.
Pa da podijelim s vama dragi prijatelji koji niste ili možda jeste za osnivanje Udruge malih dioničara.
Zašto?
Zato što je Upravi skupina malih dioničara nepoznat objekt i potencijalno opasan subjekt ako se homogenizira i artikulira svoje ciljeve, koji su poslovnost,ekonomičnost, transparentnost,optimalizacija poslovanja, dividenda…
Pa pogledajte strukturu dioničara, ako svi upišu, nakon dokapa i sve će vam biti jasno.( država 19%, radnici 12%, mali dioničari 39%, fondovi i investitori iz drugog kruga 31% ).
Ponavljam, ako svi upišemo.
Pa dajte ljudi zastanimo malo i pogledajmo ove postotke….
Zamislite da forum malih dioničara dobije pravo iznjedriti dva ili tri od pet članova NO.
Npr. da ovaj forum ima financijsku potentnost pa da kolege Petina, Plavi i Barbosa zastupaju interese malih dioničara…
Pa nije ovo zafrkancija, ovo je Luka od strateške važnosti za RH i ovo je najdelikatniji mjesec dana u vlasničkoj transformaciji od 1945.
Zato su angažirali najvećeg majstora-Škegru, s njim se Uprava osječa sigurnije i u pravu je.
Jel nam sada jasno da je sve učinjeno DA SE SUDJELOVANJE UČINE NEATRAKTIVNIM I MALE DIONIČARE ODVRATI OD SUDJELOVANJA (cijena na burzi proteklo vrijeme držana umjetno nisko, koliko smo čekali prospekt,da je prospekt nejasan i nekorektan, da raspon cijena predviđen za prvi krug koincidira cijenom na burzi, počinje u tjednu kada su svi nešto pospajali i briga ih za sve drugo…)
Gledajte, ja nemam nikakvih dilema ,sudjelovati ću u prvom krugu dokapa,a dobro ću paziti da neponudim prenisku cijenu pa mi Pavlović poništi pravo prvenstva.
Također mislim da ću kupiti u prvom krugu za sve svoje znance i prijatelje koji su u dilemi.
Ako sam logički u krivu pojest ću stvarno sve svoje diplome bez začina!!!!!!
Potpis!
Sve točno 100 %
Kolege ,
već 5 mjeseci upozoravam na prevaru Malih dioničara od strane LKPC a Vi moje postove ocjenjujete loše – jedinicom .
Sada Vam je valjda jasno , da sam bio u pravu .
Radnici su među sobom podijelili dionice po 400 kn i na taj način su nas sve i LKPC oštetili za 57.000.000,00 kn .
Dionice koje su vrijedile 77 miliona kuna oni su kupili za 20 miliona kuna .
S tom kupnjom dionica po 400 kn neki radnici su ostvarili korist u vrijednosti dvogodišnje plaće !
I sve je pošteno , po Zakonu .
Na isti način je opljačkana cijela Hrvatska .
Sve po Zakonu .
Čak nas Male dioničare , nije zaštitila ni HANFA .
OBAVEZNO PROCITAJTE PROSPEKT U DANASNJEM VECERNJAKU.
U drugom krugu mogu sudjelovati i FIZICKE OSOBE.
Iako imam pravo na prvi radije ću se javiti u drugom krugu.
Kolege
dva put pročitah Prospekt tijekom vikenda i razmišljah.
Pa da podijelim s vama dragi prijatelji koji niste ili možda jeste za osnivanje Udruge malih dioničara.
Zašto?
Zato što je Upravi skupina malih dioničara nepoznat objekt i potencijalno opasan subjekt ako se homogenizira i artikulira svoje ciljeve, koji su poslovnost,ekonomičnost, transparentnost,optimalizacija poslovanja, dividenda…
Pa pogledajte strukturu dioničara, ako svi upišu, nakon dokapa i sve će vam biti jasno.( država 19%, radnici 12%, mali dioničari 39%, fondovi i investitori iz drugog kruga 31% ).
Ponavljam, ako svi upišemo.
Pa dajte ljudi zastanimo malo i pogledajmo ove postotke….
Oprosti kolega al matematika ti i nije jača strana.
!9% ( država )
12% ( radnici )
39% ( mali dioničari )
31% ( fondovi i invest. dr. krug )
to je 101 % . Ne znam ali to mi nekako baš i nije moguće.
Dobro da si mi rekao da dobro pogledam te postotke.
Btw , za udrugu ti ja kasno !!!
Kolega Petina, zašto LKPC ne raste?
Unaprijed hvala na odgovoru!
U drugom krugu će cjelokupnoj investicijskoj javnosti
To se ne odnosi samo na pravne vec i na FIZICKE OSOBE .
Dakle,drugi krug je za otvoren za sve koji zele sudjelovati u dokapu.
Kolega Petina, zašto LKPC ne raste?
Unaprijed hvala na odgovoru!
Rasti ce .Prvo cekamo da padne na 400kn. [kiss]
Kako ste pristojni.Čudo jedno
[/quote]
Situacija je takva da bi bilo najbolje obustaviti trgovinu na burzi dok se ne završi dokap.
Sada na burzi imamo situaciju u kojoj nije pogodno prodati po 1100, ali ni kupiti prije 900 [undecid]
Ok mene zanima koliko ču platit dionicu od 800do 1200kn kako stoji u priopčenju i odmah idem u kupnju.
a vi čekajte iznanadile su me neke kolege ali što se tiče keša ,,,volim kad ga stvaram sam [cool]
[/quote]
Situacija je takva da bi bilo najbolje obustaviti trgovinu na burzi dok se ne završi dokap.
Sada na burzi imamo situaciju u kojoj nije pogodno prodati po 1100, ali ni kupiti prije 900 [undecid]
[/quote]
Kad smo kod ZATVARANJA.Prvo koga bi trebalo ZATVORITI su one MUDONJE u VLADI.