LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

evo ga rekli bi neki….

http://www.rba.hr/my/bank/common/info2.jsp?path=/info/luka_ploce&language=HR

Od ponedjeljka krece medijska kampanja.

O ovome sam i ja pričao , samo nitko nije vjerovao u ovakav razvoj situacije. Gdje su sad glavni drukeri : Barbosa, Ratus , Ravovski i sl.

Tu sam, bivši kolega…evo upravo sam pročitao prospekt.

Inaće, da češće pratiš, znao bi da sam u potpunosti izašao prije GS zbog nedostataka materijalnih činjenica o dokapitalizaciji te kritički ukazivao na upravo ovakav, za male dioničare, nepovoljan model dokapitalizacije LKPC.
Da se ne mučiš tražeći po forumu, evo ti link i šaltaj unaprijed pa da vidiš kako drukam za LKPC:

Vaš link

Također, mnogo puta sam pisao o neodrživosti kalkulacije o različitoj cijeni u prvome i drugome krugu dokapitalizacije i gle sad:

31.3.1.
Odlukom Uprave te uz suglasnost Nadzornog odbora Izdavatelja od 07. lipnja 2011,
Raspon cijene izdanja Novih dionica iznosi od 800,00 kn do 1.200,00 kn („Raspon cijene”).

Konačna cijene po kojoj će ulagatelji upisati i uplatiti Nove dionice, biti će jedinstvena, nalaziti će se u okviru Raspona cijene, a utvrditi će je Uprava Izdavatelja uz suglasnost Nadzornog odbora na temelju cijena zaprimljenih u knjizi ponuda za kupnju Novih dionica Izdavatelja, tijekom prvog i drugog kruga upisa Novih dionica.

31.3.2. Postupak objavljivanja konačne cijene u ponudi
Odluku o konačnoj cijeni Nove dionice Izdavatelj će objaviti čim to bude moguće.

Isto tako, nejasno je što će se dogoditi ako dioničar sa pravom prvenstva ponudi manju cijenu od cijene koju Pavlović formira na osnovu ponuda iz drugoga kruga, hoće li taj mali dioničar koji je kupio dionicu pred GS uslijed špekulacija o dokapitalizaciji po npr. 1500kn ostati bez svoga prava prvenstva i izvisiti iz ove dokapitalizacije?

Kako god bilo, sve ovo je smrdilo na jednu lošu predstavu koju ja nisam želio plačati te vam svima, a pogotovo kol. plavom, želim svu sreću u daljnjim investicijama u LKPC.

lp.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

FINANCIJSKI KRUGOVI PROCIJENJUJU DA ĆE SE U KONAČNICI DIONICE PRODAVATI BLIŽE DONJOJ GRANICI TOG RASPONA????

Kad su financijski krugovi pogodili odnosno rekli istinu – uvjek kontra, zapamti.

Opa miki, nestrpljenje je samo takvo … ponajviše kod onih koji su izašli a ne znaju dal se sad vratiti ili nakon prospekta … [tongue]

http://www.poslovni.hr/forum/lkpc-luka-ploce-dd-617-pg1547.aspx

i dalje se ništa nije promjenilo … [lol]

Ovo mi je bila odlična dionica,perspektivna dionica,a ovo šta su napravili je lakrdija
da ja nisam sve rasprodao tamo davno kad sam vidio šta se smijera a i ostale kolege na
forumu sam savjetovao da urade isto.Da sam ostao u LKPC sa iznosom koji sam imao
tražio bih nečije očitovanje.Pa kome je još ova dokapitalizacija normalna,sve nešta ispod
stola,a nitko ništa i nikome ništa,već poznato,ali samo kod nas.

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Danas sam kupio 1 komad po 1182 kune tek toliko da je imam u portfelju pa mi je draže pratiti
i siguran sam da ću biti u gubitku,ali to je za bolje praćenje i ne kažem da nisam spreman
opet uletit ali neke se stvari moraju znati.

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Isto tako, nejasno je što će se dogoditi ako dioničar sa pravom prvenstva ponudi manju cijenu od cijene koju Pavlović formira na osnovu ponuda iz drugoga kruga, hoće li taj mali dioničar koji je kupio dionicu pred GS uslijed špekulacija o dokapitalizaciji po npr. 1500kn ostati bez svoga prava prvenstva i izvisiti iz ove dokapitalizacije?

Hoće [embarass]

"Stoga ulagatelji prilikom uplate dionica, uz broj dionica koje žele steći, moraju naznačiti i
najveći iznos koji žele uplatiti za jednu dionicu. Ulagatelji koji žele steći točno odreñeni
broj dionica, trebali bi za svaku pojedinu dionicu uplatiti iznos koji odgovara najvećem
iznosu koji žele uplatiti za jednu dionicu. Ukoliko će konačna cijena dionice biti viša od
cijene koju je za pojedinu dionicu uplatio odreñeni ulagatelj, istom se neće alocirati niti
jedna dionica te će se njegova ponuda smatrati nevažećom
. Ukoliko će konačna cijena
dionice biti jednaka ili niža od cijene koju je za pojedinu dionicu uplatio odreñeni
ulagatelj, istom će se u prvom krugu alocirati broj dionica na koji ima pravo sukladno
odredbi članka 308. Zakona o trgovačkim društvima,"

Kad vidim crveno pretvaram se u bika

Danas je na burzi prodano 34 komada dionica LKPC a cjena je bila 1180 kn !

A mi bi trebali kupiti barem 100.177 kom i uplatiti po 1.200 kn !

Blago onima koji vjeruju da je to moguće .

Nije nevažno reči da su radnici među sobom podjelili 51.771 dionicu i platili ju po 400 kn !

Nešto što je vrijedilo 77 miliona kuna radnici su kupili za 20 miliona !

Oštetili su LKPC , Državu i nas sve za 57.000.000 kn !

Zar je to vama normalno ?

Neki su tom kupnjom dobili na dar dvo godišnju plaću !

A mi bi sada trebali uplatiti 1.200 kn za jednu dionicu i to bi trebala biti nama povlastica .

Očekujem da će ta mutna dokapializacija (koja košta 8.000.000kn) biti poništena .

.

Ajd neka mi netko odgovori konlretno, dakle imao do 31.01. 10 dionica. S time sam stekao pravo na upis još 9 u prvom krugu. Upisujem ih po maksimalnoj cijeni od 1200 kuna. Na kraju cijena recimo bude 1000.
Ja dobijam 9 dionica i 1800 kuna nazad ili dobivam 10 dionica i 800 kuna nazad ili dobijem 9 dionica, a s ovih 1800 kuna preplate se mogu pozdravit?

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Ovo je dokap koji po meni nemože propast, jer oni koji nisu zainteresirani jednostavno daju prava u drugi krug, koji je kao što sam obijasnio po cijenu dionica jako pozitivan za nas ustrajne.

Točno, jako je pozitivan za firmu. Za male dioničare i nije nešto posebno, očito je napravljen kako bi se pod svaku cijenu osigurala uspješnost u rukama mirovinaca. Naime, čak su i podijelili u kategorije po kojima će odlučivati o alokaciji za svaki slučaj. Jedino se može dogoditi ako mf daju preniske ponude da ih netko nadbida, al opet te kategorije bi mogle i to rješit. U praksi mislim da će to izgledati ovako, prvi krug mali daju ponudu bližu gornjem rasponu cijene kako bi bili sigurni da će upisati, dio odustaje i prenosi prava. Cijena na burzi je dosta bitna, ako ostane iznad 1200 se isplati upisat, ako ne sve postaje znatno kompliciranije. Drugi krug mirovinci i pravne osobe kupuju sve vjerojtno po nešto nižim cijenama (sumnjam da će biti ispod 1000 kn, al tko zna). Malima se vraća razlika. Luka ploče dobiva novac, dioničari dionice. Jedino pitanje je kud će cijena nakon dokapitalizacije jer će LKPC biti sasvim druga firma. Dugoročno bi moralo biti dobro, pitanje je koliko je ostalo strpljenja kod malih. Sve u svemu, mislim da ću upisat al nisam zadovoljan.

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Pročitao sam prospekt i toliko sam se iznervirao da se moram javiti na forum nakon 3 godine.

Ovo je pljačka za kakvu nisam mislio da je moguća nakon 90-tih. I to po drugi put u ovoj godini, a treći put nam se tek sprema:
1. Radnicima prodane dionice po 400kn dok je cijena na burzi nekoliko puta veća.
2. Isključenje prava kupnje u drugom krugu za fizičke osobe, alokacija dionica pravnim osobama prema vlastitom nahođenju Pavlovića i ekipe. Bit će zanimljivo vidjeti kome će to otići s obzirom da se vidi iz aviona da je cilj da što manje nas upiše u prvom krugu (poništenje kupnje ako se stavi manja cijena od konačne).
3. Nakon što nam Pavlović izmuze još love napravit će novu dokapitalizaciju za novih 130.000 dionica (razlika između odobrenih 330.000 i 200.000 koje se sad izdaju) koje će prodati sebi i onima koji stoje iza njega, a nas sve će isključiti iz prvenstva kupnje. Nakon svega ne bi me nimalo začudilo da cijena bude opet 400kn, a mi se možemo žaliti upravi vodovoda (Hanfi) kao i do sad. Još je to i stavio pod rizike u prospekt.

Što je najgore, ta pljačka je izgleda potpuno legalna.

rita, 18.06.2011. u 09:31
Sve u svemu, mislim da ću upisat al nisam zadovoljan.

dijelim mišljenje. ja ću sigurno upisati ali nisam zadovoljan. moram priznati da sam očekivao više u samom startu. ovako se treba još dodatno naoružati strpljenjem(najmanje extra godinu dana). ali ovo istiskivanje malih je po meni dobar znak ali na srednjoročni rok.

[sealed]

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

New Report

Close