LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://marketpublishers.com/report/industry/transportation/croatia_shipping_retail_report_q3_2011.html [cool]

http://marketpublishers.com/report/industry/transportation/croatia_shipping_retail_report_q3_2011.html [cool]

Kolega PETINA evo 100 % od mene za ovaj link jer jedinice daju oni što ne razumiju engleski !!!!!!!!!

Evo i usporedbe prinosa prema dionicama koje su trenutno u Crobex, zajedno s Crobex i prosjekom porasta. Izvor podataka je Zagrebačka burza, izračun autora (inace poznatoga blogera)
Pogledajte u kojoj kategoriji je LKPC.

Stoji to kolega za graditelje i za ATPL i možda ULPL. Al LKPC sad ima nove dionice pa Vam ta kalkulacija ne vrijedi.

GOLUB i SMART - od 1milje kuna do bicikle jer KSST-R-A padaju ko klada! A mora zaorati tek ka 250-350kn!!!

Evo i usporedbe prinosa prema dionicama koje su trenutno u Crobex, zajedno s Crobex i prosjekom porasta. Izvor podataka je Zagrebačka burza, izračun autora (inace poznatoga blogera)
Pogledajte u kojoj kategoriji je LKPC.

Stoji to kolega za graditelje i za ATPL i možda ULPL. Al LKPC sad ima nove dionice pa Vam ta kalkulacija ne vrijedi.
[/quote]

@MACHETE
[bye]

Kolege,

žao mi je priznati ali u ovim okolnostima se teško može više nešto pametno napisati.
Kada bi barem znali gdje je zapelo.
Ovako to ide iz tjedna u tjedan, ide lipanj…
Šteta.
Često sam isticao kako Uprava treba voditi korektan odnos prema malim dioničarima, pa kako inače misle provesti dokapitalizaciju, ALI OVO JE VIŠE NEGO NEKOREKTNO.
Stvarno smo postali taoci Uprave.
Trgovačko društvo s ovakvim fundamentima, poslovanjem, perspektivom i uopće potencijalom da cijelu 2011. ovako tavori i stagnira na Zagrebačkoj burzi…
A što drugo možemo nego čekati.
Stvarno nevjerojatno, stvarno…

Kolege,

žao mi je priznati ali u ovim okolnostima se teško može više nešto pametno napisati.
Kada bi barem znali gdje je zapelo.
Ovako to ide iz tjedna u tjedan, ide lipanj…
Šteta.
Često sam isticao kako Uprava treba voditi korektan odnos prema malim dioničarima, pa kako inače misle provesti dokapitalizaciju, ALI OVO JE VIŠE NEGO NEKOREKTNO.
Stvarno smo postali taoci Uprave.
Trgovačko društvo s ovakvim fundamentima, poslovanjem, perspektivom i uopće potencijalom da cijelu 2011. ovako tavori i stagnira na Zagrebačkoj burzi…
A što drugo možemo nego čekati.
Stvarno nevjerojatno, stvarno…

Najvjerojatnije nije nigdje zapelo već će se dokapitalizacija provesti po novim pravilima burze koja stupaju na snagu 24.06.

A pazite ovo!!!

Načini prodaje poslovnih udjela su:

– javno nadmetanje (javna dražba),
– javno prikupljanje ponuda,
– javni poziv za dokapitalizaciju.

Procitajte danasnju odluku Vlade.

@diktato
Model dokapa koji je trebalo prilagoditi zakonima EU i to se provodi kod ove dokapitalizacije. Upravo zbog toga je i nastala ova zavrzlama i LKPC je jedinstven primjer u novijoj hrvatskoj povjesti.

Između otalog:

Usvojeno je Izvješće o ispunjavanju obveza iz Poglavlja 8. „Tržišno natjecanje“. Izvješće se usvaja u sklopu pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, u svrhu ispunjavanja obveza iz pregovora u navedenom Poglavlju, utvrđenim u Zajedničkom stajalištu Europske unije za poglavlje pregovora pravne stečevine 8. „Tržišno natjecanje“, od 25. lipnja 2010. godine i Pregovaračkom stajalištu Republike Hrvatske za poglavlje pregovora pravne stečevine 8. „Tržišno natjecanje“, od 1. travnja 2010. godine.

p.s. Možda griješim.Ispravite me ,bez ljutnje. [thumbsup]

Ja sam i dalje uvjeren da ce bioti po novom modelu kojeg je Vlada usvojila 12.05.

http://www.vlada.hr/hr/naslovnica/sjednice_i_odluke_vlade_rh/2011/128_sjednica_vlade_republike_hrvatske

Zahvaljujem kolegama na odgovorima i na održavanju komunikacije.

No, čitajući ponovno odluke izvanredne glavne skupštine Luke Ploče od 31. siječnja 2011. vidim da piše odluka o povećanju temeljnog kapitala i izdavanja redovnih dionica ulozima u novcu, uz pravo prvenstva postojećih dioničara.
Pa zar smo u ovoj ludoj državi ,u kojoj sam se već više puta uvjerio da administracija nezna što su ciljevi a što instrumenti za ostvarenje ciljeva, morali čekati Uredbu Vlade RH od 12.svibnja, a koja stupa na snagu osam dana od objave u narodnim novinama.
A u ovoj Uredbi piše, čitam jutros , pa piše to isto.
Ili?

Zahvaljujem kolegama na odgovorima i na održavanju komunikacije.

No, čitajući ponovno odluke izvanredne glavne skupštine Luke Ploče od 31. siječnja 2011. vidim da piše odluka o povećanju temeljnog kapitala i izdavanja redovnih dionica ulozima u novcu, uz pravo prvenstva postojećih dioničara.
Pa zar smo u ovoj ludoj državi ,u kojoj sam se već više puta uvjerio da administracija nezna što su ciljevi a što instrumenti za ostvarenje ciljeva, morali čekati Uredbu Vlade RH od 12.svibnja, a koja stupa na snagu osam dana od objave u narodnim novinama.
A u ovoj Uredbi piše, čitam jutros , pa piše to isto.
Ili?

Odluka o povećanju temeljnog kapitala i izdavanja redovnih dionica ulozima u novcu nema direktne veze sa Uredbom Vlade o prodaji dionica i poslovnih udjela u vlasništvu RH od 12.05.2011.
Ako se dokapitalizacija bude provodila sukladno novim pravilima burze, Vlada RH (da bi smanjila svoj vlasnički udio u LKPC) neće prodavati svoje udjele tj. dionice nego će prodavati svoja prava u sudje-lovanju u dokapitalizaciji. Dakle ovdje nije riječ o prodaji udjela (što regulira Uredba Vlade od 12.05) nego o prodaji prava za sudjelovanje u dokapitalizaciji.

Kolege,

u Poslovnom dnevniku od 29.travnja 2011. pod naslovom " IPO Luke Ploče ipak bez trgovine pravom upisa " između ostalog stoji:

– da je Prospekt iz pločanske luke proslijeđen u HANFA-u na odobrenje
– da se neslužbeno doznaje da prospekt ne sadrži mogučnost burzovnog trgovanja pravima
– da HANFA otvoreno zagovara prodaju prava na burzi

S obzirom na šutnju iz Luke proteklih mjeseci jedino možemo pretpostavljati i čitati članke po novinama. Zadnji objavljeni članak koji se tiče predstojeće dokapitalizacije je upravo ovaj.

Iz gore navedenog mogu pretpostaviti:
– da je prospekt vraćen iz HANFA-e na doradu u Luku Ploče jer nije sadržavao ono što HANFA zagovara.
Zašto to mislim?

Potvrda toga da je opcija trgovanja pravima još uvijek aktualna je činjenica da je članak u PT napisan 29.travnja a danas je 7.lipanj.
Naime,da je HANFA željela prihvatiti Prospekt bez momenta burzovnog trgovanja pravima imala je to prilike učiniti u proteklih barem pet četvrtaka.
Jesam li u pravu?

Mišljenja sam i dalje da mogučnost trgovanja pravima na burzi u slučaju Luke Ploče ide u prilog transparentnosti i samim time nama malim dioničarima.

Kolega Baldasan je čini se u pravu, čekamo 24.lipanj!

kolege,

ima li itko ideju kako bi trgovanje pravima na burzi izgledalo?

Ja to zamišljan na slijedeći način, a jesam li upravu?

Npr. imam stotinu dionica LKPC i prospekt objavi model 1:1 uz cijenu u prvom krugu od 1000kn.
Jel to znaći da mogu na burzi iskoristiti ovo pravo prodaje sto dionica po 1000kn?

S obzirom da ja nebih prodavao svoje pravo, već bih naprotiv rado kupio nečija prava, pretpostavljam da je to također moguće.
A ponuda, potražnja?

Vaš link

Čini se da je zaista 24 u pitanju, članak naizgled nema veze s LKPC, ali državi hitno treba lova

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

New Report

Close