LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zanm da ova tema nema veze sa Lukom Ploče " ALI" ima jedna recenica koju je izrekao Samodol u kojoj se krije MOGUČE rješenje ove agonije.
http://www.nacional.hr/clanak/109177/banke-novcem-umirovljenika-spasavaju-svoje-kredite-u-posrnulom-dalekovodu

Samodol je rekao: "Nije nam nepoznat slučaj da je bilo nekih IPO-ova u kojima su sudjelovali mirovinski fondovi u kupnji vlasničkih i dužničkih vrijednosnih papiraizdavatelja koji su klijenti banaka osnivača društava za upravljanje,

Upravo u toj izjavi vidim da če MF po prvi puta sudjelovati i participirati u vlasništvu Luke Ploče.
Uvjeren sam da će drugI dio prepustiti STRANOM INVESTITORU a na trečem mjestu će biti ESOP radnika.

Eto tako će vam izgledati TOP 10.

Razgovarajući sa ljudima bliskim "Upravi" i prateći razvoj događaja posljednjih 5-6 mj.došao sam do tog zaključka. [thumbsup]

TO JE SUPER !!!!

Kolege,

sa zadovoljstvom sam sigurno kao i vi pročitao mogući scenarij kojeg nam je prezentirao kolega Petina, a koji bi nama malim dioničarima odgovarao.
No želio bih dodati tome u prilog kako bi upravo mirovinski fondovi više trebali voditi računa o svojim plasmanima jer oni rade u cilju maksimizacije prihoda nas koji uplačujemo u drugi stup mirovinskog sustava.
Što sam želio reći?
Mene bi kao građana koji uplačujem u drugi stup činilo sigurnijim da znam da moj mirovinski fond ima udjel u Luci Ploče nego da špekulira s INA-om nadmećući se sa slovačkim tajkunom, jer to smatram dobrim ulaganjem u sljedećem desetljeću, a za brigu o nacionalnim interesima račun mora voditi Vlada RH, a ne da to očekuje od mirovinskih fondova.

Kolege ,

kad je riječ o LKPC i našim mirovinama važno je reči da je 51.771 dionica podjeljena radnicima po cjeni od 400 kn .

S obzirom na današnju cijenu na Burzi radnici LKPC su već dobili obilne mirovine u iznosu od oko 50.000.000,00 kn .

Nešto što danas košta na Burzi 1.318,60kn oni su dobili po 400 kn .

Čak 50 miliona kuna naših novaca za mirovine podjeljeno je radnicima LKPC .

Pošteno bi bilo da i nama , malim dioničarima (26.05.11.) dionice LKPC prodaju po povoljnoj cijeni .

Mene uopće ne interesiraju MF jer od njih ništa ni ne očekujem .

.

Kolege,

sa zadovoljstvom sam sigurno kao i vi pročitao mogući scenarij kojeg nam je prezentirao kolega Petina, a koji bi nama malim dioničarima odgovarao.
No želio bih dodati tome u prilog kako bi upravo mirovinski fondovi više trebali voditi računa o svojim plasmanima jer oni rade u cilju maksimizacije prihoda nas koji uplačujemo u drugi stup mirovinskog sustava.
Što sam želio reći?
Mene bi kao građana koji uplačujem u drugi stup činilo sigurnijim da znam da moj mirovinski fond ima udjel u Luci Ploče nego da špekulira s INA-om nadmećući se sa slovačkim tajkunom, jer to smatram dobrim ulaganjem u sljedećem desetljeću, a za brigu o nacionalnim interesima račun mora voditi Vlada RH, a ne da to očekuje od mirovinskih fondova.

Pa poledajte samo kako MF spašavaju DLKV sa nekih 130-140 mil.kn.

Netko nama poznat "bacio je oko na LKPC. [thumbsup] [thumbsup]

Prenosim sa bloga;

Osim ovih nisam imao ništa više od gornjih dionica (ili praktički ništa, možda sam zaboravio nešto malo, a faktički sigurno nije točno jer npr. imam 2 dionice LKPC, samo zbog knjige dionica),

Dragi kolege,

i tako smo čekajući ušli u lipanj…
Jel se to meni čini ili je sutra opet četvrtak,redovna sjednica HANFA-e.
Stvarno bi bio red više, pa gospodo dajte neki info.
Pa nećemo valjda dokapitalizaciju provoditi u srpnju iz kupaćih gaća.

Dragi kolege,

a opet… možda im je upravo to i cilj…? [undecid]

Dragi kolege,

a opet… možda im je upravo to i cilj…? [undecid]

[/quote]

Onda svi ljetujemo u blizini jedne od RBA poslovnica … [tongue]

uz marketinški attack: s kim Vi provodite dokapitalizaciju (umjesto s kim Vi bankarite) [lol]

Odluku o davanju državnog jamstva u korist KfW IPEX-Bank GmbH u Frankfurtu, za kreditno zaduženje društva Hrvatske autoceste d.o.o., u iznosu od 130.000.000,00 eura, radi financiranja izgradnje mosta preko rijeke Drave, dionice Beli Manastir-Osijek-Svilaj-Ploče na Europskom koridoru Vc.

http://www.nacional.hr/clanak/109424/vlada-dala-jamstva-radi-izgradnje-dionice-na-vc

oće da dođe više taj prospekt,nije vrag da nemaju za troškove papira????????????????

oće da dođe više taj prospekt,nije vrag da nemaju za troškove papira????????????????

i imali bi kad se ne bi radilo o vrijednosnom papiru … [lol]

Evo i usporedbe prinosa prema dionicama koje su trenutno u Crobex, zajedno s Crobex i prosjekom porasta. Izvor podataka je Zagrebačka burza, izračun autora (inace poznatoga blogera)

Pogledajte u kojoj kategoriji je LKPC.

New Report

Close