LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@diktato
Model dokapa koji je trebalo prilagoditi zakonima EU i to se provodi kod ove dokapitalizacije. Upravo zbog toga je i nastala ova zavrzlama i LKPC je jedinstven primjer u novijoj hrvatskoj povjesti.

Između otalog:

Usvojeno je Izvješće o ispunjavanju obveza iz Poglavlja 8. „Tržišno natjecanje“. Izvješće se usvaja u sklopu pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, u svrhu ispunjavanja obveza iz pregovora u navedenom Poglavlju, utvrđenim u Zajedničkom stajalištu Europske unije za poglavlje pregovora pravne stečevine 8. „Tržišno natjecanje“, od 25. lipnja 2010. godine i Pregovaračkom stajalištu Republike Hrvatske za poglavlje pregovora pravne stečevine 8. „Tržišno natjecanje“, od 1. travnja 2010. godine.

p.s. Možda griješim.Ispravite me ,bez ljutnje. [thumbsup]

Kako netko danima skuplja LKPC od malih.

Kolege,

nakon višemjesečnog promatranja žvakanja i mučenja ove dionice na ovoj cijenovnoj razini od cca 1220kn-1280kn, mišljenja sam, skoro da bih rekao da tvrdim, da je isti tim igrača postavljen na kupnji i prodaji.
Znači umjetno održavaju ovu cijenu na burzi, tu i tamo uvjere nekog naivca da i on proda.
Znaju majstori da puno toga nije transparentno,pa : a) pokušavaju uloviti koju dionicu na tragu neizvesnosti ili b) održavaju cijenu na ovoj razini predmjenjujući cijenu drugog kruga dokapa.
Mene ne bi iznenadilo da je npr. cijena drugog kruga, koja je ključna u cijeloj priči, u nekom odnosu s aktualnom cijenom na burzi.

Mislim da nakon što se objavi cijena u 1. krugu i nakon ( ako ) što bude jasno da se ide u dokapitalizaciju u 2. krugu po sistemu tko da više, interes je postojećih dioničara da cijena u tom trenutku krene prema gore ( u trenutku kada se objavi cijena u 1. krugu ).

Osobno imam spremljeno casha te ću se uključiti u kupovinu LKPC po ovim cijenama, a na isto pozivam i druge dioničare. Ne moramo sumanuto kupovati po asku, ali možemo konstantno raditi potražnju za dionicom. Jer nama je u interesu upravo da cijena u 2. krugu bude što veća a koja će biti najbitnija kod konačne cijene dionice na burzi, nakon što dokap prođe.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Mislim da nakon što se objavi cijena u 1. krugu i nakon ( ako ) što bude jasno da se ide u dokapitalizaciju u 2. krugu po sistemu tko da više, interes je postojećih dioničara da cijena u tom trenutku krene prema gore ( u trenutku kada se objavi cijena u 1. krugu ).

Osobno imam spremljeno casha te ću se uključiti u kupovinu LKPC po ovim cijenama, a na isto pozivam i druge dioničare. Ne moramo sumanuto kupovati po asku, ali možemo konstantno raditi potražnju za dionicom. Jer nama je u interesu upravo da cijena u 2. krugu bude što veća a koja će biti najbitnija kod konačne cijene dionice na burzi, nakon što dokap prođe.

lp

Kolega kada ce to biti? Spominala se veljača pa ožujak?????? [angry]

lp

Pričekati ćemo prospekt pa čemo vidjeti…inaće, po svim dosadašnjim informacijama i dezimformacijama se nigdje nije niti spomenulo nadmetanje u drugom krugu po sistemu tko da više nego je, sasvim suprotno, rečeno da će se uslijed večeg interesa od ponude , odabir ponuđača u drugemo krugu vršiti alokacijom, dakle svima će biti ponuđena ista cijena a uprava će izabrati favorite.
Također, već prije sam napisao da je zakonski vrlo upitno da dionice iz iste emisije, izdavatelj u istoj akciji prodaje po različitoj cijeni…baš me zanima kako će to riješiti…

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

lp

Pričekati ćemo prospekt pa čemo vidjeti…inaće, po svim dosadašnjim informacijama i dezimformacijama se nigdje nije niti spomenulo nadmetanje u drugom krugu po sistemu tko da više nego je, sasvim suprotno, rečeno da će se uslijed večeg interesa od ponude , odabir ponuđača u drugemo krugu vršiti alokacijom, dakle svima će biti ponuđena ista cijena a uprava će izabrati favorite.
Također, već prije sam napisao da je zakonski vrlo upitno da dionice iz iste emisije, izdavatelj u istoj akciji prodaje po različitoj cijeni…baš me zanima kako će to riješiti…
[/quote]

Rekao je sam direktor u onoj radio emisiji.
Indirektno, rekao je da ako se u 2. krugu postigne manja cijena, razlika ide natrag ovima iz provg kruga.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

PETINA, 13.05.2011. u 14:33
@ Barbosa
Također, već prije sam napisao da je zakonski vrlo upitno da dionice iz iste emisije, izdavatelj u istoj akciji prodaje po različitoj cijeni…

Imamo čisti primjer, da je Vlada odvojila dio svojih dionica(52000 kom) dala ih radnima po 400 kn a ostatak ide u 1.ili drugi krug, naravno po mnogo većim cjenama.
Po tome ,sve je moguće.

*plavi, rekao Pavlović, pa porekao…
Inaće, ti nisi od jučer u ovome poslu i samim time bi trebao imati podosta iskustva u regulama, pa razmisli malo da li je ikada na ovome našemu TK bila provedena korp.akc. koja bi imala imalo slićnosti onome što je Pavlović rekao u onome intrvjuu…meni se čini da se Pavlović ipak malo zaletio umjesto da je prepustio pravnicima da odrade posao.

*PETINA
Ove dionice koje je vlada prodala radnicima nemaju nikakve veze sa dokapitalizacijskim dionicama, vlada ima pravo na dokapitalizacijske dionice u prvome krugu sukladno udjelu u temeljnom kapitalu tvrtke na dan donošenja odluke, ako vlada ne iskoristi svoje pravo prvenstva u prvome krugu onda se ta količina prenosi u drugi krug.
Dakle radi se o istim dionicama i ne znam po kojoj logici ili zakonu te iste dionice na koje vlada ima pravo prvenstva u prvome krugu po npr. 400kn izdavatelj može prodavati u drugome krugu po višoj ili nižoj cijeni od prvoga kruga.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Kolege investitori u LKPC ,

sjeća li se netko da su radnici dobili dionice po 400 kn ?

Pa zato im je HANFA i vratila Prospekt , postupak još traje .

LKPC je naša tvrtka , od sviju nas koji ulažemo u LKPC !

Jel vi mislite da je pošteno da jedni INVESTITORI (!) dobiju istu robu po 400 kn a drugi po 1.500 kn ?

Kao prvo , treba poništiti kupnju radnika po 400 kn !

Ili omogučiti i drugim investitorima povoljnu kupnju !

Evo ja pristajem da mi prodaju dionice LKPC po 400 kn i da ih nemogu prodati 10 godina .

HANFA i postoji zato da omogući svim investitorima jednakopravnost ulaganja !

Kolege ,

Zar ste vi gospodo zaboravili da je HANFA bila već bila zabranila trgovanje s dionicom LKPC ?

Meni se čini da je sada HANFA vratila Prospekt u LKPC na doradu pa ga zato još nema .

Važno je da cijena dionica u JP LKPC bude niska kako bi JP uspjela !

Da bi JP uspjela potrebno je prodati 50%+1 dionicu ili se JP obustavlja !

Želje za visokom cijenom su nerealne u ovom trenutku !

Uzalud drukate !

.

PETINA, 13.05.2011. u 14:58
@Barbosa
Dakle radi se o istim dionicama i ne znam po kojoj logici ili zakonu te iste dionice na koje vlada ima pravo prvenstva u prvome krugu po npr. 400kn izdavatelj može prodavati u drugome krugu po višoj ili nižoj cijeni od prvoga kruga.

O tome se i radi.Šta je sa pravom na povlaštene dionice koje je Vlada prenjela na radnike ? To pravo treba koristiti Vlada.Ako se ne upišu ,prelaze u drugi krug.Trebala bi ici JAVNA PONUDA.

Jeste li pročitali jučerašnju odluku Vlade,upravo se odnosi na prodaju dionica u vlasništvu RH.

*plavi, rekao Pavlović, pa porekao…
Inaće, ti nisi od jučer u ovome poslu i samim time bi trebao imati podosta iskustva u regulama, pa razmisli malo da li je ikada na ovome našemu TK bila provedena korp.akc. koja bi imala imalo slićnosti onome što je Pavlović rekao u onome intrvjuu…meni se čini da se Pavlović ipak malo zaletio umjesto da je prepustio pravnicima da odrade posao.

*PETINA
Ove dionice koje je vlada prodala radnicima nemaju nikakve veze sa dokapitalizacijskim dionicama, vlada ima pravo na dokapitalizacijske dionice u prvome krugu sukladno udjelu u temeljnom kapitalu tvrtke na dan donošenja odluke, ako vlada ne iskoristi svoje pravo prvenstva u prvome krugu onda se ta količina prenosi u drugi krug.

To što nije do sada bilo tako ništa ne znaći.
Imaš odluku vlade od jučer, postao je petina, gdje Ti piše da će se ići u prodaju društava, a jedna od odredbi je i ta da se ide po sistemu tko da više.
Živi bili pa vidjeli.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close