LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kinezi ulažu i u Hrvatsku, kao i sve zemlje Balkana. U Zagrebu su tako ušli u posao izgradnje terminala u Zračnoj luci, zainteresirani su za širenje Luke Ploče, a kineski kapital otići će i na financiranje željezničke pruge Rijeka-Zagreb-Botovo, napominje Financial Times. FINANCIJSKI div iz Kine ulaže milijarde dolara u čak 23 zemlje Europskog kontinenta. Kina nudi vrlo povoljne kredite i financiranje spektakularnih državnih infrastrukturnih projekata koji dolaze kao “melem na ranu” zemljama u Europi koje su opterećene i ranjive krizom. Kineski cilj je jasan “osvojiti Europu”, navodi se u opširnoj analizi njemačkog izdanja Financial Timesa.

Uvijek ista strategija

Analiza kineskog upada u gospodarstvo Europe, započinje sa zemljom koja je možda osjetila najjači udar financijske krize – Islandu. Naime jedan od najmoćnijih ljudi Kine Liu Qi koji je član Politbiroa Komunističke partije Kine te svojedobno glavni organizator Olimpijskih igara iz 2008. godine, posjetio je nedavno Reykjavik gdje je dočekan poput spasitelja i čudotvorca.

Njegov posjet samo je otvaranje još većeg prostora za ulazak kineskog kapitala na Island, a Kinezi se već odavno predstavljaju ne samo na Islandu nego i u ostalim europskim zemljama kao veliki prijatelji i pomagači da se krizom pogođeno gospodarstvo napokon oporavi.

“Kinezi uvijek imaju istu strategiju i nije bitno je li riječ o Islandu, Bjelorusiji, Srbiji, Moldaviji ili Grčkoj. Kineska državna banka oslobađa milijarde dolara kredita koji se ulažu po povlaštenim uvjetima u državne projekte kao što su izgradnja mostova, modernizacija željezničke mreže ili nadogradnju odnosno izgradnju elektrana”, napominje Financial Times dodajući kako “žuti anđeo” sa svim tim novcem nije samo spasitelj u nuždi nego je riječ o geostrateškom master-planu.

Milijarde s Dalekog istoka služe za stvaranje ovisnosti

“Milijarde s Dalekog istoka služe za stvaranje ovisnosti koja će osigurati političke poluge za potpuno otvaranje tržišta prema kineskom kapitalu”, zaključuju u Financial Timesu.

Kinezi ulažu i u Hrvatsku, kao i sve zemlje Balkana. U Zagrebu su tako ušli u posao izgradnje terminala u Zračnoj luci, zainteresirani su za širenje Luke Ploče, a kineski kapital otići će i na financiranje željezničke pruge Rijeka-Zagreb-Botovo, napominje Financial Times.

Devizne rezerve Kine troše se i u Bosni i Hercegovini i to za izgradnju i opremanje jedne elektrane na ugljen, što je već dogovorene te se pregovara za izgradnju jedne vjetroelektrane i hidroelektrane. U Srbiji novac ide za obnovu i rekonstrukcije jedne elektrane, a spominju se dogovori i oko tvornice za dijelove kamiona. Kinezi su u Srbiji već potpisali strateški sporazum o suradnji. Crnogorcima su financirali kupnju dvaju kontejnerski brodova, a u Makedoniji pred završetkom je izgradnja i upravljanje nad 12 hidroelektrana.

Najdalje otišao Beograd

U Bugarskoj između ostalog rade tvornicu automobila, te na modernizaciji željezničke mreže, Grčkoj su pozajmili nekoliko milijardi eura, rade na terminalu velike luke u Pireju i Solunu. Ulažu u Britaniju, Irsku i Italiju također i infrastrukturne projekte, dok u Norveškoj kupuju strateški bitne tvornice. U Poljskoj grade autoceste, kupili su Portugalske obveznice, u Švicarskoj preuzimaju državne tvrtke dok su Bjelorusiji i Ukrajini pozajmili značajne sume novca kupujući rudnike ugljena.

No, najviše je svoja vrata otvorila ipak Srbija. Nedavno je službeni Beograd potpisao sporazum o strateškom partnerstvu sa tom zemljom koji za Srbiju ima veliki značaj.

Dio te strategije odnosi se na zdravstvo i kulturu no najviše u ekonomiji. Kineske banke su, kroz povoljne kredite, izdvojile već sada značajna sredstva za bitne infrastrukture projekte u Srbiji, u čijoj izgradnji zajednički sudjeluju kineske i srpske tvrtke.

efodix ,

ja se zalažem da dionica LKPC bude na burzi i nama malim dioničarima (26.01.11.) ponuđena po realnoj cijeni !
S obzirom na trenutak !
Kad bi bila dionica ponuđena po realnoj cijeni , LKPC bi privukla veliki broj investitora !
Pa i ja bi investirao !
Ovako već 4 mjeseca mi novci za LKPC stoje zaleđeni !

Kolega , ovo što vi pišete otjeralo je ama baš sve investitore sa LKPC !
Dokaz ti je i to da od 148 miliona nije nitko kupio niti jednu dionicu !
Pa investitori znaju koliko šta vrijedi , u ovom trenutku .
I kupuju sada da bi zaradili u budućnosti .
I ja sada kupujem da bi zaradio u budućnosti .
Ne prodajem !
Kupujem po realnoj cijeni danas , a ne po cijeni koja će biti realna u budućnosti !

Kolega efodix , jesi li shvatio ?

Pozdrav

Kolega efodix ,

da ponovim po deseti put , u ovom trenutku ne prodajem dionice LKPC ni po kojoj cijeni !
Kupio bi po realnoj cijeni na Burzi .
Kupio bi po realnoj cijeni u JP LKPC .
A kad ću prodati ?
Kad će mi trebati novci ili kad ocjenim da sam dovoljno zaradio na moju kupovnu cijenu .

Pa evo pošto dolaze Kinezi vjerojatno će oni kupiti dionice LKPC po 1269 kn , kad već neće nitko od vas .
Kupit će Kinezi , malo sutra .

A kad je riječ o HANFI interesantno bi bilo da reču koju rijeć o tome što pišete već 5 godina po ovom Forumu kao i podjelu dionica radnicima LKPC po 400 kn .

Kolega lavgar je lijepo objasnio u čemu je problem u LKPC .

.

….. Na ovaj način uprava čuva sebi fotelje a normalan ulagač sigurno ne kupuje dionice firme gdje uprava večinu energije i vremena troši na čuvanje fotelja. Luka Ploče je socijalistička firma i kao takva za ozbilne investitore totalno bez veze.
Nemam dionice LKPC-R-A [yawn]

Uprava je sebe napunila novim dionicama ( po 400 Kn … ) jer je itekako svjesna da su vremena
< drž-ne daj-trpaj >na zalasku te da dolazi novo doba…pa shodno tome možda uskrsnu sa Kinezima [tongue]

Sretan Uskrs ! [thumbsup]

http://www.index.hr/vijesti/clanak/masterplan-iz-pekinga-kako-kinezi-osvajaju-krizom-poharane-europske-drzave–/548483.aspx

Kineski cilj je jasan "osvojiti Europu", navodi se u opširnoj analizi njemačkog izdanja Financial Timesa.

Kinezi ulažu i u Hrvatsku, kao i sve zemlje Balkana. U Zagrebu su tako ušli u posao izgradnje terminala u Zračnoj luci, zainteresirani su za širenje Luke Ploče

p.s.Uvjeren sam da Luka neče otići Kinezima ali se ne može reći da ne postoji interes za Lukom jer ovo je vijest koju prenosi Index sa Financial Times !!!!

Sretan Uskrs

želi Vam

Pero 7

.

.

Ove sedmice možda izađe prospekt-nisam ništa prodavao, nadam se cijeni većoj od trenutne na burzi.

[thumbsup] [smiley] [smiley]

[color=blue][u][b]" pessimus dux Croatorum "[/b][/u][/color]

Ove sedmice možda izađe prospekt-nisam ništa prodavao, nadam se cijeni većoj od trenutne na burzi.

Bilo bi i vrime. [yawn]

Mislim da prospekt neće prije jeseni jer je to vezano uz izbore. To je dobra prilika da se prikupi poneki glas za spas! (obraza)

[color=blue][/color]vizionar

Samo se hvali da ti odgovara višlja cijena.
Pavlović o tome odlučuje,a zbog tebe je dobio kaznenu prijavu.
Koliko se sjećam ti si stavio audio zapis na forum.

F i g h t T h e P o w e r ! ! !

Mislim da prospekt neće prije jeseni jer je to vezano uz izbore. To je dobra prilika da se prikupi poneki glas za spas! (obraza)

I mi bi trebali kupovati takvu dionicu LKPC koja je vezana za izbore a ne za rezultate poslovanja , dobit i dividendu ?
Obraz bi spasili da odmah objave Prospekt sa realnom cijenom i da podijele dividendu !

.

Kolege Drukeri na dionici LKPC ,

Vi koji nekoliko godina drukate kako je dionica LKPC podcjenjena žrtvujte barem 1269 kuna pa kupite barem jednu (1) dionicu .
Ako vam je skupo , udružite se , svaki po 90 kuna pa kupite jednu dionicu LKPC .
Sramota je da toliko hvalite LKPC a da niko ne kupi barem jednu dionicu !

Pozdrav

Kolega HAJRO,pročitajte šta kaže Seebiz [wink]

Zagrebačka burza: Podravka, Luka Ploče i Agrokor u fokusu

http://hr.seebiz.eu/ZSE/zagrebacka-burza-podravka-luka-ploce-i-agrokor-u-fokusu/ar-1510/

takve spekulacije kolaju tržištem već godinama, ali dodatnu težinu toj priči daje činjenica što ju je objavio ugledni Financial Times.

efodix ,

ja se zalažem da dionica LKPC bude na burzi i nama malim dioničarima (26.01.11.) ponuđena po realnoj cijeni !
S obzirom na trenutak !
Kad bi bila dionica ponuđena po realnoj cijeni , LKPC bi privukla veliki broj investitora !
Pa i ja bi investirao !
Ovako već 4 mjeseca mi novci za LKPC stoje zaleđeni !

Kolega , ovo što vi pišete otjeralo je ama baš sve investitore sa LKPC !
Dokaz ti je i to da od 148 miliona nije nitko kupio niti jednu dionicu !
Pa investitori znaju koliko šta vrijedi , u ovom trenutku .
I kupuju sada da bi zaradili u budućnosti .
I ja sada kupujem da bi zaradio u budućnosti .
Ne prodajem !
Kupujem po realnoj cijeni danas , a ne po cijeni koja će biti realna u budućnosti !

Kolega efodix , jesi li shvatio ?

Pozdrav

Kolega efodix ,

da ponovim po deseti put , u ovom trenutku ne prodajem dionice LKPC ni po kojoj cijeni !
Kupio bi po realnoj cijeni na Burzi .
Kupio bi po realnoj cijeni u JP LKPC .
A kad ću prodati ?
Kad će mi trebati novci ili kad ocjenim da sam dovoljno zaradio na moju kupovnu cijenu .

Pa evo pošto dolaze Kinezi vjerojatno će oni kupiti dionice LKPC po 1269 kn , kad već neće nitko od vas .
Kupit će Kinezi , malo sutra .

A kad je riječ o HANFI interesantno bi bilo da reču koju rijeć o tome što pišete već 5 godina po ovom Forumu kao i podjelu dionica radnicima LKPC po 400 kn .

Kolega lavgar je lijepo objasnio u čemu je problem u LKPC .

[/quote]

Ah, znaci postoje 2 realne cijene, jedna po kojoj bi kupio i druga po kojoj bi prodao. Drugim rijecima planiras biti dugorocnije unutra pa se nadas da ce cijena pasti cim nize da dobijes veci profit. Ok, to kao popis zelja ima smisla, i mozda si uzpio nagovoriti nekog nervoznijeg spekulanta da proda kad je skuzio da je dokap mutan i da se nece desiti u kratkom roku, no mislim da ti to vise nema smisla jer su trenutno svi na vrlo jakom holdu. Mislim mozemo tu mi pisati kolko hocemo, Pavlovic i drzava ce odrediti cijenu u prvom krugu kakva njima pase. A za drugi krug se valjda slazemo da ce biti puno veca (jer da se ne slazemo postavlja se pitanje zbog cega si onda unutra).

New Report

Close