luka pati zbog nesklada u bih..podaci za prošlu godinu su bili prenapuhani i forsirani,očekujem pad prometa u ovoj godini..špakulacije i netransparentnost uprave i direktorove izjave koje nisu kažnjene,zauvijek su me udaljili od ove dionice..perspektiva postoji,ali u nekoj dalekoj budućnosti..
Pogresno kolega.
Evo malo statistike koja ide u prilog 2011god.
USPOREDNI PRIKAZ FIZIČKOG PROMETA
2011. god 2010. god
siječanj 291.409,251 278.579,728
veljača 543.154,991 359.185,910
ožujak 329.069,338 402.093,667
[cool]
luka pati zbog nesklada u bih..podaci za prošlu godinu su bili prenapuhani i forsirani,očekujem pad prometa u ovoj godini..špakulacije i netransparentnost uprave i direktorove izjave koje nisu kažnjene,zauvijek su me udaljili od ove dionice..perspektiva postoji,ali u nekoj dalekoj budućnosti..
Kolega Petina je dobro napisao,
a što se tiće daleke budućnosti, to bi teoretski značilo 20 godina i više, a ja vam garantiram da će tržište prepoznati luku Ploče i da će dati odgovarajuću cijenu kroz godinu dana (kratkoročno) koja će se naravno penjati sukladno većim prometima i rezultatima dobiti i gubitaka koji će ja mislim biti sve više u plusu.
Argumenti za moje mišljenje su: izgradnja koridora, dokap-reinvestiranje, izlazak Hrvatske iz krize i eventualno srednjeročno da govorimo o još jednom dokapu i ulazak u EU.
Nema razloga da bude obrnuto.
Da padne na tu razinu prodao bi i stan da kupim te dionice i otisao zivjeti u hotel 🙂
Ako bi sve ulozili u LKPC i zivjeli u hotelu,cime bi placali hotel ! ?
Sta bi rekli kada bi vam ispostavili racun a novaca nemate, jer ste sve ulozili u dionice LKPC ?
Mozda bi rekli: Ma platit cu vam sve hotelske troskove, cim izađe Prospekt i prođe dokapitalizacija. [lol] [lol]
p.s.Bez ljutnje,samo se salim [thumbsup]
Da padne na tu razinu prodao bi i stan da kupim te dionice i otisao zivjeti u hotel 🙂
Ako bi sve ulozili u LKPC i zivjeli u hotelu,cime bi placali hotel ! ?
Sta bi rekli kada bi vam ispostavili racun a novaca nemate, jer ste sve ulozili u dionice LKPC ?
Mozda bi rekli: Ma platit cu vam sve hotelske troskove, cim izađe Prospekt i prođe dokapitalizacija. [lol] [lol]
[/quote]
Upravo tako, ako bi hotel bio voljan primiti placanje s kracom odgodom, isplatilo bi se i meni i njima 🙂
Poštovani kolege,
ovaj dopis bi trebalo uputiti cijenjenom predsjedniku Uprave Ivanu Pavloviću.
Kako je izvanredna glavna skupština bila 31. siječnja 2011. molimo Vas da iz obzira i poštovanja prema dioničarima ovog trgovačkog društva, kao i prema njihovim sredstvima koja su ujedno i temelj ovog poduzeća, objavite ikakvu vijest vezanu za proces dokapitalizacije.
Zanima nas što je učinjeno u ova dva i pol mjeseca, pa imate card blanche već75 dana.
Pa dajte gospodine Pavloviću više, ovo društvo ima dionice izlistane na burzi.
Vaša šutnja ima direktnu reperkusiju na cijenu dionice kao i na odluke o kupnji potencijalnih dioničara,starih dioničara i svih drugih koji čekaju Vaš potez.
Pa ovo je tržište kapitala, vrijeme se mjeri u satima ili eventualno danima, dajte više.
Barem iz pristojnosti ono" pregovori su pri kraju" ili?
Bas gledam jedan zanimljiv hipotetski scenarij koji na prvi pogled moze izgledati jako lose ali u stvari uopce nije. Zamislimo na primjer da se jos dugo nastavi odugovlaciti s ovim dokapom, ili jos gore, da vlada zbog izbora dionice u dokapu da za 800kn ili slicnu cifru o kojoj razni drukeri ovdje govore. Dionica bi tada mogla pasti na ispod 1000kn. Uzas, zar ne? Medjutim, oporavak koji bi uslijedio (a s obzirom na fundamente, nema razloga zbog kojeg ne bi uslijedio) bi formirao ogroman double bottom od 2009. godine do danas ciji target bi na kraju bio u zoni od 3000-3500kn gdje se nalazi i dosta prirodnog otpora. Zanimljivo…
Sad da me netko ne uhvati za rijec, ne govorim da je to pretjerano vjerojatno, vec samo da je tehnicki moguce i interesantno za uzeti u obzir. Zapravo bi bilo odlicno da se desi jer bi dokupljivanje po takvoj rasprodaji bio dar s neba 🙂
Bas gledam jedan zanimljiv hipotetski scenarij koji na prvi pogled moze izgledati jako lose ali u stvari uopce nije. Zamislimo na primjer da se jos dugo nastavi odugovlaciti s ovim dokapom, ili jos gore, da vlada zbog izbora dionice u dokapu da za 800kn ili slicnu cifru o kojoj razni drukeri ovdje govore. Dionica bi tada mogla pasti na ispod 1000kn. Uzas, zar ne? Medjutim, oporavak koji bi uslijedio (a s obzirom na fundamente, nema razloga zbog kojeg ne bi uslijedio) bi formirao ogroman double bottom od 2009. godine do danas ciji target bi na kraju bio u zoni od 3000-3500kn gdje se nalazi i dosta prirodnog otpora. Zanimljivo…
Sad da me netko ne uhvati za rijec, ne govorim da je to pretjerano vjerojatno, vec samo da je tehnicki moguce i interesantno za uzeti u obzir. Zapravo bi bilo odlicno da se desi jer bi dokupljivanje po takvoj rasprodaji bio dar s neba 🙂
Kakva Vam je to računica kolega???
Ako dokap u 1. krugu ( a to znaći i dalje da ne znamo cijenu u 2. krugu ) bude po 800 kuna, u tom slučaju, ako bi netko prodao po 1 000 kuna na burzi, bi ustvari imao ogroman gubitak.
1000-800=200
200+1000= 1200
To bi značilo kao da se prodalo dionicu po 1200 kuna prije dokapa, što je nesumnjivo svima veliki gubitak.
A da ne govorimo da je važna cijena koja se postigne u 2. krugu tj. paket koji će ići od vlade.
Mislim da vam je računica potpuno kriva.
lp
@ efodix
Nekako imam osjecaj da bi moglo biti vrlo brzo.
Misljenja sam da ce prosjecna cijena biti 1200 kn.
Prvi krug 800
Drugi krug 1600.
p.s.OVO JE POSTALA kladionica . Vidjet cemo. [lol] [proud]
@ efodix
Prvi krug 800
Drugi krug 1600.
Kad smo kod klađenja ja se kladim ovako:
prvi krug- 1000,
drugi krug- početna cijena za dražbu 1500
@ efodix
Prvi krug 800
Drugi krug 1600.
Kad smo kod klađenja ja se kladim ovako:
prvi krug- 1000,
drugi krug- početna cijena za dražbu 1500
[/quote]
hmmmmm… obzirom da nam je promet na lkpc otprilike ovakav: [yawn] te da i dalje čak ni naši veliki dej trejderi ne mogu omastiti brke, zašto da uistinu ne formiramo internu kladionicu??? ionako smo svi ponosni vlasnici i navijačkog i kladioničarskog gena… [proud]
evo i moj tip: obzirom da su mi petina i petrof već zauzeli 800 i 1000 kuna, ja za prvi krug tipujem na 900. [smiley] a za drugi… recimo 50 % veća cijena, dakle 1350 kuna, ali uz mogućnost dražbe pa ‘ko da više – njemu mlada… [wink]