LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

PETINA ,

sad je vrijeme investitora koji trebaju ulagati u gospodarstvo i kupovati dionice da bi se tvrtke razvijale i zapošljavale nove ljude .
Normalno je da investitori nastoje uložiti u dionice po realnoj cijeni .
Naprimjer ja , Pero 7 , viljam , i drugi
A oni koji žele prodati skupo dionice kao vi , ruše trgovinu na burzi i tjeraju investitore .
Sad je vrijeme investiranja i ulaganja u gospodarstvo a ne rasprodaja dionica .
Evo već dva mjeseca pratim postove vaših kolega i vaše kojima bezuspješno navlačite kupce na preskupe dionice LKPC i kojima ste uništili trgovinu dionicama LKPC .
Pitam se tko je najveća truba ?

Pozdrav

HAJRO,
vrijeme ce pokazati tko je investitor a tko truba. To sta cijena pada, nije nimalo zabrinjavajuce ako ste upoznati u problematiku !!!

Samo ne zaboravite, da, kada u dogledno vrijeme odleti cijena, vi ce te tada imati novi "nic" i stvoriti ce te se na forumu kao da prvi put ovdije pisete.Da imate malo dostojanstva tada se samnom ne bi raspravljali.

p.s.Da ste bili korektni u dosadasnjem pisanju sigurno bi zadrzali dosadasnji "nic".

Ovo je priča iz današnjih kuloara (ponavljam kuloara da ne bi bilo navlakuše!)

"… prospekt je odrađen, međutim RBA nešto štopa …."
"… do 01.05. izlazi prospekt …"
"… od prvog do drugog kruga proći će svega 7 dana …"

Zna li netko više da podijeli ?

ne znam ništa, ali me čudi… čemu samo 7 dana za prvi krug?

možda je to zbog toga da nas se čim manji broj malih stigne aktivirati pa da čim veća količina dionica ostane za velike?

hmmm… iako su samo kuloari, zamislili ste me… sad ne znam je li to dobro ili nije… ako je iz ovog razloga šta sam ga gore naveo, to i ne bi bilo toliko loše… jer bi to značilo da već imamo nekoga velikoga / neke velike zainteresirane… a to znači samo jedno… [thumbsup]

ne znam ništa, ali me čudi… čemu samo 7 dana za prvi krug?

možda je to zbog toga da nas se čim manji broj malih stigne aktivirati pa da čim veća količina dionica ostane za velike?

hmmm… iako su samo kuloari, zamislili ste me… sad ne znam je li to dobro ili nije… ako je iz ovog razloga šta sam ga gore naveo, to i ne bi bilo toliko loše… jer bi to značilo da već imamo nekoga velikoga / neke velike zainteresirane… a to znači samo jedno… [thumbsup]

[/quote]

Članak 7.

Upis i uplata novih redovnih dionica vrši se u dva kruga:
u prvom krugu pravo upisa dionica imaju postojeći dioničari Društva, koji na dan donošenja ove Odluke imaju status dioničara u Društvu. U prvom krugu dionice se upisuju 14 (četrnaest) dana od dana javnog poziva za upis dionica u prvom krugu, s tim da će u javnom pozivu na upis dionica biti detaljno naznačeno mjesto i vrijeme osigurani za upis dionica putem Upisnica. Postojećim dioničarima Društva omogućit će se upis i uplata dionica do 100% ukupnog broja ovom javnom ponudom ponuđenih dionica. Upisane dionice postojeći dioničari Društva dužni su uplatiti u roku koji će odrediti Uprava Društva u javnom pozivu za upis dionica u prvom krugu.

– u drugom krugu pravo upisa svih preostalih dionica koje nisu upisane u prvom krugu po postojećim dioničarima Društva imaju svi ulagatelji koji imaju sjedište ili prebivalište na području Republike Hrvatske na dan upisa dionica. Upis dionica u drugom krugu trajat će 5 (pet) dana od dana javnog poziva na upis dionica u drugom krugu, s tim da će u javnom pozivu na upis dionica biti detaljno naznačeno mjesto i vrijeme osigurani za upis dionica putem Upisnica. Upisane dionice ulagatelji koji su upisali dionice uDru drugom krugu dužni su uplatiti u roku koji će odrediti Uprava Društva u javnom pozivu za upis dionica u drugom krugu.Detaljna pravila alokacije novih dionica u slučaju da se upiše i uplati veći broj dionica od broja određenog ovom Odlukom, donijet će Uprava i Nadzorni odbor Društva.
[cool]

Pojedinci malo gube živce, heheh jeli ovo idemo na double bottom? [smiley]

Da, meni se isto cini da bi se mogao napraviti DB. S obzirom da je target tog patterna nekih 2650 (uz realnu mogucnost odbijanja od otpora na 2100), to zapravo uopce nije lose.

Dragi ,

jeste li shvatili o čemu ja cjelo vrijeme trubim ?

Kad je bila cijena dionice 1.300 kn u cjelom danu se prodala samo 1 dionica .

Danas kad je cijena 1.200 i nešto kn proda se malo više .

A kad bude moja očekivana cijena 800 kn do 900 kn trgovat će se milionom i doći će investitori .

Na 1.200 kn prisutni su samo Burek-dioničari .

Pozdrav

Evo LKPC je pojeftinila 0,48 % i već su Burek dioničari nahrupili na kupnju .

Kupili su čak 19 dionica LKPC i ostvarili promet od 23.890 kunica .

Inaće interes za trgovinu je mali , investitori se povukli , ostali su samo Burek dioničari .

Nudi se na prodaju 1142 dionice , a na kupnji se traži 124 dionice .

.

@ Pero7

a tko ce prodavati te silne kolicine po 800-900 ?
za kupce se ne bojim..

Vrlo vjerojatno.

Misljenja sam, da je Vlada namjerno odugovlacila sa objavom prospekta, te ( ipak je ovo predizborna godina) da Pomalo sazrijeva momenat za objavu.
Kroz drugi mjesec trebalo je obaviti proces radnickih dionica.
Kroz treci i cetvrti mjesec imali smo demonstracije pa to svakako nije pogodovalo Vladi i ne bi bio naj bolji momenat.
Vec sada se pomalo stvaraju preduvjeti i ista na veliko trazi strane investitore koji bi invetirali u Hrvatsku,mada im je investitor za LKPC vise manje poznat.

Sve u svemu,najbitniji je tajming,tj.da tu privatizaciju prikazu i kroz nju dobiju politicke bodove.Jer sta njima znaci mjesec-dva a PRAVO VRIJEME ZA OBJAVU PROSPEKTA JE PRED NAMA.

[thumbsup]

@ Pero7
a tko ce prodavati te silne kolicine po 800-900 ?
za kupce se ne bojim..

Presmiješno, pa radnici kupuju po 300-400kn, tolike su količine da bi oni to rado uvaljali na 900kn sa 100% zarade. Ja mislim da će biti i po 650-700kn, jer tamo se ide makar nekima to još nije doprlo do mozga.
[/quote]

Kaj smo se opet poceli praviti da ne postoji lockup od 5 godina?

Znam da ovo nema veze sa LKPC ali indirekto i ima.

Američkom HAS-u pogoduje se za uzimanje Plesa u koncesiju?
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/americkom-has-u-pogoduje-se-za-uzimanje-plesa-u-koncesiju%3f,109439.html
Dakle,radi se o tome da se trenutno stvara povoljna gospodarska slika u kojoj zele privuci sta veci broj investitora a Vlada na tome zeli dobiti policike poene.
Zbog toga su produzili rok za prijave.
Isto tako Uprava tj.Vlada ima kupca samo se ceka povoljni trenutak objave.

Kad se vec prica o nesluzbenim detaljima dokapa, da li su se pojavile neke nove (naravno nepotvrdjene) informacije o cijeni u prvom krugu?

Dakle,radi se o tome da se trenutno stvara povoljna gospodarska slika u kojoj zele privuci sta veci broj investitora a Vlada na tome zeli dobiti policike poene.
Zbog toga su produzili rok za prijave.
Isto tako Uprava tj.Vlada ima kupca samo se ceka povoljni trenutak objave.

slažem se, nema drugog objašnjenja za ovo odugovlačenje, jedini razlog je da se sa svim dobrim vijestima vlada nastoji čim više približiti datumu izbora, jer se ona (logično, ali ne baš vjerojatno) još uvijek nada reizboru…

e sad, ključan poticaj za strana ulaganja, a samim tim i za optimizam među i stranim i domaćim ulagateljima novca i pokretačima gospodarstva svakako je datum završetka pregovora, a to više ni sam bog ne zna kad očekivati… i da me euroskeptici ne bi krivo shvatili – pritom ne mislim da je ulazak u eu rješenje svih naših problema, nego se slažem s vesnom pusić kad kaže da, ako ništa drugo, onda taj datum moramo željno iščekivati iz čisto prozaičnih i prizemnih razloga – povlačenja novca iz više vrsta fondova koji su nam zasad nedostižni, a svaka daljnja odgoda je katastrofalna jer em što gubimo novac za 2012. godinu, em što nećemo biti članica eu pa nećemo moći ni sudjelovati u odlukama pri donošenju eu proračuna za period 2013.-2018. godine, dakle nitko nas neće pitati kako i kuda će se usmjeriti milijarde eura u tijelu čiji smo i mi uskoro član…

New Report

Close