LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Paralelno s intenziviranjem izgradnje koridora Vc u RH, a i u BiH( osobno svjedočim ), zanimljivo je jačanje još jednog projekta koji također ima značaj.
Radi se naime o projektu Cargo10.
Cilj ovoga projekta je učiniti konkurentnim željeznički koridorX, ( Salzburg- Istanbul ) u dijelu kojim prolazi kroz područje bivše Jugoslavije, kako bi se dokazalo da može konkurirati koridoru IV( Nirnberg/Dresden-Solun/ Istanbul )
Cijela Alijansa trenutačno pregovara s velikim organizatorom prijevoza i špediterom o prebacivanju vlakova s koridora IV na koridor X.

[thumbsup]

Cargo 10 garantira uspjeh [cool]

Posljednjih mjeseci u tišini se rađa ideja o ponovnom povezivanju željeznica Srbije, Hrvatske i Slovenije, točnije o osnivanju zajedničke tvrtke koja bi se bavila prijevozom tereta na 10. koridoru.

Taj se koridor afirmirao kao jedan od glavnih pravaca koji povezuje zapadnu i istočnu Europu. Zajednička željeznica bila bi vjetar u leđa gospodarstvu, a cijeli projekt, navodno, podupire politika.

Zlatko Rogožar, direktor HŽ Carga, tvrtke koja je i inicirala ideju o osnivanju zajedničke tvrtke, za treći Dnevnik je rekao kako im je osnovni cilj povećati udio prometa na 10. koridoru.

U pitanju je čisti poslovni interes, a imamo i punu potporu politike, istaknuo je Rogožar, dodavši da je njihov prijedlog da se zajednička tvrtka zove Cargo 10. Naravno, s tim se trebaju složiti i ostali suosnivači tvrtke kojoj će sjedište biti u Ljubljani, rekao je.

S obzirom na subotnju odluku VladeRH da trgovačka društva u državnom i pretežito državnom vlasništvu isplate dividendu ,ne vidim ni jedan valjani razlog da cijena dionice LKPC ne raste.
Pa dividenda od minimalno 38kuna po dionici ne bi trebala biti zanemariva.

S obzirom na subotnju odluku VladeRH da trgovačka društva u državnom i pretežito državnom vlasništvu isplate dividendu ,ne vidim ni jedan valjani razlog da cijena dionice LKPC ne raste.
Pa dividenda od minimalno 38kuna po dionici ne bi trebala biti zanemariva.

zašto bi rasla? ako imaš tih 38 kn na računu firme, to je uračunato odavna u cijenu, ako ih izvučeš van tj. isplatiš, dionica vrijedi 38 kn manje
koji bi dakle bio razlog da LKPC počne zbog toga rasti? pa nije to neka extra lova koja je došla u firmu?!?

Kolega, mislim da se zove munjina3,7 dan, prve godine, je potpuno u pravu.
Ta neka, mislim da se zove dividenda uopće nije neka extra lova koja je došla u firmu,već je to nećete vjerovati možda baš vaša extra lova, ako kupite komad.
Ako kupite dva komada to se sve uveća.
Akokupite tri komada, uveća se još i više,,,itd

novci izvuceni od dividende su nesrazmjerno mali u odnosu na novce koji se ocekuju od privatizacije,

Pa naravno kad LKPC ne zarađuje ništa, dobro da uopće imaju 1 lipu zarade kako rade.
[/quote]

Splico,kazu da :VUK DLAKU MJENJA A CUD NIKADA. [tongue]

@pero7
Pa neznam po čemu onda gledaš vrijednost poduzeća ako ti je fundamentalna analiza bezveze, po čemu je podcijenjena? (trenutno ja negovorim od tome hoće li cijena dionice gore ili dole, nego o podcijenjenosti dionice)

"Lipa 'sovka i Bogu je draga "

kolega efodix ,

juće je cijena LKPC na burzi bila 1300 kn i prodala se jedna (1) dionica !
Pametnom dosta , ta cijena je previsoka , ta dionica danas toliko ne vrijedi !
Danas je cijena bila -2,31 % (pad !) cjena dionice 1270 kn i prodalo se 47 komada dionica .
Da je cijena bila 800 kn prodalo bi se nekoliko miliona i privuklo bi Investitore !
Može Pavlović pričati o cjeni 1200 kn do 1500 kn ali takvih budala nema koji će te dionice po toj cijeni kupiti .
Rađe će kupiti na burzi jeftinije .
Da bi uspjela JP LKPC potrebno je prodati 50 % dionica !

Već su mi tri puta nudili dionice u JP i nisam htio kupiti jer su na burzi bile cijene jeftinije .
Sve tri JP su poništene !

@ Petrof ,

naravno da su kod nas fundamentalne analize bez veze .
U tim papirima ima toliko laži i izmišljotina kako bi se investitori prevarili .
Dobar vam je primjer LKPC .

Podcjenjena dionica LKPC ?
Kolega ,pa zašto niste juće kupovali dionice po 1300kn ako mislite da je potcjenjena dionica .
Ja nisam kupio zato jer mislim da je precjenjena .

S obzirom na činjenice da DANAS nije napravljen još Koridor Vc a kada će biti-nezna se , stanje u BiH , stanje u Hrvatskoj , rat u sredozemlju , manje posla u LKPC , itd ,itd ,realna cijena dionice za male poduzetnike (26.01.2011.) je 800 kn !

Pozdrav

.

@pero7
Pa s time se slažem da je moguće da cijena prvog kruga (26.01.2011.) bude 800, to je vrlo vjerojatno,
ali neće se zato spustiti tržišna cijena do te razine, to skoro da nema veze jedno s drugim [undecid]

A dobro, vi nemojte gledati fundamente, vama to nije važno, meni je,
dva čovjeka, dva mišljenja, ali komentirati ćemo 1.4.2012. tko je bio u pravu [thumbsup]

"Lipa 'sovka i Bogu je draga "

Pero7, da istina je da nitko ne kupuje, ali nije bas ni da se masovno prodaje, zar ne? Dosli smo naime u poziciju da oni koji imaju dionicu smatraju da je se ne isplati prodati isto kako oni koji je nemaju smatraju da je u ovom trenutku preriskantno kupiti. Da postoji neka znacajna pretenzija na ovu ili onu stranu, to bi se manifestiralo padom ili rastom cijene na velikim prometima. Ovako, prometi od par komada ne govore bas puno, osim to da vecina investitora ne zna u kojem smjeru ce se stvari odviti. Normalno je da je po 1270 prodano vise nego po 1300 jer da bilo tko hoce prodati ili kupiti vecu kolicinu mora znatno prodrijeti u suprotnu stranu s obzirom na izrazitu supljikavost bida i aska.

Trgovanje u zadnje vrijeme nije nikakva slika vrijednosti dionice.

Definitivno se čeka … ma već sam zaboravio što se čeka … [shocked]

Hajde javim se kad se dosjetim.

Definitivno se čeka … ma već sam zaboravio što se čeka … [shocked]

Hajde javim se kad se dosjetim.

još se nisi dosjetio??? [lol]

da, da, bilo je to tako davno kad su nam rekli da nešto iščekujemo da se uistinu teško više sjetiti o čemu se ono radilo… [angry]

Tuce se po bidu a zivci sve tanji [cool]

New Report

Close