pero(tj hairija) ponavljaš se ko papiga. kojeg vraga ovdje zatrpavaš temu(najviše je zatrpavaš a soliš pamet ostalima kako je tema pretrpana u odnosu na druge) ako te dionica ne zanima po ovim cjenama. ostavi broj telefona ja ću te prvi nazvati kad bude 800 kn(kad na vrbi rodi grožđe).
Ako su radnici kupili dionice LKPC po 400 kn , onda sam ja spreman kupiti dionice LKPC danas po realnoj cijeni između 400 kn i 800 kn .
Jesi li shvatio ?
….i onda ih prodavat, a oni nesmiju još 5 godina. Svašta [huh]
Nije ni ovo za bacit.
Što bi rekli win win situacija
Ovdje je za očekivati da Uprava predloži isplatu dividende od ca. 38 kuna u skladu sa naputkom vlade.
Dividendni prinos od nekih skoro 3 % nije za baciti.
lp
[/quote]
kolega plavi, iznimno vas cijenim kao komentatora i znalca, ali ne vidim znakove ironije u ovom vašem komentaru pa mi nije jasno smatrate li vi uistinu da je moguće očekivati dividendu luke ploče u ovoj situaciji?!
mislim, povećalom se traži strateški partner koji bi kroz dokapitalizaciju ulio značajniju svotu novca (uz male svote nas malih dioničara), a sve u svrhu da se napokon krene u neophodna ulaganja, a vi očekujete isplatu dividende?! pa makar ona iznosila i skromnih 3 %…
molim razjasnite vaša razmišljanja…
ili priznajte da ste se samo izrugivali odluci vlade i komentaru kolege emojnarode…
unaprijed zahvaljujem.
[/quote]
Ne razumijem zašto bi bilo izrugivanje?
Isplata dividende je najnormalnija stvar prilikom poslovanja tvrtke s dobiti.
Ovdje imamo odluku države koja je većinski vlasnik da se ide u isplatu dividende.
lp
[/quote]
ma jasna mi je odluka vlade, čak ima i smisla – zbog cijene zaduživanja na financijskom tržištu, ipak na ovaj način dobiju "besplatni" novac, ali moja poanta je da je dividendu možda moguće izvući iz firmi poput:
INA-e (ali tu trebaju najprije nagovoriti predstavnike mol-a)
HEP-a (100 % u državnom vlasništvu, ostvarili dobit od skoro milijardu kuna)
JANAF-a (u većinskom državnom vlasništvu, dobit 106 milijuna kuna)
HPB-a i CROSIG-a (ovdje se već dugo priča o privatizaciji navedenih firmi, tu je čak i logično izvući praktički kompletne dobiti koje iznose 50 i 87 milijuna kuna prije privatizacije)
pa hajde, čak i KONČAR-a kako navodi poslovni dnevnik (dobit 173 milijuna kuna)
ali LUKA PLOČE ima (ne umanjujem njen značaj, ali ipak) relativno malu dobit za punjenje državnog proračuna u iznosu 15 milijuna kuna, dakle državi bi išlo minornih 5 milijuna kuna… zaista mislite da će se odlučiti na to u situaciji kad, kao što sam već naveo, povećalom traže strateškog partnera, a pred nama su investicije od kojih zavisi hoću li se ja (i svaki drugi pametni mali dioničar) povući iz ove dionice jer čekam već PREdugo na povrat investicije… nažalost (ili na sreću) nisam dej trejder, nego dugoročni investitor, ali ovo šta sam proživio s lukom ploče u proteklih 5 godina zaista dovodi moje strpljenje na krajnji rub, još jedan zajeb ove uprave i mislim da me ova dionica neće vidjeti više nikad! mada vjerujem u njen potencijal više nego u ijednu drugu na ZSE. osim možda kad su u pitanju HEP i CROSIG, he he… [proud]
eto, toliko od mene zasad, čekam vaš odgovor…
Državi nikad dosta novaca za djelenje raznih nezarađenih poticaja .
Dali će se djeliti dividenda zavisi od odluke Skupštine !
S obzirom na situaciju , krizu, recesiju , pametan gospodar nebi isplaćivao dividendu već bi uložio u posao !
efodix ,
veliki broj investitora je prodao svoje dionice (ispod nabavne cijene) i novce uložio u banke na štednju s kamatom 3 % .
Pa to je opće poznata stvar .
Ja nemam ni kune u banci , sav višak novaca ulažem u dionice .
Nastojim da dionicu kupim po realnoj cijeni .
LKPC ?
Ako su radnici kupili dionice LKPC po 400 kn , onda sam ja spreman kupiti dionice LKPC danas po realnoj cijeni između 400 kn i 800 kn .
Jesi li shvatio ?
Pozdrav
Cuj, mogu ja recimo dati prijatelju novi BMW ispod cijene za 5000 kuna, medjutim to ne znaci da je to realna cijena niti da ga za te novce mozes naci u oglasniku. Ali dobro, tvoji su novci, slobodno ti cekaj na 400kn kolko god hoces.
I gle, daj makni vise tog bota koji dijeli jedinice, jer me na taj nacin ne bus natjerao da prestanem komentirati nego cu otvoriti alta za kojeg me onda nije briga koliko mi jedinica dijelis, ok?
pero(tj hairija) ponavljaš se ko papiga. kojeg vraga ovdje zatrpavaš temu(najviše je zatrpavaš a soliš pamet ostalima kako je tema pretrpana u odnosu na druge) ako te dionica ne zanima po ovim cjenama. ostavi broj telefona ja ću te prvi nazvati kad bude 800 kn(kad na vrbi rodi grožđe).
Kolegice rita tj hairija ,
ne zanima me LKPC po ovoj cijeni , to si dobro pogodila .
A ne zanima ni nikog drugog !
Danas ste uspjeli nasanjkati samo jednog koji je uspio kupiti čak jednu (1) cijelu dionicu LKPC .
Zašto nitko ne kupuje dionice LKPC ?
Zato jel su preskupe s obzirom na okolnosti i vrijeme .
Ponudite dionice malim dioničarima (26.01.2011.) po 800 kn pa čete vidjeti da će se kupovati .
Ja priznajem da me LKPC ne zanima po 1300 kn , a vas ako zanima zašto ne kupujete ?
Najljepše se zahvaljujem na vašoj telefonskoj ponudi , burzu pratim svakodnevno na računalu .
Pozdrav
novci izvuceni od dividende su nesrazmjerno mali u odnosu na novce koji se ocekuju od privatizacije,
Pa naravno kad LKPC ne zarađuje ništa, dobro da uopće imaju 1 lipu zarade kako rade.
Kolegice rita tj hairija ,
ne zanima me LKPC po ovoj cijeni , to si dobro pogodila .
A ne zanima ni nikog drugog !
Danas ste uspjeli nasanjkati samo jednog koji je uspio kupiti čak jednu (1) cijelu dionicu LKPC .
Zašto nitko ne kupuje dionice LKPC ?
Zato jel su preskupe s obzirom na okolnosti i vrijeme .
Ponudite dionice malim dioničarima (26.01.2011.) po 800 kn pa čete vidjeti da će se kupovati .
Ja priznajem da me LKPC ne zanima po 1300 kn , a vas ako zanima zašto ne kupujete ?
Najljepše se zahvaljujem na vašoj telefonskoj ponudi , burzu pratim svakodnevno na računalu .
Pozdrav
[/quote]
Ja se pitam zašto ne pogledati s druge perspektive, danas smo uspili nasanjkati nekoga tko je prodao jednu (1) cijelu dionicu.
Moje stajalište je da nikoga nezanima prodaja po ovoj cijeni jer je preniska i misle da će gore.
Zašto nitko neprodaje dionice LKPC??
Jeli to zato što su prejeftine s obzirom na okolnosti i vrijeme?
Ponudite dionice malim dioničarima (26.01.2011.) po 1200 kn pa čete vidjeti da će se kupovati s obzirom da će drugi krug biti puuuuno veći što će utjecati na BVPS i bilancu firme te njen obrtni kapital.
Ja priznajem da me LKPC ne zanima da prodam po 1300 kn , a vas ako zanima zašto ne prodajete ?
Nenapadam vas kolega samo pitam, recite mi što je obrtni kapital i kako on utjeće na firmu te zbog kojih razloga će se povećati BVPS i zašto to ima razloga da cijena raste ili pada? Kako vi određujete vrijednost poduzeća, s obzirom na što? Čemu pridonosi omjer cijene i zarade?
Ako odgovorite u razumnim okvirima na pitanja ja ću smatrati da imate razuman stav i argumente te se neću više mješat, a ako mi neodgovorite, time sami možete vidjeti da su vam to želje a ne reala.
Pozdrav
Petrof ,
Papir podnosi sve .
Ne nasjedam na razne frizirana fundamente , TA i grafikone .
Samo pogledajte bilancu i sutradan ispravak bilance LKPC.
Valjda se sječate da se ista dionica prodavala po 400 kn i po 6.000 kn .
Šta se promjenilo da je cjena toliko različita .
Nemogu ponuditi na prodaju moje dionice jer trenutno nisu na prodaju .
Samo kupujem po realnoj cijeni .
Cijena od 1.300 kn nije realna .
To vam je isto kao da HT pokušate prodati po 500 kn .
Uspjeli bi prodati jednu dionicu .
A po cijeni od 300 kn HTa se dnevno proda i nekoliko miliona .
Cijena od 800 kn za LKPC je realna cijena za male dioničare (26.01.) DANAS !
A kad jednom u dalekoj budučnosti bude sagrađen Koridor V cijena će biti značajno veća .
Pozdrav
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/eib-necemo-financirati-peljeski-most,108930.html
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Ekonomija/EIB-Necemo-financirati-peljeski-most-jer-vam-ne-treba
nije baš nevažna vijest, mada nema izravne veze s LKPC… bitno da oni nama i bosancima šta prije posude štagod love za taj nesritni Vc… [pray]
Poštovani kolege,
Europska investicijska banka ( EIB ), U iduće dvije godine pojačat će plasmane, pri čemu će prioritet imati projekti iz sektora transporta i okoliša. Za RH je rezervirano od 400 do 500 milijuna eura.
EIB je spreman financirati radove na koridoru Vc u tekućoj godini.
Paralelno s intenziviranjem izgradnje koridora Vc u RH, a i u BiH( osobno svjedočim ), zanimljivo je jačanje još jednog projekta koji također ima značaj.
Radi se naime o projektu Cargo10.
Cilj ovoga projekta je učiniti konkurentnim željeznički koridorX, ( Salzburg- Istanbul ) u dijelu kojim prolazi kroz područje bivše Jugoslavije, kako bi se dokazalo da može konkurirati koridoru IV( Nirnberg/Dresden-Solun/ Istanbul )
Cijela Alijansa trenutačno pregovara s velikim organizatorom prijevoza i špediterom o prebacivanju vlakova s koridora IV na koridor X.