LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Poštovani kolege investitori LKPC ,

koja je prava cijena ?

Ona koju hoće kupac platiti !

A za male dioničare (26.01.2011.) ?

Po meni je to cijena između 400kn i 800 kn .

Ako cijena bude previsoka , onda mi , mali dioničari nećemo kupiti dovoljan broj dionica (50+1%) pa se JP može i poništiti .

Pozdrav

.

Ja vjerujem da prospekta neće biti još neko vrijeme jer se približavaju izbori a i cijena će biti povezana s time. Vjerojatno za nas koji imamo pravo na povlaštene dionice ( 26.1.2011) cijena neće biti iznad 6000 kn.

[color=blue][/color]vizionar

Ja vjerujem da prospekta neće biti još neko vrijeme jer se približavaju izbori …

Dokapitalizacija je "lik i dijelo" trenutno vladajuće stranke,
po tome bi se realizacija tj. finiš procesa oko LKPC trebao završiti "dok je vrijeme …".

Poštovani kolege investitori LKPC ,

koja je prava cijena ?

Ona koju hoće kupac platiti !

A za male dioničare (26.01.2011.) ?

Po meni je to cijena između 400kn i 800 kn .

Ako cijena bude previsoka , onda mi , mali dioničari nećemo kupiti dovoljan broj dionica (50+1%) pa se JP može i poništiti .

Pozdrav

Da, i onda ćeš čekati i gledati dali će netko u drugom krugu iskoristiti tvoje pravo?

Ovo je još jedna od onih duda – logika.

Provokatori ne posustaju…

Sve je moguće…

Luka Ploče d.d. – Obavijest o prijenosu dionica HFP radnicima Grupe Luka Ploče

http://www.zse.hr/default.aspx?id=34618

Kolege,

mislim da je prošli prijedlog dokapitalizacije (2007.) bio korektniji od ovog koji se sada s neizvjesnošću provodi( na riječ vjerujemo Pavloviću da neće male dioničare izigrat), naime nije se radila diferencijacija rada i kapitala( što odlično Bošković piše ).

Još uvijek tvrdim da je moguće zadovoljiti:
a) interes radnika ( dobili po povlaštenim uvjetima 50.000 dionica od 500.000, b) interes malih dioničara( da ostvare pravo kupnje u prvom krugu po povoljnim uvjetima), c) interes države da zaradi od prodaje paketa dionica strateškom partneru, d) interes društva Luka Ploče ( dobivanjem ulaganja u razvoj što ima širi značaj) , e) interes lokalne zajednice, f) interes privatnog partnera koji ulazi u vlasničku strukturu ovog prema financijski rezultatima odličnog poduzeća.
Gospodine Pavloviću imam još uvijek u Vas povjerenja, ali ne pomišljajte nas iznevjeriti.
Nemojte da se na malim dioničarima prelamaju koplja jer morat ćemo drugačije razgovarati.
Ima nas ovdje dioničara već dvije, tri, četiri ,pet godina i pošteno smo kupovili naše dionice na Burzi, dividendu podsjećam nismo dobivali i zahtjevamo također povlašteni status.
Zakonski se ne može u pravnoj državi i na uređenom tržištu kapitala štititi interes radnika na uštrb interesa dioničara.

@Malidion
Odlicno ste to napisali i upravo zbog takvih stvari vjerujem da ce se pronaci odgovarajuci Model po kojemu se mogu zadovoljiti SVE STRANE a pogotovo sam se u to uvjerio kada sam bio na GS.

@ Malidion

Potpuno se slažem sa vama kolega, samo šteta što se mi mali dioničari radi zaštite naših interesa nismo organizirali u udrugu. (još uvijek to možemo napraviti).

http://www.poslovni.hr/vijesti/mostarski-aluminij-i-glencore-potpisali-ugovor-o-suradnji-175491.aspx

evo da još ne čekamo prospekt

[pray]

ništa od hanfe ni danas.

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

Prijedlog:

@Malidion

Odlicno ste to napisali i upravo zbog takvih stvari vjerujem da ce se pronaci odgovarajuci Model po kojemu se mogu zadovoljiti SVE STRANE a pogotovo sam se u to uvjerio kada sam bio na GS.

Ja predlažem: ili, ili:

1. Model bez trgovine s pravima – odlično za cijenu dionice i jačanje firme kroz prikupljanje kapitala- firma bi ovim modelom uspjela prikupiti najviše kapitala.

2. Model s trgovanjem pravima – na način da država ponudi najprije dioničarima svoj dio kako bi istima kompenzirala povoljnu prodaju dionica radnicima.

Sve je moguće…

Ali tko mene sluša ili pita?

Prijedlog:

@Malidion

Ja predlažem: ili, ili:

1. Model bez trgovine s pravima – odlično za cijenu dionice i jačanje firme kroz prikupljanje kapitala- firma bi ovim modelom uspjela prikupiti najviše kapitala.

2. Model s trgovanjem pravima – na način da država ponudi najprije dioničarima svoj dio kako bi istima kompenzirala povoljnu prodaju dionica radnicima.

Sve je moguće…

Ali tko mene sluša ili pita?
[/quote]

Što se tiće države,
mislim da će ona biti mudra u sljedeće-odabranom koraku, ona kao što znamo neće sudjelovati u dokapitalizaciji te ja mislim da bi trebala svoja prava prodati u drugom krugu,
to jest stavit ih na "dražbu" u drugom krugu te s time postići jako visoku cijenu koja vjerujem da će biti takva u drugom krugu.
Vidjeti ćemo, nadam se što prije. [thumbsup]

"Lipa 'sovka i Bogu je draga "

New Report

Close