LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

[yawn]
Nema niti slova "T" od trgovanja,pogotovo nema na vidiku niti "P" od PROSPEKTA. [kiss]

Koje su rezervne opcije u slučaju da se stvar odgodi do daljnjeg ,ili nedaj bože nebude ništa od prospekta ??

Nemislim ništa loše ,čisto razmišljanje.
[/quote]
Kolega dokap je gotova stvar samo je pitanje vremena objave prospekta.U dokapu se treba skupiti 45 milja € hm kako to izvest kad znamo da nas mali dioničara ima 2480 koji držimo u prosjeku 24 dionice a mislim čak i manje.Meni se čini da je neupitna privatizacija samo tko je kupac,kupci.Koliko se sjećam spominjalo se 4-5 potencionalni kupaca ali mislim da su to sve sitne ribice…………..D..A..J..T..E..———-P..R..O..S..P..E..K..T……RBA-LKPC…idemo……………………
[/quote]

Dokap ide to je svakako gotova stvar ,mislim da je pitanje DANA.

Zar mislite da bi radnici dozvolili da im se odbije od place 200-300 kn svaki mjesec ZA NESTO U STO NISU SIGURNI ?

p.s.Mislim kad bi nesto krenulo naopako, da bi TONKA iskopala oči PAVLOVIĆU.

BILO BI OČIJU PO ZIDU [lol] [lol] [lol]

Kad se samo sjetim kako je mene napala na GS !!!!
Jos imam nocne more [kiss]

Poštovani Investitori LKPC ,

Nadam se da će Vlada ,Uprava i R banka Malim dioničarima (26.01.2011.) ponuditi raspon cijene između 400 kn i 800 kn što bi bilo realno .
A što se tiče strateškog partnera , nejde to baš tako lako . Neko je prije desetak dana na ovom Forumu spomenuo da bi to mogli biti Mađari po 400 kn .

Mogu vam iz iskustva spomenuti kako je bilo kod prodaje 25+1% INE Mađarima : Mađari su dobili dionicu po 1000 kn a mi Mali dioničari smo platili 1.690 kn !
Naša draga Vlada (SDP i HNS) je nas Hrvatske građane Ošišala prodajući nam dionice 69 % skuplje !

Pozdrav

Evo to sam napisao prije dva tjedna i ništa se nije promjenilo do danas , nema Prospekta a dionica lagano tone iako vi i dalje drukate !
Da bi JP LKPC prošla potrebno je prodati 50+1 % dionica ili se JP poništava !
S obzirom na stanje u Hrvatskoj ,BiH , S.Africi , Japanu a i cijelom svijetu svi se boje da će biti teško prodati toliku količinu dionica u zadanom roku .
Zbog toga još nema Prospekta !

Pozdrav

.

…..
Sljedeci korak vidim u prodaji PRAVA pa tek nakon toga ide PROSPEKT.
Mislim da narednih dana mozemo ocekivati i jedno i drugo.
……
Ako netko ima drugacije misljenje neka me SLOBODNO ISPRAVI.

p.s.

ZAJEDNO SMO JACI. [thumbsup]

Prodaja prava prije prospekta … hmm,
mojem novcu se to ne dopada, ne bih volio da tako bude jer se kupuje/prodaje pravo dokapa na neviđeno, iako, ako će na taj način pokušati marginalizirati što više malih dioničara da odustanu od dokapa, prodajom prava, znači samo jedno: privatizacija će biti skupa skupa … [tongue]

Poštovani Investitori LKPC ,

Nadam se da će Vlada ,Uprava i R banka Malim dioničarima (26.01.2011.) ponuditi raspon cijene između 400 kn i 800 kn što bi bilo realno .
A što se tiče strateškog partnera , nejde to baš tako lako . Neko je prije desetak dana na ovom Forumu spomenuo da bi to mogli biti Mađari po 400 kn .

Mogu vam iz iskustva spomenuti kako je bilo kod prodaje 25+1% INE Mađarima : Mađari su dobili dionicu po 1000 kn a mi Mali dioničari smo platili 1.690 kn !
Naša draga Vlada (SDP i HNS) je nas Hrvatske građane Ošišala prodajući nam dionice 69 % skuplje !

Pozdrav

Evo to sam napisao prije dva tjedna i ništa se nije promjenilo do danas , nema Prospekta a dionica lagano tone iako vi i dalje drukate !
Da bi JP LKPC prošla potrebno je prodati 50+1 % dionica ili se JP poništava !
S obzirom na stanje u Hrvatskoj ,BiH , S.Africi , Japanu a i cijelom svijetu svi se boje da će biti teško prodati toliku količinu dionica u zadanom roku .
Zbog toga još nema Prospekta !

Pozdrav
[/quote]

Mislim da su tvoja ocekivanja o realnoj cijeni malo preoptimisticna. Zbog cega bi drzava malim dionicarima davala dionice po 400kn? Mogu onda odmah i svakom dionicaru isplatiti 10 000 kuna u kesu na racun, nek mu se nadje. Nije drzava dobrotvorna organizacija.

Naplatiti malim dionicarima skuplje od velikog ponudjaca sigurno nece, jer ce ovaj moci kupiti pravo na dokap.

efodix ,

pravu cijenu je Država već bila odredila kad je zaposlenicima ponudila dionice ( 2.put) po 400 kn !

Pa ne misliš valjda da bi nas, male dioničare naša Država trebala ošišati prodajuči nam dionice po 800 kn ili skuplje ?
Ako pročitaš moj tekst kako nam je Država (SDP i HNS) prodala dionice INE po 1690 kn a Mađarima po 1000 kn , bit će ti jasno da je kod nas sve moguće .

Nije nemoguće da LKPC prodaju Mađarima po 400 kn a nama po 800 kn ili još skuplje .

Pozdrav

.

Gledaj, Madjarima je drzava prodala Inu 2003. godine dok se njom uopce ni nije trgovalo na burzi, a gradjanima je prodala krajem 2006. dok je cijena na burzi bila nekih 2200 kuna. Nije tu drzava osisala gradjane, barem ne one koji su tu dionicu kupili po 1690. Eventualno mozes reci da je osisala sve gradjane Hrvatske jer je prodala po 1000kn/komad ulog u firmi za koju su investitori na trzistu bili voljni dati preko 2000.

Takodjer, nije mi bas jasno kako bi te to drzava osisala da ti proda LKPC po, recimo, 1200 kuna, kad je trenutna cijena na burzi veca od toga? Moglo bi se eventualno reci da te nije tretirala jednako dobro kao radnike, ali dok god si prosao bolje nego bi prosao na burzi nemas se realno kaj zaliti.

Na kraju krajeva, ne bi bilo prvi put da drzava kupuje glasove davanjem povlastenih dionica radnicima po cijenama debelo ispod trzisnih. To kaj HDZ pokusava kupiti par stotina glasova na nacin da radnicima luke da 3-4 komada po 400kn ne znaci da se i dionica kao takva vrednuje 400 kuna.

Gledaj, Madjarima je drzava prodala Inu 2003. godine dok se njom uopce ni nije trgovalo na burzi, a gradjanima je prodala krajem 2006. dok je cijena na burzi bila nekih 2200 kuna. Nije tu drzava osisala gradjane, barem ne one koji su tu dionicu kupili po 1690. Eventualno mozes reci da je osisala sve gradjane Hrvatske jer je prodala po 1000kn/komad ulog u firmi za koju su investitori na trzistu bili voljni dati preko 2000.

Takodjer, nije mi bas jasno kako bi te to drzava osisala da ti proda LKPC po, recimo, 1200 kuna, kad je trenutna cijena na burzi veca od toga? Moglo bi se eventualno reci da te nije tretirala jednako dobro kao radnike, ali dok god si prosao bolje nego bi prosao na burzi nemas se realno kaj zaliti.

Na kraju krajeva, ne bi bilo prvi put da drzava kupuje glasove davanjem povlastenih dionica radnicima po cijenama debelo ispod trzisnih. To kaj HDZ pokusava kupiti par stotina glasova na nacin da radnicima luke da 3-4 komada po 400kn ne znaci da se i dionica kao takva vrednuje 400 kuna.

Ja ipak mislim da je država građane u odnosu na velike investitore – madžare, nakon što je država prodala građanima po 1690 ipak te iste građane " ošišala " , jer je madžarima dala dodatan broj dionica oko 1000kn – zašto i građani u dodatnom krugu nisu mogli učestvovati po 1000kn ???Nebi li netko za ovakvo poklanjanje obiteljskog srebra ( u drugom krugu ) trebao malo pogledati Remetinec iznutra ???

Da li je netko dobio odgovor od HANFA-e o ocjeni zakonitosti prodaje drž. dionica LKPC zaposlenicima po 400kn?

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Ja ipak mislim da je država građane u odnosu na velike investitore – madžare, nakon što je država prodala građanima po 1690 ipak te iste građane " ošišala " , jer je madžarima dala dodatan broj dionica oko 1000kn – zašto i građani u dodatnom krugu nisu mogli učestvovati po 1000kn ???Nebi li netko za ovakvo poklanjanje obiteljskog srebra ( u drugom krugu ) trebao malo pogledati Remetinec iznutra ???
[/quote]

To sve stoji, ali kako ce ovdje drzava ostetiti male investitore kad ce se moci kupiti prava za dokap na burzi? Ako ti cijena bude previsoka, onda mozes prodati prava, a ako i tome koji bi kupio prava cijena bude previsoka, onda dokap kao takav nece uspjeti pa se to drzavi ne isplati.

Da li je netko dobio odgovor od HANFA-e o ocjeni zakonitosti prodaje drž. dionica LKPC zaposlenicima po 400kn?

Tesko da bi se to moglo proglasiti nezakonitim s obzirom da se dogodilo vec vise puta u proslosti na raznim dionicama.

Luka Rijeka: Sindikati traže upis novog paketa dionica

Predstavnici dvaju lučkih sindikata i umirovljenika riječke Luke danas su uputili zahtjev Vladi da što prije donese odluku o upisu i kupnji dionica po povoljnijim uvjetima radnicima i umirovljenicima Luke Rijeke, naglasivši da model prodaje dionica Luke Ploče, koji je prihvaćen u siječnju ove godine, nije prihvatljiv zaposlenicima i umirovljenicima riječke Luke.

p.s. Ne odgovara im model PRODAJE.Ocito zele odmah prodati.
Biti ce DAJ STA DAS.

Kod nas je to puno pametnije.Mislim na radnicke dionice.

Opet nista od Hanfe…

http://www.hanfa.hr/index.php?LANG=HR&MENU=top&ID=0&AKCIJA=4

Do kada ce to tako? [undecid]

A random walk down Wall Street...

New Report

Close