LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ali kad smo več kod 1:1,mjenjam jednu DLKV-R-A za JEDNU lkpc-r-a .Omjer 1:1 he he he

Ja mijenjam svoje 3 LKPC-R-A za tvojih 5 LKPC-R-A. Omjer 1:1.4 🙂

Ja mijenjam svoje 3 LKPC-R-A za tvojih 5 LKPC-R-A. Omjer 1:1.4 🙂

Lapsus calami. Ali ponuda stoji. [smiley2]

Ne mogu pristati,nažalost.Meni najviše odgovara tumačenje kolege Smal Fish iz jednog njegovog posta namjenjenog meni prije nekoliko dana.Evo kako glasi-…znači ako imaš 5% luke ploče, upisuješ 5% novih dionica, što je 140% prijašnjeg broja dionica…mogu i nacrtati ako treba… [smiley2][smiley2]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Objasnit ću mu ja:

1.) tvoj saldo prije dokapitalizacije = n dionica

2.) dokapitalizacija

2a) prvi krug -> upisuješ: n x 1,4 = m novih dionica ; …gdje je m = 140% n
***n je “prijašnji broj dionica”

3) tvoj saldo nakon prvog kruga = m (novih) + n (starih) dionica

Imam 5%,recimo da je to u brojkama 100. Upisujem 5% novih dionica,opet u brojkama 100.[/b] E ,sad je,po tvome, ova nova stotka u odnosu na onu prvu stotku 140%???Mislim………..

Govorimo o ovoj rečenici kolega strategos i ni o čemu drugome:-…znači ako imaš 5% luke ploče, upisuješ 5% novih dionica, što je 140% prijašnjeg broja dionica…mogu i nacrtati ako treba…

Rečenica je trebala glasiti-imaš 5% od izdanih dionica i na osnovu toga upisuješ 5% od novih dionica.Pošto je broj novih veči od broja več izdanih za 40%,upisao si 140%.Onda bi mojoj baki odmah bilo jasno……[smiley8]

Možda,ali imam svoj nivo komunikacije,ne vrijeđam nikoga,jer kad vrijeđaš nekog u stvari opisuješ sebe .
(OSNOVE PSIHOLOGIJE)

Preporučio bi Small Fishu i Strategosu koji su 100% u pravu, da ne nasjedaju na ove jeftine provokacije Goluba koji već po n-ti put piše iste gluposti. Dotični Mr. očito skreće raspravu s bitnih tema i ne vrijedi trošiti svoje vrijeme na bilo kakvo dokazivanje tko je tu u pravu.

Osobno sam odlučio da ću potpuno ignorirati bilo kakve njegove iduće poruke na ovu tematiku pa mislim da bi i za ostale bilo pametno da isto postupe. Imamo mi kudikamo bitnijih tema koje ovdje možemo otvoriti.
Ako već nastavi u istom stilu, pustite čovjek nek priča sam sa sobom pa da vidimo dokle će.. [smiley8]

Pošto smo se jučer već poprilično uvjerili da je ona vijest na business.hr plasirana bez ikakve podloge i vjerodostojnog izvora, a vlada i nadležni resori se nisu ničim službeno oglasili što bi bilo nepovoljno za nas, zanima me jedna stvar.
Šta mislite, da li bi sad bilo pametno ići na HANFU i SDA tako da optužimo tog famoznog Tomislava Petrova, business.hr i izdani članak, bez uplitanja bilo koga drugoga(pošto nema službene obavijesti vladajuće garniture) i da tražimo poništenje svih transakcija od trenutka objave obavijesti u srijedu.
Mislim, pozitivno bi bilo to što bi dali packe ovima koji su iskoristili rušenje cijene i metež koji je nastao na štetu malih i neiskusnih igrača, te da im pinka koju je dobio Petrov nije koristila. Ali, isto tako s druge strane, da uspijemo u našem planu, da li bi još više zakomplicirali situaciju i ulili dodatno nepovjerenje u nove investitore u ovu dionicu?!
Osobno nisam prodao ništa iz svog portfelja, i pretpostavljam da su isto učinili svi iskusniji i imalo razboriti vlasnici. Nažalost, puno malih se uhvatilo na udicu pa eto..

Sva mišljenja dobrodošla.

Ja sam razmišljao isto kolega ravovski u svakoj iole normalnijoj državi zbog ovoga bi netko otišao na debelu robiju , pa u 10 minuta su neiskusni izgubili desetine tisuća kuna, dok su neki bogme i dobro iskoristili situaciju, možda čak i sam dotični novinar. Jučer je nakon završetka blokade kupnja bila veća od prodaje što je nevjerojatno nakon ovakvih šokova, dakle netko očito nešto zna dok je isto tako očito da su se jadni mali ulagači poplašili i bježe glavom bez obzira što također nikada neću razumjeti. Dugoročno se na ovoj dionici teško može izgubiti ja u to ne vjerujem
Jedino treba sve dokazati, možda je netko iz vlade stvarno i rekao to što je rekao ali onako usput na izlasku iz wc (vjerojatno je tako i bilo ili u najboljem slučaju da su novinari čekali negdje ispred zgrade). Vrlo indikativno je i to zašto se baš sada to objavljuje??? Očito je nekome u interesu da se napravi ovaj kaos. da je cijena npr ostala 4500 kn siguran sam da ne bi bilo nikakvih vijesti niti bi itko išta pitao oko LKPC.
Ja svoje dionice ni u ludilu ne mislim prodavati, jer sam ih i uzeo za držati najmanje 3 godine tako da me ova situacija ne brine financijski, ali me ljute ovakve sprdačine koje se dešavaju, a ako se netko ne pobuni ili ne bude kažnjen dešavat će se i ubuduće.
U svakom slučaju još jedna informacija je poznata, nakon dokapitalizacije cijena pada na cca 4000 kn.
Ja sam za to da se Hanfa uključi u ovo definitivno pa jednom se ovome mora stati na kraj.

Šta mislite, da li bi sad bilo pametno ići na HANFU i SDA tako da optužimo tog famoznog Tomislava Petrova, business.hr i izdani članak, bez uplitanja bilo koga drugoga(pošto nema službene obavijesti vladajuće garniture) i da tražimo poništenje svih transakcija od trenutka objave obavijesti u srijedu.
Mislim, pozitivno bi bilo to što bi dali packe ovima koji su iskoristili rušenje cijene i metež koji je nastao na štetu malih i neiskusnih igrača, te da im pinka koju je dobio Petrov nije koristila. Ali, isto tako s druge strane, da uspijemo u našem planu, da li bi još više zakomplicirali situaciju i ulili dodatno nepovjerenje u nove investitore u ovu dionicu?!
Osobno nisam prodao ništa iz svog portfelja, i pretpostavljam da su isto učinili svi iskusniji i imalo razboriti vlasnici. Nažalost, puno malih se uhvatilo na udicu pa eto..

Sva mišljenja dobrodošla.

To se tako ne radi, mislim na poništenje transakcija. Potrebno je tužiti Business.hr jer za to ima osnovica i onda oni nadoknađuju gubitke uzrokovanim objavljenim neistinama. G. Petrov tu nije bitan, njega kažnjava Business.hr i recimo odbija mu od plače 50% dok ne isplati štetu koju je prouzrokovao čitateljima. Čist hipotetski. Aktualni primjer je tužba Konstruktora protiv Slobodne Dalmacije.

Još nešto, zašto bih ja bio kriv ako sam imao postavljen nalog na 4000. Ne čitam Business.hr i nisam u nikakvoj vezi s uvaženim gospodinom novinarom.

New Report

Close