LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Najbolje poslovne rezultate lani je zabilježila Luka Ploče. Uz blagi rast ukupnih prihoda od 6,5 posto na 166,7 milijuna kuna, neto dobit je skočila gotovo pet puta na 17 milijuna kuna

http://www.vjesnik.hr/html/2011/03/02/Clanak.asp?r=gos&c=1

"Ušminkana mlada" pred dokapitalizaciju!!!
A "mladoženje nigdje"!!!
Tek uzgred u Poslovnom imate i članak o šteti za LKPC i BiH vezano za nemire u Africi!!!
Ne treba "vaditi" samo dobre vijesti,već treba biti objektivan.
Citira se čak i Vjesnik koji ima minornu nakladu?!
Osim toga to je stara vijest!!!
Pozdrav
[/quote]
Zanimljivo je "kolega bisakovi" komentirao i slažem se sa navedenim slikovito rečenim.
Naime, već sam se osvrnuo na izvještaj LKPC i ukazao da je dobit od 17 mil.kn rezultat koji nije došao iz poslovanja jer su prihodi rasli sa 156 mil.kn na 159 mil.kn. Dakle, dobit je rezultat finan.prihoda koji su veći za 7,2 mil.kn te imate manju amortizaciju za 2 mil.kn te porez na dobit koji je mizeran te iz toga se vidi da je realna dobit na razini 5-7 mil.kn.

Zatim, imate investicije od 7,8 mil.kn i mizeran dug pa što uprava ne investira, što se čeka?
Samo se najavljuju projekti i investicije pa zašto ne podignu neki kredit od poslovnih banaka te iz redovnog poslovanja ne investiraju(nisam rekao da moraju 300 mil.kn investirat ali mogu bar 50 mil.kn jer nisu zaduženi). Naime i čekanje košta, u 2009.godini imaju 19 mil.kn investicija a uprava ima mogućnosti pokrenuti investicijski ciklus ali oni čekaju, smanjuju zaduženja te "traže mladoženju" kako veli bisakovi.

Štednja je mudrost trošenja.

drugi krug je privatizacija i može ići koliko god netko želi platiti. nijedan partner ne želi državu u vlasništvu tako da je sigurno spreman platiti više ukoliko je njen udio nebitan za donošenje odluka. ja iskreno mislim da se radi o nekih 50-ak% više. ali osim osjećaja nemam nikakve činjenice kojima bih to potkrijepio.

Zanimljivo,
ukoliko možete da komentirate svoje mišljenje u vezi privatizacije i prodaje ove tvrtke za nekih xyz mil.kn i obveze za preuzimanje koja im slijedi jer na skupštini nije izglasano da ne treba biti ponuda za preuzimanje što upućuje da ukoliko netko stekne 25% +1 dioncu da moraju dati ponudu za preuzimanje od xyz mil.kn što nije malen zalogaj.
Naime, kriza jest, velika nelikvidnost i stečajevi uz kreditna opterećenja većine tvrtki su uteg.
Stranci su spominjani ali mislim da su oni imaju prioritet te možda atraktivnija ulaganja od LKPC.

Nemam loše namjere, htio bih čuti vaše mišljenje jer sam mali dioničar ad plastika a znamo da se nitko nije javio za kupnju 25% udjela za 100-njiak mil.kn i obvezu za preuzimanje koja bi uslijedila od nekih 500 mil.kn bankarske garancije ukoliko nemaju ta sredstva.

Pitam zbog "domaće recesije" koja već prelazi u stagnaciju, te ne ulazim u vrednovanje tvrtke već psihološki aspekt uz "druge prilike" možda strateški važnije za preuzimanje od strane domaćih investitora ili stranih investitora.

Ovo je dionica na kojoj se ubjedljivo najviše druka i pričaju bajke da ovo vrijedi ovoliko, vrijedi onoliko, ovo trenutno vrijedi 1420 kuna a kada izađe prospekt vrijediće i manje, neki su toliko zaglabili da sami sebe uvjeravaju u veličanstven rasplet, u enormnu zaradu a u stvari broje gubitke koji će se još povećati, u te svoje priče uvjeravaju i druge kolege forumaše.
Pa zar vi stvarno mislite da veliki fondovi ne znaju kako izgleda prospekt i da bi vama prepustili zaradu, pa zar vam nije jasno da jedna banka radi prospekt za dokap pa zašto ona ne kupuje, pa zar se nimalo ne upitate, pa zar mislite da oni ne vole zaraditi.
Sramotno je što se ovoliko dugo čeka prospekt a u međuvremenu se lovi u mutnome, pa da ima imalo morala i pravde HANFA je davno trebalo obustaviti trgovinu sa ovom dionicom, kad se kod oglasi netko od uprave kaže da će prospekt biti gotov za 10 dana i tako već skoro godinu dana a ko ne više, pa zapitajte se malo kome odgovara trgovina u mutnome, vama koji nemate nikakve informacije ili njima koji rade prospekt po kome će ići dokap i njima kojima su poznate sve činjenice oko dokapa.
Sretno i sve najbolje ali mi tako moram priznati ne izgleda.

stvar je u tome da ja upravo vjerujem da je malo atraktivnijih ulaganja na našem tržištu. već sam napisao zašto, a ponovit ću to da ima gotovo monopolistički položaj. to što je kriza samo je prednost kod kupnje za one firme koje nisu max. istoj izložene. kome to nije jasno ja mu ne mogu pomoći(ja upravo sada tragam za stanom). da nije kriza cijena bi bila 4-5 tisuća i što vam onda znači imati 30-40% više sredstava za kupnju kada je cijena onoga što kupujete 3 puta veća?????

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

Ovo je dionica na kojoj se ubjedljivo najviše druka i pričaju bajke da ovo vrijedi ovoliko, vrijedi onoliko, ovo trenutno vrijedi 1420 kuna a kada izađe prospekt vrijediće i manje, neki su toliko zaglabili da sami sebe uvjeravaju u veličanstven rasplet, u enormnu zaradu a u stvari broje gubitke koji će se još povećati, u te svoje priče uvjeravaju i druge kolege forumaše.
Pa zar vi stvarno mislite da veliki fondovi ne znaju kako izgleda prospekt i da bi vama prepustili zaradu, pa zar vam nije jasno da jedna banka radi prospekt za dokap pa zašto ona ne kupuje, pa zar se nimalo ne upitate, pa zar mislite da oni ne vole zaraditi.
Sramotno je što se ovoliko dugo čeka prospekt a u međuvremenu se lovi u mutnome, pa da ima imalo morala i pravde HANFA je davno trebalo obustaviti trgovinu sa ovom dionicom, kad se kod oglasi netko od uprave kaže da će prospekt biti gotov za 10 dana i tako već skoro godinu dana a ko ne više, pa zapitajte se malo kome odgovara trgovina u mutnome, vama koji nemate nikakve informacije ili njima koji rade prospekt po kome će ići dokap i njima kojima su poznate sve činjenice oko dokapa.

Kolega 99% od mene:Slažem se s vama oko skoro svega samo nešto nisam razumio kažete da ova dionica vrijedi 1420kn slažem se.Kažete da će i vrijediti poslje prospekta i manje možete nam to pojasnit kako ste to mislili da će biti?Da i ovo mi nije jasno što ste htjeli reći citiram–Sramotno je što se ovoliko dugo čeka prospekt a u međuvremenu se lovi u mutnome—na što ste mislili kod lova u mutno.

obank, 02.03.2011. u 21:24
…mislim da ne može. Biti će ista kao i u prvom krugu ili tu negdje. Neznam zašto svi misle da bi drugi krug trebao biti spektakl, pa ako sve bude u redu za drugi krug neće ostati ništa dionica jer država prodaje prava za prvi krug , a ne za drugi…ili ja fakat ništa ne kužim..

pa cijenu tih prava nadodaj na cijenu prvog kruga i eto ti cijene drugog kruga(koji uistinu tehnički ni ne mora biti, ili će biti u manjoj mjeri ako cijena prvog kruga i cijena prava bude odgovarala imateljima dionica)
[/quote]
…pa o tome i pričam, drugi krug je reda radi, jer neznam tko bi plaćao toliku cijenu dionice u drugom krugu jer može računati na prodaju od strane malih dioničara nakon drugog kruga, a i mislim da će to biti veći broj dionica nego što će ih ostati nakon prvog kruga..
lp

Kako Vam je lijepo i jasno objasnio kolega Nino 979 po stavkama,izvješće je "proljepšano" radi
dokapitalizacije.
Stalno "sanjate" neke velike cijene u drugom krugu od 2500- ne znano koliko kuna,a ne želite kupovati
na ovim cijenama,a možete kupiti tisuće dionica na daleko nižim cijenama???
S druge strane,ako se nemiri na našim ulicama ne smire kao i kriza u Africi,sumnjam da će uopće
biti moguće provesti dokapitalizaciju. Tko će ulagati u naše luke(pogotovo po većim cijenam)
ako su nemiri na ulicama???
Dokapitalizaciju je nužno provesti,ali je pitanje kada i kako može biti uspješno realizirana?
Pozdrav

Poštovani,
slažem se sa vama. Ne bih ulazio u to tko ima informacije ali osobno ne volim neizvjesnost i volio bih da sve tvrtke na ZSE budu transparentnije uz bolji odnos prema malim dioničarima.

U vezi dosljednosti i objektivnosti treba reći da u LKPC postoje fondovi u strukturi vlasništva te su kupovali po puno većim cijenama dionice LKPC tijekom euforije kao da će nestati dionica.
Dakle, zb invest je dioničar LKPC i stjecao je dionice po puno većim cijenama.
3. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 14.314 6,43 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA – ovo je zb invest odnosno fondovi (ZB GLOBAL,ZB AKTIV, ZB EUROAKTIV).
Pogledajte glasovanje na skupštinama te ćete vidit da je zb invest ovaj pod skrbničkim zagrebačke banke te su veći dio stekli u euforiji tijekom 2006. odnosno 2007.godine.

sve je to ok, ali zašto onda ne prodaju???

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

Poštovane kolege,

Jedna vezana informacija:
Vlada je odabrala najboljeg ponuđača,partnera za Luku Rijeka. Iz investicijskih krugova se doznaje da je riječ o filipinsko-američkom konglomeratu ICTSI, najvećem filipinskom upravitelju luka, koji će u Luku Rijeka uložiti milijardu kunu.

Sutra je na redu objava informacija relevantnih za Luku Ploče?

Poštovane kolege,

Vlada je odabrala najboljeg ponuđača,partnera za Luku Rijeka. Iz investicijskih krugova se doznaje da je riječ o filipinsko-američkom konglomeratu ICTSI, najvećem filipinskom upravitelju luka, koji će u Luku Rijeka uložiti milijardu kunu.

Da li to znači da nema zainteresiranih za LKPC???
Pozdrav

Poštovane kolege,

Neznam tko je toliko lud da danas kupuje dionice,pa i tako i LKRi na rekla kazala.
Pogledajte malo sto se desava po Hrvatskoj……svaki dan gore i gore.

Ako su srusili dionice prije nekoliko mjeseci bez ikakog razloga bojim se i reci sto ce tek sad biti.
Ako se pogledali jucer trgovanje zadnjih 5 min mogli ste primjetiti da je pocela prava bjesanija( nemislim na ovu dionicu vec na ostale)
INGR,HT,THNK,DLKV,IGH,pa i ostale

lp

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

New Report

Close