odoh na forum neke dionice koju nemam pa da malo ljudima solim pamet. jer iako ih nemam ja ih proučavam do u tančine i znam o njima više nego svi njihovi imaoci.
Da ti uslišim želju ..
vjerojatno će ti ubod lkpc biti nešto najbolje što će ti se dogoditi u nadolazećem razdoblju …
[/quote]
To sigurno sa 330 000 novih dionica koje dolaze, svi će biti ludi da kupe što više komada a očito je robe neće faliti.
[/quote]
Kolega peyo, petina i petrof
dajte molim vas neki zaključak, stalno pratim što pišete i već mi se sve vrti. Više ni neznam tko što zatsupa ?
Sada bi trebali riječ ponovo preuzeti oni na M, mickem, macke ….
Mecka ti je dobro rekao,
a od čega ti se ima vrtjeti, koliko je teško uvidjeti da smo na istoj strani ili neznaš što predstavlja BVPS i kakve ima veze prvi i drugi krug,
nemoraš biti drzak i sarkastičan slobodno pitaj ako ti je što nejasno što ja govorim ili prolistaj nazad mjesec dana, sve piše.
Kad smo kod toga, što ti zastupaš, koliko se sijećam do prije mjesec dana si blatio LKPC i drukao, a zadnjih 2-3 tjedna podržavaš??
dajte molim vas neki zaključak, stalno pratim što pišete i već mi se sve vrti. Više ni neznam tko što zatsupa ?
Poslusajte kolega sta kaze kap.Pavlovic.
http://www.vlada.hr/en/naslovnica/novosti_i_najave/2011/veljaca/premijerka_kosor_prosperitet_luke_ploce_je_nacionalni_interes/izjava_direktora_drustva_luka_ploce_ivana_pavlovica [cool]
[cool]
Mecka ti je dobro rekao,
a od čega ti se ima vrtjeti, koliko je teško uvidjeti da smo na istoj strani ili neznaš što predstavlja BVPS i kakve ima veze prvi i drugi krug,
nemoraš biti drzak i sarkastičan slobodno pitaj ako ti je što nejasno što ja govorim ili prolistaj nazad mjesec dana, sve piše.
Kad smo kod toga, što ti zastupaš, koliko se sijećam do prije mjesec dana si blatio LKPC i drukao, a zadnjih 2-3 tjedna podržavaš??
[/quote]
Što mislite tko drži margin na 1400 već 2 tjedna ? Vi možda ?
Ali razmišljam zbog vas napasnika da ga povučem i prebacim se drugdje iako znam da dionica vrijedi.
Meni odgovara da cijena raste, ali i pada !
Peyo,
i ti si meni simpatičan jer si investitor u LKPC i branitelj .
Nemogu otiči sa ove dionice jer čekam Prospekt za dokup .
U čekanju na dokup pratim i Burzu , ako netko ponudi dionicu LKPC na Burzi po 900 kn , kupit ću .
Ako u prospektu cijena za male dioničare bude iznad 900 kn odustat ću od dokupa i uložit drugdje.
Ako mi u Prospektu ponude cijenu 400 kn (5 godina odgoda) , kupit ću , i hvaliti Vladu i Upravu da su bili napokon pošteni prema malim dioničarima .
Rita ,
dionice LKPC iz mog portfelja za sada ne prodajem i nisam odredio cijenu .
Za sad imam dosta novaca i za burek kupiti .
Imam dosta novaca i za dokup , što ne znači da ću dati više od 900 kn za dionicu LKPC .
Petrof ,
spominjete neke cijene 500 kn , 1400 kn , 1700 kn , vi vjerojatno znate nešto više o Prospektu ?
Nedavno je netko na ovom Forumu izrazio sumnju da će strateški partner biti Mađari i da će dobiti dionice po 400 kn (ispod stola ?) ?
Pozdrav kolege Investitori
Hm…a što kazete na ovo. Država proda prava na sudjelovanje u dokapu strateškom investitoru po primjerice 7000 kn, a on za svako to pravo moze kupiti jednu po nominali. Prosjek stjecanja mu je 3700kn što mi se uopće ne čini puno za većinski paket za ovakvu firmu. Tada nastaje ponuda za preuzimanje po 3700 kn. Ovo kao teorija…zaista me zanimaju komenatri. Namjerno nisam dijelio pravo sa 1,5 jer sam poistovijetio jedno pravo sa pravom kupnje jedne dionice po nominali u prvom krugu. Tu su svi sretni i radnici i postojeći dioničari i oni koji su stekli pravo sudjelovati u dokapu
@loris
Evo mogu vam reći da sam polaskan, jer iz vašeg posta izgleda da držite radi mene 100 komada ako je vaših, drago mi je i molim vas da na forumu bar radi ugleda sebe nevrijeđate nego mi recite da sam napasnik u PP.
Ima i drugih načina da se odgovori na pitanje na koje usput niste odgovorili, polemizirajte sa mnom, ali samo ste me pokušali uvrijediti, ja protiv vas nemam ništa protiv, svi smo ovdje radi jednoga, a sada vama na volju… [smiley]
@Pero7
Iznosio sam samo mogućnosti i govorio u "najgorem" slućaju prvog kruga da dobijemo po 400-500,
te što bi se dogodilo zbog korigiranja cijene na bolje u drugom krugu(samo sam davao primjere, nadam se da nezamjerate),
ja bih volio da nešto znam, ali jedino što vam mogu 100% reći je to da u vezi cijene dokapa nitko ništa nezna niti nenaslućuje, nadajmo se najboljem [smiley]
@PeroS
Po meni jako dobro razmišljanje, samo koliko sam ja čuo i koliko sam svatio ovaj model dokapa, država prodaje u drugom krugu, naravno da neće prodati po niskim cijenama, to je sigurno.
Koliko sam upoznat s dokapom u LKPC drugi krug ide sistemom predotvaranja, otvoreno i javno na burzi te će to biti javna burzovna dražba gdje ćemo mi moći vidjeti dokle će cijena ići. Što je nama "malima" još bolje radi izjednačavanja cijene BVPS prvog i drugog kruga [thumbsup] [wink]
Pero prijatelju pa zato sam i uzeo LKPC.Spekulacije o padu dionice na trzistu su bez veze jer bi tada direktno HANFA bila odgovorna za gubitke koji bi nastali.A tada bi se umijesao i uskok ,jer bi se ponovno poklanjala firma nekome…….slicno kao i prije.Cijena ove dionice je vec odredena i sigurno se i zna kupac,ali to su te male tajne koje kad bi svi znali ,svi bi bili milijarderi.Povlastene dionice da ,radnicima ,a mozda i nama……..mozda.LKPC je cisti zicer za uzeti novac,samo se treba strpiti.Cijena koju si spomenuo i scenarij koji si naveo je po meni 99 posto tocan.
A kolege koji opominju,stvarno ste u pravu,malo zivci prorade pa bi se samo svadao i natezao.Sory,sad samo dijelim jedinice na provokacije.
Samo polako i bez nervoze, ljudi. Neki još nisu shvatili pravu vrijednost ove kompanije, ali hoće.
Vjerovatno prekasno!
Poštovane kolege,
čekamo ovaj trenutak od 2007 godine i na pragu smo raspleta,pa neće nas valjda sada napustiti dobra vjera.
Srdačan pozdrav svima koji sve ovo vrijeme pišu afirmativno i vjeruju u ovo uistinu perspektivno poduzeće.Kolega plavi ovaj forum nije isti s tobom ili bez tebe.
Komparacija financ.rezultata za 2011.Luke Ploče, Luke Rijeka i Luke Koper:
Ukupan Prihod – 166.7miliona kuna, 211.3miliona kuna, 947.7 miliona kuna.
Dobit nakon oporezivanja – 17miliona kuna, 208.559 kuna, -12.2 miliona kuna
Izvor:Vjesnik2ožujka2011str13