LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

predsjednica nadzornog odbora Prema riječima predsjednice Nadzornog odbora Ksenije Košćević Čuvalo, Nadzorni odbor nije donio nikakvu odluku o dokapitalizaciji, već je dao prijedlog da se ta točka dnevnog reda uvrsti na sjednicu Glavne skupštine dioničara. Prema tome, jučerašnja izjava iz Vlade da će odluke Nadzornog odbora biti poništene je pucanj u prazno, s obzirom na činjenicu da odluka jednostavno nema.

Evo kao što sam jučer lijepo rekao, odluka ne postoji…jer za dokap ne treba nikakva odluka NO…

evogaopet:

Mogli bi današnji i jučerašnji prodavatelji postati žrtve medijskih poluistina po ko zna koji puta…. [smiley8]

Ne muči me samo to. Jedan pronicljivi kolega sa susjednog foruma je primjetio nešto:

.
4000,00 [color=blue]19[/color] 12:13:40
4000,00 [color=blue]10[/color] 12:13:12
.
.
4800,00 [color=blue]29[/color] 13:00:17
.
.

Ovo poprima obilježja igrice – “Ajmo mi prodat u ponedjeljak i utorak. Ajmo u srijedu plasirati u novine neku debilanu da zrokamo dionicu. Ajmo u četvrtak malo daytradeat prije nego što se netko sjeti objaviti da je članak od srijede kretenarija.”

Ma nemojmo bas trazit zavjeru svugdje. Ovo je po meni bio daytradicus vulgaris minor na djelu… Uzeo svojih 20% i hvala, dovidjenja.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Kako sad stvari stoje, pravo se dobro držimo.

Osim ovih malverzacija sa strane, nemojte misliti da oni naši mailovi na 8 glavnih adresa + još neke nisu ništa značili. Pohvala svakom tko je dao svoj doprinos, a vi koji još niste dajte malo solidarnosti i napravite isto.

Jel netko zna da li se tko od fondova oglasio?
Da li ima šanse da dođemo do teksta ugovora vlada-luka-IBRD?

@ deimos

Da, u pravu si. Samo me bedira što će izmasakrirati ovu dionicu i napraviti od nje ono što je bila TNSA prošle godine u 11./12. mj. [smiley16]

Narodne novine…

“HRVATSKI SABOR

40

Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim
ODLUKU
O PROGLAŠENJU ZAKONA O POTVRĐIVANJU OGOVORA O JAMSTVU IZMEĐU REPUBLIKE HRVATSKE I MEĐUNARODNE BANKE ZA OBNOVU I RAZVOJ ZA »PROJEKT INTEGRACIJE TRGOVINE I TRANSPORTA«

Proglašavam Zakon o potvrđivanju Ugovora o jamstvu između Republike Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj »Projekt integracije trgovine i transporta«, kojega je Hrvatski sabor donio na sjednici 16. veljače 2007. godine.

Klasa: 011-01/07-01/19

Urbroj: 71-05-03/1-07-2

Zagreb, 23. veljače 2007.”

A najinteresantiji je clanak:

“Članak II.

JAMSTVO; OSIGURANJE SREDSTAVA

Odjeljak 2.01. Jamac izražava svoju opredijeljenost za ciljeve Projekta. U tu svrhu, bez ikakvih ograničenja ili smanjenja bilo koje svoje druge obveze iz Ugovora o jamstvu, Jamac bezuvjetno jamči, kao primarni dužnik, a ne samo kao jamac, pravodobno i točno plaćanje svih otplata Zajma koje je Zajmoprimac dužan plaćati u skladu s Ugovorom o zajmu, kao i točno izvršavanje svih drugih obveza Zajmoprimca navedenih u Ugovoru o zajmu ili na koje se Ugovor o zajmu poziva.

Odjeljak 2.02. Ne ograničavajući ni na koji način odredbe odjeljka 2.01. ovoga Ugovora, Jamac se posebno obvezuje da će, kad god bude imao razloga vjerovati da sredstva kojima raspolaže Zajmoprimac neće biti dovoljna za podmirenje procijenjenih izdataka potrebnih za izvršenje Projekta, Zajmoprimcu promptno osigurati sredstva potrebna za podmirenje tih izdataka.

Odjeljak 2.03. Jamac će provoditi aktivnosti predviđene Pismom o politici razvoja u skladu s vremenskim planom navedenim u tom pismu, uključujući, ali ne ograničavajući se na, sljedeće obveze:

(a) jamac će poduzeti potrebne mjere za smanjenje državnog vlasništva u luci Ploče na ne više od dvadeset posto (20%) u skladu s postojećim zakonima i odredbama i u dogovoru s Bankom. Ovaj će se postupak temeljiti na načelima pravične tržišne vrijednosti te će se dovršiti na vrijeme kako bi se Luci Ploče omogućilo da po trgovinskim uvjetima osigura dovoljno financijskih sredstava za nabavu opreme za nove terminale koji će se graditi pod Dijelom A ovog Projekta,

(b) jamac će osigurati financiranje putem odgovarajućih proračunskih izdvajanja tijekom provedbe Projekta za unapređenje željezničke infrastrukture u luci Ploče u skladu s planom dogovorenim s Bankom.

Odjeljak 2.04. Najkasnije do 23. siječnja 2007. Jamac će podnijeti Hrvatskom saboru Izmjene i dopune Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama od 25. rujna 2003. (»Narodne novine«, br. 158/03.), koji će izmijeniti definiciju »lučke nadgradnje« kako bi se isključile dizalice i ostala oprema za manipulaciju teretom.”

Zakljucke izvodite sami… Tko tu koga i zasto?

Narodne novine…

“HRVATSKI SABOR

40

Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim
ODLUKU
O PROGLAŠENJU ZAKONA O POTVRĐIVANJU OGOVORA O JAMSTVU IZMEĐU REPUBLIKE HRVATSKE I MEĐUNARODNE BANKE ZA OBNOVU I RAZVOJ ZA »PROJEKT INTEGRACIJE TRGOVINE I TRANSPORTA«

JAMSTVO; OSIGURANJE SREDSTAVA

Odjeljak 2.01. Jamac izražava svoju opredijeljenost za ciljeve Projekta. U tu svrhu, bez ikakvih ograničenja ili smanjenja bilo koje svoje druge obveze iz Ugovora o jamstvu, Jamac bezuvjetno jamči, kao primarni dužnik, a ne samo kao jamac, pravodobno i točno plaćanje svih otplata Zajma koje je Zajmoprimac dužan plaćati u skladu s Ugovorom o zajmu, kao i točno izvršavanje svih drugih obveza Zajmoprimca navedenih u Ugovoru o zajmu ili na koje se Ugovor o zajmu poziva.

Odjeljak 2.02. Ne ograničavajući ni na koji način odredbe odjeljka 2.01. ovoga Ugovora, Jamac se posebno obvezuje da će, kad god bude imao razloga vjerovati da sredstva kojima raspolaže Zajmoprimac neće biti dovoljna za podmirenje procijenjenih izdataka potrebnih za izvršenje Projekta, Zajmoprimcu promptno osigurati sredstva potrebna za podmirenje tih izdataka.

Odjeljak 2.03. Jamac će provoditi aktivnosti predviđene Pismom o politici razvoja u skladu s vremenskim planom navedenim u tom pismu, uključujući, ali ne ograničavajući se na, sljedeće obveze:

Zakljucke izvodite sami… Tko tu koga i zasto?

Konačno dio teksta iz potpisanog ugovora, koji opet ide nama u prilog i stvarno više ne znam tko tu više koga j…?!

Deimos, pošto si se već dočepao navedenog ugovora jel možeš na temelju članaka, vrijednosti dogovorenog kredita, oplatnih rata, obveza vlade-luke, itd., dati neku realnu procjenu do kada bi se to sadašnjim tempom poslovanja moralo dokapitalizirati(najgora varijanta – zadnji rok) i koje su sankcije u slučaju neispunjenja obveza prema IBRD?

Iz toga zakona, ja bi se usudio izvuci jedino zakljucak da onaj tko tvrdi da nece biti smanjivanja drzavnog udjela u LKPC, poziva na krsenje zakona, sto bi se vec svelo mozda i na neko kazneno djelo [smiley1]. Treba provjerit da li je zakon u medjuvremenu stavljen van snage.

Da li vi stvarno mislite da članovi vlade i HFP-a znaju za ovaj zakon? Mislite li da su ikada pročitali zakon o trg. društvima? Ili zakon o pruzimanju? Zar zaista to mislite?

Hell is Empty and all the Devils are Here

meni se sve čini da im je luka ploče bio preteški kamen za riješavanje u izborno vrijeme.mislim da su temu htjeli ostaviti postrani za poslje izbora.onda se novinarčić raspisao a polančec smirivao tenzije izjavama tipa mi ne rasprodajemo hrvatsku imovinu.mislim da do dokapitalizacije mora doči na ovaj ili onaj način.

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

Da li vi stvarno mislite da članovi vlade i HFP-a znaju za ovaj zakon? Mislite li da su ikada pročitali zakon o trg. društvima? Ili zakon o pruzimanju? Zar zaista to mislite?

Ja sam vec nekoliko puta rekao da mislim da oni svi skupa nemaju pojma [smiley1]. I to su dokazali nebrojeno mnogo puta, pa se vise ne uzbudjujem. Zato, kako bi jedan kolega rekao, ulazem u znanje! [smiley2]

http://www.nn.hr/clanci/medjunarodni/2007/040.htm

Evo cijeli tekst ugovora…ima još toga interesantnog…zajmoprimac se ne može tako lako dalje zaduživati, čitaj država i lučka uprava po pitanju tog ulaganja, pa otpada teza da mogu kreditirati i LKPC…

jedno je sigurno. oni dokapitalizaciju ne mogu i nece izbjeci. jedino su im izbori prepreka radi eventualnih negativnih poena oko rasprodaje imovine i sl.. dakle, cim prodju izbori sve se vraca na staro i samo treba pripremiti novce.
p.s. sad je trenutno glavni luka bebic i negova izborna masinerija, a gdje je on tu ekonimija,zakoni i razum ne vlada.

New Report

Close