@peyo
Mene ne smeta Vaš optimizam.Vi ste dobro "ušli" u Viro,no trebali ste "izaći" na 500!!!
Meni je cilj zaraditi na dionicama,a ne se vezati za iste.
Dakako i ja ponekad griješim.
LKPC mi je na ovim razinama preriskantna i netransparentna.
Ne tvrdim da to nije dobra dionica,ali ne na ovim razinama i u ovim okolnostima.
I dobra dionica koja je preplaćena je loša investicija.
Pozdrav
ajmo Pavloviću, daj taj prospekt više kakav god bio.
Već bi državni proračun napravili uz ovolko računanja.
Šteta ovakvih pozitivnih vjesti kad nema efekta dok se ne objavi prospekt.
[angry]
ovo čekanje stvarno prelazi granice dobrog ukusa. nek ih sram bude.
Gle svako ima pravo na svoje mišljenje,i ja cijenim i tebe idruge kolege i ostala mišljenja.Moje je mišljenje-Ja sam investitor,uložio sam u Viru strahovito puno novaca za današnje pojmove,ja vjerujem u Viru i ostajem i dalje investitor.Viro je moj favorit.Lkpc, lkri,ptkm,su još neki od mojih favorita.I na Viri me nisu voljeli zbog mog optimizma ,nadobivao sam se jedinica više nego cijeli forum za mjesec dana,ali ja igram za novac,a ne za ocjene.Ko god je ušao kao i ja profitirao je.Ja iz Vire ne izlazim dok ne dođe na cifru koju sam si zacrtao.
A šta se tiče LKPC-ona je danas najveći zicer na našoj burzi.Ko vjeruje dobro, ko ne uvjerit će se.
A ja nikad ne vrijeđam svoje kolege,mada eto i nepismen i ne znam šta.Ja imam svoj stav ali poštujem i tuđe stavove,a puno razmišljanja je fenomenalno i potvrđuje moje.
Oprostite ako sam koga uvrijedio,ali ne volim ni kada mene vrijeđaju.Spoštovanjem svima i sretno.
Što se tiče prospekta, izdaje ga HANFA koja redovito zasjeda četvrtkom a priopćenja sa sjednica objavljuje petkom.
Budući da je prošlo mjesec dana od usvajanja odluke o dokapitalizaciji, krajnje je vrijeme da prospekt ugleda svjetlost dana jer koliko se sjećam kod drugih firmi koje su radile dokapitalizaciju prospekt bi izišao u roku od petnaestak dana od donošenja odluke.
To bi prevedeno značilo da će ga objaviti u petak nakon zatvaranja.Imaju i oni dobru politiku,jer ako prospekt bude odgovarajući za debeli rast,dionica leti u startu 20 do 30 posto,ili ako bude loš isto tako.U svakom slučaju brokeri zarađuju,a ai dobro je za samu burzu,jer euforija INE, je držala 2 mjeseca i malo više.Po meni vječitom optimistu prospekt će biti bolji nego šta priželjkujemo,i u ponedjeljak, u tom slučaju napokon lijepa igrica koja se zove najbrži prst.A osim toga vidjet ćemo kakvo će biti zanimanje za dionicu ovaj tjedan i na kojoj cijeni će završiti.Sad ću ponovno imati priliku testirati moje črčkarije i grafove koji vele da bi sad trebao nastupiti zdravi rast do 1800 i kusur.Ponavljam ovo je moja teorija ,a i poklopila se sa teorijama još nekih kolega na LKPC.
Ne shvaćajte ovo kao druk ovo su samo moja osobna mišljenja i moj uloženi novac u LKPC.
SRETNO POŠTOVANI KOLEGE.
Želio bih Vam pokazati jednu malu analizu vrlo jednostavnu i to sa limun hr.Povijest i današnjica.
Dionici je procijenjena nominalna vrijednost 400 kuna i sa tim je ulazila u kotizaciju odnosno izlazak na burzu.Prva otvorena cijena na burzi je bila 760,01kn,da bi isti dan završila na okruglo 1000.Od tada zdravim rastom ide do 1700 kuna.Tada dolazi onaj brutalni rast u bumu naših dionica gdje smo svi natrpali svoje portfelje,i završava na 6800 kn.To je bila najviša cijena ikada.Od tada opet brutalni pad na 4850 kn,i odmah isti takav rast na 6300.E sad dolazi veliki potop i pad dionice na najmanju cijenu ikada-698 kuna.Od tada pa do danas dionica raste i pada i prosjek joj je 1700 kuna.
Evo samo jedna mala obavijest o povijesti naše dionice.E zašto sam ovo pisao.Vratio sam se na prospekt iz tih početaka gdje je stavljena nominalna cijena dionice od 400 kuna.Vidjeli ste gore kako je vozila do danas.A evo nešta jako zanimljivo iz tog prvog skraćenog prospekta iz ožujka 2005.godine koje mene drži tako uvjerenim u debeli rast ove dionice:ožujak 2005.godine:
"11.4. Javne ponude za preuzimanje
U razdoblju do datuma izdavanja ovog Prospekta nije objavljena nijedna javna ponuda prema dioničarima Izdavatelja, niti je Izdavatelj dao javnu ponudu za preuzimanje prema dioničarima nekog drugog dioničkog društva"
Upravo ta točka 11.4.Danas je situacija kudikamo drugačija.Tih 43 posto ode na bubanj.Da li je netko dao ponudu i kolika je ta ponuda, i koliko se investitora javilo……….to je ta nepoznanica.
Ne uzmite mi za zlo ali moje je mišljenje da se ponavlja scenarij moje INE.
I dalje bez promjena u top 10:
22.02.2011 > T: 17.02.11 Pros. cijena: 1.400,23
RB Dioničar Broj %
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 98.780 44,37%
2. HZMO 37.493 16,84%
3. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 14.314 6,43%
4. PBZ D.D. 4.411 1,98%
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.810 1,26%
6. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 1.131 0,51%
7. JAZIDŽIJA MARKO 1.044 0,47%
8. PBZ D.D. 1.028 0,46%
9. GRIZELJ MIRO 908 0,41%
10. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 876 0,39%
UKUPNO 162.795 73,12%
lp
28.02.2011.
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 98.780 44,37%
2. HZMO 37.493 16,84%
3. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 14.314 6,43%
4. PBZ D.D. 4.411 1,98%
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.810 1,26%
6. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 1.131 0,51%
7. JAZIDŽIJA MARKO 1.044 0,47%
8. PBZ D.D. 1.028 0,46%
9. GRIZELJ MIRO 908 0,41%
10. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 876 0,39%
nema frke u prvih 10
Kolega plavi molio bih Vas da se uključite u raspravu,cijenim Vaše mišljenje,a pošto ste manga na ovoj dionici,volio bih da prokomentirate ova moja dva posta.Da li je moguće da se povijest ponovi,da li bi bilo realno očekivati ulet nekoga sa strane kao Mađari na INI.Meni ove jedinice govore da sam na dobrome putu,a samo sam iznesao činjenice.Ako nije problem javite mi privatnom porukom.Unaprijed hvala.
@peyo
Dragi kolega,u Vašim postovima je primjetna sve veća nesigurnost u isplativost ove investicije!!!
Trenutna politička situacija ne ide definitivno u prilog ove dionice.Kriza u Africi i bliskom istoku
se odražava već sada na promet u LKRI i LKPC.
A prosvjedi u Hrvatskoj također ne pridonose ulaganju u dionice ,a naročito u dionice odnosno
društva koja nisu transparentna poput LKPC.
Dok ne dođe prospekt ne treba očekivati ništa pozitivno,a tada ovisno o istome ,odrediti će se smjer kretanja cijene.
Pozdrav
Sve je poznato , da se ne lažemo , LKPC je dionica Budučnosti .
To je Luka koridora V , Ploče-Sarajevo-Osijek-Budimpešta .
Projekt je to EU , a financijski ga prati Svjetska banka .
Zato sam i investirao u nju .
Sada čekam Prospekt da saznam koliko će me koštati Budučnost LKPC .
Slažem se s kolegom Petinom da bi cijena u Prospektu za male dioničare mogla biti između 800 do 1000 kn za dionicu LKPC.
Ako sutra na Burzi bude cijena 900 kuna , dokupit ću .
A ako bude cijena veća , čekat ću Prospekt .
Pozdrav kolege Investitori
Još 31.01.2011. dobro informirani g.Petrof nakon GS LKPC napisao je da će Prospekt izaći za 10-15 dana .Prošlo je mjesec dana i ništa se još nezna .
G. Petina je na GS LKPC (31.01.2011.)izjavio da se Uprava ponaša netransparentno u dokupu prema malim dioničarima , zbog toga je i cjena pala onda na 1300 kn .
Ako sutra cijena na Burzi bude 900 kn dokupit ću !
A ako cijena bude veća neću kupiti ni jednu dionicu LKPC dok se ne objavi Prospekt .
A možda Uprava LKPC niti ne želi nas male dioničare u JP pa da mogu sve dogovoriti ispod stola sa strateškim partnerima ?