LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zar nije prekrasno to što Lučka uprava (država) s 50 milijuna eura kredita od Svjetske banke financira izgradnju novog terminala od kojeg će najveću korist imati Luka ploče. Nema rizika za LKPC, samo prilika za ogromni rast. To je kao da ste vi taksist, a općina vam kupi mercedes.
K tome ste dobili koncesiju na najprometnijem placu do kojeg upravo grade novu cestu.!!!

Zar nije prekrasno to što Lučka uprava (država) s 50 milijuna eura kredita od Svjetske banke financira izgradnju novog terminala od kojeg će najveću korist imati Luka ploče. Nema rizika za LKPC, samo prilika za ogromni rast. To je kao da ste vi taksist, a općina vam kupi mercedes.
K tome ste dobili koncesiju na najprometnijem placu do kojeg upravo grade novu cestu.!!!

Dragi kolega oni vam mogu dići cijenu koncesija kad got zažele to vam je isto kao kad ste
vi u mom poslovnom prostoru a netko mi nudi više.Direktor lučke uprave u Pločama je Batur iz Zadra
imate pravo pogađati tko ga je postavio ali samo jednom odnosno vi više puta dok ne skontate
a on i Pavlović ne cvijetaju baš ruže-vidjet ćemo.

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Kolega jesti vi na dobroj temi što se tiče optimizma ?, pa ovdje se ""očekuje"" da Luka ne prima brodove(rast cijene) već da krene u izgradnju pristaništa za podmornice (pad cijene)

btw svaka čast na metafori, jedino što me zanima na kojem će jeziku pričati taxist [thumbsup]

Kolega prve četiri stavke ti ne vrijede ništa,a peta je tvoja odluka .Čestitam na zaradi.
Mi smo u Ini isto dobili dionice po povlaštenim cijenama cca1350,i dionica je odmah "pala na 3100",da bi došao veliki potop,sranje kog se većina vas sjeća,i sada su nam Mađari otvorili oči jer smo bili prebedasti sami skužiti koliko nam dionica vrijedi.A današnji veliki Analitičari vele-realno 3200.Nažalost tako je svim dionicama kod nas.Samo šta vanjski investitori neće uzimati pounje iliHerbos ili infosistem,nego se obrušavaju na dobre firme koje pokušavaju kupiti šta jeftinije.Zato imamo potplaćene novinare koji pišu šta neko naredi,i ljude koji od dotičnih imaju koristi.Više nema firmi po kunu,sad se vozi na burzi i donekle,ponavljam- donekle je uveden red.
A zar ne vidite da bi naši guzice dali samo da se uđe u EU.I zato će nam otići i luke i PTKM,poljoprivreda turizam……………………Samo šta su luke prve na redu.Pa zašto vlada ulaže u željeznice i to baš od Rijeke………Ma muka mi je više od objašnjavanja.

Vi ste kolega do sada argumentirano iznosili svoje stavove i stoga me čudi Vaš zaključak"prve četiri stavke ne vrijede ti ništa"???
Naime Vaši vrednosni sudovi nisu opći niti moraju biti točni ili ispravni.
U ovom slučaju nisu niti jedno niti drugo!!!
Primjerice,ako je cilj dokapitalizacije modernizacija i proširenje LKPC za prihvat znatno više tereta svih vrsta,što znači ako oko 40% dionica za dokapitalizaciju "podjelite" radnicima po 400 kuna,a dionica na tržištu vredi četiri puta više!!! Umjesto recimo 100 mil. kuna uprihodite 20 mil????
Sve to "gledaju" post. dioničari i potencijalni investitori od kojih se očekuje da daju puno više?!!!

Ili,na osnovu čega Vi uopće bazirate investicijske odluke vezano za dokap. LKPC kada uopće ne znate
kako će ista izgledati??? Nemate ni naznake kada će se objaviti prospekt!!!
Itd,itd.
Moji argumenti su dakle valjani i razumni,barem za mene i dio investitora.
Pozdrav

Sutla petrolkoks – 2 100 t
Great Talent ugljen – 73 908 t
Vanda Colossus ugljen – 44 000 t
Sabrina petrolkoks – 9 700 t
Calliroe Patronicola šećer – 18 000 t
Laky Nine glinica – 4 528 t
TTM Phoenix ugljen – 54 000 t
Tea K. ugljen – 14 000 t
Haci Hilmi glinica – 6 000 t

Ukupno: 226.236 t

Za kraj veljače 226.236 tona robe čeka u luci na iskrcaj, a vi se ovdje zezate tko je šta rekao..

Treba raditi….. [lol] [lol] [lol]

pozdrav gdinu Plavom 🙂 i poruka..ne odustajati!!! [thumbsup]

++Računanje matematičara Hairije: 60 / 1200 * 100 = 2 % ; 1050 - 30 % = 700 ....niz će se nastaviti novim pothvatima!!!

Kolega ja sam na svojoj koži iskusio isti slučaj.INA,INA,INA,INA.Pa zar ne vidite da se peče janje za sve,radnicima glava,a macanima plećka but,rebrica.Pa isto je bilo i kod nas.Pa ljudi moji princip je isti…………ne želim se natezati jer mi je to glupo,a i nemam volje za to.Vi prodali jer mislite da dalje ne ide,ja kupujem jer" znam" da leti u nebo,ne vidim problem u ničemu.Svako je gospodar svoga novčanika.Jedino ako Vam nije krivo šta ste prodali.Ako sam Vas sa ičime uvrijedio ,a vi oprostite.Sretno.

peyo

Gotovo je sa krizom ,svi,odnosno baš svi u svijetu voze u zelenom- proljeće stiže i na našu burzu.Najinteresantniji su mi danas ameri sa skoro jeda posto minusa u lijepi plus,a šta će biti kad otvore.Super samo da i mi slijedimo trend proljeća.

peyo

@upitnik9

Evo i ja širim optimizam i sama si ga luka širi, pa nečeš mi valjda doć za 5 godina kad se bude rušila cijena ponovo na cca.700 i reći kako sam mogao širiti optimizam na LKPC…:P

Pa zar nemislite da je viru sad vrijeme za korekciju narastao je sigurno 80%, nepratim ga, nego evo vidim po grafu da bi minimalno trebalo od oka do cca 400-430

"Lipa 'sovka i Bogu je draga "

@Petrof

Ja vidim da vi širite optimizam i uopće mi ne smeta, čak štoviše drago mi je pročitati vaše postove.
Ali ovi što ih netko ubaci na dan dva i kidnu poslije.

p.s molim te pogledaj mu pravopis pa djeca u vrtiću su pismenija možda je to ono što me nervira, nije možda već sigurno je to to.

pozdrav i sretno.

RBA FOND IZGUBLJEN U VREMENU I PROSTORU BIJEŽITI IZ OVOGA FONDA IZABERITE AZ FOND ZA VAŠU BOLJU BUDUĆNOST I SIGURNU MIROVINU

Sta glumi onak lik sa 50 kom.Ovo je vec cetvrti put da stavlja pa skida nalog.

Rekli bi u narodu:Nemozes se .ebat a da ti ne.đe.
Rekao bi Rojs; Bolan rođo,ako gineš,onda gini sa stilom!

Pun sam poslovica ko .ovno vitamina [lol]

p.s. Malo sale i na svoj racun.
[thumbsup]

Žao mi je ako Vas smeta moj optimizam,ali Viro je otišao sa 300 na 510,a ja sam još unutra.A za pravopis-samouk sam na kompu,pa ima grešaka,ali oni koji žele pročitati pročitaju,a vi me preskočite.S poštovanjem.

peyo

Sta glumi onak lik sa 50 kom.Ovo je vec cetvrti put da stavlja pa skida nalog.

Rekli bi u narodu:Nemozes se .ebat a da ti ne.đe.
Rekao bi Rojs; Bolan rođo,ako gineš,onda gini sa stilom!

Pun sam poslovica ko .ovno vitamina [lol]

p.s. Malo sale i na svoj racun.
[thumbsup]

ako mi Agnostik nadruka nekoga da mi proda onda neću micati naloge, niti one po 20 kom niti one po 30 pa niti ovaj od 50 [cool]

New Report

Close