Mecka
– spominješ da nemaš lkpc
– spominješ da želiš lkpc
– spominješ da će cijena ići dosta niže (kažem dosta niže jer ako cicijarimo oko 50 kn gore dolje onda to nije volatilnost, u tome se valjda slažemo)
Zabio sam sebi u glavu da LKPC zbog dokapa i zbog radničkih dionica ide niže. Spreman sam zakasniti s ulazom ako sam pogrešno procjenio. [smiley] [undecid]
– Radničke su pod lokotom i ta činjenica je ukalkulirana u cijenu (jedan od razloga zašto je cijena trenutno tolika, meni nisaka a tebi visoka)
– model dokapa nas sve čini špekulantima al se zato svatko kladi/kladio na svoje viđenje (ja kupio pravo na dokap pa ako cijena u prvom krugu bude ne znam kolika, prosječno sam u stratu, ako ne na 0 onda u + ), značio popio nisam što se tiče prvog kruga, a sve što slijedi iza toga trebala bi biti fantazija od harmonije …
Ln
sutra je novi dan
I da,
Barbosa je izuzetan (uvijek i rado čitam što piše)
Naravno da je i isprčavam se što sam krivo svatio Barbosion predhodni post, kolega bez ljutnje [wink]
p.s. svakim danom vjesti sve bolje, još nas samo prospekt i cijeli postupak dokapa dijele od Saturna, ljudi nikad nisu bili na Saturnu ali mali dioničari LKPC će prvi sletjeti i ući u povjest [thumbsup]
Sve je poznato , da se ne lažemo , LKPC je dionica Budučnosti .
To je Luka koridora V , Ploče-Sarajevo-Osijek-Budimpešta .
Projekt je to EU , a financijski ga prati Svjetska banka .
Zato sam i investirao u nju .
Sada čekam Prospekt da saznam koliko će me koštati Budučnost LKPC .
Slažem se s kolegom Petinom da bi cijena u Prospektu za male dioničare mogla biti između 800 do 1000 kn za dionicu LKPC.
Ako sutra na Burzi bude cijena 900 kuna , dokupit ću .
A ako bude cijena veća , čekat ću Prospekt .
Pozdrav kolege Investitori
golubv
rita
Ugovor o dodjeli prvenstvene koncesije 13.08. 2005.
Temeljem članka 10. stavka 8. Zakona o morskim lukama o dodjeli prvenstvene koncesije za obavljanje lučkih djelatnosti i korištenje objekata podgradnje i nadgradnje na cijelom lučkom području luke Ploče od 28.07.2005.god., između :
LUČKE UPRAVE PLOČE, Trg kralja Tomislava 21, Ploče i
LUKE PLOČE d.d., Trg kralja Tomislava 21, Ploče
dana 13.08.2005. sklopljen je Ugovor o prvenstvenoj koncesiji za obavljanje lučkih djelatnosti i korištenje objekata lučke podgradnje i nadgradnje.
Prvenstvena koncesija dodijeljena je na razdoblje od 12 godina računajući od dana sklapanja ovog Ugovora, s mogućnošću produženja razdoblja koncesije na ukupno 32 godine.
Čekam i čekam ali nikako da dočekam da te netko ispravi. Nemam Luku Ploče u portfelju još-čekam je niže ali me ipak smeta da netko ko piše romane na ovoj temi nezna niti do kad imaju koncesiju cry. Ajde rita možeš ti to bolje….
Kolega svojevremeno ste bili sa zadnjom lipom u KSST (da ne tražim po forumu gdje ste to sami napisali), a budući da je to " zicer barem do 7 hiljki ", ne razumijem kako onda mislite dočekati LKPC niže od 1400 ?
Ili se ipak reže pozicija u KSST jer će LKPC uskoro ići tamo gdje joj je mjesto
p.s.
meni drago da se želite kupiti ticket za space shuttle tongue
samo da nadodam što sam kolegi već bio napisao pred par dana
i postavljam si isto pitanje…zašto lažete kad je sve lako provjeriti???
ne da niste zaradili na ksst već ste iz gubitka prešli u još jedan gubitak plus provizija koju ste platili posredniku.
tamo ste dokazali kakav nos za ulaz u dionicu imate. ušli ste u dionicu nakod deblokiranja i odrađenog rasta od 30 i nešto posto. ali priznajem vam da znate koja će dionica jako rasti. još kad naučite da ulaziti treba prije par pozitivnih blokada možda nešto i zaradite.
lp
[/quote]
Pitaj Plejboja kad sam ulazio u KSST ili pročitaj temu ksst od početka do kraja. Da nisam dokupljivao imao bi ne 130% nego 300+% ali dokupom sam pokvario ulaz. Lažovom zovi nekog iz familije a nikako mene jer istina je ,sve se može lako provjeriti ali si ljen čitati.
LKPC će biti dobra firma kad se privatizira i riješi Pavlovića a do tad uživajte u neznanju.Ko bi živ ulagao da ima koncesiju samo do 2017 (2005+12)???? Znaš li ti zašto je odgođena dokapitalizacija 2007?? Koji je bio glavni razlog?? Ma znaš isto kao što znaš kad sam ja kupovao ksst
[tongue]
[/quote]
znam da je tema lkpc,ali…
mugu i ja potvrditi da je kolega golub odavno u ksst(puno prije ovog abnormalnog rasta),sijecam se kad je pisao o ksst na temi best buy,cijena je bila oko 1000 kn
p.s.
hvala sto ste mi onda skrenuli paznju na dionicu
Pero sve 5 osim rečenice–"Sada čekam Prospekt da saznam koliko će me koštati Budučnost LKPC "
Ne stari moj koliko će te koštati nego koliko ćeš zaraditi.
A evo jedno moje mišljenje koliko je i velikima bitno da cijena padne-vijest iz poslovnog:
"Lukama Rijeka i Ploče pao promet, a ostale brine naplata"
Koliko je to LKPC pao promet kad 1% ide preko libije.Cilj napraviti paniku,pokupovati i zaraditi.Scenarij poznat ,samo ovaj puta su se malu zahebali.Mislim da je to naviještanje ulaska fondova,samo ne znam čijih.
Kolega petrof mislim da ste 100 % u pravu,jer nam se grafikoni poklapaju.A ako biste mi mogli reći do kuda Vam po grafu ide zdravi rast po Vašim izračunima.Po mojim črčkarijama to je cca 1800 i kusur.SA poštovanjem,može i privatna poruka.Hvala unaprijed.
peyo,
kad u Graf ucrtam sve poznate podatke za 2010. i za 2011. i cijene 1700 (2010.g) i cijenu 1450 kn (2011.g) dobijem jednu rupu u Grafu .
Probaj to nacrtati !
Nešto tu nedostaje .
To se neda nacrtati .
Nedostaje Prospekt !
Kolega Peyo ,
naravno da me interesira zarada u Budučnosti !
Cilj mi je pomagati Hrvatsko gospodarstvo , zaposliti nezaposlene , i zaraditi za dalje investiranje .
Pazi sad ,
kad bi ja prodao svoje dionice i svu lovu dao , poklonio nekome , on bi odmah otišao kupiti Mercedesa i nebi ništa bilo od investiranja u Hrvatsko gospodarstvo i zapošljavanja nezaposlenih !
Možda moji potezi nisu svima racionalni , ali ja tako razmišljam .
Pozdrav
mugu i ja potvrditi da je kolega golub odavno u ksst(puno prije ovog abnormalnog rasta),sijecam se kad je pisao o ksst na temi best buy,cijena je bila oko 1000 kn
p.s.
hvala sto ste mi onda skrenuli paznju na dionicu
u tom slučaju se ispričavam kolegi. kolega golub je pisao na ksst na dan blokade na 4400 kako izlazi iz dionica u kojima je u gubitku da bi ušao u ksst na način da se stekao dojam da ih nema u portfelju.
Poštovane kolege
divim se trudu koji ulažete na ovoj temi, mada mislim da u zadnje vrijeme hiperaktivnost
baš i ne pridonosi kvaliteti.
Svjestan sam da je nervoza ovih dana malo veća,pa izmjena mišljenja i traženje srodnih duša
tu ipak pomaže kao nekakva terapija.
Međutim, odlazak čovjeka koji se godinama trudi pisati stručno i argumentirano, a da manje više nitko ne trepne zaista me iznenađuje.
Osobno mi je draže pročitati dvije rečenice od Plavog nego dvije stranice navlačenja, prepucavanja
i sličnih budalasanja.
Ne želim nikoga uvrijediti jer sam svjestan da sam debelo među ovima koji uglavnom
napišu nešto tek toliko da odreagiraju.
Međutim mislim da bi barem mi koji duže pratimo temu trebali pokazati više zahvalnosti
za sav trud, znanje i vrijeme koje je kolega Plavi uložio da nas informira,a bome i educira.
Zato, kolega Plavi, vratite se na temu jer ste vjerodostojni i definitivno ste stup ove teme već godinama.
Nervira me da se ljudi koji su stručni i dobronamjerni povlače s foruma pred jeftinim i zlonamjernim
provokacijama.
Pogotovo kada malo tko na to reagira.
Zato, kolega Plavi, vratite se na temu jer ste vjerodostojni i definitivno ste stup ove teme već godinama.
Apsolutno se slazem i podrzavam kako vase misljenje tako i kolegu PLAVOG
p.s. Nadamo se da ce ovo procitati te se vratiti nazad i dalje iznositi svoje misljenje. [thumbsup]
Ja vas , ljudi ne razumijem…jel vi ne znate čitati ili što??
Nigdje, niti jednim slovom nisam dao niti naslutiti da je nastavak ITT projekta loš po LKPC jer mislim upravo suprotno, nego sam reagirao na post plavog koji je nabrzaka zaključio da će se krediom Svj. banke povečati aktiva LKPC
evo vam ponovo:
….
50 mil. EUR će imati ogroman utjecaj na aktivu, naime trenutno je ukupna aktiva Luke Ploče 270 milijuna kuna, ovime se aktiva povećava hm… više nego duplo..
….
lp
i moja reakcija je izgledala ovako:
Ovih 50 milja eura neće imati ama baš nikakav utjecaj na aktivu LKPC jer je korisnik zajma Lučka uprava Ploče(država) a ne Luke Ploče d.d.
….
Dajte više naučite razlikovati Lučku upravu Ploče i LKPC
….
@PETINA
Naravno da ITT projekt i svaki daljnji razvoj ili stupanj istoga donosi obostranu korist i LU.Ploče i LKPC, jednome kroz koncesije a drugome kroz exploatiranje lučkih kapaciteta, meni na to ne treba ukazivati, ja sam na tu temu napisao više od 100 postova u prošlih 4 god. na ovome podforumu.
Također, vidim da me i kol. golubv spominje i moram reći da je vrlo dobro upoznat te ima velika iskustva sa dionicom LKPC i u ovih par godina je vrlo ćesto imao jako dobre pikove
[/quote]
Cinjenica je da se kolega plavi pozvao na moj post a vasa reakcija je bila takva da ste jedva docekali da mu nesto prigovorite.To me upucuje na razmisljanje da je "nesto bilo između vas dvoje.Te moguce nesporazume mozemo ostaviti iza sebe.Nemojmo se spustati na razinu raznih tipova koji ovdije svrate i pisu gluposti a svremenom kako se situacija bude razvijala biti ce ih sve vise.
Upravo zato se treba DRZATI ZAJEDNO i podrzavati JEDAN DRUGOGA .
Steta je da ova tema izgubi nekoga tko sa svojim pisanjem pridonosi razvoju ove teme.
Apsolutno se slazem i podrzavam kako vase misljenje tako i kolegu PLAVOG
p.s. Nadamo se da ce ovo procitati te se vratiti nazad i dalje iznositi svoje misljenje. [thumbsup]
[/quote]
Potpisujem.