VLADA SE STRIKTNO DRZI DOGOVORA KOJI JE OBAVEZUJE PREMA SVIJETKOJ BANCI.
Jedan od bitnih stvari je smanjenje vlasnickog udjela.
Going to the Future – Port of Ploce in 2010
Annual traffic volume is expected to increase from 2 million tons in 2004 to about 6.4 million tons in 2013.
The Port will increase its bulk capacity from 3 to 8 million tons by 2013.
Container cargo expected to grow from 17,000 TEU in 2005 to 45,000 TEU in 2012.
The Port will increase its direct container handling capacity to 66,000 by 2010.
Rail commercial speed increased by over 35% by 2012.
The Project will stimulate economic development for Southern Dalmatia, more jobs, more investments
Private sector participation in port operations will increase from 40% to 85% between 2006 and 2011.
(Sudjelovanje privatnog sektora u luci će se povećati s 40% na 85% između 2006 i 2011.)
izvor: http://www.worldbank.org
Čista stotka kolega,mislim da je to sasvim dovoljno.Malo je bilo stagnacije zbog stanja u zemlji i svijetu,ali svi idu u zeleno.Dobar znak za početak trgovanja u nadolazećem tjednu.
Hvala peyo a evo i linka.
http://web.worldbank.org/WBSITE/EXTERNAL/COUNTRIES/ECAEXT/EXTECAREGTOPTRANSPORT/0,,contentMDK:21131648~pagePK:34004173~piPK:34003707~theSitePK:571121,00.html [thumbsup]
Mecka ,
sa zakašnjenjem ti se zahvaljujem na dobroj ocjeni .
Bio sam onemogučen "Sistemskom porukom" da pošaljem post .
Iako sam se već 8 puta požalio moderatorima stanje se nije promjenilo ,pišem uzalud zbog blokade .
LKPC ,
zato sam i kupio te dionice jer sam vjerovao u Budučnost LKPC .
Dionice su se nekad trgovale i po 5-6000 kn .
Ali sada me ne interesira Prošlost već Budučnost .
Sada kupujem Budučnost LKPC !
A Budučnost LKPC ću saznati u Prospektu koji kasni .
peyo ,
kao i ti , i ja osim LKPC investiram višak svojih sredstava i u LKRI ,INU (nisam još prodao !) ,HT,ADRS,ATGR,ATPL,DLKV,ERNT,IGH,KNZM,KOEI,KRAS,TISK….ukupno 25 raznih dionica .
Sa nekim dionicama sam u lijepom plusu a sa nekima sam još uvijek u minusu (2007.g).
U zadnje vrijeme sve manje griješim ,sve sam bolji !
Da bi smanjio rizik ulaganja odlučio sam se da sva jaja ne držim u istoj košari .
Naravno da pratim fundamente ,tehničke analize i razne grafikone ali i dalje u Hrvatskoj se bez babe Vračare ništa nezna sigurno .
U svakom slučaju bolje je višak sredstava ulagati na Burzi jer time zapošljavamo naše sugrađane .
A i važno je da čovjek ima neku zalihu sredstava ,zlu ne trebalo .
Odkad uspješno investiram na Burzi neznam što je stres .
Siromašni ljudi su pod užasnim stresom i zbog toga mladi oboljevaju a i umiru .
Važno je rigorozno štedjeti ,trošiti manje od zarađenog a višak ulagati uz dobit .
Interesantne su prve stranice ovog Foruma LKPC : "28.2.2006.potpisana Deklaracija o Koridoru V Ploče-Sarajevo-Osijek-Budimpešta " ima puno starih i interesantnik podataka ,o količinama ,o dobiti, o investiranju itd , pogledajte !
Pozdrav kolege Investitori
Pero 7 drago mi je da smo sve svi počeli razgovarati kao ljudi,jer kad shvatimo svi da smo na istoj strani,i kad zajednički pronađemo ono dobro zašto bi dionica trebala rasti doći ćemo zajednički do cilja.Puno očiju više vidi od dva oka i zato je zajedno puno bolje.Jedamput na Viri na kom nisam odustajao od traženja podataka i informacija,mi je jedan od kolega napisao-šta ćeš na kraju,istrest se a ostali neka puše.Vidite poštovani kolege, čovjek na jednu ruku dobro razmišlja i štiti sebe,ali, ali ne kuži šta znači biti investitor.Investirati u budućnost.Naša Hrvatska je na rasprodaji.Zajedno sa svim braniteljima sam učestvovao kao dragovoljac balavac od 18 godina,ALI SAD SI NE MOGU POMOĆI NEGO KUPOVATI VLASTITO,MOJE,-HRVATSKU.I na taj način šta skuplje prodati svoju kožu,ali ne igračima na sitnjaka, nego kupcu oli ti investitoru,a znamo da to neće biti nitko iz Hrvatske.Ista fora kao i sa INOM.
Pogledajte jučer Zagreb………….nikad više nitko nas branitelje neće moći ujediniti.A uvijek iza svega je pozadina -PROKLETA VLAST-odnosno borba za vlast.Ljudi se bune jer su jadni i razočarani,a političke stranke kure i podmeću nogu jedna drugoj.Oporba sve radi da se dočepa vlasti,a ni jednom riječju ne govori šta će to napraviti da Hrvatskoj bude bolje.Nemojte misliti da sam na strani vladajućih,jer po meni sve bi ih trebalo ukinuti i strpati u zatvore.Baš sve.Slušam jučer Linića koji želi na vlast a odmah se ograđuje da im treba najmanje dva mandata da se sve dovede u red.A bez srama je baš taj Linić prodao 25 posto plus 1 dionicu-zlatnu Mađarima.Sve skupa jedno veliko fuj.
Ali sve stranke su bile složne u jednom -Hrvati vratite oružje koje posjedujete,šta mislite zašto.
Ali dobro skrenuo sam sa teme ,jer me to sve boli.
Pero 7 evo 100 od mene vidim da si ozbiljan igrač,i kao šta ti veliš SRETNO INVESTITORI,a sretno i svi ostali.
Poštovani,
danas je u slobodnoj dalmaciji izešao mali članak o zajmu 70 mil.eura EBRD i svjetske banke prema Luki Ploče na rok od 23 godine uz poček od 12 godina te bi trebao biti utrošen na proširenje kapaciteta i realiziran valjda ove godine.
Pročitao sam SD, prenio otprilke po sjećanju, nemojte mi vagati svaku riječ.
Kao što sam prije govorio u vezi izvještaja za 2010.godinu, čudno mi je bilo što najavljuju investicije a u 2010.g. skromne investicije u iznosu od 8 mil.kn a smanjivali zaduženje. Sada mi je jasno, trebali su solidnu bilancu kako bi dobili ovaj kredit i poček od čak 12 godina ukoliko sam dobro zapamtio.
Dakle, započet će investicijski ciklus što je dobro i pohvalno premda mi nije jasno što se čekalo do sada jer i 2009.g. su skromne investicije a mnoge uspješne tvrtke u recesiji koriste priliku te pojačavaju investicije uz preuzimanja.
p.s.vidite da sam objektivan, u vezi izvještaja(dodjele dionica radnicima "vrlo jeftino",nejasnog procesa dokapitalizacije i otezanja) sam kritički nastupa a ovo sada je za svaku pohvalu i potvrda najavljenog investicijskog ciklusa.
Bravo nino,dokaz da kad smo složni dođe se do puno više informacija,i puno više se može profitirati.Ja osobno klimam sa engleskim,ali ima vas kolege koji ga govorite i čitate kao i Hrvatski.I vani se svašta nađe ,jer Hrvatska je od pamtivijeka svima zanimljiva,a pogotovo sad dok traju akcije.Spoštovanjem kolege i sretno.
nino979 @
Nije zajam od 70 vec od 50 milijuna eura.
Pise u SD.
ZAJAM OD 50 MILIJUNA EURA ZA TERMINAL U LUCI PLOCE.
Lucka uprava vec je ugovorila i obavila poslove vrijedne 3,5 mil.eura za pripremne radove na skladisnim povrsinama i izradu glavnog projekta terminala za rasute terete.
Ocekujemo u narednom periodu da ce Luka Ploce ostvarivati promet između 12-14 milijunatona godisnje.Realno je da se za takve potrebe broj zaposlenih poveca na 4 tisuce [shocked] [shocked] [kiss] [shocked] [kiss] [shocked] [kiss] [shocked] [kiss] [shocked] [kiss] [shocked] [kiss] [thumbsup]
Izvor; Slobodna Dalmacija, Tomislav Batur,ravnatelj Lucke uprave Ploce.
peyo,
Ozbiljan sam igrač na LKPC kao što sam bio i 1991. !
Jučer u zagrebu nije došlo do sukoba dvije grupe Branitelja !
Svi su Branitelji jedinstveni da vlast nemože mjenjati ulica !
Ona šačicu Razbijača i Terorista na Krvavom mostu napali su i Branitelji !
Zamisli , ti Nasilnici traže Nacionalizaciju privatne imovine (banke),kao što su neki napravili 1945. !
Institucije sistema primjereno rade svoj posao i brane demokraciju i pravo na prosvjede .
Vlast ćemo izabrati na izborima , najbolje od ponuđenog , ili najmanje loše .
I dok su neki tražili izbore Vlada je radila u Splitu ,u škveru ,dogovarali izgradnju 5 novih brodova !
A šta možemo mi napraviti korisno za Hrvatsku ?
Možemo slobodna sredstva ulagati u Hrvatsku Burzu kapitala i na taj način pomagati H.gospodarstvo !
I zapošljavati nezaposlene !
Zbog toga sam ja dugoročni Investitor , a ne Burek investitor !
Greška stoljeća je bila rasprodaja INE 2002. i to za siće ,kao što ti Peyo navodiš !
Moram spomenuti da su 2002. SDP+HNS+HSS izglasali Zakon (dostupan na webu) kojim Hrvatska MORA prodati 20 % INE prije ulaska u EU ! I nitko o tome ništa ne piše i ne priča !!!
LKPC
bi trebali kupiti Hrvatski građani a ne stranci .
Imamo Hrvatsku toliko koliko ju imamo u vlasništvu !
Što se tiče kredita ,LKPC će dobiti dovoljno zajmova ,jer je to i EU projekt !
Zbog toga se zalažem za transparentnost i hitnu objavu Prospekta LKPC !
Pozdrav
100 % si u pravu,oporba se ne može strpiti još par mjeseci,to ti je prokletstvo nas Hrvata,mada i među njima je malo Hrvata a i oni koji jesu se bore za svoj džep ,a ne za Hrvatsku,za koju smo se mi puškom borili.Pa da li sad treba destabilizirati i ovako nestabilnu državu,i nahuškati branitelje kojima je voda i tako do grla,i onda se ko kurve sakriti u svoje dvore i govoriti da je to volja naroda.Kad dođu izbori onda neka bude volja naroda ,a dotada neka sadašnja vlada napravi koliko najviše može.Umjesto da se svi ujedine i da Hrvatska ostane HRVATSKA.
Šta se tiče LKPC, slažem se da prospekt treba hitno na svjetlo dana,ali bojim se da će unutra ipak uletjeti strani kapital.Pozadina je opet politika.
A šta se tiče nas koji radimo sa dionicama,mislim da će to biti velika odskočna daska,odnosno bit će jako puno oslobođenog keša za ulaganje u ostale dionice.Molim da sad ovo ne shvatite kao druk,nego moje osobno razmišljanje.Po rezultatima za prošlu godinu več je trebala biti puno puno veće cijena,a na konto ulaganja još viša…………ali kod nas se ljudi boje onoga šta je dobro i lete u ono šta taj dan ide.Hoću reći da je sve manje investitora ,a sve više burek igrača.I još nešta ,danas možeš sa par kuna zabiti pojedine dionice u negativnu ili pozitivnu blokadu,primjer DIOKI,koji je unatoč problemima,jako dobra dionica ali za duže vrijeme.
Pozdrav poštovani kolege i drago mi je da sve više komuniciramo i razmijenjujemo mišljenja.
nino979 @
Nije zajam od 70 vec od 50 milijuna eura.
Pise u SD.
ZAJAM OD 50 MILIJUNA EURA ZA TERMINAL U LUCI PLOCE.
Lucka uprava vec je ugovorila i obavila poslove vrijedne 3,5 mil.eura za pripremne radove na skladisnim povrsinama i izradu glavnog projekta terminala za rasute terete.
Ocekujemo u narednom periodu da ce Luka Ploce ostvarivati promet između 12-14 milijunatona godisnje.Realno je da se za takve potrebe broj zaposlenih poveca na 4 tisuce [shocked] [shocked] [kiss] [shocked] [kiss] [shocked] [kiss] [shocked] [kiss] [shocked] [kiss] [shocked] [kiss] [thumbsup]
Izvor; Slobodna Dalmacija, Tomislav Batur,ravnatelj Lucke uprave Ploce.
To je u današnjoj Slobodnoj Dalmaciji kolega?
Kakvi su uvjeti koja je kamata, oko 4-5 %?
Todorić se zadužuje po 7-8 %, da vidimo po koliko Luka Ploče.
50 mil. EUR će imati ogroman utjecaj na aktivu, naime trenutno je ukupna aktiva Luke Ploče 270 milijuna kuna, ovime se aktiva povećava hm… više nego duplo..
Promet od 12-14 milijuna?!??!?!?!?!
Sada je 4,5 …..
[thumbsup]
lp
Meni se čini da se svi koji imaju namjeru iskrcati to još nisu napravili pa su sada počeli drukovi.
Izgleda da ide još jedan krug šišanja, stavite kape na glave da ne bi bila nularica.