LKPC
da nije toliko netransparentno pisano o JP , toliko agitirano Up,Up,Up , ponuđeno samo nekima po 400kn dionicu , malim dioničarima najavljene pogodnosti dokupa ….., ja bi vjerojatno i sada kupovao dionice LKPC na Burzi . Ovako situacija mi je nejasna i čekam Prospekt za daljnje odluke .
Daleko od toga da ja sumnjam u LKPC , ali sve mora biti jasno i transparentno što već 20 dana ponavljam .
Posve je jasno da pred LKPC stoji budučnost .
Pa nebi Svjetska banka dala kredite da se tu ne radi o EU projektu (koridor kroz BiH).
Ali treba misliti i o tome da stranci koji će sudjelovati u 3. krugu nisu baš glupi da će lako preplatiti vlasništvo dijela LKPC.
A i pitanje ovih sukoba na jugu Sredozemlja , to je jako blizu ,i već se osjeti u LKPC i LKRI !
Propast JP LKPC ?
Vjerojatno neće biti poništenja JP .
Ali dobro je znati da je Prospektom predviđeno da treba biti prodano bar 50% za uspjeh JP LKPC !
Koncesija ?
Vjerojatno će cijene koncesija za korisnike Javnih Dobara u Hrvatskoj rasti .
Do sada su mnogi Javna Dobra koristili mukte ili su plaćali vrlo ,vrlo malo : INA ,brodogradilišta ,hoteli kampovi ,rudna blaga , crpljenje vode…
Ulaskom u EU prihvatit ćemo i njihove cijene za koncesiju .
LKPC već i sada o tome razmišlja pa korisnicima svojih usluga diže cijenu usluga .
U čekanju Prospekta primite pozdrav
Cekat drugi krug i izvjesce 1q.
Nemojte biti ovce za sisanje
lp
Kolega, ta strategija ima potencijalnih nedostataka u vidu da će cijena u drugom krugu biti veća od trenutne cijene na burzi, ili da će drugi krug biti rezerviran samo za ”velike” ulagatelje.
LKPC
………
Ali treba misliti i o tome da stranci koji će sudjelovati u 3. krugu nisu baš glupi da će lako preplatiti
…….
Može izvor o postojanju 3. kruga ? [lol]
Jutro je čovječe pa ga moraš razumjeti. Vjerojatno je sanjao treći krug a sutra ujutro će zasigurno biti i četvrti krug!
Pa po nekim komentarima ova dionica je gora od Pounja i samo sta nije u stecaju??????????????
Ljudi pa dajte se uozbiljite,ko zeli cekat neka ceka ko zeli neka kupuje.Ja kupujem,a ako padne na 100 kuna opet kupujem.Bez zamjerke,ali sve ovo je vec videno.LKPC odlicna dionica sa velikom perspektivom debelog rasta.A trenutno je sranje u svijetu i prilika za kopovanje po dobrim cijenama.
Ko misli drugacije neka proda.
uf,,uf, kad smo već kod neugodnosti, ja znam kome bi trebalo biti neugodno
[sealed]
[/quote]
Uvaženi kolega plavi,
nema potrebe ulazit u reperkusije sa ovakvim ulagačkim stratezima koji pokušavaju nešto debatirat glede LKPC!
Ponekad je najbolje samo u tišini promatrat i skupljat ova zlatna jaja od dionice..
Neda mi se čupat iz arhiva kakva su kretanja imale pojedine luke KOPAR, TRST nakon ovakvih ulaganja koja čekaju LKPC I LKRI….ostale su mi u sjećanju neke vertikalne linije na grafovima
[thumbsup]
[/quote]
Uvaženi kolega ING,
nisam niti sumnjao da je Vaš iskusni um drugačije zaključio.
A još netko tako misli:
"SVIJETLE PROGNOZE
Business Monitor International: Luke Ploče i Rijeka su sigurna oklada "
[thumbsup]
lp
[/quote]
Još nisam skupio ciljanu količinu, pa samo voajerski pogledam teme luka.
Ponekad i negativci na forumi pomognu nama kupcima pa ih nagradim pozitivnim ocjenama..
Pisao sam i ranije, kad je neko od negativaca pr.kolega Lojtra podcjenjivao LKRI i čekao radničke pakete na 40 kn a ona ode na 250, isto tako mnogi čekaju i dalje LKPC na nižim razinama al nikako da padne….
ps kolega plavi, nadam se da kao savjetnik oko unaprijeđenja PR LKPC možemo očekivat ovu dionicu kao jednu od važnijih burzovnih i gospodarskih činbenika u Hrvatskoj
[thumbsup]
[/quote]
Već kada spominjete PR, evo tko je BMI:
http://www.businessmonitor.com/aboutus.html
” SVIJETLE PROGNOZE
Business Monitor International: Luke Ploče i Rijeka su sigurna oklada
Autor/izvor: SEEbiz / BMI
ZAGREB – Povećanje prometa u dvije glavne hrvatske luke, Ploče i Rijeka, nastaviti će se i u srednjoročnom periodu (2011-2014), piše Business Monitor International.
Propusnost u jednoj od glavnih hrvatskih luka, Luke Ploče (ZSE:LKPC-R-A), na putu je nastavka svog oporavka i u 2011. godini. Gledajući po veličini prometa u Luci Ploče, on pokazuje da je oporavak započeo još u 2010. godini Najnoviji podaci u Luci Ploče za prvi sedam mjeseci (siječanj-srpanj 2010) ukazuju na porast od 40% u odnosu na isto razdoblje u 2009. Povećanje prometa u dvije glavne hrvatske luke, Ploče i Rijeka (ZSE:LKRI-R-A), nastaviti će se i u srednjoročnom periodu (2011-2014) jer obje luke nastoje vratiti svoje predratne volumene prometa. Vjerujemo, kažu analitičari BMI, da će u smislu ukupne propusnosti, luke Ploče i Rijeka vratiti svoje razine prometa u 2012. godini, a posebice tijekom 2014. godine kada bi taj porast trebao biti posebice izražen. ”
[thumbsup]
EVO JOS DOBRIH VIJESTI!!!!
Zagrebačka burza: Lučka izdanja potvrđuju atraktivnost
ZAGREB – Još prije nekoliko tjedana pisali smo o atraktivnosti i potencijalu obaju dionica domaćih luka.
Jučer je naše procjene potvrdio i Business Monitor International koji vidi veliki potencijal hrvatskih luka. Povećanje prometa u dvije glavne hrvatske luke, Ploče i Rijeka, nastavit će se i u srednjoročnom periodu (2011-2014), piše Business Monitor International.
Vjerujemo, kažu analitičari BMI, da će u smislu ukupne propusnosti, luke Ploče i Rijeka vratiti svoje razine prometa u 2012. godini, a posebice tijekom 2014. godine kada bi taj porast trebao biti posebice izražen. Luka Ploče (ZSE:LKPC-R-A) je ionako zbog najavljene dokapitalizacije već tjednima pod povećalom investitora. Interes se nije smirio niti nakon odluke skupštine (odnosno države) o dodjeli dionica radnicima po cijeni od 400 kuna. Cijena na tržištu zbog toga je krajem siječnja i početkom veljače bila pod velikim pritiskom i u samo desetak dana izgubila gotovo 15% vrijednosti. Posljednji dani ipak označavakju povratak kupaca pa dionice bilježe tri dnevna rasta u posljednja četiri dana. Pomalo se vraća i likvidnost iako je jučerašnja izvedba (193 tisuće kuna) bila prilično skromna. [/u]Luka Rijeka (ZSE:LKRI-R-A) jučer je označila nastavak velike investicije na Brajdici, no investitori su potpuno zanemarili tu informaciju ili je ona, vjerojatnije, već bila ugrađena u cijenu i očekivanja. Tako je jučer ostvareno samo 10.818 kuna prometa, najmanje ove godine. Općenito, ovaj tjedan likvidnost niti jednom nije prešla razinu od 100 tisuća kuna dnevno. U usporedbi s pločanskom lukom, prometi na ovoj dionic znatno su slabiji pa je samo triput od početka godine zabilježen milijunski obujam. To se događalo u vrijeme kad se spekuliralo o skorom završetku privatizacije, dolazak snažnog strateškog partnera sigurno će biti (kad postane i formalan) vjetar u leđa za ovo izdanje. Od početka godine tržišna kapitalizacija porasla je 24,2 posto.
U fokusu bi danas mogao biti i Đuro Đaković (ZSE:DDJH-R-A) nakon što je jučer poslijepodne objavljena informacija o novom poslu za njemačkog partnera. Tu je i priča o potencijalnim polovima u Abu Dhabiju osnažena prekjučerašnjim Božinovićevim posjetom tamošnjem sajmu. Dionice su jučer uzletjele na 39 kuna, najviše u četiri tjedna, vidjet ćemo je li ostalo optimizma za prodor preko 40 kuna.
Globalna situacija zbog napetosti u Libiji i rasta cijena nafte i dalje je negativna. Europska su tržišta i četvrti dan uzastopno otvorila u minusu jer investitori važu utjecaj cijena nafte na globalni oporavak. FTSeurofirst300 se spustio 0,7 posto, na 1.144,02, najnižu razinu od 1. veljače.
p.s.Pazljivo sam citao i nigdej ne spominju 3.krug.Da to nije mozda povlastena informacija. [lol]
Dragi kolege ,
evo već 20 dana pišem realno i istinito o JP LKPC a vi i dalje mutite vodu i bacate klipove pod noge svima nama investitorima koji ulažemo u LKPC.
Možete vi mene loše ocjenjivati ali to su u stvari vaše ocjene koje zaslužujete vi za Drukanje , Laži i Manipulacije !
Pogledajte šta ste sve pisali zadnjih mjesec dana !
Pa to nebi pojo pas s maslom .
Ukoliko JP LKPC ne prođe , bude poništena (+50%) vi ćete biti krivi zbog Drukanja i netransparentnosti
Transparentno , to znaći istinito , jasno ,prozirno , bistro !
1.krug -radnici kupili po 400 kn
2.krug -mali dioničari (26.01.2011.)
3.strateški investitori
Jel jasno ?
Ako vas još nešto interesira samo pitajte .
Pozdrav
Dragi kolege ,
evo već 20 dana pišem realno i istinito o JP LKPC a vi i dalje mutite vodu i bacate klipove pod noge svima nama investitorima koji ulažemo u LKPC.
Možete vi mene loše ocjenjivati ali to su u stvari vaše ocjene koje zaslužujete vi za Drukanje , Laži i Manipulacije !
Ukoliko JP LKPC ne prođe , bude poništena (+50%) vi ćete biti krivi zbog Drukanja i netransparentnosti
3.strateški investitori
Jel jasno ?
Pozdrav
Daj Pero toliko ste PUNI INFORMACIJA da vam sve pobrkalo.
Pored prvog i drugog kruga Vi spominjete TRECI [lol]
Vidim da ste novi i vec sve znate.Ima na forumu takvih PUNOoooo.Valjda se pametni rode.
p.s. Sta se tice MASAL i PASA.!? Moj pas ne voli maslo,mozda da mu dam biftek preliven maslom [lol]
Dragi kolege ,
3.strateški investitori
Jel jasno ?
Pozdrav
Još nitko mi nije išao na ignore, ali vi ste prvi.
Svaka čast!
lp
Dragi kolege ,
3.strateški investitori
Jel jasno ?
Pozdrav
Još nitko mi nije išao na ignore, ali vi ste prvi.
Svaka čast!
lp
[/quote]
Nemojte kolega.Pa kako cete sada doci do informacija?
Kolegi je malo 1.i 2. krug On uvodi TRECI.Ako ga stavite na ignore,to necete saznati!!!! [shocked] [lol]